>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
S 0

speedywwy

Użytkownik
A jak zapatrujecie na propozycje PISu rezolucje w sprawie przejecia przez nas w wiekszym stopniu &#39; dowodzenia&#39; sledztwem w sprawie katasftrofy.
Komplenie nie rozumiem politykow PO i ich za bardzo zapatrzonych zwolennikow.
Mowia ze wiele wiemy? Ja sie pytam co wiemy? Nie znamy ani rozmow z czarnych skrzynek, ani przyczyn chocby czesciowych ani nawet godziny tragedii!
Zachowanie obecne jest takie jakby Pisowi zalezalo na wyjasnieniu a PO boi sie Rosjan.
Jako obywatele placacy podatki chyba mamy prawo wiedzeic co sie stalo , to byla nasza elita i tu nie ma mowy o prywatnosci wszystko powinno byc oczywiscie w miare mozliwosci jawne - nie bylo by dyskusji niepotrzebnych i tym bardziej chorych czasami teorii spiskowych.
Wiesz... media podają na to bardzo dobry przykład-lądowanie Airbusa na rzece Hudson w NYC. Pomimo, że nikomu tam się nic nie stało to sledztwo trwało 15 miesięcy. Od katastrofy w Smolensku nie minal nawet miesiac a Ty byś chciał, abyśmy już wiedzieli co, jak i dlaczego. Poza tym czy kojarzysz aby w jakim kolwiek innym sledztwie ujawniono nagrania z czarnych skrzynek przed zakonczeniem sledztwa? To nie wypadek samochodowy, że przyjada pany aspiranty, popatrza, przyczyne wpisza ta co zwykle czyli nadmierna predkosc i po sprawie. Pisiory musza sobie wziaść na wstrzymanie i jak to dzisiaj padlo na konferencji prasowej PIS &quot;nie robić wody z mózgu&quot;.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Wiesz... media podają na to bardzo dobry przykład-lądowanie Airbusa na rzece Hudson w NYC. Pomimo, że nikomu tam się nic nie stało to sledztwo trwało 15 miesięcy. Od katastrofy w Smolensku nie minal nawet miesiac a Ty byś chciał, abyśmy już wiedzieli co, jak i dlaczego. Poza tym czy kojarzysz aby w jakim kolwiek innym sledztwie ujawniono nagrania z czarnych skrzynek przed zakonczeniem sledztwa? To nie wypadek samochodowy, że przyjada pany aspiranty, popatrza, przyczyne wpisza ta co zwykle czyli nadmierna predkosc i po sprawie. Pisiory musza sobie wziaść na wstrzymanie i jak to dzisiaj padlo na konferencji prasowej PIS &quot;nie robić wody z mózgu&quot;.
A Ty zrozumiałeś o czym on pisał?
Niech sobie trwa nawet do 2020 roku, ale czemu PO nie chce by śledztwo przejęła strona polska, tak jak chce tego PiS, czego się boją?

http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12238146,wiadomosc.html?ticaid=1a1e1

To chyba tyle na temat świetnego śledztwa Rosjan !
Wysłać tam Polaków !
Gdyby tak był ktoś z mojej rodziny i miałbym teraz świadomość, że jego ręka albo noga tam leży to nie wiem co bym zrobił, najprawdopodobniej oszalał. To okropne. Bardzo współczuje rodzinom, że pomimo cierpienia, które już przeżyli muszą jeszcze czytać, widzieć i myśleć o tym, że każdy może sobie teraz kopnąć ręke, noge czy nawet &quot;głupi&quot; portfel bliskiej im osoby.

S 0

speedywwy

Użytkownik
A Ty zrozumiałeś o czym on pisał?
Niech sobie trwa nawet do 2020 roku, ale czemu PO nie chce by śledztwo przejęła strona polska, tak jak chce tego PiS, czego się boją?
A co to zmieni? Przecież nie pracują tam tylko Rosjanie ale i Polacy. Są dwie niezależne komisje i ja nie widze w tym żadnego problemu.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Źródło : FAKT -&gt; i wszystko jasne ...
Czyli Ci ludzie, którzy to widzieli są podstawieni przez Fakt, tak? ????
Te zdjęcia są przerobione w photoshopie przez Fakt, tak? ????
To, że po tym wszystkim zareagowano i w końcu obgrodzono ten teren to też wymyślił sobie Fakt? ????

To, że to brukowiec to nie znaczy, że zawsze piszą głupoty i nieprawdę.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
&quot;fakt&quot; to głupoty nie potwierdzone przez nikogo innego (czyt. inne serwisy/gazety)
brukowiec opiera się głownie na szukaniu spisków
codziennie pisza głupoty typu: chirurg odsysał tłuszcz i przerabiał go na benzyne ,
no ludzie jak mozna czytac i wierzyc tej gazecie

S 0

speedywwy

Użytkownik
Tu masz link jak pracują:
Jeśli tak samo jak ten teren sprawdzają czarne skrzynki to..
tya... w ogóle co tu badać, przecież pani Wiesława juz dokładnie wie jak leciał samolot i co robili piloci...
Poza tym nie zapominaj, że na miejscu katastrofy pracowali ramie w ramie i nasi eksperci, więc jeśli już to wina musi lezeć po obu stronach...

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
tya... w ogóle co tu badać, przecież pani Wiesława juz dokładnie wie jak leciał samolot i co robili piloci...
Poza tym nie zapominaj, że na miejscu katastrofy pracowali ramie w ramie i nasi eksperci, więc jeśli już to wina musi lezeć po obu stronach...
Nie wiem o jakiej Pani Wiesławie piszesz.. ;)

Co do tego, że byli tam też nasi eksperci to się zgadzam choć w sumie nie wiem jakim to ma związek z tym, że nie chcą oddać śledztwa stronie polskiej.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Co do tego, że byli tam też nasi eksperci to się zgadzam choć w sumie nie wiem jakim to ma związek z tym, że nie chcą oddać śledztwa stronie polskiej.
A skad wniosek ze nie chca oddac? Czy polska strona wystosowala taka prosbe?
e: myslalem ze piszesz o stronie rosyjskiej ze nie chce nam oddac sledztwa, o tym co wrzuciles wlasnie sluchalem w tv i dlatego sie zdziwilem. Moim zdaniem pomijajac juz kwestie techniczne takiego sledztwa (polskie sledztwo na obszarze Rosji...) to dobrze ze przed wyborami nasza prokuratura tego sledztwa nie prowadzi bo bylo by ono do maximum wykorzystane w kampani.

S 0

speedywwy

Użytkownik

O tej z artykułu na WP, do którego link podałeś pare postów wyżej;)

By Ass: Nie zwróciem uwagi na imię.. ;)
Poza tym bardziej skupiłem się na wypowiedzi przedstawiciela fundacji Rafała Dzięciołowskiego.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Koleś, widac , że nie zrozumiales co mam na myśli. Ja nie oczekuje po miesiącu znajomości wszystkich faktów i przyczyn katastrofy. Ale raz , że oczekiwalem podawanie wszystkiego na bierząco a dwa wiekszego udzialu Polaków w sledztwie a nie tylko stacjonowania.
Podpierasz sie tym , że sie nie ujawnia rozmow z czarnych skrzynek. To jest sytuacja bez precedensu na skale światową jestes w stanie to zrozumiec?
Co innego jak ginie nawet i 120 osob ale cywilów a co innego jak prawie 100
najwazniejszych osob w panstwie. I wyprzedzajac twoje nastepne pytanie czy klasyfikuje ofiary na wazniejszy i mniej?- otoż nie o to mi chodzi. Poprostu to był nasz narodowy przywódca , głowa państwa łącznie ze swymi pomocnikami opozycja i koalicja jesli mozna tak powiedziec, to dotyczy każdego z obywateli dlatego to nie jest sprawa prywatna i tu dzialania powinny byc inne niż w sledztwie cywilnym.

S 0

speedywwy

Użytkownik
Też chciałbym aby co jakiś czas pojawiały sie konferencje prasowe, na których ktos z komisji będzie mówił a o tym co robili, co już ustalili, co można wykluczyć i co dalej planują... Ale minał dopiero miesiąc wieć moim skromnym zdaniem wiemy tyle ile mozemy wiedzieć i trzeba spokojnie czekac na kolejne, pewne ustalenia.
PS: kto ogladał dzisiaj fakty po faktach wie o co chodzi, kto nie to odsyłam do artykułu na onecie &quot;Czarna propagadna w TV&quot;. Wkońcu ktoś odważył się powiedzieć prawde o kandydaturze JK (oczywiście nie liczac Wojewodzkiego i Figurskiego)

robertcorey 1

robertcorey

Użytkownik
jak Wam sie podobał Komorowski u Lisa?
Jak zwykle nic nowego nie powiedział, wywnioskowałem z programu jedynie tyle, ze po pierwsze Jarek wykorzystuje tragedie w Smolensku (gdzie kompletnie tego nie odczuwam, bardziej to zołnierze z PO psioczą i wykorzystują brak Jarka w mediach, mówiąc jakoby prowadził kampanie opartą na tragedi), a drugi punkt programu - dobre stosunki z Ruskimi, którzy nas dymają na śledztwie, które powinno byc przeprowadzane u nas (prawo mnie nie interesuje, to my powinnismy sie starac o prowadzenie sledztwa, widocznie PO nie chce sie narazac swoim wschodnim &quot;przyjacielom&quot;). A z tym że nie ma charyzmy to powinnien sie pogodzic, a nie podawac jako punkt wiarygodnosci generała jaruzelskiego.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
prawo mnie nie interesuje
To i polityką radzę się nie interesować, bo jedno z drugim jest mocno powiązane o czym zazwyczaj w laickich dyskusjach się zapomina. Wszystkie funkcje, działania itd czy to rządu czy konkretnych partii podlegają w tym kraju odpowiednim zapisom.
Co do Komorowskiego u Lisa to jak napisałeś - nic nowego. Brak charyzmy, choć z czasem muszę przyznać że to może i byłby plus ... chociaż razi mnie i razić będzie ten leniwy styl.
Niestety kandydatów w wyborach mamy takich jak i cała Polska scena polityczna - ubogo i biednie ...

robertcorey 1

robertcorey

Użytkownik
To i polityką radzę się nie interesować, bo jedno z drugim jest mocno powiązane o czym zazwyczaj w laickich dyskusjach się zapomina. Wszystkie funkcje, działania itd czy to rządu czy konkretnych partii podlegają w tym kraju odpowiednim zapisom.

Co do Komorowskiego u Lisa to jak napisałeś - nic nowego. Brak charyzmy, choć z czasem muszę przyznać że to może i byłby plus ... chociaż razi mnie i razić będzie ten leniwy styl.

Niestety kandydatów w wyborach mamy takich jak i cała Polska scena polityczna - ubogo i biednie ...
źle napisałem, prawo w TEJ sytuacji mnie nie interesuje, Powinniśmy robić WSZYSTKO aby, ta cała sytuacja była rozwiązana w POLSCE.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom