Belgia -
Serbia over 141.5 @1.92 Betclic
Znakomita sytuacja wyjściowa Serbów przed drugą rundą - zaliczone dwa zwycięstwa i mecz z Belgią na otwarcie niemal gwarantują ćwierćfinał w moim przekonaniu. Przeciętni Belgowie zrobili co do nich należało czyli pokonali Brytyjczyków i chyba dość niespodziewanie Niemców, ale już z Francuzami czy Izraelem nie mieli za dużo do powiedzenia tracąc ponad 80 punktów. W tym meczu spodziewam się również ponad 80 punktów po stronie Serbów a w przypadku wczesnego wysokiego prowadzenia faworyta może zrobić się wesoły mecz i Belgię pewnie będzie stac na 60 punktów co pozwoliłoby pokryć taki over. Na zdecydowane zwycięstwo Serbów również dobra propozycja:
Belgia -
Serbia 2(-12) @1.90 Bet365
Co do overa sie nie wypowiadam. Ale co do handicapa? Huehue. Widac nie ogladales zbytnio meczow i gry obydwu zespolow. Postaram sie krotko i na temat. Nie ma co przekreslac Belgow, bo w ostatnim meczu pokazali na co ich stac. 3 kwarta spowodowala przegrana(bolesna dla mnie bo lapnalem w 1. kwarcie kurs 5.75 na Belgow jak wygrywali 6. czy 8. punktami, a do polowy juz 12.) az 23. punktami. Po prostu, pomysleli, ze mecz juz wygrany i wszyscy poszli spac. Parker oczywiscie jak przystalo na gracza NBA wzial gre na klate i
Francja pocisnela Belgow bodajze 17 punktami. Liczysz na taka sytuacje dzisiaj. Watpie, zeby takowa miala miejsca. To nie jest grupa i nikt nie odpuszcza. Ukraina dzisiaj pokazala, ze mozna i w tej fazie dostac porzadnie w dupe, ale nie mysle ze Belgowie zrobia tak samo. Teraz troche statystyk.(Ostrzegam, ze mam niefart do przerywania pass wiec gracie na wlasna odpowiedzialnosc, ale ja to łapie, po kursie 1.90)
Przedstawiam mecze dotychczasowe na Eurobaskecie obydwu druzyn:
Belgia -
Francja 65:82
Belgia -
Izrael 69:87
( Przy czym zaznaczyc trzeba
Izrael zagral swoj mecz turnieju podobnie jak nasi ze Słowenia)
Belgia - Wlk. Brytania 76:71
Belgia -
Niemcy 77:73
Belgia - Ukraina 57:58
Serbia - Czarnogora 76:83
Serbia -
Łotwa 80:71
Serbia - Macedonia 75:89
Serbia - Bih 77:67
Serbia -
Litwa 63:56
Jak widac w przypadku Serbii, handi niepokryte nawet w 1. spotkaniu. Co do Belgii pokryte w tym nieszczesnym meczu z
Francja(ale nie wierze ze znow przegraja kwarte +20 punktami) i Izraelem, ktory jak wyzej pisalem zagral swoj najlepszy mecz w turnieju. Oczywiscie to tylko moje 'przypuszczenia' ale na pewno lepiej jest łapnac dodatni handicap niz ujemny, bo to nie 1. grupa i mecz
Hiszpania -
Polska. Tu juz sie gra o cos. Oczywiscie wiele zalezy od podejscia Belgow do tego meczu, bo niewiadomo czy sobie nie 'odpuszcza' i nie beda grali tylko po to zeby pograc. Watpie w to i powienien byc zaciety mecz.
Handi pobieram w Bet365, bo jest to az +13.5 pkt dla Belgii. Nie wierze, ze ich pokonaja 14. punktami, ale w tym turnieju juz nic nie jest w stanie mnie zaskoczyc tak czy inaczej takie jest moje zdanie.
Belgia(+13.5) v
Serbia @ Bet365 1.90
Edit: Elegancko i gladko handi pokryte.