Zrozumiałem. Masz racje, tak powinno byc ale nie jest. I ja własnie to w ironiczny sposób pokazałem. Ze Ci, którzy okreslaja siebie jako swietszych od papieża, najchetniej za***bali by pół Polski. Jaki to daje obraz wierze katolickiej i Polsce? A Koscioł co? Nic. Umywa rece.Cóż, może po kolei. Jak widać każdy ma swoje zdanie i go nie zmieni więc dyskusja nie ma raczej sensu. Moje stanowisko w tej sprawie jest podobne jak Assa. Krzyż mi nie przeszkadza jednak uważam, że lepsze miejsce dla niego jest w kościele. Gdyby został nie mam nic przeciwko.
Faktycznie wydaje się, że najlepiej by było gdyby na to miejsce powstała jakaś tablica upamiętniająca to wydarzenie. Wcale nie musi być wielka. Mała symboliczna tablica.
Co do tych osób, które się zgromadziły się dzisiaj przed pałacem to ciężko mi powiedzieć, że to byli katolicy bo tak katolicy się nie powinni zachowywać. Na wyzywanie księży to nawet słów brakuje zeby coś napisać.
speedywwy nie bardzo zrozumiał to co napisał Xavy . Masz prawo nie być w temacie, ale jak chcesz się wypowiadać to poczytaj jak powinna żyć/zachowywać się osoba wierząca. Jakby Ci, którzy za takich dziś się uważali czynili tak jak powinni to nie byłoby tej całej szopki. Szkoda, że Polakom już tak dobrze się powodzi, że w ramach rozrywki kłócą się o krzyż... Szkoda, że to wszystko napędzają żądne zysku media hasłami typu wojna o krzyż. Szkoda, że za tym wszystkim stoją politycy, którzy manipulują ludźmi niezdającymi sobie z tego sprawy. Bez różnicy czy pisiory czy osadnicy tusku-tusku. Jedni chcą pokazać swoją siłę nawołując ludzi do okupowania pałacu drudzy chcą pokazać: sorry ale my tu rządzimy i robimy co chcemy...
Pozostaje jedynie mieć nadzieję, że wszyscy pójdą po rozum do głowy i już nie będzie takiej sytuacji jak dziś. Gdyby nie odwołano uroczystości to pewnie bylibyśmy świadkami ładnej zadymy, której nie powstydziliby się nawet doświadczeni kibole.
Swoją drogą to jak partie mają taką moc manipulacji to mam nadzieję, że powiedzą teraz ludziom co mają robić gdy rząd ekspertów najprostszą metodą (zabierając jeszcze więcej nam) chce łatać budżet. Jeśli w Warszawie znalazło się tylu zapaleńców to jeśliby tak w całej Polsce ... to pewnie nie byłoby większych podatków
ps
rząd tusku-tusku strzela właśnie samobója ... więc jeśli są gdzieś już dostępne zakłady na wybory parlamentarne to proponuję stawiać na ... sld. Dlaczego!? Ponieważ ludzie będą mieć dość drugiej Irlandii a na pisiorów też nie zagłosują więc zostaje ...
Powtarzam po raz koljeny: chcecie, aby tacy "ludzie" decydowali za was, to nadal nie chodźcie na wybory.
Heh...gdybyś znał historię to wiedziałbyś, że ksiądz-ubek to był dość częsty przypadek. Tak dla ścisłości.Jeśli wg Ciebie prezentują oni katolicką postawę, to nie ma o czym gadać. To nie członkowie rządu robią tą chryję pod pałacem. Oni się tylko cieszą, że wyłazi na wierzch otumaniony elektorat PiSu. Już jedno miejsce z ciekawą i piękną historyczną kartą Polski zajęli i jest głównie kojarzone z nimi, od Pałacu niech spieprzają w siną dal. To nie żadne sanktuarium, ani kościół tylko budynek administracji państwowej i ma być miejscem poważnym, gotowym do przyjmowania gości najwyższego szczebla światowej polityki. Nie mam ochoty, aby przywódcy państw światowych przyjeżdżając do nas na wizytę widzieli babcie z różańcami i fanatycznych oszołomów z obłędem w oczach.
PiS jest tak głupi, że zamiast odciąć się od tej swołoczy spod Pałacu i teraz punktować PO, że zajmuje się walką z nimi, a nie czymś poważniejszym, to co oni robią? Twardo opowiadają się za babciami i psycholami krzyczącymi do księdza "Nie jesteś księdzem! Jesteś UB-ekiem!!" Katolicy for sure...
Tu się w 100% zgadzam.Niestety muszę stwierdzić, że większość z Was kompletnie nie rozumie problemu.
To nie jest walka o krzyż, religię itd. itp. Cała ta "afera" jest tylko próba odwrócenia uwagi od rzeczywistych problemów.
Tutaj zupełnie nie masz racji. Nawet jeśli chcieliby tego wszyscy ludzie w Polsce, to nie ma to kompletnie żadnego znaczenia, bo ta sprawa nie ma żadnego związku z polityką, jest to jedynie decyzja administracyjna - krzyż usunąć czy nie. Słusznie to zauważyłeś w dalszej części wypowiedzi, ale przeczysz sam sobie mieszając do tego demokrację i w ogóle politykę.Wracając do afery z krzyżem. Znakomicie pokazuje ona jak kiepskim systemem jest demokracja. Przecież skoro tak znaczna ilość osób chce, by ten krzyż tam stał, to dlaczego się z nimi walczy?
Zwróć tylko uwagę na to, że w III RP praktycznie każda decyzja zależy od woli politycznej. Prawo już się nie liczy.Tu się w 100% zgadzam.
Tutaj zupełnie nie masz racji. Nawet jeśli chcieliby tego wszyscy ludzie w Polsce, to nie ma to kompletnie żadnego znaczenia, bo ta sprawa nie ma żadnego związku z polityką, jest to jedynie decyzja administracyjna - krzyż usunąć czy nie. Słusznie to zauważyłeś w dalszej części wypowiedzi, ale przeczysz sam sobie mieszając do tego demokrację i w ogóle politykę.
wczorajsza akcja "katolików" była bardziej obraźliwa ,niż te ironiczne opisy/obrazki..Zwróć tylko uwagę na to, że w III RP praktycznie każda decyzja zależy od woli politycznej. Prawo już się nie liczy.
Jeszcze dodam tylko, że nie do końca wiadomo, kto jest właścicielem tego krzyża. Harcerze? Ponoć akurat ci, którzy uczestniczyli w tych "negocjacjach" nie mają z nim nic wspólnego.
Te obrazki raczej obraźliwe niż śmieszne. Swoją drogą gdyby ktoś odważyłby się usunąć, jakiś znak związany z religią żydowską czy muzułmańską to mielibyśmy międzynarodową aferę.
Podstawą każdej decyzji jest właśnie prawo. Jeśli dzieje się inaczej, trzeba z tego wyciągać konsekwencje. Ale nie bardzo rozumiem, o jakie "wszystkie decyzje" chodzi.Zwróć tylko uwagę na to, że w III RP praktycznie każda decyzja zależy od woli politycznej. Prawo już się nie liczy.
Jeszcze dodam tylko, że nie do końca wiadomo, kto jest właścicielem tego krzyża. Harcerze? Ponoć akurat ci, którzy uczestniczyli w tych "negocjacjach" nie mają z nim nic wspólnego.
Te obrazki raczej obraźliwe niż śmieszne. Swoją drogą gdyby ktoś odważyłby się usunąć, jakiś znak związany z religią żydowską czy muzułmańską to mielibyśmy międzynarodową aferę.
kolejney nawiedzony pisior. Może jescze powiesz,ze ruscy sciagneli samolot magnesem? Stek kłamst to codziennosc takich jak ty...????temat: wyprawa millera na karnego żółwika ???? )
podsumowując to moim zdaniem to totalna kompromitacja dla Polski. Na palcach nie można wyliczyć, ile zostało popełnionych błędów odnośnie katastrofy. Teraz Miller zostanie wezwany na czerwony dywanik, dostanie informacje nam do przekazania i puszczą w tv. Dla mnie to chocholi taniec ????
słaba napinkatemat: wyprawa millera na karnego żółwika ???? )
podsumowując to moim zdaniem to totalna kompromitacja dla Polski. Na palcach nie można wyliczyć, ile zostało popełnionych błędów odnośnie katastrofy. Teraz Miller zostanie wezwany na czerwony dywanik, dostanie informacje nam do przekazania i puszczą w tv. Dla mnie to chocholi taniec ????
Jeśli krzyż wypieprzyć to co zrobić z ignorantami,którzy własnego języka nie znają,a chcieliby dyktować innym co mają robić.Wpuscić garnizon policji i wypędzić to wszystko z tamtad a krzyz wypieprzyć z placu.