>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Eliminacje Ligi Mistrzów

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Nie wiem jak po takim meczu można pisać usprawiedliwienia, Lech pokazał że na tym etapie rozgrywek nie potrafi wywalczyć sobie kolejnej rundy przegrywając w Poznaniu więc powinni odsapnąć od pucharów
Rok temu jechali do Szwajcarii i przywozili 7 goli i cóż z tego że jest to Polska drużyna? Tak by było najlepiej, trzeba grać w piłkę i zdecydowanie wygrywać a nie liczyć względy naciułane punktami przepychając się przez kolejne rundy jak stara baba w tramwaju zwłaszcza z takimi rywalami jak Inter Baku,
Drugi rok beka z mistrza kraju, przynajmniej rok temu nie musieliśmy oglądać więcej takich obrazków
Dobrze że nie ma powtórki &quot;Levadii&quot;.
Levadia w ubiegłym roku jak i w tym nawiązała równorzędną walkę z Debrecenem więc ja mam małe wątpliwości co do poziomu Baku/Levadia sam awans Lecha w tym wypadku nic nie znaczy wygrali los monetą i pojadą jeszcze na parę wycieczek...a może się otrząsną, teraz będzie tylko lepiej hehe skąd ja to znam, kubeł zimnej wody i kolejny sezon wspinaczki w ligowej tabeli, wartościowi gracze na zachód a pieniądze z transferów znikają bez echa
koniec imprezy, nie ma takiego grania

S 42

szuwi1

Użytkownik
Dokładnie, tonący brzytwy się chwyta. &quot;Dobrze, że nie powtórzyli Levadii&quot; - szczyt wszystkiego, mamy się cieszyć, że nie przegraliśmy z zespołem z Azerbejdżanu? Litości. Oczywiście byłem za Lechem w tym meczu, ale to co prezentowali woła o pomstę do nieba. W tydzień raczej nie da się wyeliminować tych mankamentów i baty w Pradze dosyć oczywiste, ciekawe jakie kursy zaproponują buki. Stawiam ok. 1,70 na Spartę i 1,50 na ich awans.

bartek11 141

bartek11

Użytkownik
Nie wiem dlaczego wszyscy tak podniecacie się Thibambą i upatrujecie w nim drugiego Chinyame. Moim zdaniem jak na Lecha to kupili pionka ???? grał w Arce i nic konkretnego nie pokazał to nie jest wzmocnienie na puchary, w lidze to może zabłyszczy w meczu z taką Polonią Bytom czy Cracovią ale to nie żadna gwiazda i super strzelec. Przy Wichniarku i systemie gry Lecha to i tak dużo nie pogra, a więc to nie jest żadne wzmocnienie...Sparta czeka a ławka nie dość że krótka to nie bójmy się tego powiedzieć jest również żałosna...

davidoff88 0

davidoff88

Użytkownik
No niestety &quot;Kolejorz&quot; wczoraj wieczorem bardzo mnie rozczarował. Spodziewałem się gładkiego zwycięstwa i odesłania Azerów do domu... a tu taka męczarnia i niepewność do samego końca. Byłem zbyt dużym optymistą i nawet nie brałem pod uwagę scenariusza gdzie Lech będzie musiał walczyć o awans w karnych. Właściwie to układałem już sobie kilka dni przed tym meczem wyjazd do Pragi na mecz ze Spartą. Mało brakowało a z wyjazdu nic by nie wyszło. W następnej rundzie to Sparta będzie jednak zdecydowanym faworytem dwumeczu, ale nie można przekreślać &quot;kolejorza&quot; zbyt wcześnie bo może być jeszcze ciekawie. Myślę że ten mecz po prostu nie wyszedł i tyle. Chłopaki z Poznania jeszcze powalczą ze Spartą.

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Dramat! Podobnie jak większość zebranych na tym forum po pierwszych 10 minutach meczu byłem pod wrażeniem gry Lecha. Po głowie nawet chodziło aby grubo zagrać że będą prowadzić do połowy. Jednak potem coś stanęło i tylko momentami, pojedynczymi zagraniami grali &#39;ciekawie&#39;. Bądźmy obiektywni, z taką grą w Pradze dostaniem 3-0 bo to co wyprawiała wczoraj Poznańska obrona to wołało o pomstę do nieba. Jak dla mnie to kolejna &#39;Levadia&#39; porażka z Azerami. A ten mecz? W 100% przypominał mi spotkanie Wisły z Levadia z tamtego roku. Lech po raz kolejny miał mega dużo szczęścia. Ale kiedyś się to skończy. Reasumując, bez kilku poważnych transferów Lech nie ma szans na żaden sukces w Pucharach.

wujo 360

wujo

Użytkownik
Lech tylko pierwsze 10 minut grał tak jak grać powinien całe spotkanie z pełną kontrolą pola gry, niestety tak się nie stało i skutki wszyscy widzieliśmy...
Ale nie ma co porównywać ubiegłorocznej kaplicy Wisły w meczu z Levadią do wczorajszego meczu... Lech z 1 napastnikiem, po zejściu Wichniarka byłem pewien, że Lech już gola nie strzeli, a że obrońcy wczoraj robili raz po raz cyrki to taki efekt. Do meczu ze Spartą myślę, że Wichniarek będzie już gotowy na całe 90 min a piłkarze mają teraz czas na obejrzenie tego meczu i wyciągniecie odpowiednich wniosków. Dziwią mnie kibice Wisły, którzy tylko czekają na potknięcie Lecha w pucharach, żeby wyładować swoją frustrację, że to nie Wisła w nich gra (Wisła w nich grała rok temu i skutek widzieliśmy wszyscy). A każdy Polak chyba chce zobaczyć polski zespół w LM choć do tego jeszcze daleka droga...

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Brawa dla Lecha za awans. Kotorowski w końcu pokazał klasę. Fajnie, że gramy dalej, ale szkoda, że po takich męczarniach. Przypomniał mi się mecz z Terekiem. Trzeba pochwalić Lecha go zagrali dobry mecz, tylko zabrakło skuteczności. Stworzyli wiele setek, ale za bardzo chcieli strzelić i nie wyszło. Za dużo siły, za mało precyzji. Trzeba pamiętać, że nie ważne jak, ale trzeba awansować. Udało się. Teraz Lech ma już pewny udział w UEFA nawet jeśli odpadnie ze Spartą. Z taką skutecznością, to nie mają czego szukać. Trzeba jednak pamiętać, że paradoksalnie z Czechami może być łatwiej, gdyż oni nie będą tak murowali bramki. Będzie więcej miejsca na gre. Chociaż nazwiska graczy Sparty wywołuja u mnie strach i tracę po mału wiarę, że Lech przejdzie do następnej rundy...

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Kolejny raz polski zespół liczy że początkowe mecze kwalifikacji do Ligi Mistrzów przejdą &quot;z marszu&quot;. Pamiętam Wisłę z tamtego roku, która nie miała sił biegać, bo byli tuż po wyczerpujacym okresie przygotowania fizycznego licząc, że jakąś tam Levadie rozjadą i dopiero zacznie się gra. W tym roku zaspali ewidentnie działacze Lecha. Transfery robią dopiero teraz, kiedy juz drużyna powinna być w komplecie i się zgrywać. Co do gry to początek niezły, wyróżniający sie Wichniarek. Potem gra jak na nasz ligowy poziom przystało. Brak pomysłu i próba wejścia z piłką do bramki. Większość pewnie się ze mną nie zgodzi ale jak dla mnie Peszko to taki &quot;jeździec bez głowy&quot;. Minie jednego, drugiego i albo strzela z linii końcowej albo kopie lekko w pole karne na aferę, bo może ktoś dobije. Fart że w końcu przeszli dalej ale z taką grą to długo ich w LM nie pooglądamy.

tc4t 13

tc4t

Użytkownik
A co lepiej by było ,żeby wymęczyli tą jedną bramkę i wygrali w dwumeczu po 90 minutach 2:0 . Dobrze ,że awansowali i na pewno przed Spartą będzie pełna mobilizacja . Taki zimny prysznic przed następnym ciężkim dwumeczem , może wyjść tylko na dobre .

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Z taką grą to szczerze wam powiem że mogli by odpaść, co za różnica czy odpadli by wczoraj czy w następnym dwu meczy. Liga Mistrzów to są poważne rozgrywki i niema w nich miejsca dla drużyn które maja problemy z mistrzem Azerbejdżanu, w ostatnim sezonie grał mistrz Cypru który postawił się Chelsea. Myślałem że Lech jest inny niż reszta Polskich drużyn i idzie w kierunku Europy, jednak myliłem się, cała Polska piłka stanęła w miejscu kiedy świat idzie do przodu i kwestią czasu jest jak Borek znowu powie że to nie miało tak być, Lech nie awansuje do LM, do LE zapewne razem z resztą polskich klubów również i żeby nie wiem kogo kupili bo Polskim klubom nie potrzebne są zmiany kadrowe, tylko zmiany wewnętrzne w rządach i reformy zarobków, bo nie może tak być żeby PZPN wołał 400 mln za prawa do transmisji meczy ligi, w której drużyny nie mogą się raz na 10 lat zakwalifikować do LM ????

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
A co lepiej by było ,żeby wymęczyli tą jedną bramkę i wygrali w dwumeczu po 90 minutach 2:0 . Dobrze ,że awansowali i na pewno przed Spartą będzie pełna mobilizacja . Taki zimny prysznic przed następnym ciężkim dwumeczem , może wyjść tylko na dobre .
no wczorajszy mecz na pewno podziała na nich mobilizująco
może niech sobie zrobią sparing z rezerwami Warty wygrają z 5-0 to osiągną apogeum swoich możliwości

typer36 456

typer36

Użytkownik
jezu nie posrajcie się nad tą jakże słabą polską piłką... melisę polecam co niektórym

Dla mnie Czibamba może być wzmocnieniem. Ziomek w Arce był liderem i choć nie strzelał dużo to wykonywał ogromną pracę w ofensywie. Potrafił przytrzymać piłkę, zastawić i pomysłowo odegrać. Trochę zimnej krwi na poprawę skuteczności by nie zaszkodziło.

Skoro przez 10min potrafili zagrać efektownie i nagle coś się zacięło to chyba jest jasne że nagle nie przestali potrafić grać tylko jakiś inny czynnik spowodował to zacięcie. Jaki? Niech odpowiedzą sobie sami piłkarze i trenejro

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Z taką grą to szczerze wam powiem że mogli by odpaść, co za różnica czy odpadli by wczoraj czy w następnym dwu meczy. Liga Mistrzów to są poważne rozgrywki i niema w nich miejsca dla drużyn które maja problemy z mistrzem Azerbejdżanu, w ostatnim sezonie grał mistrz Cypru który postawił się Chelsea. Myślałem że Lech jest inny niż reszta Polskich drużyn i idzie w kierunku Europy, jednak myliłem się, cała Polska piłka stanęła w miejscu kiedy świat idzie do przodu i kwestią czasu jest jak Borek znowu powie że to nie miało tak być, Lech nie awansuje do LM, do LE zapewne razem z resztą polskich klubów również i żeby nie wiem kogo kupili bo Polskim klubom nie potrzebne są zmiany kadrowe, tylko zmiany wewnętrzne w rządach i reformy zarobków, bo nie może tak być żeby PZPN wołał 400 mln za prawa do transmisji meczy ligi, w której drużyny nie mogą się raz na 10 lat zakwalifikować do LM ????
Taka różnica, że odpadając wczoraj odpadli by już całkiem z europejskich pucharów w tym sezonie. A tak to w razie porażki ze Spartą Praga przejdą do ostatniej fazy eliminacyjnej LE więc jak nie LM to może uda się faza grupowa LE.
A co do PZPN to święta prawda. Nawet nie chce mi się irytowac i pisac na temat tego bagna poematów... Kto to widział by tyle kasy płacic za prawa do transmisji Ekstraklasy. Ostatnio w ogóle czytałem ciekawy raport firmy Deloitte z którego wynika, że polskie kluby aż 72% przychodów przeznaczają na płace dla zawodników. Niektóre z nich płacą nawet więcej niż wynoszą ich przychoody! Niektórzy piłkarze poprostu nie zasługują na takie apananże. Np Łobodziński... Ale paradoksów w polskiej piłce jest dużo więcej. Tak jak mówiłem szkoda się aż w to zagłębiac...

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Masz sporo racji. Jednak zmiany kadrowe również są potrzebne, bo grają piłkarze, a nie działacze. Potrzebna jest reforma. Ważne, że przeszli dalej, bo nawet jak odpadną, to spadną do LE, czyli do pucharów pocieszenia. Nasza piłka nie stoi w miejscu. Liga z roku na rok jest ciekawsza. Budowane są stadiony. Wzrasta zainteresowanie. Co najważniejsze przychodzą coraz bardziej znane nazwiska. Nie jest to jeszcze Seria A czy La Liga, ale jest na pewno lepiej niż było z roku na rok. Wartość ligi też wzrasta. Prawa do transmisji są coraz droższe, co więcej zagraniczne stacje chcą kupić prawa do ekstraklasy. Coraz lepiej się to kręci, chociaż wiadomo jest jeszcze sporo braków...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Skoro przez 10min potrafili zagrać efektownie i nagle coś się zacięło to chyba jest jasne że nagle nie przestali potrafić grać tylko jakiś inny czynnik spowodował to zacięcie. Jaki? Niech odpowiedzą sobie sami piłkarze i trenejro
No nie wiem może zawsze starcza im na 10 min formy, może to rywale po jakimś czasie łapą się jak z nimi grac, a Lech nie potrafi skontrować ustawienia/taktyki

Taka różnica, że odpadając wczoraj odpadli by już całkiem z europejskich pucharów w tym sezonie. A tak to w razie porażki ze Spartą Praga przejdą do ostatniej fazy eliminacyjnej LE więc jak nie LM to może uda się faza grupowa LE.
Wiem wiedziałem że zagrają w el. LE ale to nic nie zmieni łatwiejszego rywala nie dostaną, może wczują się w sezon ale rywale również, mogą zrobić transfery, ale diametralnie składu nie zmienią zresztą jeszcze by to zaszkodziło. Uważam że jeśli czy Lech czy jaki kol wiek Polski klub był warty europejskiego pucharu to już było by to widać.

Wartość ligi też wzrasta. Prawa do transmisji są coraz droższe, co więcej zagraniczne stacje chcą kupić prawa do ekstraklasy. \
Droższe nie droższe ale 400 mln to za drogo (tyle zaproponowali polskim nadawcom) co do zagranicznych stacji to podobno mają im za darmo dać na jakiś okres, jedynie koszty mają pokryć. No ale np jak kupi ktoś w Anglii to raczej będzie liczył na oglądalność Polskich emigrantów a nie na swoich obywateli.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Droższe nie droższe ale 400 mln to za drogo (tyle zaproponowali polskim nadawcom) co do zagranicznych stacji to podobno mają im za darmo dać na jakiś okres, jedynie koszty mają pokryć. No ale np jak kupi ktoś w Anglii to raczej będzie liczył na oglądalność Polskich emigrantów a nie na swoich obywateli.
Za darmo to wątpię. Nie ma nic za darmo. Nie wiem czy za mało czy za dużo. Wg mnie 400 mln jest okey. A co najważniejsze, że liga jest z roku na rok droższa, czyli jest podaż i popyt, a to oznacza, że jest atrakcyjna. Wszystko co jest markowe, ciekawe, ładne tanie nie jest. Oglądalność polskiej ligi rośnie, bo są już pokazywane wszystkie mecze. Co prawda dostępność jest mała, bo nie każdy ma cyfrę czy orange sport. Jednak trzeba zwrócić uwagę, że z roku na rok wskaźniki pokazują, że na stadionach jest coraz więcej ludzi oraz przed telewizorami. Nowe stadiony, Euro, transfery to wszystko napędza koniunkturę. Im więcej takich inicjatyw tym lepiej...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Tu mam ciekawy artykuł mówiący o zbyt wygórowanej cenie za prawa do transmisji Polskiej Ekstraklasy:

Cena za pokazywanie ligi to chyba jakiś żart?
Co za przepompowany balon. Aż dziwne, że jeszcze nie pękł i że dmuchanie trwa w najlepsze. Dziś &quot;Przegląd Sportowy&quot; podał, że prawa do transmitowania naszej ekstraklasy w latach 2011 - 2014 mają kosztować 450 milionów złotych. Cena zupełnie niedorzeczna - już teraz pod względem kosztów nasza liga jest na DZIESIĄTYM miejscu w Europie, a przy nowym kontrakcie być może nawet wskoczy na dziewiąte i minie Portugalię. W każdym razie - na pewno bardzo się do Portugalczyków zbliżymy. Szkoda, że nijak ma się to zarówno do poziomu sportowego, jak i oglądalności.

Pod względem sportowym nasza liga jest na 26. miejscu w Europie. Trudno z tym polemizować (może być tylko gorzej - w rankingu uwzględnia się kraje, a przecież Anglia ma dwie ligi lepsze od naszej). Frekwencję też mamy marniutką, budżety klubów żałosne. Mecze w Canal+ ogląda zazwyczaj po 60-70 tysięcy osób, a Ligę+ bodajże jakieś 25 tysięcy (Piaseczno ma zdecydowanie więcej mieszkańców). Skąd więc nagle wrażenie, że mecze naszej ligi powinny cenowo plasować się na dziesiątym miejscu w Europie? Jacek Masiota mówi, że to bardzo prestiżowy czas, bo przecież mamy Euro. No i co z tego, że mamy Euro? Na Euro będzie się oglądać walkę Torresa z Rooneyem. Po kilku tygodniach rozjadą się w swoją stronę i tyle ich widziano. A my zostaniemy z różnymi Trałkami.

W Portugalii można za coś płacić - w końcu te pieniądze inwestowane są w poziom sportowy. Javier Saviola, Angel Di Maria, Pablo Aimar, Oscar Cardozo, Hulk, Falcao, Florent Sinama-Pongolle... I tak dalej. Tam grają PIŁKARZE. I teraz ma się okazać, że oglądanie ich w akcji - Benfiki, FC Porto, Sportingu - jest warte tyle samo, co obserwowanie zmagań naszych kochanych ligowców? Wolne żarty.

Liga polska będzie ponad dwa razy droższa od ligi szkockiej, a różnica jest przecież taka, że w różnych miejscach na świecie - w tym w Polsce - ligę szkocką się ogląda, natomiast ligą polską ani w Szkocji, ani nigdzie indziej na świecie nikt nie zawraca sobie głowy. I w Szkocji też płaci się za piłkarzy, ściąga duże nazwiska. To tam gra Robbie Keane, a nie w Wiśle. To tam grał Roy Keane. To oni kupują od nas (Żurawski, Boruc), a nie my od nich. A przecież nasze kluby od telewizji dostają więcej...

Mamy więc ligę:
- w której nie gra nikt poważny
- której prawie nikt nie ogląda
- która stoi na tragicznym poziomie
- która jest skompromitowana poprzez aferę korupcyjną

I nagle okazuje się, że trzeba za nią płacić 450 milionów. Może od razu 600? Co tam! 900! Pewnie tak, pewnie już za chwilę.

Warto się jednak zastanowić nad czymś innym - czy aby na pewno trzeba patrzeć tylko na pieniądze, czy też czas najwyższy, by mecze polskiej ligi transmitowała telewizja otwarta? W budowie jest mnóstwo stadionów, a żeby je zapełnić, potrzebna będzie moda na piłkę. Tej mody nie ma. Już kiedyś pisaliśmy, że polska piłka zeszła do podziemia i że naszych zawodników zupełnie nikt nie zna. Anna Bosak jest dziesięć razy bardziej rozpoznawalna niż jakikolwiek piłkarz Legii Warszawa. Można dalej zamykać się we własnym gronie i udawać, jak to jest nam wszystkim miło i przyjemnie, ale to droga w jedną stronę. Bez wyjścia z produktem - jakby to powiedzieli spece z Ekstraklasy SA - do ludzi niczego nie osiągniemy.
Link
Możecie się z tym nie zgadzać według mnie to cała prawda.

O 82

orzel-54740

Użytkownik
Gdyby ta kasa szła w szkolenie młodzieży, oplacenie wiekszej ilosci godzin trenerow (a wczesniej ich odpowiednie wyszkolenie), poprawe warunkow szkolenia (piłki, stroje, szatnie, łazienki - szczegolnie w malych miastach i na wsiach) to nie mialbym nic przeciwko. Ale tak to jest faktycznie pompowanie balona, ktory wczesniej czy pozniej bedzie musial peknac. Niedawny kryzys na rynku nieruchomosci ma bardzo podobna geneze.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom