Nie tak miały wyglądać te typy i analizy, ale plany mi się trochę pokrzyżowały i będzie na szybko, a co za tym idzie ubogo :|
Dackarna - Valsarna Typ: Valsarna +8.5 @ 2.00
Tobet
"Gryfy" póki co mocno rozczarowują. Tylko jedno zwycięstwo w czterech potyczkach nie może satysfakcjonować szefostwa Dackarny. Na usprawiedliwienie warto dodać, że ciągle nie mogą awizować swojego najsilniejszego zestawienia ze względu na kontuzję. Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z outsiderem z Hagfors, który postawił na ... byłych zawodników Dackarny, czyli Buczkowskiego, Lindgrena i Gomólskiego. Ciekaw jestem czy to zda egzamin. Valsarna może liczyć na swoich liderów, czyli Nermarka i Łagutę. Przebłyski formy miewa Nicholls, a kapitan Watt może dorzucać cenne punkty. Liczę przede wszystkim na rezerwowych przyjezdnych, czyli "Buczka" i młodego Lindgrena, którzy powinni udowodnić swoją wyższość nad Mellgrenem i Aspgrenem. Ich znajomość G&B Areny może być kluczowa. Po stronie gospodarzy dzielić i rządzić powinien tercet - Holta, Jonsson i Lindgren. Co w przypadku, gdyby któryś z nich miał słabszy dzień? Wówczas zwycięstwo "Gryfów" staje pod sporym znakiem zapytania. Zaufam mocno chimerycznej, aczkolwiek bardziej zrównoważonej pod względem składu Valsarnie.
Jonsson - Lindgren Typ: AJ @ 1.70
Betsafe
AJ w tej chwili to absolutny lider "Gryfów". Jest obok Hancocka najskuteczniejszym zawodnikiem w lidze (nie liczę Dobruckiego). O ile w
GP zawodzi, to w zawodach ligowych nie można się do niego przyczepić. Może to marny argument (bo żużlowcy w ciągłych rozjazdach), ale Fredka nie miał czasu na odpoczynek, sobota - Praga, niedziela - Leszno, poniedziałek - Wolverhampton. To dla nich normalne, ale może akurat dzisiaj Fredce powinie się noga
?
Antonio Lindbaeck Typ: Powyżej 10.5 @ 2.20
Tobet
Dzisiaj w Kumli ma być mocno nasiąknięty tor. Jak na takiej nawierzchni radzi sobie Brazylijczyk z szwedzkim paszportem wystarczy wrócić kilka tygodni wstecz, do Goeteborga, gdzie odbywało się
Grand Prix i ciemnoskóry zawodnik Indianerny wywalczył wówczas trzecie miejsce. Dzisiaj liczę na podobną postawę Lindbaecka, mimo iż, ponoć ciągle nie najlepiej czuje się po sobotnim upadku w Pradze.
Grigorij Łaguta Typ: Powyżej 8.5 @ 1.80
Expekt
Taka linia według mnie jak najbardziej do pokrycia. Grisza jest w świetnej formie. Jego kapitalne akcje są ozdobą niemal każdej kolejki
Speedway Ekstraligi (zobaczcie sami ->
ciach!). W kraju "Trzech Koron" radzi sobie równie dobrze. Szósta średnia biegopunktowa niech będzie najlepszym tego potwierdzeniem. Jest szansa na dodatkowy start z rezerwy taktycznej, co powinno znacznie ułatwić przekroczenie tej bariery punktowej (choć dziwna polityka Valsarny polega na tym, że oni TR stosują stosunkowo rzadko, albo w ogóle). Tak czy siak myślę, że Grisza poradzi sobie z taką linią.
Kasprzak - Baliński Typ: Baliński +4.5 @ 1.85
Sportingbet
Bose Wirebrand doskonale wie co robi, wystawiając popularnego "Balona" na rezerwie, to właśnie on ma okazać się gwoździem do trumny dla "Wilków" z Norkoeping. W meczu z Valsarna startował "spod siódemki" i wywalczył sześć "oczek" miał za rywala wówczas "Daisy'ego" (na rezerwie) teraz korespondencyjny bój będzie toczył z "Rico" i myślę, że wynik powinien być mniej więcej podobny, choć liczę z strony Damiana na więcej. Biorąc pod uwagę wysoki handicap to powinno wystarczyć na Kasprzaka, który nie prezentuje się w tym sezonie z najlepszej strony. Wyszedł mu w zasadzie tylko jeden mecz na ICA Maxi Arena (przegrany z Vastervik) w pozostałych pojedynkach nie pokazał nic wielkiego. Myślę, że dzisiaj również "Kasper" nie powinien się zbytnio wyróżniać.
Chris Holder Typ: Over 9.5 @ 1.80
Expekt
Holder w tym sezonie jest w kapitalnej formie. Trochę mylna jest statystyka, która pokazuje nazwisko "Chrispy'ego" dopiero na 19 miejscu w szwedzkiej
Elitserien, bowiem obraz ten mocno nadszarpnął mecz z Hammarby, kiedy to zawodnik z Antypodów miał problemy sprzętowe i zanotował dwa defekty (1,3,d,d). Widać, że Chris dojrzewa jako żużlowiec. Dyszka do zrobienia jak najbardziej przez niego.
Mam nadzieję, że chociaż skutecznie będzie
Próbowałbym poza tym Vetlande +4.5 @ 1.80, Richardsona over 10 @ 1.80 i Golloba over 11.5 @ 1.85 - ale teraz już nie ma czasu by to opisywać. Choć i tak poleciałem w kulki.
Powodzenia Panowie!