>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
K 1,2K

kukla

Forum VIP
Śmieszne to nie jest.
Lubie Wojewódzkiego, ale myślałem, ze chociaż po katastrofie się ogarnie.
Śmieszne? Nie wiem czy to miało być aż takie zabawne...
Dla mnie, miało być prawdziwe i takie niestety jest.
Jak widzę ten fanatyzm, te kretyńskie dokumenty/programy, te wypowiedzi nagrane przez Pospieszalskiego, to znów się martwię co będzie z Polską.

Lubimy (my - jako naród) łączyć się przy wielkich tragediach...
i ZAWSZE przestajemy myśleć racjonalnie.
Jeśli naszym prezydentem, ma być człowiek, wybrany dla uczczenia pamięci brata, to każda forma protestu jest dobra - nawet tak brutalna.

Nie jestem fanem PO, nie kpiłem z Lecha Kaczyńskiego po jego śmierci a już na pewno nie jestem spedalony (co z pewnością zarzuciłby mi &quot;normalny&quot; Skrewdriwer).

Bój się Polaku.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Nie rozumiem tego całego szumu związanego z kandydowaniem Kaczyńskiego. Po pierwsze kto jak nie on miał kandydować z ramienia tej partii ? Ktoś powyżej napisał, że to nie ma znaczenia bo ktokolwiek by to był to PiSowcy i tak by na niego głosowali. Wszystko pięknie, ładnie ale żeby zostać prezydentem trzeba przekonać niezdecydowanych i wyborców pozostałych partii które odpadną w I turze. Praktycznie tylko J.Kaczyński jest w stanie to zrobić. Poza tym, była jak to mawiał bohater tego sporu oczywista oczywistość. Myśleliście że Ziobro wystartuje ? Albo Kurski ? Jarosław to lider PiSu od samego początku. Naturalny kandydat.
To że zwlekano z ogłoszeniem kandydata do ostatniej chwili i próbowano ugrać na tym jak najwięcej to też celowy i zrozumiały dla postronnego obserwatora ruch. Nie widzę w tym niczego złego. Tak samo rozegrało by to PO. Nie bądźmy obłudni. Przypomnijcie sobie poprzednie kampanie ...
Jak widzę ten fanatyzm, te kretyńskie dokumenty/programy, te wypowiedzi nagrane przez Pospieszalskiego, to znów się martwię co będzie z Polską.
Znowu, czy to jest fanatyzm tylko Pisu ? Jak czytam wypowiedzi zwolenników PO to widzę dokładnie to samo. Znów niestety będziemy mieli wojnę PO-PiS i będzie nam wmawiane przez &quot;obiektywne&quot; media że innych opcji nie ma ...
Jak dla mnie obie te partie nie mają nic ciekawego do zaoferowania. Rządziły już wcześniej, również pod innym szyldem i skutki tego są powszechnie znane.
Piszesz, że boisz się jak do władzy dojdzie Kaczyński. Też się tego obawiam. Ale również odczuwam niepokój na myśl, że za parę miesięcy PO może mieć już pełnię władzy co w polskich warunkach może okazać się jeszcze straszniejsze ...

P.S. Postępowanie Wojewódzkiego i Figurskiego mimo że ich lubię uważam za żałosne. Zwłaszcza tego pierwszego, który niestety uprawia kampanię PO. Nie lubię tego wśród osób publicznych niezwiązanych niby z polityką ...

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Śmieszne to nie jest.

Lubie Wojewódzkiego, ale myślałem, ze chociaż po katastrofie się ogarnie.
Mam takie samo zdanie.
Też go lubie, ale to jest żałosne. Kompletnie żałosne.

Byłem ciekawy jak się będzie zachowywał po katastrofie i powiem szczerze, że liczyłem, że będzie ten temat omijał, jak widać myliłem się. Dużo u mnie stracił. O Figurskim mówić nie będe bo on zawsze był dla mnie zerem.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
P.S. Postępowanie Wojewódzkiego i Figurskiego mimo że ich lubię uważam za żałosne. Zwłaszcza tego pierwszego, który niestety uprawia kampanię PO. Nie lubię tego wśród osób publicznych niezwiązanych niby z polityką ...
Jak uczęszczasz do kościoła co niedziele to na miesiąc dwa przed wyborami możesz z ambony usłyszeć regularną kampanie. Wojewódzki jak każdy może wyrażać swoje zdanie i popierać kogo chce, akurat on nigdy nie krył się z niechęcią do PiSu i trudno mu zarzucać hipokryzje. Jest felietonistą w poważnym czasopiśmie zajmującym się polityką, jest mocno w temacie - nie sądzę żeby sprawdziły się słowa że kogo by PiS nie wystawił w kampani to byłoby to samo. Zyta Gilowska lub inny inny bardziej zrównoważony członek byłej rządzącej partii napewno nie naraziła by się na taką krytyke ale to też z tego faktu że to zupełnie inna merytorycznie osoba.
Mam takie samo zdanie.

Byłem ciekawy jak się będzie zachowywał po katastrofie i powiem szczerze, że liczyłem, że będzie ten temat omijał, jak widać myliłem się. Dużo u mnie stracił. O Figurskim mówić nie będe bo on zawsze był dla mnie zerem.
Żałosne ? Dla mnie żałosna jest kampania opierająca się na wzbudzaniu litości i współczucia. Idąc przez miasto wczoraj przechodziłem obok stolika (ustawionego notabene w samym centrum pod &quot;głównym&quot; kościołem w mieście), na którym można było wyrazić pisemne poparcie dla kandydatury Kaczyńskiego. Za podpis dostawało się czarno-białe zdjęcie Lecha i Marii Kaczyńskich ... co to jest za polityka ? :|
Popieram Wojewódzkiego, politykom nawet nie wypada w tej chwili atakować postępowania lidera PiSu (ze względu na to że tragedia dotknęła wszystkie kluby parlamentarne ... ale grają na niej w kampanii tylko jedni) natomiast osoba dziennikarza często zabierającego głos w sprawie polityki może w sposób dosadny wyrazić zdanie, które podziela duże grono społeczeństwa (protesty w Krakowie, opinie potoczne).
Ma omijać temat ? On ? Jarek powinien temat omijać bo żałoba po bracie to powinna być sprawa osobista, on z tego robi szopkę i gra tymi kartami więc niech się liczy że może się nadziać na surowe ale prawdziwe opinie.
Czekam na jakąś konstruktywną wypowiedź JK, co zaproponuje dla kraju, jak ma zamiar funkcjonować jako prezydent. Może się doczekam, a może będe tylko słyszał o tym że z miłości do Polski powinniśmy wybrać go jako naturalne przedłużenie kadencji LK.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Jak uczęszczasz do kościoła co niedziele to na miesiąc dwa przed wyborami możesz z ambony usłyszeć regularną kampanie. Wojewódzki jak każdy może wyrażać swoje zdanie i popierać kogo chce, akurat on nigdy nie krył się z niechęcią do PiSu i trudno mu zarzucać hipokryzje. Jest felietonistą w poważnym czasopiśmie zajmującym się polityką, jest mocno w temacie - nie sądzę żeby sprawdziły się słowa że kogo by PiS nie wystawił w kampani to byłoby to samo. Zyta Gilowska lub inny inny bardziej zrównoważony członek byłej rządzącej partii napewno nie naraziła by się na taką krytyke ale to też z tego faktu że to zupełnie inna merytorycznie osoba.

Żałosne ? Dla mnie żałosna jest kampania opierająca się na wzbudzaniu litości i współczucia. Idąc przez miasto wczoraj przechodziłem obok stolika (ustawionego notabene w samym centrum pod &quot;głównym&quot; kościołem w mieście), na którym można było wyrazić pisemne poparcie dla kandydatury Kaczyńskiego. Za podpis dostawało się czarno-białe zdjęcie Lecha i Marii Kaczyńskich ... co to jest za polityka ? :|

Popieram Wojewódzkiego, politykom nawet nie wypada w tej chwili atakować postępowania lidera PiSu (ze względu na to że tragedia dotknęła wszystkie kluby parlamentarne ... ale grają na niej w kampanii tylko jedni) natomiast osoba dziennikarza często zabierającego głos w sprawie polityki może w sposób dosadny wyrazić zdanie, które podziela duże grono społeczeństwa (protesty w Krakowie, opinie potoczne).

Ma omijać temat ? On ? Jarek powinien temat omijać bo żałoba po bracie to powinna być sprawa osobista, on z tego robi szopkę i gra tymi kartami więc niech się liczy że może się nadziać na surowe ale prawdziwe opinie.

Czekam na jakąś konstruktywną wypowiedź JK, co zaproponuje dla kraju, jak ma zamiar funkcjonować jako prezydent. Może się doczekam, a może będe tylko słyszał o tym że z miłości do Polski powinniśmy wybrać go jako naturalne przedłużenie kadencji LK.
Tak, żałosne. Ma omijać temat. Takie jest moje zdanie.
Już kiedyś napisałem na forum, że jesli się nie ma nic mądrego do powiedzenia to należy zamilczeć.
Nie popieram J.K i nigdy nie poprę co nie zmienia faktu, że takie zagrania są dla mnie głupie i świadczą o ich (WF) prostocie.

shen 408

shen

Użytkownik
Mam takie samo zdanie.
No to ja też wtrącę swoje trzy grosze.Co do katastrofy to chyba każdy się zgadza ze to wielka tragedia i nie wolno się z tego wyśmiewać,no ale Wojewódzki i Figurski zbijają z Jarosława nie z Lecha Kaczyńskiego.Swoją drogą to jak Jarosław Kaczyński ma być prezydentem(wyemigruje na Białoruś jak to się stanie,słowo harcerza:grin ???? to musi puknąć w ludzkie serca i jechać na miłości i żałobie i wielkiej stracie jaką była śmierć pary prezydenckiej(raczej ludzie bardziej żałują Marii Kaczyńskiej niż Lecha,takie jest moje zdanie)Więc po trupach do celu to jedyna drogą,jedyny pomysł jaki Jarosław Kaczyński może teraz zrealizować i oprzeć swoją kampanie na tym,kto ogląda TVP ten przecież widzi że tam żałoba będzie trwałą raczej przez cała kampanie,Janek :grin: Pospieszalski się o to postara.Nie żebym głosował na Bronisława Komorowskiego który jest beznadziejny,prawdziwy z niego harcerz i gawędziasz i na niego nie zagłosuję ale nie lubię jak ktoś robi kapitał(tu polityczny)na ludzkiej tragedii bo wiadomo ze w tej kampanii prezydenckiej kto będzie opluwał dorobek Lecha Kaczyńskiego ten może dużo przegrać,politycy się nie odważą,dobrze ze chociaż Wojewódzki i Figurski mogą coś powiedzieć o tym i to powiedzieli-Po trupach do celu czyli cała strategia Jarosława Kaczyńskiego w skrócie.

choderek 11

choderek

Użytkownik
Nie no, nie kumam jak ktokolwiek może akceptować takie zachowania. Moralno-intelektualna żenada. Nikt tak po ludzku nie zreflektuje się, że JK stracił zaledwie parę dni temu najbliższą sobie osobę, z którą los łączył go przez całe życie? Nikt nie pomyśli jak straszny musiał być to cios, o którym, zapewniam, nie zapomina się po dwóch tygodniach? Nikt nie spróbuje postawic się w jego sytuacji? Dziwne, naprawdę dziwne. Ale nie po raz pierwszy w tym kraju zwykłej kloace towarzyszy poklask i aprobata. Smutne to.
Aha, jeszcze jedno. W paru komentarzach pojawia się stwierdzenie, że to co zrobił Wojewódzki i Figurski to &quot;najczystsza prawda&quot;. A czemu nikt nie pomyśli, że może faktycznie JK jest tak &#39;wczuty&#39; w politykę i autentycznie ma takie poczucie &quot;misyjności&quot;? Ale nie przekonamy się zapewne. Każdy widzi, to co chce widziec.

S 0

speedywwy

Użytkownik
Ok, Jarosław przezyl cos strasznego, wspólczuje mu jako człowiekowi ale co ma do zaoferowania jako polityk prócz agresji, nietolerancji i zacofania? Wojewódzki i Figurski mają racje. Gdyby nie tragedia to czy by Jaruś miał takie popracie? Nie! A tu odrazu po tragedii +14% zaufania. Para prezydencka na Wawelu spoczeła obok najwiekszych polaków? A co on takiego zrobił prócz Muzeum Powstania Warszawskiego? Chyba tylko to, ze wetował najwazniejsze ustawy, bo tak, bo partii Jarusia sie to nie podobało... a tu robia z niego męczennika. Najnowszy pomysł-fragment samolotu, umiesicic w obrazie Maryjnym na Jasnej Górze... no brak słow, brak słów!
Zastanawialiscie sie co bedzie jak go wybiorą? Co z pierwsza dama? Kot Alik się zgodzi? A mozeprzeprosi sie z posłanka Jolanta &quot;Dirty Dancing&quot; Szczypinska? Wstyd i hanba!
Jestem zwolennikiem PO ale juz nie bardzo Komorowskiego... Te jego dukanie z kartki przy kazdym przemowieniu to wstyd... Ale tylko odpowiedzialny prezydent taki jakim bedzie Komorowski moze pchnac troche ten kraj do przodu.
Mam nadzieje ze tak jak przy poprzednich wyborach bedzie akcja w stylu &quot;zabierz babci dowod&quot; bo inaczej zginiemy...

choderek 11

choderek

Użytkownik
Ok, Jarosław przezyl cos strasznego, wspólczuje mu jako człowiekowi ale co ma do zaoferowania jako polityk prócz agresji, nietolerancji i zacofania? Wojewódzki i Figurski mają racje. Gdyby nie tragedia to czy by Jaruś miał takie popracie? Nie! A tu odrazu po tragedii +14% zaufania. Para prezydencka na Wawelu spoczeła obok najwiekszych polaków? A co on takiego zrobił prócz Muzeum Powstania Warszawskiego? Chyba tylko to, ze wetował najwazniejsze ustawy, bo tak, bo partii Jarusia sie to nie podobało... a tu robia z niego męczennika. Najnowszy pomysł-fragment samolotu, umiesicic w obrazie Maryjnym na Jasnej Górze... no brak słow, brak słów!
Zastanawialiscie sie co bedzie jak go wybiorą? Co z pierwsza dama? Kot Alik się zgodzi? A mozeprzeprosi sie z posłanka Jolanta &quot;Dirty Dancing&quot; Szczypinska? Wstyd i hanba!
Jestem zwolennikiem PO ale juz nie bardzo Komorowskiego... Te jego dukanie z kartki przy kazdym przemowieniu to wstyd... Ale tylko odpowiedzialny prezydent taki jakim bedzie Komorowski moze pchnac troche ten kraj do przodu.
Mam nadzieje ze tak jak przy poprzednich wyborach bedzie akcja w stylu &quot;zabierz babci dowod&quot; bo inaczej zginiemy...
Pękniesz zaraz chłopak, no pękniesz bez dwóch zdań. Prawdę mówiąc, nie chcę mi się w ogóle odnosić do tego co napisałeś. Chamstwo i żółć aż kipi (Jarosław Kaczyński to jakiś Twój ziomek spod bloku, że pejoratywnie określasz go mianem &quot;Jarusia&quot;?). Pytasz co takiego zrobił LK oprócz Powstania Warszawskiego (swoją drogą, już za to powinien być traktowany z najwyższym szacunkiem, ale tego akurat odmawiano mu od pierwszego dnia sprawowania urzędu). No to niech będzie pierwszy lepszy przykład, włączenie się do walki o suwerenność Gruzji. Ale wąsaty jegomość jedyne, o co się pokusił przy okazji tego, to stwierdzenie: &quot;Jaka wizyta, taki zamach&quot;. Że-na-da. Przy okazji, bom ciekaw, co masz na myśli mówiąc, że tylko Komorowski może pchnąć ten kraj do przodu? Konkrety poproszę. A te wywody o kocie Aliku, pierwszej damie, i akcji &quot;zabierz babci dowód&quot; lepiej zasłonic kurtyną milczenia. Ale to podobno ten zaściankowy PiS to takie oszołomy. Śmieszne. Partia miłości chcąca &quot;dorzynac watahy&quot;. Po stokroc smieszne. Pozdrawiam.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
No to ja też wtrącę swoje trzy grosze.Co do katastrofy to chyba każdy się zgadza ze to wielka tragedia i nie wolno się z tego wyśmiewać,no ale Wojewódzki i Figurski zbijają z Jarosława nie z Lecha Kaczyńskiego.
W tym żenującym wykonaniu pojawiają się słowa &quot;Borubar&quot; i &quot;Irasiad&quot; to na pewno nie jest aluzja do Lecha Kaczyńskiego ????

Ok, Jarosław przezyl cos strasznego, wspólczuje mu jako człowiekowi ale co ma do zaoferowania jako polityk prócz agresji, nietolerancji i zacofania? Wojewódzki i Figurski mają racje. Gdyby nie tragedia to czy by Jaruś miał takie popracie? Nie! A tu odrazu po tragedii +14% zaufania.
Aha czyli to jego wina, że zginął mu brat i przez to ludzie zaczęli go popierać? Najlepiej, żeby teraz popełnił samobójstwo bo przecież co nie zrobi to będzie, że to jest &quot;po trupach do celu&quot;. No fajne myślenie, pogratulować.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Jak uczęszczasz do kościoła co niedziele to na miesiąc dwa przed wyborami możesz z ambony usłyszeć regularną kampanie
Już samo założenie jest nietrafione :p

ale co ma do zaoferowania jako polityk prócz agresji, nietolerancji i zacofania?
Jak dla mnie to sorry ale to taka medialna paplanina. O jakiej nietolerancji czy zacofaniu mówisz ? Może jakieś przykłady. Bo jak dla mnie czyli przeciwnika zarówno Pisu jak i PO (czyli mogę się chyba określić mianem obiektywnego obserwatora tego sporu) konflikt jest bardziej sztuczny niż prawdziwy. PO kreuje się na partię nowoczesną i liberalną która poprowadzi Polskę do sukcesów na arenie międzynarodowej, a PIS uważa za konserwatystów i zacofanych polityków nie znających języków a tak na prawdę czym one się aż tak znacznie różnią ? Jak dla mnie tylko poziomem PR-u, który PO ma świetny jak na nasze warunki. Mimo, że ich rządy ani nie są liberalne (gdzie jest zapowiadane sprywatyzowanie NFZ-u, uproszczenie podatkowania, reformy senatu i jednomandatowe okręgi wyborcze ?) ani nie poprawiły sytuacji Polaków to popatrzcie jakie mają notowania. A czemu tak jest ? To jest właśnie kampania strachu, że jak PIS dojdzie do władzy to będzie znacznie gorzej, że zrujnują Polskę. Czyli z jednej strony mamy kampanię litości a z drugiej strachu. Super ...
Sami zobaczcie co z Waszych wpisów wynika. Pospieszalski beee, ale Wojewódzki super bo mimo że prostacko to mówi prawdę. Typowe zachowanie gdzie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Poziom podzielenia społeczeństwa jest strasznie wysoki. A zawdzięczamy to obecnym politykom. Niestety zamiast rozliczyć ich i kopnąć ich w tyłek znów będą oni rządzić ...

Edit
Jeszcze chciałem poruszyć jedną kwestię, o których jakoś się zapomina.
Po zadłużyło Polskę w czasie ich rządów na kolejne 150 mld zł (czołówka światowa jeśli chodzi o przyrost). Inna sprawa że PiS chciał podczas &quot;wielkiego kryzysu&quot; jeszcze większego zadłużenia ...
Mimo wielkich zapowiedzi kompletnie nie ruszyli podatków a co by nie mówić o Pisie to nieznacznie acz zmniejszyli niektóre chociaż podatki.
Liczba afer PO jest chyba jeszcze większa niż za czasów SLD ale jakoś się o tym w &quot;obiektywnych&quot; mediach nie mówi ...

S 0

speedywwy

Użytkownik
Nie afer a prowokacji raczej...
Assitalia
Nie, nie jego wina, a tepego społeczenstwa, które nie rozumie, że polityków oceniamy przez działania a nie sfere prywatna, rodzinną...
Wielu ludzi mówi, że obraz Lecha Kaczynskiego był zafałszowany przez telewizje. Poniekąd się z tym zgadzam. Fakt, był ciepłym człowiekiem, inteligentnym, dobrym męzem i ojcem, na pewno patriotą, oby więcej takich ludzi lecz... prezydentem był srednim, nie najgorszym, nie najlepszym, trzymał poziom, poprzedników w ogólnym rozrachunku według mnie.
Jacques
Przykłady agresji?
A choćby niedawno, prawybory w PO. Sprawa hakowa...
Jeszcze świeższa sprawa-pismo w którym ogłosił swoja decyzje i dzielenie polaków na prawych (czytaj pisowców i mohery) i nieprawych (czyt. ateistów i PO).

Choderek
Ponieważ jeszcze przez półtora roku będzie rzadzić PO (a daj Panie jeszcze dłuzej) wiec prezydent wywodzacy się z tej partii nie będzie robił problemów. To także będzie duży sprawdzian dla PO, czy rzeczywiscie niewiele robili bo prezydent nie pozwalal, czy jedynie robia to co polepsza ich PR.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Assitalia
Nie, nie jego wina, a tepego społeczenstwa, które nie rozumie, że polityków oceniamy przez działania a nie sfere prywatna, rodzinną...
O i tu się zgadzam. Dalej jednak nie rozumiem dlaczego w takim razie bronisz Wojewódzkiego i Figurskiego skoro to wina nie Jarka tylko &quot;tępego społeczeństwa&quot;, że nagle ma poparcie?

N 50

nikt

Użytkownik
Nie no, nie kumam jak ktokolwiek może akceptować takie zachowania. Moralno-intelektualna żenada. Nikt tak po ludzku nie zreflektuje się, że JK stracił zaledwie parę dni temu najbliższą sobie osobę, z którą los łączył go przez całe życie? Nikt nie pomyśli jak straszny musiał być to cios, o którym, zapewniam, nie zapomina się po dwóch tygodniach? Nikt nie spróbuje postawic się w jego sytuacji? Dziwne, naprawdę dziwne. Ale nie po raz pierwszy w tym kraju zwykłej kloace towarzyszy poklask i aprobata. Smutne to.
Jeśli odczuwa to osobiście jako wielką stratę to powinien wycofać się z polityki. Jeśli mimo straty postanowił kontynuować działalność polityczną, w dodatku wykorzystując do tego fakt tragedii, to musi liczyć się z konsekwencjami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom