Dyscyplina: Koszykówka Euroliga
Spotkanie: Barcelona – Panathinaikos
Typ: Panata + 9,5 pkt
Kurs: 1,76
Bukmacher: bet365
Oczywiście Barca duży faworyt tego spotkania , powinna dzisiaj wygrać i tak też się pewnie stanie. Osobiście liczę jednak, że nie więcej ni ż 10 pkt.
Faza play off, każdy mecz ma duże znaczenie i nie ma już tutaj kalkulacji, odpuszczania ,zagranie meczu bardziej treningowo ,bez presji. Presja jest , stawka spotkania duża.
Zacznę od Barcelony , świetna ekipa z informacji na teraz nie zagrają : Pete Mickeal i Xavi Rabasaeda. Jak na taką ekipę to strata nie wielka, która pewnie nie będzie miała żadnego wpływu na wynik spotkania, jedynie może na zdobycz pkt. Navarro zagra ( pewnie to nie będzie pełen wymiar czasu, ale zawsze coś do gry dołoży). Jeśli chodzi o pierwszej 5 zespołów to są na podobnym poziomie, jednak jak dojdziemy do ławki , to dla mnie zdecydowanie Barcelona posiada lepszą i to właśnie tym dla mnie wygrają dzisiaj to spotkanie. Sporo możliwości gry, częste zmiany ,duży plus dla trenera i spora liczba dobrych strzelców. Lorbek,Tomic,Navarro,Huertas,Ingles przykładowo taka „5” + na zmianę nie mniej wartości gracze jak : Sada,C. J Wallace, Jasikevicius, Jawai + dwóch młodzianów Abrines , Todorovic . Z takim szerokim składem trener ma znacznie łatwiejsze zadanie. Na każdej pozycji wartościowy zmiennik , który jest nie gorszy od gracza pierwszej „5” Oczywiście pierwsza piątka może zupełnie inaczej wyglądać niż to co podałem ja, to tylko świadczy o tym jak cały skład jest wyrównany i jakie bogactwo posiada trener.
Panathinaikos o żadnych absencjach kluczowych graczy nic nie pisze ,wiec trener ma do dyspozycji swój skład. Jak już pisałem pierwsza 5 wygląda nie gorzej niż Barcelony :Lasme,Dimantidis,Gist, Ukic, Maciulis jednak jak spojrzymy na ławkę to zostaje nam Schortsanitis, Bramos i grający poniżej oczekiwań Banks.
Dla mnie własnie ten szerszy skład zadecyduje o tym ,że to Barca dzisiaj wygra.
Gram handi w stronę Greków, ekipa ta to nie jest jakiś chłopiec do bicia i na pewno jest wstanie walczyć przez wiekszą cześć spotkania. Barcie na pewno nie będzie zależało na wielkiej przewadze , czy zdobywaniu jej za wszelką cenę , tutaj chodzi o zwycięstwo i o to gra się toczy. CZy to będzie 1 pkt czy 5 nie ma żadnego znaczenia, tak więc myślę że mecz przez długi okres będzie wyrównany oczywiście ze wskazaniem na Hiszpanów. Wystarczy spojrzeć na porażki Greków ( nie mówię o początku sezonu) tylko raz zdążyło im się przegrać więcej niż 10 pkt z Efesem na samym początku tego roku ( bez Dimantidisa i z sporo osłabionym składzie). Stawka 5/10
Inny typ:
under 146 ( 1,79 bet365)
Przemawiają za tym ostatnie spotkania Barcy, Każde niemal spotkanie w Eurolidze Greków, stawka i presja spotkania . w Play off zwykle nie pada wysoka liczba pkt, tak wiec na to też dzisiaj licze. 4/10
Tak jak przewidziałem, ciężki niesamowicie wyrówany mecz , handi bez problemu, mimo dogrywki i under wszedł.