>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Euroliga 2011/2012

Status
Zamknięty.
samin1 524

samin1

Użytkownik
Ze względu na pytanie odnośnie undera a także typ kolegi powyżej.
Moi drodzy ten mecz to będzie typowa walka i bardzo mocna obrona ze strony zielonych. Maccabi mocno punktuje gdy jest na dobrej skuteczności. Pytacie czy to przeczucie ? nie to jest obserwacja stylu gry zielonych. Jeżeli mają wygrać to na pewno nie przez wymianę ciosów. Zobaczcie jak bukmacherzy obniżyli linie do tego z 153,5 na 149,5 i spada ;-)
Over w meczy Barcelony to tak na szybko nie mam czasu ⛔ to była jednak lekka głupota choć jak nie rzuca się nic w 3-4min a potem 10pts w niespełna minutę to o czym tutaj mówić... zabrakło konsekwencji w ataku obydwu zespołom.
EDIT : UNDER PANATY jak w masło...✅ szkoda ostatniej akcji bo byłoby cudownie a tak jestem na &quot;0&quot;... ta dobitka to było takie dziecinne nie zastawić akcji wjazdu pod kosz... o trafionej trójce nawet nie marzyłem ... szkoda bo było blisko powodzenia

harvey 967

harvey

Użytkownik
W pierwszym spotkaniu buki tak samo reagowały a kursami na over/under. Linia ciągle malała, a wynik każdy zna, więc to, że buki zmieniają linie to nic nie znaczy, na pewno nie w tym przypadku. Tu może być i ok 120 oczek jak i koło 180, jednak ja bardziej liczę na over.
E: Graty panowie za wytypowanie underka, moje przeczucie zawiodło. Zobaczymy jak będzie w meczu numer 4 ????

unicaja 13,2K

unicaja

Użytkownik
Mnie się też bardziej widzi tutaj under, w wymianie ciosów Panata nie ma szans, ich jedyną szansą jest właśnie opóźnianie, kontrolowanie czasu, akcje over 20 sec. Po obu stronach tacy dyrygenci w osobie trenerów że wiedzą iż takie mecze wygrywa się difensem. Takie moje zdanie przynajmniej, w bet365 możemy sobie podwyższyć linię do 155 i pograć undera co jest fajnym pomysłem do dubla. Ot, takie przeczucie, Panata jak im się robi ciepło koło tyłka potrafi zagrać na miarę swojego potencjału. Dla mnie under.

Otrzymane punkty reputacji: +2
D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Oly+CSKA 1,85 Bet365

Dubel na faworytów.Co do CSKA nie ma się co za bardzo rozpisywać,zdecydowany faworyt tego meczu,tej rywalizacji i główny faworyt do wygrania Euroligi.W Rosji 2-0 dla ekipy z Moskwy,teraz rywalizacja przenosi się do Hiszpanii ale i tam według mnie Bilbao wiele nie zdziała.Przewaga parkietu wiele gospodarzom nie da bo ani jakoś wybitnie dobrze nie grają u siebie ani nie mają takiego fanatycznego dopingu jak np.w Galatasaray,gdzie Rosjanie polegli.Nic nie wskazuje na porażkę gości i tak też to widzę,jedynie pewnie goście wygrają mniejszą liczbą punktów niż u siebie i tyle.

Drugie spotkanie nieco cięższe i dosyć ryzykowny mecz bym rzekł,ale mimo wszystko uważam,że warto na gospodarzy.Widziałem drugi mecz w Sienie i Oly omal by nie wygrało w końcówce,chociaż cały mecz przegrywało.Włosi nic a nic mnie nie przekonuje a Olympiakos we własnej hali powinien być jeszcze silniejszy.Owszem można powiedzieć,że Siena rok temu wygrała w Grecji ale Włosi rok temu a teraz to inna ekipa,w tym sezonie grają po prostu słabiej i nie widze ich już w tej rywalizacji.Gra zwłaszcza Spanoulisa mi imponuje i zdecydowanie jestem za gospodarzami.Można też spróbować undera bo wątpie,że Włosi pójdą na wymiane ciosów,podobnie jak Panata z Maccabi ;)

kwagga 5

kwagga

Użytkownik
Drobne przemyślenia na temat dzisiejszych meczy, głównie za sprawą kolegi Samin1 który zmotywował mnie do większego udzielania się na forum;).
Bilbao - CSKA Moscow, jak dla mnie zwycięstwo drużyny rosyjskiej, bo co może drużyna Basków przeciwstawić przeciw gwiazdeczkom z stolicy naszego „wielkiego brata”?! Moim subiektywnym zdaniem nic poza kibicami i wolą walki, po za tym pamiętam niezbyt dawny mecz Euroligi Malaga – Bilbao gdzie oba zespoły zagrały typową paraolimpiadę (jeżeli wierzyć statystyką). Kurs na zwycięstwo drużyny z Rosji zbyt mały do gry, handicapów ujemnych nie lubię bo zawsze się może okazać że faworyt to minimalista i wygra np. tylko 3punktami, w końcu liczy się zwycięstwo a nie rozmiar zwycięstwa. Jeżeli chodzi o under/over, to ja bym widział under (linia 156 jest wysoka, jeżeli CSKA postawi obronę), ale zawsze istnieje ryzyko dogrywki.
Olympiakos Piraeus – Siena, teoretycznie wszystko za drużyną grecką mają lepszy skład, grają u siebie, a Siena nie ma praktycznie ławki rezerwowych. Ja jednak gdybym miał obstawiać to handicap na drużynę włoską, głównym powodem jest moja subiektywna ocena że Olympiakos jest drużyną niestabilną psychicznie, mogą w każdej praktycznie chwili stanąć i przestać grać.
P.S.
Ja żadnego z tych meczy nie obstawiam, ale może moje wypociny w czymś komuś pomogą.
edit dla kolegi Toudi: Główni grajkowie trenera Ivkovic-a (Olympiakos): Spanoulis, Law, Hines, Antic, Dorsey, Keselj, Papadoupulos, Glyniadakis, Papanikolau, Pelekanos, Printezis, Sloukas, Mantzaris. Podobno jeszcze ich lider Spanoulis jest w super formie na wiosnę (nie wiem meczu Greków nie oglądałem, a statystyki nie zawsze oddają prawdę jeżeli chodzi o formę danego zawodnika).
Siena jest nie obliczalną drużyną, ale na pewno nie tak silna jak choćby rok temu ma po prostu za krótką ławkę. Skład Sieny z ostatniego meczu z Olympiakosem: Andersen, Aradori, Carraretto, Lavrinovic, Kaukenas, Lechthaler, McCalebb Bo, Michelori, Moss, Rakocević, Ress, Stonerook, Thornton, Zisis. Mnie te nazwiska nie rzucają na kolana, ale ja na koszykówce znam się średnio słabo, mogę podyskutować o piłce nożnej bo akurat na tym się znam:grin:.

toudi 715

toudi

Użytkownik
Olympiakos Piraeus – Siena, teoretycznie wszystko za drużyną grecką mają lepszy skład, grają u siebie, a Siena nie ma praktycznie ławki rezerwowych. Ja jednak gdybym miał obstawiać to handicap na drużynę włoską, głównym powodem jest moja subiektywna ocena że Olympiakos jest drużyną niestabilną psychicznie, mogą w każdej praktycznie chwili stanąć i przestać grać.
P.S.
Ja żadnego z tych meczy nie obstawiam, ale może moje wypociny w czymś komuś pomogą.
Od kiedy to Siena ma słabszy skład od Olympiakosu? Rozwiń to jakoś bo mnie zaciekawiło. Nie jestem jakimś super ekspertem od europejskiego kosza (aczkolwiek w miarę ogarniam) więc chętnie poczytam. Co do ławki to przypominam, ze Siena ograła w tym sezonie kilku niezłych przeciwników mając w składzie plagę kontuzji. Niestabilność psychiczną to raczej w pierwszych dwóch meczach pokazała Siena bo nie wytrzymali czwartej kwarty co się w koszykowce zdarza ale raczej gościom, w przypadku gospodarzy dostać takie lanie w czwartej kwarcie to mega siara.

samin1 524

samin1

Użytkownik
Gescrap BB vs. CSKA Moscow ▶ w tym meczu chyba 1.20 na CSKA to optimum aby się nad niczym nie zastanawiać. O personaliach nie ma co mówić bo CSKA mam dream team i to każdy wie. Kopciuszek z Bilbao będzie miał po swojej stronie tylko serce i doping kibiców. Może być close game jeżeli CSKA nie zagra na maksymalnych obrotach po tych dwóch łatwych wygranych... Nie kombinuje nic z liniami i HC bo nie wiem czego można się spodziewać. NO I CSKA zlekceważyło Basków i jest dupa... na pewno sporo osób poległo na tym.... ale to nic odrobimy w piątek. 12 strat robi swoje... Nenad kiszka z tym technicznym na -11...

Olympiacos vs. Montepaschi ▶ a to wisienką na torcie jak dla mnie, tylko co tutaj grać ? mamy polski akcent w tym meczu w postaci Ziembickiego jako głównego (więc co gwizdki ze trzy pod gospodarzy ? ) rozjemca w postaci Pereza... ale skład sędziowski ???? będzie sporo osobistych (patrz mecz Panata - Maccabi i 49fauli zagwizdanych i 49osobistych z tego). Odpuszczam sobie granie over/under 155,5 nie wiem co może być. Ilość fauli gwizdanych prze tych sędziów jest spora niemniej czuję że to może nie być wysoki wynik (kolejny łatwo trafiony under ale nie zagrany osobiście) (przestałem ufać swojemu przeczuciu ;-)). Więc pozostaje myśl że Siena wróci do domu na 5 decydujący mecz więc kiedy ma wygrać ? moim zdaniem teraz bo 30.03 będzie cholernie ciężko jeżeli dziś przegrają...
Nie no Panowie... ???? porównując składy to jednak moim zdaniem równo. Każdy z zawodników nawet jak jest wystawiony match-up to ma inne predyspozycje. Nie da się tego porównać, a jedynie wskazać od kogo może zależeć wynik.
Kwagga połowa graczy Sieny to historia koszykówki więc te nazwiska mogą rzucić na kolana. Niemniej nazwiska nie grają.
Miałem się rozpisać co i jak z zawodnikami ale skoro ich wymieniłeś to już tego nie zrobię. Nie widzę sensu bo im więcej myślę tym mniej jestem przekonany do zwycięstwa Sieny, jednak na zwycięstwo Oly na 100% nie zagram. Trzeba pamiętać że u siebie w hali przegrali tylko z CSKA więc to robi wrażenie.
Przeczucie podpowiada close game i minimalne 3-4 punktowe zwycięstwo Sieny.
-------------------------------------------------------------------------

skupię się dziś na PLK...
przepraszam ale typy suche tutaj bo brak czasu na opisywanie w odpowiednim dziale. Trochę jest niepewności : ŁKS -6 ✅ ✅ (i kurs rośnie, dziwne moim zdaniem bo pod tablicą ich zdominują). Siarka ✅ mimo wszystko powinna PBG zabiegać ale kurs nie rozpieszcza. Sląska to under ⛔ w meczu z Koszalinem. Polfy z Kotwicą nie ruszam (w sumie obawiałem się a wyszło łatwo).
Raz jeszcze przepraszam że nie w odpowiednim dziale...

---------------------------

O kolejny myślący... Pikomonako a gdzie byłeś przed meczem ? bo jakoś nie widziałem Ciebie wypowiadającego się... Żenada :) Nie ważne za ile postawiłeś czy za 2 czy za 2000 dla mnie to twój post jest nieporozumieniem ale i człowiekiem pewnie jesteś maluczkim... POPROSIMY SKAN KUPONU JAKI TO WIELKI PLUS ....... heh

Otrzymane punkty reputacji: +1
toudi 715

toudi

Użytkownik
Widziałem wiele meczów koszykówki w zyciu ale tak miękkich pi** na tym poziomie jak Montepaschi Siena to jeszcze nie widziałem. To co oni wyprawiają nie przystoi koszykarzowi, który powinien być twardym facetem gotowym na męską walkę, za coś takiego kazdy grający zawodnik powinien dosać minimum klikutygodniową utratę wynagrodzenia. Szatnia powinna zostać zamknięta na kilka godzin i parę spraw powinno zostać &quot;przedyskutowanych&quot;. Po sezonie chyba powinny tam zostać zrobione porzadne czystki bo po prostu nie ma w tej druzynie determinacji, zbieranina wypalonych graczy. Mecz mozna oczywiście przegrać ale nie mozna pozwolić przeciwnikowi na 18 ofensywnych zbiórek. Najlepszy w tym wszystkim jest fakt, ze Olympiakos pod względem strzeleckim nie miał dziś najlepszego dnia, 42% z gry jeszcze jakoś wygląda ale 35% za 3 ciśnienia nie podnosi a 57% z osobistych (12/21) to wynik fatalny. Teraz się utwierdziłem w przekonaniu, ze lepiej oglądać NBA bo tam grają męzczyzni, tez są miększe i twardsze ekipy ale są jakieś granice. Czegoś tak zenującego juz dawno nie oglądałem.

kwagga 5

kwagga

Użytkownik
Dla ludzi którzy dziś będą chcieli grubo grać na CSKA Moskwa by odegrać się za wczorajszą porażkę, drobna informacja:
Mecze domowe Bilbao w tym sezonie w Eurolidze:
Bilbao Basket - CSKA Moskwa 94:81 Ćwierćfinał (Euroliga)
Bilbao Basket - Montepaschi Siena 60:59 TOP 16 (Euroliga)
Bilbao Basket - Real Madryt 93:69 TOP 16 (Euroliga)
Bilbao Basket - Unicaja Malaga 85:70 TOP 16 (Euroliga)
Bilbao Basket - Caja Laboral Vitoria 77:72 Runda Zasadnicza (Euroliga)
Bilbao Basket - Bennet Cantu 64:67 Runda Zasadnicza (Euroliga)
Bilbao Basket
- SLUC Nancy 97:75
Runda Zasadnicza (Euroliga)
Bilbao Basket - Fenerbahce Ulker Stambuł 70:73 Runda Zasadnicza (Euroliga)
Bilbao Basket - Olympiakos Pireus 76:61 Runda Zasadnicza (Euroliga)
Porażka u siebie tylko z mocnym Fenerbahce i słabiutkim Cantu budzi w mnie respekt dla Basków, chyba ich trochę nie doceniałem. Lubię drużynę z Bilbao ale dziś ciężko mi przychodzi po prostu wiara w kolejną porażkę rosyjskiej drużyny. CSKA ma za mocny skład by przegrać dwa razy z rzędu, ambicja i swoją halą dwóch meczy pod rząd Baskowie nie wygrają. Choć jeżeli popatrzeć na mecze u siebie w Eurolidze w tym sezonie drużyny z Baskonii to człowiek już niczego nie jest pewny. Dla mnie mecz nie do obstawiania.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Sofo over 7.5 1.83 1/10

Mało gra ale jest skuteczny, 6 8 8 w ostatnich trzech meczach. Nie oddaje za wiele rzutow, jesli dzis kilka pilek dostanie to powinien linie przekroczyc. W meczach z Panata ma statsy za dwa prawie 77% takze widac, ze nie radza sobie z nim pod koszem a MB chyba nie chce lapac glupich fauli.

Batiste under 14.5 1.83 2.5/10

Kosmiczna linia. Przekroczyl ją 3-4 razy w calym sezonie w Eurolidze. Kompletnie nie wierze w weterana z USA. Pewnie rzuci 10-12 jak zawsze a moze nawet i tyle nie bo dzis Panata bedzie nerwowa. Jesli Grecy chca wygrac to ladowanie sie pod sam kosz bedzie taktyka samobojcza. Tam juz czeka Hendrix, Blu, James, Sofo i Eliahu.

Sofo nawet rzutu nie oddal ⛔ Batiste kasa za darmo ✅

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Bilbao-CSKA under 156,5 1,90 Bet365 ✅ 143

Hiszpanie pokazali charakter,to trzeba im przyznać i wiele osób przejechało się na jakimś 1,25-1,30 na Rosjan (w tym również ja).Na jutrzejszy mecz bukmacherzy ponownie wystawili kurs oscylujące wokół 1,30 na gości co jest według mnie zaniżonym kursem i jakoś nie przekonuje mnie CSKA na tyle by grać ich po 1,30 tym razem,choć nic dwa razy się nie zdarza.Ja jednak zdecydowałem się zagrać under w tym spotkaniu linia spor 156 i nie sądze by ten pułap został osiągniety.W pierwszym meczu,w Moskwie linia też było podobna i na luzie pękła,w drugim buki podwyższyły do 160 i padł under,teraz było 175 i nie sądze by CSKA kolejny raz dało sobie wrzucić tyle punktów i z pewnością trener Rosjan zwróci uwagę na lepszą defensywę bo na otwartę grę w Hiszpanii nie ma CSKA co liczyć o czym się już przekonali we środę.Według mnie warto.

Drugie spotkanie szykuje się zwycięstwo gospodarzy i nie sądze by Włosi coś jeszcze zwojowali,niby może być close game ale mnie nie przekonuje Siena,raczej zagram na Greków ale jeszcze się zastanowie nad tym ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
toudi 715

toudi

Użytkownik
Olympiakos - Montepaschi Siena
Siena +7 1.75 Pinnacle
zwrot
Po tym co napisałem o Sienie ten typ wydaję się szalony ale... wierzę w revenge factor w koszykówce. O tym, ze revenge factor ma duze znaczenie równiez w Eurolidze mozna bylo się przekonać w drugim meczu Panathinaikos - Maccabi kiedy to zespół z Izraela rozegrawszy wcześniej koszmarny mecz z upokarzającym runem 0-22 tym razem niespodziewanie wygrał. Siena jest soft ale nie chce mi się wierzyć, ze az tak soft by drugi raz gładko przegrać, w końcu wygrali w tym sezonie chociazby z Realem na wyjezdzie. Rok temu w pojedynku tych dwóch ekip Olympiakos wygrał, uwaga, 89-41 by dwa dni pózniej przegrać z prowadzoną przez Stonerooka Sieną 65-82. W tym roku moze być podobnie, to jest must win dla Sieny i takiej padaki jak ostatnio nie powinni zagrać. Olympiakos to ekipa, która wraz z biegiem trwania sezonu staje się coraz mocniejsza, zespól z Pireusu został wzmocniony w trakcie trwania sezonu i gra wygląda lepiej niz się wszyscy spodziewali. Nie zmienia to jednak faktu, ze personalnie jest to max druzyna na podobnym poziomie co Siena a moim zdaniem to jednak Siena ma nieco lepszy roster. Czas na crunch time, okaze się kto jest prawdziwym męzczyzną.
Edit: znowu dno w czwartej kwarcie tych soft ciot.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Bilbao - CSKA | CSKA -1,5 1st q 1,85 expekt✅
Ogladalem ostatnie spotkanie miedzy tymi ekipami i wygladalo to bardzo slabo w wykonaniu przyjezdnych. Grali czasami niepotrzebne szybkie akcje bez jakiegokolwiek myslenia, popelniali glupie straty, zagrali po prostu bez koncentracji. Dzisiaj spodziewam sie, ze podopieczni Kazlauskasa zagraja od pierwszych minut mega skoncentrowanie, chcac szybko uzyskac przewage i dowiezc ja bezpiecznie do ostatniej syreny by nie rozgrywac 5 spotkania w Moskwie. W game 3 poczatek CSKA nie byl wcale takitragiczny, zagrali bodajze dwie akcje and one + wymusili straty gospodarzy, lecz trwalo to bardzo krotko. Bilbao trafialo czasami kosmiczne rzuty[ trojka Lopeza, nie wiem pewnie z 9 metrow], walczyli na tablicach, jednym slowem mieli swoj dzien. Nie wierze w drugie z rzedu takie spotkanie CSKA dlatego obstawiam taki a nie inny typ.

harvey 967

harvey

Użytkownik
Bilbao - CSKA Moscow(-5.0) - 2 1.47 Bet365

Według mnie CSKA dziś zaciśnie zęby, pośladki i inne części ciała by wygrać. Mecz numer trzy, który wyszedł drużynie z Bilbao po prostu idealnie, zarówno w obronie i ataku, nie ma prawa się dziś powtórzyć (62% za 2, 44% za 3). Pozwolę sobie nawet stwierdzić, że CSKA zginęła od własnej broni. Nie mal przez cały sezon Euroligowy, można było zobaczyć drużynę z Rosji w szybkiej i mądrej koszykówce, a to właśnie taką taktykę przybrała drużyna gospodarzy w rywalizacji w Hiszpanii. Ojcem porażki można nazwać całą drużynę, jednak w mojej ocenie to co zagrał Teodosic to totalne nieporozumienie. Przez całe spotkanie grał słabo i daleko od swojego dobrego poziomu. Nie mal wszyscy na czele z coachem CSKA podkreślają, że był to ich najgorszy mecz w całym sezonie, a szczególnie postawa w obronie. Nic dwa razy się nie zdarza więc wątpię, by i dziś taka postawa zawodników z Moskwy miała miejsce. Takie gwiazdy jak Krstic, Kirilenko, Shved, Siskauskas czy wspomniany Milos powinni zapewnić awans do następnej rundy, głównemu kandydatowi do końcowego zwycięstwa w Eurolidze.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Krótko o meczach:

Bilbao-CSKA

Goście z Rosji po środowej przegranej od początku byli skoncentrowani i grali swoje w sumie,nie śpieszyli się z akcjami,mecz był ogólnie dużo wolniejsza niż poprzedni co odzwierciedla wynik.CSKA od początku narzuciło swój styl i od początku można rzec,że kontrolowali spotkanie.Dopiero w końcówce Bilbao się nieco zbliżyło ale przewaga ekipy z Moskwy była zbyt duża by już ich dogonić.Brawo dla Bilbao za walkę do końca ale cóż lepszy przeszedł dalej.

Olympiakos-Siena

Dla mnie obie ekipy słabe i w sumie od początku do końca było bardzo zacięte spotkanie.Zarówno i Siena jak i Olympiakos odskakiwali na kilka punktów,ale rywale zaraz odrabiali,jednak to Grecy w czwartej kwarcie wykazali się lepszą grą i w końcówce odskoczyli nawet na 8 punktów co pozwoliło im wygrać mecz.Lider Spanoulis nie zawiódł i ważnych momentach trafiał,trzeba też podkreślić dobre zbiórki Antica na początku czwartej kwarty,które pozwoliły nieco Grekom odskoczyć i zaznać trochę komfortu psychicznego.Po kibicach gospodarzy spodziewałem się nieco głośniejszego dopingu i lepszej atmosfery ale dopiero ożyli pod koniec spotkania.Dla mnie obie ekipy słabe i zaryzukuje stwierdzenie,że Olympiakos będzie najsłabszą drużyną top 4 i nie ważne czy awansuje Panata czy też Maccabi.Również trzeba podkreślić fatalną skuteczność rzutów za 3 pkt gospodarzy,tylko 4/22 trafione co daje ledwie 18%.

Otrzymane punkty reputacji: +2
undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Skandal w Atenach.Zagralem sobie za 50zeta na live na Maccabi jak byli -5 w 4kwarcie i co potem. Najpierw brak faulu i pilka po aucie dla Pao, a na koniec Diamantidis fauluje 2razy ale niestety sedziowie mieli w gaciach pelno i nie bylo rzutow dla gosci.Pomijam fakt, ze odjazd Grekow w1polowie rozpoczal sie od zmyslonego faulu a potem technicznego dla trenera Maccabi. Co za paranoja, jedyne pocieszenie to ekscytujacy polfinal CSKA-PAO bo gdyby weszlo Maccabi to final na 100% Barca-CSKA a tak to niewiadomo z kim Barca zagra bo wiadomo, ze przejdzie Olympiakos

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Skandal w Atenach.Zagralem sobie za 50zeta na live na Maccabi jak byli -5 w 4kwarcie i co potem. Najpierw brak faulu i pilka po aucie dla Pao, a na koniec Diamantidis fauluje 2razy ale niestety sedziowie mieli w gaciach pelno i nie bylo rzutow dla gosci.Pomijam fakt, ze odjazd Grekow w1polowie rozpoczal sie od zmyslonego faulu a potem technicznego dla trenera Maccabi. Co za paranoja, jedyne pocieszenie to ekscytujacy polfinal CSKA-PAO bo gdyby weszlo Maccabi to final na 100% Barca-CSKA a tak to niewiadomo z kim Barca zagra bo wiadomo, ze przejdzie Olympiakos
dokładnie,poraz kolejny sędziowie dali dupy i pozwolili grekom grać dalej.W pófinale w 100% kibicuje CSKA.Na tym poziomie sędziowie nie mogą popełniać tak karygodnych błędów...w poprzednim roku było tragicznie,miało sie zmienić na lepsze ale ponownie jest to samo a nawet jeszcze gorzej.Życze panacie odpadnięcia po ogromnym blowoucie.

samin1 524

samin1

Użytkownik
Przed nami wielkie emocje i mecze w których nie powinno zabraknąć tego co jest solą koszykówki czyli mocnej obrony i nieprzewidywalnych zwrotów akcji.

Oba półfinały na pierwszy rzut oka mają swoich faworytów czyli Dream Team z Moskwy i minimalistów z Barcelony. Ale czy na pewno ? Czy drużyny Greckie są bez szans z przeciwnikami ? Czy może znowu będziemy świadkami niespodzianek jak w piłkarskich półfinałach LM... będziemy mądrzejsi już za niecałe dwadzieścia cztery godziny.

Los złączył w półfinałach

CSKA Moscow vs. Panathinaikos ▶ zacznijmy od półfinały który wydaje się być bardzo zacięty. Oba zespoły spotkały się już w wcześniej i oba mecze były bardzo zacięta w których decydowały szczegóły. Oba zespoły przystępuję do tego półfinału w pełnych składach. Długo by wymieniać gwiazdy w obydwu zespołach więc tego trzymajmy się z boku. Głównym zdaniem Moskwian będzie powstrzymanie Dimitrisa Diamantidis-a czym zapewne ameryki nie odkryłem. Ograniczenie jego spowoduje większe granie inside gdzie Mike Batiste wraz z Ianem mogą ale nie muszą przysporzyć nie małych problemów Krsticowi i dziadkowi Lavrinovicowi. Dużo moim zdaniem będzie zależeć od ławki rezerwowej, która moim zdaniem może zrobić różnicę. Nie możemy zapominać o Kirilence który sam może wygrać mecz jednak nie wierzę że tak doświadczony trener jak Obradovic nie znajdzie na niego recepty.

Reasumując szykują nam się tutaj szachy i twarda obrona z każdej strony.

Typ:

CSKA -2,5 ▶ 1.43

linie wystawiona bardzo ale to bardzo dobrze i ciężko coś więcej przed meczem ugryźć. Under/Over wstrzymałbym się do 2Q by zobaczyć jak to będzie do końca wyglądać taktycznie. Myślę że na żywo będzie można perełkę niejedną wyłowić.

Olympiacos vs. FC Barcelona Regal ▶ w tym meczu też nie powinno zabraknąć emocji jednak wyraźniejszym faworytem jest tutaj Barcelona. (oglądałem ostatni mecz z Manresca i do stanu 18-40 widziałem coś czego dawno w tym zespole nie widziałem, zaangażowania mimo że grali bez Juana i Lorbecka). Mimo że nie lubię Pascual-a jako trenera to wydaje mi się że trafił z formą na ten turniej. Pomimo wielkiej sympatii do Ivkovica nie widzę aby miał argumenty w zespole aby przeciwstawić się Hiszpanom. Bardzo duża przewaga pod koszem Barcy gdzie nawet tacy drewniacy jak Vazquez i Ndong powinno swoje pograć. W pomalowanym moim zdaniem jest miażdżąca przewaga. Obwód porównywalny z dwoma wielkimi gwiazdami jakimi są Juan Carlos Navarro i Vassilis Spanoulis.

Olympiacos aby zagrozić FCB musi zagrać bardzo szybko i nietuzinkowo w ataku. Muszą wykorzystywać fast break jak tylko się da, bo w innym wypadku ta poukładana monotonna gra Hiszpanów weźmie górę.

Typ:

Barcelona -2,5 ▶ 1.41

co do over/under bo bym chyba zaryzykował powyżej 142,5 tylko z tego względu że na ławce Greków jest Ivković ;-)

zapraszam do dyskusji​

-----------------------------------------------

najbardziej żałuję że nie obejrzę obydwu półfinałów na żywo i tutaj prośba do forumowiczów, jeżeli byście byli tacy mili to prosiłbym link do spotkań aby je odtworzyć (jeżeli ktoś znajdzie), proszę bo po całym dniu poza domem chyba nie znajdę siły aby tego poszukać... (idę na łatwiznę i liczę na pomoc...

--------------------------------------------------
fajny artykuł się pojawił na stronie Euroligi.

http://www.euroleague.net/final-four/istanbul-2012/main-page/i/97316/7005

wszystko co po trochu nadmieniłem poruszają i fachowcy ;-)

harvey 967

harvey

Użytkownik
Pierwszy półfinał wydaje się ciekawszy i bardziej wyrównany. Faworytem jest CSKA, ale Grecy nie raz pokazali, że potrafią grać na najwyższym poziomie. Uważam, że granie zwycięstwa Ruskich po kursie około 1.35 wydaje się być bardzo ryzykowne, to jest półfinał, a tutaj może dużo zależeć od dyspozycji dnia.

CSKA to typowy europejski dream team, takie gwiazdy jak Teodosic, Kirilenko, Krstic czy Siskauskas, spokojnie mogliby grać takim składem w NBA. Jak wiadomo Rosjanie to dość overa drużyna w Eurolidze, mocna i dobra drużyna w ataku dużo rzuca, ale też sporo traci. W tym sezonie obie ekipy już spotkały się dwukrotnie:

CSKA Moscow - Panathinaikos 91:75 14.12.2011
Panathinaikos- CSKA Moscow 76:78 ET 10.11.2011

Oba pojedynki wygrywali zawodnicy CSKA. Moim typem na to spotkanie będzie over punktowy lidera Greków, czyli Dimitrisa Diamantidisa. Jak wiadomo jest on podporą swojej drużyny i w trudnych momentach to właśnie on bierze odpowiedzialność na siebie. Dobry rzut za 3 punkty, świetna skuteczność rzutów wolnych oraz efektowny wjazdy pod kosz to właśnie dziś powinniśmy zobaczyć w jego wykonaniu. Tobet wystawił dziś linie na poziomie 12.5 punktów (bwin, Unibet też). W meczach z CSKA rzucił on odpowiednio 13 oraz 7 oczek.

W starciu o awans do final four, Panathinaikos mierzył się z Maccabi. Diamantidisi świetnie się zaprezentował we wszystkich pięciu meczach tej rywalizacji. Zdobywał on odpowiednio 31, 17, 19, 19 oraz 34. Świetnie się spisywał i poprowadził do wygrania tej pary przez swoją drużynę. Dziś sądzę, że zagra podobnie to właśnie on będzie podporą swojej drużyny i będzie on główną strzelbą swojego zespołu. Uważa, że linia 12.5 jest spokojnie do pokrycia przez tego zawodnika. W starciu z Maccabi pokazał, jakim świetnym jest zawodnikiem, we wszystkich pięciu spotkania zdobył więcej niż 12 oczek, dziś powinno być podobnie.

Dimitris Diamantidis over 12.5 punktów # 1.85 Tobet

samin1 524

samin1

Użytkownik
Typu nie neguję tylko nie ma sensu porównywać jego wyczynów z meczy które odbyły się od 20 marca do 5 kwietnia. Mija miesiąc od tamtych spotkań. Do tego CSKA ma kim go bronić i tutaj liczę po cichu na Shveda że go przynajmniej mocno ograniczy bo ma do tego młody gniewny predyspozycje.
--------------------------------------
CSKA Moscow - Panathinaikos
1Q - Grecy wchodzą w mecz na 100% skuteczności. Rosjanie zachowują się w ataku jak dzieci we mgle. Nic nie bronią do tego i stąd wynik 15-29. Dwa akcje które ukazują niemoc CSKA : 5 trójek w jednej akcji i ani jedna nie trafiona a trzy przynajmniej były z czystych pozycji i strata punktów w 4s do końca kwarty... Sarunas super mecz rozgrywa wraz z Batiste i Kaimakoglu. Ciekawe jak to będzie jak skuteczność spadnie... (teraz 71% przy 37% CSKA)

2Q - Grecy zaczynają drugią piątką i starają się utrzymywać przewagę która waha się do -10pts. Sporo fauli co może mieć znaczenie przy długości ławki. Co się rzuca w oczy to brak zastawienia tablicy broniącej. Sporo zbiórek ofensywnych... Cska nic nie gra i to trzeba otwarcia sobie powiedzieć. Trybuny po stronie zielonych co tylko napędza ich do lepszej gry. Po wielu niecelnych rzutach przełamanie Kirilenki w akacji 2+1. Ważny moment meczu (4.38) bo CSKA zaczyna bardzo mocno bronić i obradović od razu reaguje czasem. 3pts zdobyte w 8.42 przez Greków robią wrażenie jak Rosjanie mogą postawić obronę. Oczywiście spadła skuteczność na 52% i są tego efekty. Przed rzutami Kirilenki (3) przewaga topnieje do 5 punktów. Po trójce Milosa REMIS (1.18) !!! Nietrafiony rzut Krstica spod kosza to pudło tego spotkania jak do tej pory ???? 32-34 HT
Po pierwszej połowie jestem bardzo usatysfakcjonowany tym co zobaczyłem. Liczyłem na zwroty akcji i mocno obronę i jestem zadowolony.
taki mały offtop bo jednak siedzę specjalnie w pracy aby to obejrzeć.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom