No cóż trzeba zakasać rękawy i iść dalej.. Efes był gorzką pigułką która dobrze scharakteryzował dzidzok. Skuteczność jak i gra żenująca. Dusko mnie zawiódł na całej linii to już nie ten zawodnik co w ACB... i tyle na temat tego Efesu...
CSKA bardzo ładnie siadło i lokata jak w masło.
Bilbao ... Raul-a Lopez-a buzzer-beater zmienił wszystko. Mecz tak jak się spodziewałem na styk i Siena jakby lepiej rozegrała końcówkę to nie byłoby tego wszystkiego, jednak mamy jak mamy i tak dziś :
-------------------------------------------
Real Madrid vs. Unicaja zacznijmy od tego że Real jest w beznadziejnej sytuacji poprzez rzut Lopeza. Muszą wygrać dziś i ze Sieną i do tego liczyć na porażkę Bilbao z Unicają. Dziś nie ma nad czym się rozwodzić
1.12 moim zdaniem przystępne do tego -4,5 HC.
Fenerbahce Ulker vs. Unics ten mecz miałem nie ruszać jednak zdecydowałem się na +7,5 Unics. Goście mogą przegrać poniżej 5pts i awansują jak dobrze pamiętam. Ogólnie mecz powinien być underowy. Ciężko wskazać faworyta. Czy trzeba wymieniać zawodników obydwu zespołów? Zapowiedz na stronie Euroligi bardzo dobrze scharakteryzowała tutaj wszystko.
Maccabi Electra vs. Zalgiris tutaj nie wiem co mam pisać
Zalgiris nawet jak będzie się trzymał to w pewnej chwili ich przestój może być zabójczy. Maccabi wygrywając ma awans. Może w tym meczu lepszym wyjściem niż obniżony HC byłby over punktowy na granicy podwyższonej do 160,5 ..... hm zobaczymy po meczu.
Bennet Cantu vs. FCB Regal w tym meczu zapowiedz upatruje match-up między Basile a Navarro jako coś ważnego. Ja to widzę inaczej. Barcelona podrażniona żenującą przegraną u siebie w pucharze jedzie co Cantu po pierwsze miejsce w grupie. Moim zdaniem podkoszowi Barcelony i bardzo długa ławka nawet przy średniej formie zatrzymają atak Cantu. Jeżeli nie wkradnie się minimalizm w ostatnich minutach meczu to powinno być powyżej 5 punktów przewagi. Barcelona ma na każdej pozycji przewagę moim zdaniem i będą spokojnie ich punktować. Do tego trzeba pamiętać że Cantu jest krótkie w rotacji co każdy za każdym razem podkreśla.
Panathinaikos vs. EA7 Armani odpuszczam i nie szukam tutaj niczego konkretnego...
---------------------------------------
Reasumując :
Unics Kazan +7.5 @ 1.41
Barcelona -5.5 @ 1.66
.... żenująca forma Barcelony, brak zagrywek... brak pomysłu na grę...
Maccabi Electra -5.5 @ 1.35
E:akcja na 15s przed końcem meczu mnie rozbawiła ???? piękny blok Smitha i szybka kontra i ... nie trafia po wsadzie do kosza (a bardziej jej włożeniu, sic !).
Real Madryt -6.5 @ 1.41
Udało się uniknąć psioczenia na Koniczynki. Armani są nieobliczalni dlatego już kiedyś powiedziałem i teraz powtórzę, osobiście nie gram przeciwko EA47.
----------------------------------------
Edit do postu Underaker_TSW
Ogólnie to też się zastanawiałem nad tym overem. Tylko pytanie czy będą mieć taką drugą połowę jak z Barcą w pucharze ? tam im siadało wszystko.. barca dochodziła a tamci jak automaty. Pamiętam że zawsze po takim meczu przychodzi rozprężenie. Wygrali puchar w jaskini lwa i byli podbudowani ale wczorajsza wygrana Bilbao myślę że może pozostać im w głowach. Moim zdaniem jak się nic nie wydarzy to Bilbao wygra w Maladze w ostatniej kolejce i będzie pozamiatane.
Carrol on fire jest i te zagrywki na podwójne zasłony na pozycję 45-60 stopni ciekawie wyglądają. Pytanie tylko ile minut zagra. Real ma długą ławę i jeżeli Unicaja się nie przeciwstawi to zagrają minimalistycznie.
hm... Panaty nie wiem czemu ale się obawiam... Rękę dam sobie uciąć jedynie za Real i Maccabi