Deutsche Bank Skyliners - Pamesa Valencia
Wybrałem na dzisiaj mecz z Pucharu ULEB, który odbędzie sie dzisiaj o godzinie 20:00. Na parkiecie zmierzą się ze sobą Deutsche Bank Skyliners i Pamesa Valencia.Zdecydowanym faworytem tego spotkania są goście i postaram sie was o tym przekonać. Ja w tym pojedynku typuje zwycięstwo gości wynikiem większym niż 6,5 punkta, czyli popularnie zwany handicap. Myślę, że z taką linią ustawiona przez bukmacherów zespół z Hiszpanii łatwo i bez większych problemów powinien sobie poradzić. Gospodarze, to nie ta sama drużyna co w zeszłym sezonie. Obecny sezon to katastrofa. Dopiero trzynasta pozycja, to zdecydowanie za mało jak na taki zespół. Graja oni bardzo słabo, poza tym ś a w słabej formie i nic im nie " idzie". Niedługo mają przed sobą kolejne ligowe zmaganie z Albą Berlin, która również moim zdaniem ich rozniesie. W Pucharze ULEB również idzie im fatalnie. Na pięć rozegranych meczy przegrali wszystkie pięć, a bilans punktowy wychodzi im na - 41. Ich rywal to bardzo mocna drużyna z Hiszpanii. Zajmują oni w niej dobre szóste miejsce z bardzo niewielką stratą do lidera. To co również może cieszyć, to fakt, że Pamesa Valencia znajduje sie obecnie w dobrej formie i ich gra naprawdę może sie podobać. W Pucharze ULEB również radzą sobie doskonale. Zajmują drugie miejsce, a ich bilans to cztery spotkania wygrane i tylko jedna porażka ( z obecnym liderem grupy), chociaż tylko różnicą trzech punktów, co obrazuje, że mecz był na pewno bardzo zacięty i wyrównany. Myślę, że dobra forma i fakt iż jeżeli to spotkanie wygrają, będą już jedna nogą w kolejnej fazie tego turnieju. Gospodarze, którzy nie4 maja już najmniejszych szans na awans, mogą to spotkanie odpuścić, w kontekście spotkań ligowych, które są dla nich w tym momencie zdecydowanie ważniejsze. Myślę, że handi będzie łatwo pokryte.
Typ: Pamesa Valencia ( -6,5 )