No to jedziemy z IEMem. Primo wszystkie spotkania z ligi legend u pinka są dostępne na
live!. Idealnie , dla tych którzy mogą betować na żywo (a ja nie ;/). W 90% warto low betować na doga i potem kontrować. Zacznijmy więc:
GE Tigers - C9 1
Koreański zespół jest po prostu niesamowity. Grają niesamowicie spokojnie a zarazem agresywnie. W LCK 10W/0L i 20/2 w mapach. Nigdy nie tracą chłodnej głowy. Może jednak katowicka scena lub overconfident doprowadzi do niespodzianek. W ostatnich latach często tak było w pierwszym dniu. C9 bardzo słabo prezentują się w NA. Lane matchupy zdecydowanie na korzyść GE. Hai jest najsłabszym midlanerem na tym turnieju, Kuro powinien sam zaorac linie. Lee jest niezwykle aktywny w early gamie - a Meteos zwykle farmi pierwsze 10 min. W tym momencie gra może sie już skończyć. Trzeba jednak uważać na pewne picki: oba topy będa chciały rumbla, balls pewnie maokaia bo ma nim straszny win ratio+jest postacią łatwą a na turniejach tego typu unika się grania trudnymi championami. Na bocie obaj adc bedą chcieli Corkiego.No i uwaga na ewentualną nidalkę z lasu meteosa, bo to pick outofcontrol.Radzę niski bet na C9 po kursie 6! i kontra na GE chyba ze postawia na late game picki vs mid game C9.
SK - YFw 1
SK jest znakomitą drużyna, mają wymagający playstyle, lecz słabo grają będąc behind w midgamie. YFw ogrywa ostatnio TPA oraz AHQ, ponadto duża część składu była na worldsach jako Gamania Bears. Najważniejszy będzie midlane. Maple jest małym bogiem lecz mid sprowadzi się do 3 picków : Zed , LB , Ahri. Jeśli Fox/Maple dostanie jeden z nich a drugi nie to mamy pewny bet. Azjaci to naprawdę nie są ogórki, mają silny midgame, przed splitem ograli potężne wtedy Invictus Gaming 2:0. Botlane SK - to jest ich największa przewaga i Godgiven>>>NL , ale to BO1 więc ostrożnie.
CJ - GG 2
Bardzo równy matchup. CJ ma znakomite sławy ale już od dawna pod formą. W Korei grają bardzo przeciętnie, w LCK 6w/3l i 12/9!! w mapach. W tym regionie GE>>>SKT1>reszta. Gambit odkąd ma GH gra znakomicie. Cabochardowi świetnie pasuje obecna meta , Diamond ma ogromny champion pool i może moim zdaniem przegrać jedynie na reksai/lee ambitiona. Midlane to jednak ogromne wyzwanie dla Betsy'ego, ale już w LCSach się nie pierdolił. Myślę, że przewaga GMB to las i botlane. Pinoy swoim stylem nie raz zaskoczy azjatów. Ponadto Space gra na siłe dwoma adc: Corkim i Sivir. Natomiast słabo gra Kalistą. Tymczasem jest to super pick Pinoy'a. Jak dla mnie 50/50, prz czym jeśli GMB dobrze rozegra pick/ban to są dla mnie faworytami.
A no i czekamy na info kto zagra w GMB NIQ czy Betsy.
TSM - WE 1
No i ostatni mecz, chyba najłatwiejszy do wytypowania. WE a nie chociażby EDG czy OMG jest tu bo wygrało IEM w Shenzen , kiedy wszystkie chińskie teamy się przebudowywały. TSM jakie jest każdy widzi, dobra forma Bjerg i Santorina, nawet lepiej niż oczekiwałem. Nie ma się co rozpisywać, bo na WE z Ninja i Styzem byłby prawie pewniak , a gdy teraz ich wymieniono nie ma dla nich szans. W LPL WE dostaje oklep od wszystkiego, bardzo słabo grają wszystkei linie zwłaszcza bot i Spirit wiele nie może zrobić. Oczywiście to BO1 i Dyrus zawsze może zrobić 0/10 Rumbla z topa , ale łatwiej TSM mieć nie mogło.