>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
typer36 456

typer36

Użytkownik
Ministerstwo zdrowia za 2 tygodnie podejmie decyzję o sprowadzeniu węgierskich strzykawek zamiast polskich. Polskie są tańsze i odrobine lepsze (inny materiał, zaczepki do igieł solidniejsze, przyjemniejszy kolor). Wiem to bo w jednej z firm, w której pracuje był ich test. Jako kontroler jakości nie zdradze szczegółowych parametrów ale uwierzcie na tej podstawie. Dlaczego ministerstwo sprowadzi takie? Nie oskarżam nikogo ale szef mówi że dwóch Panów z PO dostało w łape za podpisanie umowy bo ich zna i wie że podobne akcje już robili

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Jeżeli prezydent Komorowski usunie krzyż sprzed Pałacu Prezydenckiego, to, można powiedzieć, że będzie zupełnie jasne, po której w różnego rodzaju sporach polskiej historii, stoi stronie. Krzyż jest symbolem, który odnosi się do poległego prezydenta, ale także innych ofiar. Dopiero, gdy stanie pomnik, będzie go można przenieść. Jeśli ktoś ma inne zdanie, to jest to ciężkie moralne nadużycie - mówił na konferencji prasowej w Warszawie Jarosław Kaczyński. - Będzie po stronie Zapatero, Napieralskiego - uściślił prezes PiS.
Czyli mozna juz zapomnieco przemianie Jarka i po wyborach wraca o swojej normalnej retoryki. Watpie by kogos to dziwilo.

S 0

speedywwy

Użytkownik
Co do JK to jeśli ktoś uwierzył w jego przemianę to jest poprostu idiotą... Przecież jakieś 1.5roku temu PiS rozpoczeło strategie miłości, pokazało tzw. &quot;aniołki Kaczynskiego&quot;, Kaczynski przepraszał m.in. za &quot;wykształciuchów&quot;, wyciagał reke do PO i ile wytrzymał? Miesiąc. Po 10 kwietnia, może ciut więcej, ale nawet taka trauma nie była w stanie zmienić tego zaburzonego psychicznie i emocjonalnie polityka. Najbardziej z dzisiejszej wypowiedzi JK podobało mi sie &quot;jesli Komorowski usunie krzyz to bedzie po tej samej stronie co Zapatero i Napieralski&quot; ejj przeciez kilkanascie dni temu mówił &quot;a niech mówią o nas ze jestesmy lewicowi&quot; i ze Girek był taki wspaniały (az dziwne ze nie zarzadal aby go obok jego brata pochowali...)
Ludzie oburzają sie za słowa Palikota a co z Brudzinskim? A co z tymi tepakami w telewizji Trwam i RM, ktorzy mowia ze Tusk ma krew na rekach?
NIe podoba mi sie jezyk ani Palikota ani Brudzinskiego, ale Palikot poniekad ma racje. To prezydent zapraszal na poklad samolotu, konkretnych ludzi i to obecnosc prezydenta i tylu osobistosci musiala wywierac presje na zaloge i wkoncu to prezydent spóźnił sie ponad godzinę co tez nie było bez wpływu. PiS rzada, abysmy juz wszytsko o tej katastrofie wiedzieli, organizuja jakas smieszna grupe poselska, a nie wiedza nawet na jakiej zasadzie lataja samoloty! Nie dociera do nich przyklad ladawania samolotu na rzece Hudson. Tam nikt nie został nawet ranny, od poczatku mowilo sie o zderzeniu z ptakiem a mimo to sledztwo trwało 15 miesiecy! Takie sledztwa musza trwać a niektorzy tego nie rozumieja...
Co do JKM to w temacie o wyborach napisałem ze to polityk oderwany od rzeczywistosci, zyjacy w swoim swiecie, niepotrafiacy dostosowac swojej polityki do obecnej sytuacji w kraju, takie duze dziecko... duze dziecko z mucha... Po czym oczywiscie zostałem skrytykowany, no bo jak tak moge mowic o jedynym sprawiedliwym, ktory chce zalegalizowac hazard i maryske ????

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Aj, kumate dzieci...
Czytałem ten wywiad i dostrzegłem tam sporo stwierdzeń, których JKM by nie wypowiedział.
Co do stadionu, to pewnie łudzicie się, że będzie przynosił jakieś zyski. Tak samo jak Euro2012 ;]

typer36 456

typer36

Użytkownik
Jak przychodzi do mówienia o PiSie to niestety Speedy najczęściej bełkocze sloganami ale akurat cd Korwina muszę się zgodzić. On idee ma ogólnie prodobre ale w kwestiach prawno-ekonomicznych jest kompletnie zielony. Korwin żeby wprowadzić swoje poglądy w życie musiałby zmienić konstytucje, prawo, oraz obalić połowę założeń psychologii i socjologii

ml1916 Jeśli chodzi o Euro to przecież wiadomo kto i jak na tym skorzysta...

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Jak przychodzi do mówienia o PiSie to niestety Speedy najczęściej bełkocze sloganami ale akurat cd Korwina muszę się zgodzić. On idee ma ogólnie prodobre ale w kwestiach prawno-ekonomicznych jest kompletnie zielony. Korwin żeby wprowadzić swoje poglądy w życie musiałby zmienić konstytucje, prawo, oraz obalić połowę założeń psychologii i socjologii
ml1916 Jeśli chodzi o Euro to przecież wiadomo kto i jak na tym skorzysta...
Ci co mówią, że &quot;zarobimy na Euro&quot; bez wątpienia się nie mylą. Trzeba tylko dobrze zinterpretować to &quot;zarobimy&quot;.

snap8 12

snap8

Użytkownik
Zadowoleni wyborcy Po z wzrostu podatku? do 23 %?
Normalnie żyć nie umierać w kraju, który ma jedne z najwyższych podatków w Europie i jedne z najniższych płac w Europie.
Trzeba łatać dziury w budżecie i jak zwykle odbije się to na najbiedniejszych.

sawas 27

sawas

Użytkownik
A jest lepszy, skuteczniejszy pomysł na dopięcie budżetu? Jeśli szlibyśmy drogą PiSu, zwiększając wydatki, to bylibyśmy dzisiaj w klubie greckim. Ale tak, zgadza się - ja jestem po prostu zmanipulowany przez TVN i Wyborczą, więc nie ma sensu dyskutować.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
A jest lepszy, skuteczniejszy pomysł na dopięcie budżetu? Jeśli szlibyśmy drogą PiSu, zwiększając wydatki, to bylibyśmy dzisiaj w klubie greckim. Ale tak, zgadza się - ja jestem po prostu zmanipulowany przez TVN i Wyborczą, więc nie ma sensu dyskutować.
LOL

Na dopiecie budżetu? Wiesz ile &quot; zarobi&quot; państwo w rok w stosunku do wydatków jakie robi rząd? -poczataj ????
Inna sprawa to taka analitycy wypowiaadają sie zgodnie lepiej 100% opłacalna jest reforma finansów na dłuzsza mete niż podnoszenie i tak bardzo wysokich podatków. Na podnoszenie może sobie pozwolić Wielka Brytania co uczyniła ale ona i tak ma mniejszy podatek od nas.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale podniesienie podatku 22 % do 23% to nie jest pikuś i ucierpi na tym wiele osób. Wzrosnąć może ( choć nie musi) paliwo, autogaz itp. o około 4-6 groszy na litrze. Co jeśli tak sie stanie przełoży sie na ceny w sklepach bo wzrosną ceny transportu a więc podszkoczy i żywność- fajnie? wymieniac dalej?
Dla mnie jest to droga na łatwizne a przeciez wielu ludzi mówiło, że rządy PO to rządy dla ludzi bogatych . To nie jest &quot; tylko&quot; 1 % pamietaj o tym i zamiast martwić się PISem martwilbym sie właśnie tym. Ale poczekajmy do wtorku...

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
W Polsce żyje wiele bardzo biednych rodzin/osób, które już dziś ledwo wiążą koniec z koniec. Czy sobie zdajecie sprawę, że kolejne podwyżki to dla nich potężny cios? A to że wszystko zdrożeje jest oczywiste więc nie ma o czym dyskutować. Dlaczego skoro w rządzie są sami spece to podejmują oni decyzje jakie zaproponowałby przeciętny uczeń gimnazjum tj podnieść podatki?!

S 0

speedywwy

Użytkownik
Oj wiem wiem, Korwin wprowadził by system podatkowy jak w Monako albo Szwajcarii i jeszcze wprowadził dopłaty do upraw marychy i zwrot podatku z hazardu ???? Witamy w Nibylandii ???? Zejdźcie na ziemie, na prawde ????

sawas 27

sawas

Użytkownik
LOL
Na dopiecie budżetu? Wiesz ile &quot; zarobi&quot; państwo w rok w stosunku do wydatków jakie robi rząd? -poczataj ????
Inna sprawa to taka analitycy wypowiaadają sie zgodnie lepiej 100% opłacalna jest reforma finansów na dłuzsza mete niż podnoszenie i tak bardzo wysokich podatków. Na podnoszenie może sobie pozwolić Wielka Brytania co uczyniła ale ona i tak ma mniejszy podatek od nas.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale podniesienie podatku 22 % do 23% to nie jest pikuś i ucierpi na tym wiele osób. Wzrosnąć może ( choć nie musi) paliwo, autogaz itp. o około 4-6 groszy na litrze. Co jeśli tak sie stanie przełoży sie na ceny w sklepach bo wzrosną ceny transportu a więc podszkoczy i żywność- fajnie? wymieniac dalej?
Dla mnie jest to droga na łatwizne a przeciez wielu ludzi mówiło, że rządy PO to rządy dla ludzi bogatych . To nie jest &quot; tylko&quot; 1 % pamietaj o tym i zamiast martwić się PISem martwilbym sie właśnie tym. Ale poczekajmy do wtorku...
Troszkę się rozpędziłeś. Nie każda podwyżka cen powoduje spadek popytu i zmniejszenie wzrostu PKB. Jeśli by tak było, państwo dążyłoby do deflacji, tak? Nie można tego uogólniać.
Ani ja, ani Ty nie jesteśmy osobami kompetentnymi, by wypowiadać się na tematy gospodarcze państwo, bo nie mamy dostępu do informacji, którymi dysponuje rząd. Możemy jedynie oceniać ich działania. Dyskutując na tym polu, ja właśnie pokazałem, że każda podwyżka podatków to jest nic w porównaniu z pomysłami z drugiej strony sceny politycznej, która niedawno nawoływała do zwiększenia wydatków, bo tylko to może uratować KATASTROFALNĄ sytuację finansową.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom