>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Przede wszystkim mylicie dwie rzeczy
Ideologicznie PIS jest partia prawicowa,natomiast spojrzenie na gospodarkę ma trochę lewicowe.
Trochę? Sam Kaczyński to jest gdzieś po środku, ale większość PiS-u to socjaliści.
Ideologicznie, to tak jak reszta partii parlamentarnych są nijakie, tzn. wszystko zależy od tego, co akurat jest popularne.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
SLD organizacją przestępczą ? I ty coś mówiłeś o poziomie dyskusji człowieku ... za takie rzeczy mógłbyś odpowiadać przed sądem jak Twój kandydat Kaczyński za opowiadanie bzdur.
Dyskusja tutaj się zaostrza, ale tym samym staje się coraz mniej merytoryczna. Ciekawe czy tak będzie także w kampanii.

picia 13

picia

Użytkownik
Argument, że są w takiej grupie PE jest po prostu śmieszny, bo tam nawet Hitler uchodzi za prawicowca.
Co ma wspólnego PiS z liberalizmem gospodarczym? Z monarchizmem? Z nacjonalizmem?
PiS jest partią lewicową, ponieważ popiera socjalistyczny model gospodarczy, a także ograniczanie wolności obywateli. To samo PO. Ja nie patrzę na to, co jest napisane na Wikipedii, tylko na ustawy jakie rządy tych partii wprowadziły.
Trochę? Sam Kaczyński to jest gdzieś po środku, ale większość PiS-u to socjaliści.
Już podałem Ci dyskusję w sejmie, która ukazała jak Ci Twoi &#39;socjaliści&#39; są za państwem socjalnym. PiS jest partią prawicową i tego nie zmienisz.
Co z tego, że w programie nawiązują do idei lewicowych, jeśli ich nie popierają? [patrz: głosowania w sejmie]
Ok, ale zauważyłeś, że to było 6 lat temu? Też mi ta zmiana się nie podoba, bo SLD jest organizacją przestępczą, a także jak najbardziej pasuje do nich określenie komuniści, dlaczego postkomuniści? Przecież oni dalej wierzą w to samo co Marks, Lenin czy Stalin.
1. Nie powinieneś określać SLD jako organizację przestępczą. Niby z jakiego powodu? Partia jak partia.
2. Tak, SLD należy do Międzynarodówki Socjalistycznej, ale Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego co piszesz. Marks i Lenin z polityką Stalina za dużo wspólnego nie mieli. Lenin zaklinał swoich współpracowników, aby Stalin nie przejął władzy w państwie. Mamy przecież dwa pojęcia: komunizm i stalinizm.
Mój kandydat? Zagłosuję na niego w drugiej turze. Bo liczę, na to, że jako prezydent będzie blokował wejście większości idiotycznych ustaw przyjmowanych przez parlament.
Ten temat też już poruszyłem. A skąd pewność, że w przyszłorocznych wyborach nie zwycięży PiS i wtedy te &#39;głupie&#39; ustawy z inicjatywy PiSu będą przechodzić bezproblemowo? Argument do głosowania na Jarosława Kaczyńskiego bardzo słaby..

midel 189

midel

Użytkownik
Ok, ale zauważyłeś, że to było 6 lat temu? Też mi ta zmiana się nie podoba, bo SLD jest organizacją przestępczą, a także jak najbardziej pasuje do nich określenie komuniści, dlaczego postkomuniści? Przecież oni dalej wierzą w to samo co Marks, Lenin czy Stalin.

Z drugiej strony cieszę się, że w końcu ktoś z PiS-u przyznał, że są lewicowi, bo są. Z prawicą nic wspólnego nie mają.
Wiesz kto się w swoim doktoracie wzorował na filozofii Marksa? No właśnie ^^

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Większości PiS nie zdobędzie, nie ma co się łudzić.
Akurat w tamtej sprawie głosowali przeciw, a liberałowie z PO za. Słynna argumentacja Tuska...
Ok, PiS to prawica, NSDAP to skrajna prawica, a PO skrajni liberałowie. Bawimy się dalej ?

Midel, przecież wiesz, że wiem i dlatego też uważam, że Lech Kaczyński był socjalistą, a partia, którą wraz z bratem założył jest partią socjalistyczną. Gdzie to się kłóci z tym co pisałem? Prezydent wierzył tylko w to, co pisał Marks ;)
Chociaż racja, wątpię, żeby w SLD było aż tylu idiotów, pewnie się dość równo. Jedni są tam po to, żeby dorwać się do władzy i kraść ile się da, a drudzy naprawdę wierzą w równość, sprawiedliwość społeczną i inne takie głupoty.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Komornik sprzedaje BMW Kurskiego
CENA WYWOŁAWCZA NA LICYTACJI 71 250 ZŁOTYCH

Samochód Kurskiego do kupienia na aukcji

Czarne BMW X5 Jacka Kurskiego jest na sprzedaż. Na licytację wystawił je komornik po tym, gdy europoseł nie przeprosił Agory na łamach prasy. Rocznik samochodu - 2006, cena wywoławcza - 71 250 złotych.
Jak czytamy w zawiadomieniu, aukcja odbędzie się 7 lipca o godzinie 10 w kancelarii komornika sądowego przy Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ.
Licytacja to prawdziwa okazja. Cena wywoławcza jest o ponad 20 tysięcy mniejsza od wartości szacunkowej samochodu.
Bo zniesławił i nie przeprosił
Dlaczego samochód Jacka Kurskiego został przejęty o komornika? Chodzi o przeprosiny, których Kurski wbrew prawomocnym wyrokom sądu w dwóch procesach, nie wykonał na rzecz Agory S.A, wydawcy m.in. &quot;Gazety Wyborczej&quot;.

Jak powiedział nam prawnik spółki mecenas Piotr Rogowski, jeden z procesów dotyczy nieprawdziwej wypowiedzi polityka z maja 2006 roku, kiedy oskarżał w TVP &quot;Wyborczą&quot; o &quot;układ medialny&quot; z firmą J&amp;S. Drugi proces Agora wytoczyła europosłowi za jego wypowiedź z lipca 2008 roku, gdy mówił o &quot;terrorze medialnym&quot; gazety.
Agora w obu przypadkach zażądała przeprosin w &quot;Wyborczej&quot; oraz w telewizji, a także wpłaty pieniędzy na cel społeczny. Kurski obydwie sprawy przegrał. Jednak od momentu wydania prawomocnego wyroku nie chciał jednak zastosować się do nakazu sądu i z własnej woli umieścić przeprosić na łamach &quot;Wyborczej&quot;. Za zgodą sądu zrobiła to we wtorek za niego sama gazeta, jednak za umieszczenie przeprosin zapłacić ostatecznie będzie musiał polityk. Pieniądze na ten cel pochodzić będą właśnie z licytacji BMW, które zostało przejęte przez komornika.
Rozmawialiśmy z Jackiem Kurskim. Nie chciał komentować sprawy. Powiedział jedynie, że przygotowuje oświadczenie.

------------------------------------------------
Kolejny człowiek PiS, który ma problem z uszanowaniem decyzji sądu ... Oni nie liczą się z niczyim zdaniem.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Ale chyba ma do tego prawo? Przecież karę poniesie i tak. To nie jest Sąd Boży, można się z nim nie zgadzać ;] Może nawet i uszanował decyzję, a po prostu nie zamierza przepraszać i wie, co mu za to grozi. Przecież te przeprosiny też by &quot;trochę&quot; kosztowały.

xavy 386

xavy

Użytkownik
Wiesz kto się w swoim doktoracie wzorował na filozofii Marksa? No właśnie ^^
Nie wiem,nie czytałem. Podeślij mi linka to tego doktoratu bo ty na pewno przeczytałeś.
Może to BMW Palikot kupi, będzie miał kolejny przedmiot do muzeum IV RP :grin:
IV RP czyli walka z korupcją musi wrócić-kto nie ma nic na sumieniu ten tego chce

homel 918

homel

Użytkownik
telewizji nie ogladam bo mieszaja w glowie ale dzisiaj przez przypadek an tvn albo tvp widzialeem no i slyszalem jak kaczynski mowil ze trzeba cos z nasza reprezentacjoam zrobic w pilke nozna po porazce 6-0 i ze bedzie sie stral poprawic styuracje naszej pilki wiec nie widze lepszego kandydata. komorowski tylko za zeglarstwem a kaczynski mysli o naszej kochanej pilce

S 0

speedywwy

Użytkownik
Same głupstwa.
Jakoś nie słyszałem o tym, żeby oni w trakcie wykonywania tego gestu krzyczeli: &quot;Heil Hitler!&quot;. Jakieś masz dziwne ciągotki do tego nazizmu. Wszędzie chcesz go widzieć. Bo jakbyś miał elementarną wiedzę historyczną to wiedziałbyś, że polscy narodowcy zawsze byli przeciwko ideologii nazistowskiej.

Kompromitujące wypowiedzi pojedynczych sympatyków partii nie świadczą o tym, że dana partia jest taka, czy inna. Spotkałem wielu idiotów - fanów POPiS-u, ale mimo to nie uważam, żeby te partie reprezentowały tylko debili. Wręcz przeciwnie, te cwaniaki dobrze wiedzą, jak okradać obywateli, dlatego ich idiotami nie nazywam.

Diabłem? To ciekawe. Jakie to szatańskie pomysły miał Giertych?

Dlaczego daleko z JKM by nie zajechał? Bo w końcu ktoś chciałby przeprowadzić liberalne reformy i w końcu wprowadzić kapitalizm? Śmieszny jesteś, pokazujesz tylko, że nie masz żadnych poglądów, a po prostu kibicujesz jednym i zgadzasz się ze wszystkim, co zostało przez nich powiedziane. Eh... że też tacy ludzie wybierają, kto rządzi w tym kraju...

Zawetował ok. 20 naprawdę liberalnych ustaw. Daj listę tych zawetowanych. To fakt, że akurat te socjalistyczne ustawy rządu PO, a wcześniej PiS-u podpisywał bardzo chętnie.
Czy Ty wiesz co to jest ironia? Zauwazylem ze masz problem z pojeciami socjalizm i liberalizm wiec jest duze prawdopodobienstwo ze z tym również...
A co Ci PO ukradło? Jestes kolejnym sfrustrowanym obywatelem, który idzie w pochodzie pod transparentem &quot;Złodzieje!&quot;?
Dla mnie jacy wyborcy i sympatycy danej partii - taka partia. No jakoś sobie nie przypominam aby na wiecach PO, ktos rzucał w operatorów, wyganiał ich slowami &quot;won! tu jest Polska!&quot; albo okładał pięsciami przeciwników. No ale jak &quot;siła argumentu się skonczyła pozostaje tylko siła&quot;
Nie słyszałes jak z tego zdjecia krzyczeli &quot;heil hitler!&quot; a to dziwne, z reguły ze zdjec słychac głosy ????
Poza tym nie musieli tego krzyczec. Sam gest jest na całym swiecie kojarzony z III Rzeszą, Hitlerem i nazistami. Tobie sie z tym nie kojarzy? A z czym? &quot;5 piw proszę!&quot;? ????

typer36 456

typer36

Użytkownik
jako że oprócz studiów i pracy w Medice jestem też doradcą finansowym to coś o pewnej rzeczy wiem.

większość z was to młodzi ludzie więc prace zapewne zaczynaliście niedawno. Jest coś takiego jak OFE - Otwarty Fundusz Emerytalny. OFE w założeniu pomnaża część waszych składek emerytalnych w wyniku inwestycji w giełde i papiery wartościowe (bardzo rzadko coś innego). OFE powstało też między innymi dlatego, by kapitał zgromadzony dożywotnio był dziedziczony. Podkreślam. On miał być dziedziczony dożywotnio. Nie do czasu osiągnięcia wieku emerytalnego. Miało to na celu &quot;ułatwienie życia emerytalnego obywateli&quot; - to określenie Krzaklewskiego. Jednak w 2008 roku weszła ustawa która kasuje dożywotnie dziedziczenie kapitału z OFE i wprowadza dziedziczenie do osiągnięcia wieku emerytalnego - 65 roku życia. Czyli jak przekroczycie ten moment i fikniecie to kasa wpada do systemu (którego zarobek miał założeniowo pochodzić z prowizji od transferowanych kwot) Gdyby ktoś nie rozumiał problemu i miał wątpliwości to na gg proszę pisać

Ustawa ta jest dziełem PO i PSL

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Czy Ty wiesz co to jest ironia? Zauwazylem ze masz problem z pojeciami socjalizm i liberalizm wiec jest duze prawdopodobienstwo ze z tym również...
A co Ci PO ukradło? Jestes kolejnym sfrustrowanym obywatelem, który idzie w pochodzie pod transparentem &quot;Złodzieje!&quot;?
Dla mnie jacy wyborcy i sympatycy danej partii - taka partia. No jakoś sobie nie przypominam aby na wiecach PO, ktos rzucał w operatorów, wyganiał ich slowami &quot;won! tu jest Polska!&quot; albo okładał pięsciami przeciwników. No ale jak &quot;siła argumentu się skonczyła pozostaje tylko siła&quot;
Nie słyszałes jak z tego zdjecia krzyczeli &quot;heil hitler!&quot; a to dziwne, z reguły ze zdjec słychac głosy ????
Poza tym nie musieli tego krzyczec. Sam gest jest na całym swiecie kojarzony z III Rzeszą, Hitlerem i nazistami. Tobie sie z tym nie kojarzy? A z czym? &quot;5 piw proszę!&quot;? ????
Heh, ależ z Ciebie zakompleksiony idiota... Patrz, Di Canio to nazista, gloryfikuje Hitlera http://img.aktualne.centrum.cz/71/2/710200-di-canio.jpg
Z czym jest kojarzone to mnie mało obchodzi, bo ten gest był popularny znacznie wcześniej, jak bardzo dawno temu to radzę poszukać, bo kojarząc go tylko z III Rzeszą udowadniasz, że albo nie chodziłeś do szkoły, albo był naprawdę niski poziom.
Jakie problemy z pojęciami? To, że nie masz poglądów, tylko wiernie bronisz swoich idoli to jest fakt. To, że PO, tak samo jak i PiS wprowadza/ła socjalizm to też jest fakt.
W takim razie niewielu wyborców PO znasz. Ja miałem okazję porozmawiać z fanatykami Tuska i muszę powiedzieć, że naprawdę nie potrafią dyskutować. Chodzi mi o tych wyznawców, którzy roznoszą ulotki i inne duperele, w których można poczytać głównie o tym, kogo w rodzinie ma Komorowski.
Co mi PO ukradło? Pomijając to, że muszę utrzymywać tych darmozjadów to np. dzięki ustawie antyhazardowej straciłem kilkaset złotych, bo z dniem gdy została wprowadzona sponsorzy(buki internetowe) niektórych konkursów przestali finansować konkursy. No i w imię czego to straciłem? Nawet ci idioci na tym nie zyskali! Chociaż &quot;idioci&quot; to złe słowo, bo jak ktoś tak pięknie potrafi manipulować motłochem to nie może być głupi.
Przy wykonywaniu gestu &quot;Heil Hitler&quot; polscy narodowcy krzyczą np. &quot;Chwała Wielkiej Polsce!&quot;, rzeczywiście jest to gloryfikacja nazizmu...
Bo na wiece PO nie przychodzi np. TV Trwam, myślisz że byłaby tam potraktowana w sposób kulturalny? Jakoś w to wątpię. Po co mieliby obrażać Lisa, skoro w każdym programie promuje PO i Tuska. Poza tym jak już mówiłem, na tym filmiku wiele osób po prostu odpowiada na pytania. Część reaguje bardzo agresywnie, przesadnie agresywnie ale tak to jest. Fanatycy są po obydwu stronach i jakoś nie widzę zbyt wielkich różnic. Wystarczy zobaczyć co młodzieżówka PO robi w internecie. Np. na YT przeważnie usuwa wypowiedzi tych osób, które konstruktywnie krytykują, a zostawiają najbardziej agresywne, wulgarne wypowiedzi przeciwników, żeby to pokazać jacy to oni są źli. Wiem co mówię, bo sam pisałem komentarze bez żadnego obraźliwego słowa, a zostawały one usuwane bez podania przyczyny. Nic tak nie boli jak prawda.

typer36 456

typer36

Użytkownik
w PO są zatrudnieni formalnie i nieformalnie wysokiej klasy spin doktorzy doradcy i takim podobni. Oni odpowiadają za wizerunek polityków, za kreację wystąpień, przemówień, ale także całej partii co daje jej określony obraz w odbiorze nastawiającego się na obiektywizm obserwatora. Ci ludzie potrafią najbardziej niekorzystną sytuacje, a nawet fakty, obracać o 180 stopni tak że wyjdzie na ich korzyść... po różnych aferach PO czesto szybko tłumionych przez media (pośrednio więc przez działania tych ludzi) rozmawiałem ze zwolennikami tej partii a oni sprawiali wrażenie jakby wogóle nic się złego nie stało i ta partia nic strasznego nie zrobiła. &quot;Owalili kraj na grube miliony ale w sumie nic się strasznego nie stało&quot; - pewnie.... skuteczność mediów odpowiednio instruowanych przez odpowiednich ludzi jest przerażająca

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Wyprostowana prawa ręka uniesiona w góre w gescie &quot;heil Hitler&quot;. Z resztą oni zawsze tak się witają na wiecach, spotkaniach i zjazdach. Były prezes &quot;niezaleznej&quot; Telewizji Polskiej również nie stronił od tego gestu ????
http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/633838912061852722.jpg
Skoro dla Ciebie uniesienie prawej ręki jest gestem neonazistowskim to za pewne starożytni Rzymianie też są dla Ciebie neonazistami tylko że o tym nie wiedzieli. Ten gest to salut rzymski był używany przez polskich narodowców jeszcze przed tym jak ktokolwiek w Europie usłyszał o Hitlerze.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Tya?! a co w PiSie nie ma?! ????
ml1916 - skoro tak Ci sie w tym kraju nie podoba i musisz utrzymywac tych &quot;darmozjadów&quot; i chleb z bukmaherki Ci zabieraja to emigruj do dżungli amazońskiej, tam nie ma prawa, nie ma darmozjadów, nie ma socjalu, kazdy jest panem swojego losu. Pozdrawiam!
Jak oceniacie dzisiejsza debate?
Ja mimo, że jestem zwolennikiem Komorowskiego musze uczciwei przyznac ze wygrał Kaczynski, ale głownie dzieki temu, że wrócił do bardziej agresywnego wizerunku i mimo wszystko na głosy wyborców moze to sie nie przełożyc.
czytaj uważnie. Napisałem &quot;wysokiej klasy&quot;. PiS pod względem marketingu sobie nie radzi. Ostatnio byłem na jednym z posiedzeń polityków PiS w Półtusku i tam było widać ich marketingową bezradność

typer36 456

typer36

Użytkownik
Tya?! a co w PiSie nie ma?! ????
ml1916 - skoro tak Ci sie w tym kraju nie podoba i musisz utrzymywac tych &quot;darmozjadów&quot; i chleb z bukmaherki Ci zabieraja to emigruj do dżungli amazońskiej, tam nie ma prawa, nie ma darmozjadów, nie ma socjalu, kazdy jest panem swojego losu. Pozdrawiam!
Jak oceniacie dzisiejsza debate?
Ja mimo, że jestem zwolennikiem Komorowskiego musze uczciwei przyznac ze wygrał Kaczynski, ale głownie dzieki temu, że wrócił do bardziej agresywnego wizerunku i mimo wszystko na głosy wyborców moze to sie nie przełożyc.
czemu ktoś usunął mój post?

speedywwy napisałem że chodzi o wysokiej klasy specjalistów. PiS marketingowo jest słabą partią. To że oni się utrzymują tak wysoko że ludzie jeszcze potrafią samodzielnie myśleć. Byłem na posiedzeniu PiSu w Półtusku i tam można było zauważyć że im brak specjalistycznych kadr

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom