Jak uczęszczasz do kościoła co niedziele to na miesiąc dwa przed wyborami możesz z ambony usłyszeć regularną kampanie. Wojewódzki jak każdy może wyrażać swoje zdanie i popierać kogo chce, akurat on nigdy nie krył się z niechęcią do PiSu i trudno mu zarzucać hipokryzje. Jest felietonistą w poważnym czasopiśmie zajmującym się polityką, jest mocno w temacie - nie sądzę żeby sprawdziły się słowa że kogo by PiS nie wystawił w kampani to byłoby to samo. Zyta Gilowska lub inny inny bardziej zrównoważony członek byłej rządzącej partii napewno nie naraziła by się na taką krytyke ale to też z tego faktu że to zupełnie inna merytorycznie osoba.
Żałosne ? Dla mnie żałosna jest kampania opierająca się na wzbudzaniu litości i współczucia. Idąc przez miasto wczoraj przechodziłem obok stolika (ustawionego notabene w samym centrum pod "głównym" kościołem w mieście), na którym można było wyrazić pisemne poparcie dla kandydatury Kaczyńskiego. Za podpis dostawało się czarno-białe zdjęcie Lecha i Marii Kaczyńskich ... co to jest za
polityka ? :|
Popieram Wojewódzkiego, politykom nawet nie wypada w tej chwili atakować postępowania lidera PiSu (ze względu na to że tragedia dotknęła wszystkie kluby parlamentarne ... ale grają na niej w kampanii tylko jedni) natomiast osoba dziennikarza często zabierającego głos w sprawie polityki może w sposób dosadny wyrazić zdanie, które podziela duże grono społeczeństwa (protesty w Krakowie, opinie potoczne).
Ma omijać temat ? On ? Jarek powinien temat omijać bo żałoba po bracie to powinna być sprawa osobista, on z tego robi szopkę i gra tymi kartami więc niech się liczy że może się nadziać na surowe ale prawdziwe opinie.
Czekam na jakąś konstruktywną wypowiedź JK, co zaproponuje dla kraju, jak ma zamiar funkcjonować jako prezydent. Może się doczekam, a może będe tylko słyszał o tym że z miłości do Polski powinniśmy wybrać go jako naturalne przedłużenie kadencji LK.