H2K -
Gambit Gaming @ 2.10 Pinnacle/Marathon
Kursy lecą, wczoraj rano było jeszcze 2,25 na GG. Dla mnie 55-45 na korzyść ruskich. Już wyjaśniam. Obie drużyny notują imponujący win streak. Spodziewam się banowania h2k na Diamonda, ale ten pokazał w poprzednich gra, że mimo iż na niego banują to potrafi wykerować gierkę nawet grając takim champem jak Sejuani, która zupełnie nie wpisuje się w obecną metę. Dla mnie Diamond jest nadal lepszym junglerem niż Loulex. Ciekawie będzie na midzie, gdzie niechciany przez Rokatów Ryu zmierzy się z nową gwiazdą splita, Betsym. Betsy po przyjściu do eulcs już dwukrotnie był wybierany do top5 kolejki, nie bez przyczyny. Jego mechanika i komunikacja bądź co bądź z nowym teamem stoi na wysokim poziomie. Jest o niebo lepszym midlanerem na tą chwilę aniżeli niq co poskutkowało stałym zbenchowaniem Polaka. Na dole P1noy vs Hjarnan. Może wysuwam zbyt daleko idące wnioski, ale sądzę, że adc h2k na lcsowym poziomie to umie grać tylko Sivir. Jestem naprawdę ciekaw ban&pick phase. Banów na topa przeciwko GG się nie spodziewam, bo Cabochard w ostatnich bodajże 9 gierkach zagrał dziewięcioma innymi charami. P1noy w ostatnich meczach jest po prostu nieosiągalny. Prezentuje wyśmienity poziom. Piękny stomp na Fnaticach. H2K z kolei pięknie zesnowballowali SK dość niedawno. Naprawdę szykuję nam się mocna gierka. Dwa Teamy dość underated w tym splicie, które z meczu na mecz pokazują co raz to nowe zagrania. Typuję GG, bo dla mnie są zespołem lepszym. 9-0 win streak po tym tygodniu całkiem możliwy.
Copenhagen Wolves -
Elements @ 1.666 Pinnacle/Marathon
Stare Alliance przegrywają mecz za meczem. Początkowo myślałem, że trollują, że się dobrze bawią, ale oni naprawdę stracili skilla. W tym tygodniu wraca niezapomniany wickd. Zastąpi on kev1na, który to w lola nie grał prawie rok. Pojedynek na topie wickd vs jangbank będzie najbardziej bronze starciem w tym splicie. Nową-starą twarzą w
EL jest też Krepo, który jest teraz odpowiedzialny za szotkolowanie. Jeśli
EL zepną dupę to wygrają to mecz bez żadnych problemów. Alliancy jeśli naprawdę chcą walczyć o obronę tytułu to muszą zacząć wygrywać takie spotkania. Potrzebują solidnego win streaku, żeby być mocno ustawionym w PO.
I lekki dubelek na drugi dzień. Z reguły nie powinno się grać tak niskich kursów w esporcie, ale pie*dolę to zasadę.
Fnatic + SK @ 1.713 Pinnacle
Fnatic grają z MYM'ami i naprawdę muszą się postarać, żeby tego meczu nie wygrać. Co prawda ich rywale wygrali ostatni swój drugi mecz w splicie z Junikornami, ale nie przekładałbym tego na mecz z Fnaticami. Ekipa z Hunim na czele ma na każdej pozycji playera o klasę lepiej grającego, spodziewam się mega stompa.
SK podejmą Rokatów. Rokaci nie dość, że bez formy, bez poprawnej komunikacji to jeszcze nie potrafią grać na SK. Wygrali tylko raz na xx spotkań z SK. Godiven vs Woolite. Bez swapa ze strony Rokatów to nie widzę tutaj najmniejszych szans dla botlanu. Godiven pozamiata by far.
Jeszcze taka ciekawostka. Oglądałem ostatnio strumyka Kubona i był od w teamie z febivenem, steelbackiem i nukeduckiem. Na przeciwko mieli jankosa na nidalce. Kacza grała lee sinem w lesie. Kaczka jak to kaczka nie umie grać lee sinem, nie gankował wgl prawie, missował wszystkie sonic wavy. Fnaticy zaczęli prowokować kaczkę, że jankos jest bogiem dżungli etc. Kubon jak to Kubon, od dwóch lat ma spinę z kaczką z niewiadomych mi osobiście przyczyn, podłapał temat i razem z febivenem i steelbackiem zaczęli prowokować nukeducka. Ten autentycznie zaczął trollować, flashował się w miejscu i zaczął płakać, że nie będzie grał z taki attitude drużyny, bo przecież jankos jest bogiem dżungli a on nic nie potrafi. ????
kto wie, może kaczka dostanie drugiego perma w swojej karierze.
generalnie atmosfera w Rokatach jest mocno nieciekawa, jeszcze ostatnio wypłynęła ta afera z overpowem o jego flejmowaniu całej drużyny. jak ktoś nie widział to niech obczai sobie post veggiego.
Dorzucam jeszcze filmik po 1 wygranej rokatów nad sk w dziejach lcsa. ????
Jankos cieszy się jakby co najmniej wygrał całego splita.
https://www.youtube.com/watch?v=YxcZvTn7ZeY