>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Euroliga 2011/2012

Status
Zamknięty.
wojciechj 30

wojciechj

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, Euroliga
Spotkanie: Olympiakos- Barcelona
typ: HE (-5,5) Barcelona
kurs:1.73
buk:Bet365
Na dzisiaj wybrałem Pół finałowe spotkanie w Eurolidze, w koszykówkę pomiędzy Olympiakos’em i Barceloną. Analiza będzie krótka, ponieważ nie ma tutaj nad czym zabardzo się rozpisywać. Faworytem tego spotkania jak i całego turnieju jest bez wątpienia zespół z Hiszpani. Koszykarska duma Kataloni na 19 spotkań w tym sezonie Euroligii zaliczyła tylko jedną porażkę-niespodziankę ze Sieną. Olympiakos na 20 spotkań odnotował 12 zwycięstw i 8 porażek. Róznica umiejętności, formy i możliwości obu zespołów jest ogromna. FC Regal Barcelona podobnie jak ich piłkarski odpowiednik składa się z samych gwiazd i zawodników z górnej półki. Olympiakos wielokrotnie awansował już do finałowej czwórki, jednak, zaledwie raz udało, im się wygrać Eurolige (w 1997r). W tym roku wg mnie znowu będą musieli zadowolić się grą o 3 miejsce, z powodu olbrzymich strat finansowych i odejściu przed sezonem czołowych zawodników. Olympiakos ma najgorszy bilans spośród całej finałowej czwórki. Stawiam na pewne zwycięstwo Barcelony różnicą minimum 6 pkt. Na ich 19 spotkań aż 14 razy ogrywali swoich rywali różnicą punktów

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Mecz CSKA z Panathinaikosem naprawdę bardzo dobry. Właściwie rzutem na taśmę Moskwa wygrała. Świetny mecz Shveda. Ale te osobiste mogły się zemścić...Najpierw Shved w ważnym momencie 1/2 a za chwilę Teodosic 0/2 :| (I dzięki temu mój HC -2,5 nie wszedł :] ). Troszkę irytowała mnie postawa Obradovica i jego asystenta, którzy non stop próbowali wywierać presję na arbitrów, a raczej nie było wielbłądów sędziowskich. W końcówce kroków ani Teodosiv ani Sisauskas nie zrobili więc nie rozumiem tych reakcji...Zapowiada się świetny finał jeśli Barca awansuje.

samin1 524

samin1

Użytkownik
Ja po pierwszym półfinale mam jedną rzecz wspólną z Milosem ;-). Mianowicie obydwaj złapaliśmy się za głowę po jego dwóch niecelnych rzutach osobistych ;-) . Jednak jego głowa dalej potrzebuje psychologa.
Ogólnie to był przedwczesny finał tak jak myślałem. Mecz który stał na bardzo dobrym poziomie. Bardzo mocna i szczelna obrona.
Udało się przewidzieć to że Shved będzie jokerem i to cieszy. Młodziaka Blatt wprowadził na wyższy poziom przez reprezentację i uważam że będą z niego ludzi.
-----------------
Drugi półfinał trwa i jak na razie to poziom niżej jeżeli chodzi o granie. Dużo niecelnych rzutów, nieprzemyślanych akcji. Barcelona się męczy bo nie mogą pograć pod kosz. Ndong i Vazquez to drewna co można zauważyć ale zbiórka to duża dominacja 16-24 (w tym 12 ofensywnych Barcy) i jeżeli poprawią skuteczność ponowienia to powinno być dobrze.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
X-Pascual po raz setny pokazal ze nie ma zadnego pomyslu na prowadzenie Barcy. To taki hiszpanski odpowiednik Jacka Winnickiego. Kosmos gral Spanoulis z Printezisem na 1-2 a przeciez przewaga Barcelony na 4-5 masakryczna i pelno zbiorek ofensywnych a efektu zadnego. Nawet na niskich pozycjach jest przeciez Sada, Huertas, Navarro. Fatalne zmiany przeprowadzal coach FCB, fatalne! Tragiczne. Bez sensu akcje na Ndonga, slabiutko Sada na rozegraniu, za krotko Huertas i Perovic, kompletnie bez formy Pete M. i Eidson i graja po 20 minut. No trudno, mnie to wisi a fani Barcy lub obstawiajacy na nich maja klopot. Barca to minimalisci. Jak wygrywali Euroleague to oddawali lige bez walki, kazdy mecz nawet 1/2 Eligi chca rozegrac najnizszym kosztem. Tak sie nie da. Mamy final CSKA - Oly i wygra bez dwoch zdan ekipa z Moskwy.

Otrzymane punkty reputacji: +4
samin1 524

samin1

Użytkownik
ze względu na brak wczoraj netu wklejam to dziś...

Dziękuję Rox bo więcej nie muszę już pisać na temat tego meczu. Podkreślę tylko jedno : TRAGEDIA !!
Masz rację… fani jak i obstawiający mają kłopot bo to co się stało z Barceloną woła o pomstę do nieba. Jest przykro patrzeć jak Pascual zrobił zespół który jest dnem… mi tym bardziej przykro patrzeć bo od małego kochałem ten zespół z Bodirogą.
Cóż czasy się zmieniły i razem z nimi trzeba spojrzeć na nową rzeczywistość.
Niemniej traktuje to jako mega sensację.
Pisząc tą wypowiedź nie ma jeszcze żadnych kursów.
Finał : CSKA – Olympiakos
Rosjanie uciekli spod topora i myślę że najgorsze za nimi. Tutaj widzę pełną dominację od początku aby nie zrobić niepotrzebnych nerwów. Jestem w stanie zaryzykować HC -3,5 na CSKA na pierwszą kwartę. Teraz już nie wejdą tak spięci, niemniej jednak trybuny będą greckie … To będzie wielki argument bo w Stambule można zrobić piekiełko.
Aby rozpatrzeć ten mecz pod aspektem sportowym to : na ławce trenerskiej mamy remis bo obydwaj trenerzy to mistrzowie. CSKA ma olbrzymią przewagę w długości ławki. Każdy gracz jest kreatywny, do tego rodzi nam się nowa postać europejskiej koszykówki w osobie Shveda.
Trzeba zwrócić uwagę na problem zastawiania własnej deski przez Greków.
Mecz o 3-ce : Panathinaikos - Barcelona
No tutaj liczę na wyrównane dosyć kursy i będę grał z całym przeświadczeniem na Zielonych. Zdaję sobie sprawę że Barcelona nie zagra tak słabego meczu raz jeszcze jednak … To jest mecz moim zdaniem na 57%-43% dla Greków.
Bardzo dużo będzie zależało od motywacji Barcelony gdzie upatruję podwaliny do tego że może to wszystko teraz pęc i już się nie podniosą panowie. Zieloni przez Obradovica podejdą do tego meczu jakby grali w finale. Do tego te trybuny którymi dziś się zachwycałem na początku i pod koniec spotkania pierwszego.

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Wczoraj jestem w stanie nawet dokładnie powtórzyć co mówil Spanoulisowi - &quot;jeździj po pierwszej lini obrony&quot; no bo skoro tam jest Huertas, Navarro i Sada, to tylko lać i patrzeć jak puchnie ????

jak już tutaj wspominano, przez serie z Maccabi i całe zachowanie podczas wczorajszego meczu z CSKA tracę szacunek do Obradovica. Gość to ikona, powinien dać sobie trochę luzu, ok, ciągle głodny zwycięstw, ale sędziowie wepchnęli PAO do FF, więc gość powinien zamilknąć.

Aleksey Shved - już dawno zwróciłem na niego uwagę. Młodziak, a w decydujących momentach bierze ciężar gry na siebie i ta jego mina świadcząca jakby wszystko miał głęboko... ????

Ogólnie Finał to jest ciekawa sprawa. Ivkovic zna CSKA, a Kazlauskas Olympiakos. Serce za CSKA, a rozum zgłupiał... no cóż. Na pewno będziemy świadkami żelaznej defensywy, więc underowo ????

samin1 524

samin1

Użytkownik
Shved to taki Teodosic za młodu tylko z bardziej poukładaną głową ;-)
co do finału to ja już zagrałem swoje, ale im więcej myślę tym bardziej się pod nosem uśmiecham. Wydaje się że to będzie formalność ... i masz rację Kostuch że rozum zgłupiał przed tym finałem.
Mecz o 3 miejsce moim skromnym zdaniem powinien dostarczyć więcej emocji niż sam finał. Mam nadzieję że Grecy utrą nosa do końca Barcelonie i po sezonie przejdzie ten zespół gruntowną przebudowę.
Dlatego podam tylko swoją kolejność na zakończenie :
1. CSKA
2. Olympiacos
3. Panathinaikos
4. Barcelona

Dziękuję wszystkim za sezon z Euroligą

Otrzymane punkty reputacji: +4
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
1. CSKA
2. Olympiacos
3. Panathinaikos
4. Barcelona
Identycznie widze owa tabelke wiec zapewne bedzie inaczej: Oly, Moskwa, FCB, Panata. Kto wie, wszystko sie moze zdarzyc dlatego ja sie wstrzymuje z typowaniem F4. Nie podawalam typow na 1/2 i teraz raczej tez bez bo dla mnie to sie mija z celem. Mialo latwo wygrac CSKA i spokojnie Barcelona a wyszlo na to, ze w finale jest Pireus a Ruscy byli o krok od odpadniecia.

Mecz o trzecie miejsce zawsze jest ciezki do wytypowania. Motywacja niby jest a jednak nie zawsze i to widac na parkiecie. Teoretycznie wiec wydaje sie, ze Panata powinna wygrac ze zmanierowana ekipa z Katalonii a moze sie okazac, ze Hiszpanie beda zli za odpadniecie z 1/2 i zagraja koncertowo. Wtedy Grecy utopia. Final raczej dla Moskwy ale nie wolno lekcewazyc Oly.

Podzielam zdanie Kostucha, ze raczej mecz zdominuje obrona a wiec under. Linia raczej poprawna ale mysle, ze te 1/10 mozna dac na under 146,5.

samin1 524

samin1

Użytkownik
No ja co do tego undera to jakoś mam mieszane uczucia. Mianowicie tak naprawdę ta linia zostaje przekroczona przy wyniku 77-70. CSKA rzucić około 80 punktów może spokojnie i teraz moje pytanie nasuwa się czy Oly jest w stanie zdobyć te 70 ?
68 punktów rzuconych Barcelonie to nawet nawet (a popatrzmy ile tych niecelnych rzutów i strat było w tym meczu). Do tego akcje były dość długo grane.
66 punktów rzuconych przez CSKA to mało jednakże musimy pamiętać jak bronili zieloni.
Zdaję sobie sprawę że Euroligę wygrywa się obroną tylko że w tym meczu CSKA ma dużą większą siłę rażenia niż Barcelona i nie wiem czy Oly dysponuje takim samym potencjałem jak Panata do tego aby się tak przeciwstawić zarówno przy tablicy jak i na obwodzie.
Ja nie kombinuje...
Mecz o trzecie miejsce gram dla emocji na Panathinaikos, a na deser CSKA.

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Dziękuję wszystkim za sezon z Euroligą
co prawda może i niezbyt czynnie w tym roku z pewnych względów uczestniczyłem w euroligowym życiu na forum, również dziękuje wszystkim fanom którzy śledzili te wciąż niedoceniane rozgrywki.

Swoją drogą właśnie. Nie chce mi się już sprawdzać i liczyć play-by-play ilu trójek z czysciutkich pozycji nie trafiło CSKA w 1 kwarcie, ale dużo tego było... ???? jeśli dziś będą wpadać to mecz może się szybko skończyć. Miejmy nadzieje, że tak nie będzie. A mecz o 3 miejesce to dla mnie zawsze loteria.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Pero Antic under 6.5 pkt 1.83 1/10

Jakos nie wierze w drewnianego Macedonczyka. Przeciwko Krsticowi i Kirilence to raczej za duzo Pero nie pogra. W 1/2 finalu Antic rzucil tylko 4 punkty, chyba podobnie bedzie w finale. Skutecznosc slaba (2/6 z gry). W trakcie sezonu ma ciut lepsze wyniki ale wiekszosc meczow mimo to underowa. CSKA skupi sie na obronie i nie sadze aby blisko kosza Pireus mial duzo sytuacji rzutowych.

drexler 570

drexler

Użytkownik
Teodosic over 10,5pkt 1,85 +++ 11pkt...do przerwy, w sumie 15pkt
Jasikevicius over 8,5pkt 1,85 zwrot
W półfinale rzucił 12pkt pudłując wolne w końcówce. Dziś powinno być nie gorzej. Oddał 6 rzutów za 3 pkt z czego trafił tylko jeden oraz miał najwięcej rzutów osobistych 8 z czego 5 trafił. Dużo więc rzuca i w końcówkach wykonuje osobiste, zatem spora szansa że przekroczy linie. Obok Kirilenki spędza najwięcej czasu na parkiecie.
Jasikevicius w półfinale aż 19pkt, 3 z 6 za 3pkt i 5 z 8 za 2pkt. dziś pewnie aż tyle nie uda mu się rzucić ale 8,5 powinien przekroczyć.
Już drugi raz widzę jak Grecy dokonują cudów....kiedyś w finale ME odrobili w ostatnich 4 min meczu 20pkt straty, wyczyniali rzeczy niewiarygodne i wygrali mecz.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Jestem zażenowany...C+ cały sezon transmituje Euroligę koszykarzy po to, żeby final 4 pokazać w retransmisji mając tyle kanałów włącznie z C+ weekend, gol itd itd...Po prostu żenada totalna. Ważniejsza jest piłka w Hiszpanii gdzie wszystko już praktycznie rozstrzygnięte.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Poki co mecz na niesamowicie niskim poziomie. Blysnal Milos Teodosic, jego 3 x 3 genialne. Niezle Kirilenko i niewiele poza tym. Pozytywna zmiana Lavrinkovica. W Oly gra tylko Papanikolau i Spanoulis a we dwojke nie pokonaja CSKA. Bardzo zawodzi Printezis, ktory byl czolowa postacia w meczu z Barcelona. Poki co, tak jak przypuszczalismy z Kostuchem, bardzo underowo. Zaledwie 54 punkty rzucone do przerwy wiec nasza linia 146.5 wydaje sie teraz kosmiczna i raczej bedzie dochodowa. Oby jeszcze punkt dorzucil Milos a Pero juz niech skonczyna max 6 puntkach i bedzie ok. Jak na final to naprawde wyglada to slabiutko, no ale coz zdominowala obrona to chyba nikogo nie dziwi.

samin1 524

samin1

Użytkownik
he he he .......
NIEWIARYGODNE !!
brawo Rox miałaś czują... ???? ale jaki kurs można było złapać na Oly to głowa puchnie...
co tutaj dużo mówić : hej hej hej I LOVE THIS GAME...
Mieliśmy przykład jak zespół który &quot;wygrał&quot; Euroligę przegrał ją na własne życzenie...
NIEMOŻLIWE STAŁO SIĘ MOŻLIWE....
Brak mi słów aby to wytłumaczyć... ktoś to zrobi ?
naprawdę o tym będą się uczyć adepci koszykówki... jesteśmy świadkami historii napisanej przez Olympiakos który dokonał rzeczy niemożliwej...odrobił -17 i wygrał rzutem na taśmę...
WTF ? ???? na spokojnie rozbiorę ten finał i dodam kilka słów... na razie mnie &quot;boli&quot;...

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
MASAKRA !!!

Printezis bohaterem a tabelka na koniec odwrocona hehehe

Pireus MISTRZEM !!!

Wielkie gratulacje, potem cos dopisze wiecej! Szacunek dla Spanoulisa i spolki.

Wszystko pograne w IV kwarcie, wydawalo mi sie, ze maja szanse dojsc wiec kursy nie sa adekwatne. Najpierw trojka Papanikolau, potem pudla Siski i przy 61-60 niesamowita akcja Oly na wygrana. Mecz slabiutki ale fenomenalna koncowka tuszuje troche niski poziom itd.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Teo załatwił trochę CSKA w 4Q. Oly zaczęło odrabiać i Teo zgłupiał, zaczęły się pudła, niepotrzebne faule i straty. 4Q to 4 straty, 3 faule, 0/3 z gry, 1/2 wolne, 0 asyst. Lider tak nie może grać. Z kolei Printezis i Papanikolau pociągnęli Pireus w 4Q i widać wystarczyło. CSKA już chyba w 3Q myślało, że mecz się wygrał. Potem od runu 0-14 CSKA stanęło.

kostuch 142

kostuch

Użytkownik
Haha, ale jaja. Ja tam nie wierze w to. A na C+ nie było transmisji...

Heh, Duda Ivkovic zrobił swoje. Uwielbiam tego typa ????

M 16

masterp

Użytkownik
1. CSKA
2. Olympiacos
3. Panathinaikos
4. Barcelona
coś słabo wyszło z typowaniem kolejności...
mecz o 3 miejsce to faktycznie loteria, więc jeżeli ktoś typuje taki mecz to pogratulować głupoty.
finał natomiast palce lizać. Printezis wraz z Papanikolau pięknie utarli nosa ruskom! po prostu epicki mecz. dla kibiców, którzy przyjechali z Pireusu to musiała być najwyższa ekstaza!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom