1-nie-wszedl
Użytkownik
na moje nieprzypadkowy jest tak wysoki kurs, jakby to grała powiedzmy Chorwacja z San Marino to może bym się pokusił na obstawienie, Niemcy to chłodna maszyna oblężnicza, a San Marino pierwsze ataki podjazdowe, a raczej długie wykopy na połowę przeciwnika będzie organizować po pół godzinie gry jak już atmosfera trochę się wyluzuje i będzie wtedy jakieś 0:2 to zaczną coś tam organizować i się otwierać, do 10min natomiast bramka powinna być zamurowana, kto wie, może wejdzie Niemcom jakiś strzał z dystansu i faktycznie Ci ten typ wejdzie, osobiście jestem sceptycznie nastawiony.niemcy - san marino - over 0,5 gola przed 10 minuta - 2,37
o ile niemcom sie bedzie chcialo, to powinni szybko wcisnac i potem juz zabawa i ciagla klepka w polu karnym, kurs zacheca do gry
Jak już przegrać pieniądze, to lepiej postawić na Polskę po kursie 2.4(możliwe, że pójdzie do góry)
Eliminacje jak to eliminacje, często omijają logikę i rządzą się swoimi prawami, pewne jest tylko to, że więcej graczy przegra niż wygra :]
moje typowania na piątek są takie:
od razu ostrzegam aby nikt się przy obstawianiu nie sugerował zbytnio moją opinią, każdy ma swój rozum
Armenia-Czarnogóra X 3.3 lub X2 1.33
ostatnia drużyna w tabeli mierzy się z pierwszą, na papierze wszystko przemawia za zwycięstwem gości. Armenia u siebie to jednak solidna ekipa, przegrali co prawda z Rumunią 0:5, ale w poprzednich eliminacjach potrafili urywać punkty Serbii, Danii, byli blisko remisu z Portugalią przegrywając nieznacznie 2:3. Wg mnie szansa na zwycięstwo Czarnogóry w tym meczu jest taka sama jak na remis dlatego lepiej postawić kurs 3.3 niż 2.15 ????
ewentualnie można się zastanowić nad obstawieniem wygranej Czarnogóry 1 golem po kursie 3.5, Armenia u siebie gra dzielnie, ale zwycięstwo gospodarzy wydaje się najmniej prawdopodobne, aczkolwiek nie jest niemożliwe. Można zaryzykować ale kurs 1.33 na X2 w tak trudnym meczu jest trochę zbyt niski
Anglia-Szkocja 1 1.36
logika wskazuje na Anglię, Anglia prawdopodobnie mecz wygra, słowo klucz "prawdopodobnie". Należy pamiętać, że dla obu ekip mecz jest prestiżowy, jedna nacja zawsze ma drugiej coś do udowodnienia, szykuje się twardy mecz, z dość prawdopodobnym wynikiem do przerwy 0:0.
Generalnie uważam, że nie warto brać tego meczu na kupon, chyba że ktoś lubi ryzykować no to remis może wejść po kursie 4.5. Całkiem możliwe, że wejdzie HT/FT x/1 po kursie 3.6
trudne są te piątkowe mecze do przewidzenia, zwłaszcza te z rozsądnym kursem
Czechy-Norwegia Czesi powinni pokonać Norwegów, ale remis dla nikogo niespodzianką nie będzie, wygrana Norwegów już tak
Dania-Kazachstan Dania powinna to wygrać ale prędzej postawiłbym na Kazachstan z handicapem +3 z kursem 1.36 niż na Danię za 1.22
Francja-Szwecja, pachnie wymęczonym zwycięstwem Francuzów 1 golem, 1.25 to trochę śmieszny kurs, handi na Szwecję +3 z 1.36 powinno wejść lekko, jeśli Francuzi zbyt szybko nie zdobędą gola
Irlandia Płn-Azerbejdżan, nie mam pojęcia kto wygra, podejrzewam under 1,5 gola, wygrana Azerbejdżanu psim swędem 0:1 nie będzie dużą niespodzianką, mecz loteria
Malta-Słowenia, za 1.2 na Słowenię nie opłaca się, można rozważyć wygraną Słowenii do zera za 1.57 , trudno ten mecz jakoś mądrze obstawić, raczej przysłowiowego "eurowpierdolu" być nie powinno Malta(+3) za 1.4 raczej styknie
Rumunia-Polska Polska(-1) kurs 4.75, tak serio nie potrafię ocenić szans w tym meczu, jednak kurs na Polskę 2.4 wydaje się być nieco zaniżony, typowy mecz na X, ale kto stawia przeciwko naszym ten jest głupi
San Marino-Niemcy 1 kurs 51, Muller coś ostatnio ma rozregulowany celownik, pachnie sensacją w tym meczu, premierowy gol strzelony Norwegii przez piłkarzy z San Marino rozpoczyna marsz triumfalny po mundial w Rosji.
Dobra, tak poważnie to nie warto tego meczu obstawiać, oczywiście Niemcy mogą wygrać 0:8, ale z handicapem (-5) po kursie 1.5 można się w tym meczu wkopać, takie mecze lepiej obstawiać na żywo
Słowacja-Litwa
no niby Słowacja pykła u siebie Szkotów 3:0, niby Litwini znają się na koszykówce, a nie na piłce, ale podobnie jak w meczu Anglii z Szkocją, uważam że po kursie 1.33 nie opłaca się ryzykować
zdecydowany faworyt meczu to Słowacja, ale na pewno nie pewniak
jaki wniosek? Nie ma pewniaków na piątek, dla podbicia emocji w meczu Rumunii z Polską oczywiście warto postawić na Polskę... 2 złote