Ofertę naranię wystawiło niewiele buków , Marathonbet daje kursy :
Barca-CSKA 2,29 – 1,68
OLY-Real 2,75 – 1,50
Teraz mam wiedze nieco większą bo za nami SF i rozstrzygnięcia mogą być lekko zaskakujące , szczególnie sromotna porażka CSKA, ciekawe jak ekipa wyjdzie do spotkania o 3 miejsce.
Ja pogram w niedziele z znowu dubla za wysoką stawkę 7-8/10
AKO jakie mnie interesuje to około 2 z tego Co jest obecnie w Marthonie wybrałem:
CSKA-Barcelona Typ: Barca +6,5 pkt (1,47 Marthonbet ) Olympiakos – Real Typ: OLY +8,5 pkt (1,44 Marathonbet) = 2,11
Oczywiście w innych bukach jak np. bet 365 będzie można znaleźć wiele wiecej możliwości z handi , i myślę że nawet będzie można dołożyć po 1-2 pkt. na plus Barcy i Olympiakosu, tak by osiągnąć około 2.
Co do spotkań
CSKA-Barca
Jakoś wydaję mi się ,że gracze z Barcy podejdą bardziej zmobilizowani do tego spotkania, może to tylko przypuszczenie, ale teraz ciężko jest stwierdzić co siedzi w głowach graczy CSKA, bo ewidentnie to zawiodło w SF z Grekami. Obie ekipy grały w tym roku dwa razy i spotkania wygrywali goście, miało to miejsce w 1 fazie Euroligi pod koniec 2012 , wiec dawno.
Jeżeli CSKA zagra jak z Grekami to wtopę mają gwarantowaną . ekipę jest stać wygrać. Ich było stać wygrać cała Euroligę , tylko pytanie czy sobie znowu poradzą ,wczoraj nie dali rady , a jutro ?
A Barca wczorajsze spotkania przegrała tylko i wyłącznie na własne życzenie. Niezłe pierwsze 10 min, potem bardzo słabe kolejne 10 min. Po przerwie odrobienie strat , zyskanie 9 pkt. przewagi i na około 6-7 min do końca drużyna przestaje grać i bodajże w ciągu 4 min mieliśmy Run 15-2 dla Realu.
Do tego popisał się kunsztem trenerskim Pasqual. Bo sytuacja wyglądała tak około 1 min do końca Barca traci 4 pkt i dwie ostatnie akcje rzutowe ,kiedy mieli szanse odrobić te starty wykonuje kto ? Lorbek, jeżeli to było ustawiane pod niego, to co tu napisać o trenerze? No katastrofa. Po tych akcjach ich pogrążył i w 5 min było po Barcie. Naprawdę momentami grali nieźle, skuteczność ponad 50 % dobre akcje Tomica i Huertasa i sporo pkt. Navarro który na pewno może zagrać znacznie lepiej.
Moim zdaniem są to wstanie wygrać jeżeli tylko znowu nie odwalą czegoś takiego w ostatnie 6 min, a takie coś naprawdę ciężko jest powtórzyć. Ile ta Barca musi mieć nauczkę i ich trener żeby wyciągnąć konsekwencje?
Olympiakos-Real
Ciekawe czy znowu znacznie się masowe granie na Real i kursy do dnia i godz. finału spadną do około 1,25-1,35. Ja przeciwko Greką na pewno nie zagram. Ekipa zdaje Sobię sprawco już osiągnęła. Bo tak naprawdę w trakcie sezonu kto na nich stawiał ,że są wstanie obronić tytuł , zapewne najwierniejsi kibice mieli obawy. A są już tego bardzo blisko. Nie ma co pisać o kadrach , chodź trzeba podkreślić , Real ma naprawdę bardzo dobrą ławkę ,która znacznie przyczyniła się do wygrania SF z Barcą.
Gram plusowe handi w stronę Greków, widziałem już kilkanaście spotkań obydwóch ekip i wiem ,zę Real tak gra, że nawet jak im idzie czyli prowadzą potrafią grac nie na 100% i wiele razy mecz jest wyrównany lub nawet muszą gonić wynik ( to dodaje jakby motywacji i wtedy bardzo mocno podkręcają tempo) Wiele przykładów jest z tego sezonu gdy taki scenariusz właśnie miał miejsce. Finał zapewne twarde wyrównane spotkanie. Jest jeszcze jeden ważny niuans tego spotkania, to Real będzie miał ciśnienie by to wygrać, są faworytem i do tego pragną zdobyć w końcu ten puchar. A Olympiakos nic nie musi i tak na nich nikt nie stawiał. Po raz kolejny wszystko może się rozegrać w głowach.