>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
D 0

daro13

Użytkownik
Popieram kolegę wyżej. Krzyż zostałby przeniesiony do kościoła i po problemie. Tam udawały by się pielgrzymki i co tylko by ludzie chcieli. Odbywały by się mszę, różne nabożeństwa itp. Wszystko ładnie, pięknie.
Oczywiście, jestem za postawieniem nawet wielkiego pomnika ale w INNYM miejscu. Np. Na cmentarzu. A przed pałacem jakaś tablica upamiętniająca te wydarzenie.
Jeszcze raz podkreślam, to nie jest miejsce na takie rzeczy i to wszystko, reszta z tymi pomnikami, tablicami to ok, jestem jak najbardziej za.
Wyobrażacie sobie teraz jakby wyszedł B. Komorowski i cieszył się z tego że został prezydentem, lał by się szampan itp. ?! Jest to jego pałac prezydencki obecnie i on nim rozporządza. To miejsce nie może kojarzyć się tylko z tą tragedią. Ta powinny być świętowane sukcesy np. wybranie Komorowskiego na prezydenta itp. a tak to się wszystko będzie ze sobą kłócić.

xavy 386

xavy

Użytkownik
i krzyż,który powinien łączyć ,teraz dzieli.
Chyba ci się coś kolego porąbało kompletnie.
Ta smutna walka nakręcana przez kretyńskich reporterów jest efektem zaniedbań paru ludzi...M. in. naszego prezydenta elekt,który jak widać buduje w Narodzie zgodę...Natomiast ci najbardziej wyzywający wszystkich i obrażających dokoła Krzyża nie mają zbyt dobrze poukładane w głowach i za nich mi jest wstyd...

midel 189

midel

Użytkownik
Ta smutna walka nakręcana przez kretyńskich reporterów jest efektem zaniedbań paru ludzi...M. in. naszego prezydenta elekt,który jak widać buduje w Narodzie zgodę...Natomiast ci najbardziej wyzywający wszystkich i obrażających dokoła Krzyża nie mają zbyt dobrze poukładane w głowach i za nich mi jest wstyd...
Tak biedaki, dalej zwalajcie na Komorowskiego, na Tuska ... Bo przecież ten przykuty do krzyża to był Tusk, a ta skandująca, że nie odda krzyża to Gronkiewicz-Walz.
Wy Prawdziwi Polacy, Katolicy ????

xavy 386

xavy

Użytkownik
Tak biedaki, dalej zwalajcie na Komorowskiego, na Tuska ... Bo przecież ten przykuty do krzyża to był Tusk, a ta skandująca, że nie odda krzyża to Gronkiewicz-Walz.
Czytać ze zrozumieniem to ty nie umiesz...Mówię,że Komorowski jest współwinny sytuacji. Natomiast wstyd mi za tych krzykaczy wyzywających wszystkich dokoła-to nie są katolicy...
W świetle ostatnich wydarzeń nic mnie tak nie bawi jak ten podpis ????
Obchodzi mnie to tak jak zeszłoroczny śnieg.
Gdyby wszyscy w tym kraju mieli katolicką hierarchię wartości i wg niej postępowali to byłoby pięknie

midel 189

midel

Użytkownik
Czytać ze zrozumieniem to ty nie umiesz...Mówię,że Komorowski jest współwinny sytuacji.
Nie jest współwinny tej sytuacji. Chodnik przed pałacem prezydenckim to nie jest miejsce dla krzyża. Zamiast obwiniać Komorowskiego ustosunkuj się lepiej do komunikatu pis z wczoraj, który zamiast łagodzić sytuację dolał oliwy do ognia. Jeżeli szukasz winnych to właśnie w tej partii i w jej działaniu.

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Taa ale lepiej już skończyć tą dykusję bo są już wpisy czysto polityczne. Widać kto za kim jest i okazuje się iż jedna partia wogóle nie jest winna a druga ponosi winę.
Lepiej sobie jakiś meczyk włączyć i podyskutować o tym , bo nam za gadanie o polityce nie płacą jak tym mądrym i praworządnym politykom ????
Midel : co do tablicy, ja wiem że dzisiaj bębnią ciągle o pomniku iż nie wyrażono na niego zgody ale również jest brak zgody na tablicę pod pałacem. Najpierw ogłosił to arcgitekt a potem potwierdziła Walc , jako powód podali podobny do tego od pomnika , iż starówka jest uznana za zabytek i niemożna ingerować itd ... Tablica będzie prędzej czy później ale PO planuje ją umieścić w innym miejscu. Gdzie , oczywiście nie wiadomo. Czy przez tą sytuację jakoś przejdzie plan tablicy pod pałacem - może tak , zobaczymy.

midel 189

midel

Użytkownik
Taa ale lepiej już skończyć tą dykusję bo są już wpisy czysto polityczne. Widać kto za kim jest i okazuje się iż jedna partia wogóle nie jest winna a druga ponosi winę.
Lepiej sobie jakiś meczyk włączyć i podyskutować o tym , bo nam za gadanie o polityce nie płacą jak tym mądrym i praworządnym politykom ????
Midel : co do tablicy, ja wiem że dzisiaj bębnią ciągle o pomniku iż nie wyrażono na niego zgody ale jak dobrze poszukasz to również jest brak zgody na tablicę pod pałacem. Najpierw ogłosił to arcgitekt a potem potwierdziła Walc , jako powód podali podobny do tego od pomnika , iż starówka jest uznana za zabytek i niemożna ingerować itd ... Więc info jest dobre . Tablica będzie prędzej czy później ale PO planuje ją umieścić w innym miejscu. Gdzie , oczywiście nie wiadomo. Czy przez tą sytuację jakoś przejdzie plan tablicy pod pałacem - może tak , zobaczymy.
No i bardzo dobrze, że w innym miejscu. Jak już wczesniej pisałem chodnik przed pałacem prezydenckim nie jest od upamiętniania katastrof lotniczych. Pokaż mi gdzie powiedzieli, że tablica będzie w innym miejscu, bo niestety planują gdzieś w okolicach, w których stał krzyż.

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
No i bardzo dobrze, że w innym miejscu. Jak już wczesniej pisałem chodnik przed pałacem prezydenckim nie jest od upamiętniania katastrof lotniczych. Pokaż mi gdzie powiedzieli, że tablica będzie w innym miejscu, bo niestety planują gdzieś w okolicach, w których stał krzyż.
No jak mam ci pokazać ???? ???? Przyprowadze jutro Tuska ????
Szef kancelarii Komorowskiego mówił nawet, że myślą gdzie ją umieścić.
Przecież to nie atak tylko mówię co mówili .

S 0

speedywwy

Użytkownik
Nie jest współwinny tej sytuacji. Chodnik przed pałacem prezydenckim to nie jest miejsce dla krzyża. Zamiast obwiniać Komorowskiego ustosunkuj się lepiej do komunikatu pis z wczoraj, który zamiast łagodzić sytuację dolał oliwy do ognia. Jeżeli szukasz winnych to właśnie w tej partii i w jej działaniu.
+1
Nie zdobyli pałacu prezydenckiego w wolnych, demokratycznych wyborach to próbuja siła. Przeniosą nam 1 krzyz, ch***, przyniesiemy 5 innych! Takie rzeczy w demokratycznym panstwie prawa?! Hanba!
Ktoś tu mówi ze ta sytuacja nie jest polityczna?! A co ten motłoch dzisiaj krzyczał: &quot;Jarosław! Jarosław!&quot; ???? jeszcze jakies watpliwosci? ????
Swoja droga to tego bigosu narobili harcerze, ktorzy przyniesli ten krzyz ????
Obchodzi mnie to tak jak zeszłoroczny śnieg.
Gdyby wszyscy w tym kraju mieli katolicką hierarchię wartości i wg niej postępowali to byłoby pięknie
Dzieki Bogu Polska jest panstwem świeckim i nie kazdy musi miec katolicka hierarchie wartosci. Powiem Ci nawet, ze Ci ktorzy rzekomo sie nia kieruja, w niedziele siedza w pierwszym rzedzie i njaglosniej spiewaja hossane dzis wyzywali ksiezy od ubeków, robili zadyme, a jedna siwa tepa stara uposledzona baba udawala Jezusa. Ahh te miłosierdzie ???? JPII przewraca sie w grobie. Szatanisci sie lepiej zachowuja.

panmam2 78

panmam2

Użytkownik
przypomnę ,że pan Kaczyński zaczął walke po wypborach ,wyszło szydło z worka.

sawas 27

sawas

Użytkownik
A Ty uważasz, że sprawa z krzyżem nie ma nic wspólnego z polityką ?
Oczywiście, że tak uważam. Ale jakie ma znaczenie, co ja uważam? O czym tu w ogóle dyskutować? To nie są decyzje polityczne tylko administracyjne.

snap8 12

snap8

Użytkownik
Abstra***ąc już od tego czy ten krzyż ma tam zostać czy nie , chociaż takiego cyrku i tylu oszołomów już dawno nie widziałem ( przypomina to trochę reakcje wyznawców Rydzyka na widok dziennikarzy z innych stacji niż tv trwam &amp; radio), a tak do rzeczy bo już zapomniałem co chciałem napisać. Skoro ci fanatycy powyciągali prześcieradła i ruszyli w stronę Krakowskiego Przedmieścia w jedynym słusznym w ich mniemaniu celu to mogli zajrzeć do słownika ortograficznego i sprawdzić w obronie czego stają. Oglądając relacje z tej szopki już naprawdę nie wiem czego ci ludzie bronili: &quot;KSZYŻA&quot;, &quot;KŻYŻA&quot;, czy może jednak krzyża ????

xavy 386

xavy

Użytkownik
Dzieki Bogu Polska jest panstwem świeckim i nie kazdy musi miec katolicka hierarchie wartosci. Powiem Ci nawet, ze Ci ktorzy rzekomo sie nia kieruja, w niedziele siedza w pierwszym rzedzie i njaglosniej spiewaja hossane dzis wyzywali ksiezy od ubeków, robili zadyme, a jedna siwa tepa stara uposledzona baba udawala Jezusa. Ahh te miłosierdzie ???? JPII przewraca sie w grobie. Szatanisci sie lepiej zachowuja.
Ja nie mówię o żadnym rzekomym kierowaniu się tą hierarchią tylko faktyczną.I też mnie bolą takie zachowania pseudokatolików

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Cóż, może po kolei. Jak widać każdy ma swoje zdanie i go nie zmieni więc dyskusja nie ma raczej sensu. Moje stanowisko w tej sprawie jest podobne jak Assa. Krzyż mi nie przeszkadza jednak uważam, że lepsze miejsce dla niego jest w kościele. Gdyby został nie mam nic przeciwko.
Faktycznie wydaje się, że najlepiej by było gdyby na to miejsce powstała jakaś tablica upamiętniająca to wydarzenie. Wcale nie musi być wielka. Mała symboliczna tablica.
Co do tych osób, które się zgromadziły się dzisiaj przed pałacem to ciężko mi powiedzieć, że to byli katolicy bo tak katolicy się nie powinni zachowywać. Na wyzywanie księży to nawet słów brakuje zeby coś napisać.
speedywwy nie bardzo zrozumiał to co napisał Xavy . Masz prawo nie być w temacie, ale jak chcesz się wypowiadać to poczytaj jak powinna żyć/zachowywać się osoba wierząca. Jakby Ci, którzy za takich dziś się uważali czynili tak jak powinni to nie byłoby tej całej szopki. Szkoda, że Polakom już tak dobrze się powodzi, że w ramach rozrywki kłócą się o krzyż... Szkoda, że to wszystko napędzają żądne zysku media hasłami typu wojna o krzyż. Szkoda, że za tym wszystkim stoją politycy, którzy manipulują ludźmi niezdającymi sobie z tego sprawy. Bez różnicy czy pisiory czy osadnicy tusku-tusku. Jedni chcą pokazać swoją siłę nawołując ludzi do okupowania pałacu drudzy chcą pokazać: sorry ale my tu rządzimy i robimy co chcemy...
Pozostaje jedynie mieć nadzieję, że wszyscy pójdą po rozum do głowy i już nie będzie takiej sytuacji jak dziś. Gdyby nie odwołano uroczystości to pewnie bylibyśmy świadkami ładnej zadymy, której nie powstydziliby się nawet doświadczeni kibole.

Swoją drogą to jak partie mają taką moc manipulacji to mam nadzieję, że powiedzą teraz ludziom co mają robić gdy rząd ekspertów najprostszą metodą (zabierając jeszcze więcej nam) chce łatać budżet. Jeśli w Warszawie znalazło się tylu zapaleńców to jeśliby tak w całej Polsce ... to pewnie nie byłoby większych podatków
ps
rząd tusku-tusku strzela właśnie samobója ... więc jeśli są gdzieś już dostępne zakłady na wybory parlamentarne to proponuję stawiać na ... sld. Dlaczego!? Ponieważ ludzie będą mieć dość drugiej Irlandii a na pisiorów też nie zagłosują więc zostaje ...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom