Nie wiem co znaczy 'zbijać śmietankę', ale to nie wysłannicy tvn'u tam dzisiaj robili burdel, tylko Trwamu i ojdyra.
Co pytałeś po kolei kto jest o o.rydzyka?
Powiem tak wg mnie krzyż powinien być przeniesiony ponieważ stał się przedmiotem bitwy politycznej. Ludzie tam walczący to są Fanatycy- niestety takich jest dużo, mogliby iść się pomodlić za ofiary smoleńska, ale w ich głowach coś się poprzestawiało i myślą że przeniesienie tego krzyża to walka z kościołem! Bóg jest wszędzie, a krzyż jest symbolem miłości Jezusa do każdego człowieka, Ci ludzie raczej niestety nie miłują bliźniego. Powinna tam stanąć tablica upamiętniająca ofiary tej katastrofy, ponieważ była to katastrofa bez precedensu, i powinno być to w jakiś sposób upamiętnione dla przyszłych pokoleń.
Specjalnie włączyłem sobie radio maryja żeby posłuchać co gadają nt. krzyża i ksiądz prowadzący powiedział: "władze kościoła postanowiły o przeniesieniu krzyża więc wierni powinni podporządkować i uszanować decyzję swoich zwierzchników i nie robić problemów w sprawie przeniesienia krzyża"- więc proszę nie mówcie mi że to mohery i rydzyki tam walczą! bo gdyby tam mohery walczyły byłoby tak jak kiedyś z jakimś biskupem z warszawy co go mieli awansować, ale tam były jakieś problemy to się zjechało kilka tys ludzi, bo Rydzyk tak chciał. teraz nikomu nie kazał tam jechać więc nie gadajcie na tych fanatyków że są od rydzyka.
pozdrawiam