>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
S 0

speedywwy

Użytkownik
Assitalia-nie do końca bronie. Poprostu zgadzam się z meritum sprawy, a mianowicie z tym, że w kampanii Jarosława Kaczynskiego pierwszą rolę będą grały trumny tragicznie zmrałych, choćby dzisiejsza wiadomość-pani Marta Kaczynska zaangazuje sie w kampanie... Nie zgadzam się za bardzo z formą, no ale z tego słyną i taki mają styl...

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Assitalia-nie do końca bronie. Poprostu zgadzam się z meritum sprawy, a mianowicie z tym, że w kampanii Jarosława Kaczynskiego pierwszą rolę będą grały trumny tragicznie zmrałych, choćby dzisiejsza wiadomość-pani Marta Kaczynska zaangazuje sie w kampanie... Nie zgadzam się za bardzo z formą, no ale z tego słyną i taki mają styl...
Ale to jest nieuniknione. Musiałby się Jarosław całkiem z polityki wycofać, żeby wątek trumien się nie pojawiał.
Po co więc wymyślac kretyńskie piosenki, które nie są ani śmieszne, ani mądre?

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Tak, żałosne. Ma omijać temat. Takie jest moje zdanie.
Już kiedyś napisałem na forum, że jesli się nie ma nic mądrego do powiedzenia to należy zamilczeć.
Nie popieram J.K i nigdy nie poprę co nie zmienia faktu, że takie zagrania są dla mnie głupie i świadczą o ich (WF) prostocie.
A ja jednak myślę że ktoś istniejący w mediach i zabierający głos często w sprawach polityki ma prawo w jakikolwiek sposób komentować aktualne wydarzenia.
Aktualne wydarzenia są takie jak napisałem, po trupach do celu to świetna nazwa do tego czym PiS zamierza walczyć o pałac prezydencki. Piosenka z założenia nie ma być mądra, to forma kabaretu ale jak ktoś słusznie zauważył z JK a nie byłego prezydenta.
A co do wstawek o Borubarze, to już jest komizm, prezydent umarł ale moim zdaniem powinno się mówić o jego kandydaturze tak jak ona przebiegała a była zła i tyle (argumenty już w temacie podawałem).
Prostota ... może i to jest proste, nieskomplikowane w odbiorze ale o to chodziło, protest song dobitnie uderzył w sprawę o której powinno się mówić głośno w mediach ale wciąż w nich złego słowa na JK i LK nie można powiedzieć w perspektywie ostatniej katastrofy.

xavy 386

xavy

Użytkownik
Chyba tylko to, ze wetował najwazniejsze ustawy, bo tak, bo partii Jarusia sie to nie podobało
Prezydent Lech Kaczyński w trakcie swojej kadencji na 513przedłożonych mu przez koalicję ustaw do podpisania zawetował..... 18 z czego, np.:
Weto do ustawy o ratyfikacji Konwencji w sprawie kontaktów z dziećmi

Weto do ustawy o zmianie ustawy - Kodeks cywilny

No i sam nie wiem która bardziej fundamentalna dla naszego kraju...Biedna Platforma-tyle wspaniałych i cudownych pomysłów żeby żyło się nam wszystkim lepiej,tylko ciągle ten głupi Prezydent bruździł.Nie podpisał 18tu najważniejszych ustaw a te 495 to takie mało istotne...

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Ciekawe czy Ci wszyscy, którzy mówią, że Kaczyńsk wetował najważniejsze ustawy, potrafią je wymienic i powiedziec, o co w nich chodziło, nie szukając w internecie. Bo jak nie to są totalnymi ignorantami.

xavy 386

xavy

Użytkownik
Otóż to.
Pytałem się ostatnio znajomego,który popiera PO,ale mam szacunek do niego,bo faktycznie się w polityce orientuje, żeby spróbował odgadnąć ile ustaw na te 513 zawetował Kaczyński-strzelił, że: &quot;pewnie ze czterysta&quot;...I mówię wam,że to gość,który ma dużą wiedzę o partiach i generalnie o polityce,nie jakiś tam pierwszy lepszy z brzegu...NIEPRAWDOPODBNY JEST WPŁYW PROPAGANDY MEDIALNEJ NA CORAZ- NIESTETY...- BARDZIEJ TĘPY NARÓD

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Otóż to.
Pytałem się ostatnio znajomego,który popiera PO,ale mam szacunek do niego,bo faktycznie się w polityce orientuje, żeby spróbował odgadnąć ile ustaw na te 513 zawetował Kaczyński-strzelił, że: &quot;pewnie ze czterysta&quot;...I mówię wam,że to gość,który ma dużą wiedzę o partiach i generalnie o polityce,nie jakiś tam pierwszy lepszy z brzegu...NIEPRAWDOPODBNY JEST WPŁYW PROPAGANDY MEDIALNEJ NA CORAZ- NIESTETY...- BARDZIEJ TĘPY NARÓD
Nie zgodzę się z Tobą, że naród jest tępy. Moim zdaniem jest systematycznie ogłupiany przez media. Weźmy takiego człowieka, który pracuje od rana do wieczora. Gdy przychodzi do domu ogląda wiadomości i idzie spac. Nie ma czasu, aby sprawdzac każdą informację, czy nie została zmanipulowana.

xavy 386

xavy

Użytkownik
No to rzeczywiście dyskusyjna sprawa...Ale skoro taki gość, o którym piszesz uważa zdanie mediów za swoje,bo nie ma czasu/siły/chęci żeby wyrobić sobie swój własny, trzeźwy pogląd na rzeczywistość no to za dobrze nie jest...
Kiedyś podczas imprezki urodzinowej mój kumpel, powiedzmy że &quot;lekko ;) &quot; wstawiony powiedział mniej więcej coś takiego: &quot;Im większą ludzkość posiada wiedzę, tym mniej mają jej jednostki...&quot; Nie mam pojęcia czy skądś od kogoś to ściągnął, ale trafił idealnie w sedno

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
MOzna obstawić w STS-ach kto zostanie prezydentem, widzieliście oferte gdzieś indziej jeszcze? BO ĄZ TAK MAŁY KURS NA KOMOROWSKIEGO? 1.35, malutki, Kaczyński bez szans?

S 0

speedywwy

Użytkownik
Co do mgły-to fakt, na sławnym filmie z syrena i rzekomymi strzałami widać, że jakoś specjalnie gęsta nie była, oficjalnie podano że widoczność w chwili katastrofy wynosiła 500m, nie wiem czy to duzo czy mało w standardach lotniczych, ale w standardach drogowych, jako kierowca mogę powiedzieć, że to raczej nienajgorzej...
Ogólnie dziwi mnie, że wszyscy się zajmują teoriami, tym kto zapraszał itp a nikt sie nie zastanawia nad tym dlaczego pilot w kilkanascie sekund zszedł o kilkadziesiat metrów na pułap zaledwie kilku metrów nad ziemią?! Wydaje mi się, że mógł &quot;szukać ziemi&quot;, moze pomyslal ze nizej mgla jest rzadsza? Ale jesli okazałoby sie ze to prawda, no to popełnil szkolny błąd, z tego co wiem tak duzymi samolotami lata się na przyrzadach a nie na wzrok...
Co do sondaży z Radia Maryja komentarzy niepotrzeba... Co do tych &quot;oficjalnych&quot; to ja zawsze do wyników PIS +5% do wyników PO -5% i sie mniej wiecej pokrywa z wynikami wyborów.
PS: ciekawe co to za głos w kabinie pilotów zarejestrowały czarne skrzynki...

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Sporo prawdy? Przypominam , że ś.p Lech Kaczyński przegrywał we wszystkich możliwych sondażach możę pod koniec coś tam wyżej miał . A decydujące starcie wygrał.
Natomiast w 1000% zgadzam się , że naród jest ogłupiany przez media . Może bardziej &#39; ładne&#39; słowo to manipulowany. Bo społeczeństwo choć specyficzne mamy godne do zjednoczenia sie i bycia choc chwilami razem w trudnych chwilach.
Media serwują nam wszystkie informacje jak swoistą mielonkę. Najpierw jakas wysoko postawiona afera, potem ogromny kataklizm z tysiacem ofiar, potem wrzut na polityka którego np dana stacja oczernia i na koniec jakies morderstwo lub cos podobnego. A juz 5 minut później reklama margaryny z uśmiechnięta rodzinką. Brak czasu na &#39; przetworzenie&#39; danych z medialnego śmietnika. Człowiek , który wstaje rano pracuje żeby utrzymac rodzine wraca wieczorem nie zastanawia sie nad tym, on zamiast ogladac M jak Milosc woli wiadomosci , bo przeciez musi wiedzeic co sie dzieje na swiecie.
Skale manipulacji mielismy nota bene w dniach żałoby kiedy przykładowo stacja TVN , która chyba najbardziej wrzucała na Lecha i go oczerniała wylewała krokodyle łzy ukazując jak był wspaniałym człowiekiem.
Polecam też z ciekawości obejrzec jednego dnia wiaodmości na kilku stacjach zobaczycie jak te same informacje doszukując sie podadzą wam info w inny sposób.
To fą fakty nie mity , TV to dno i śmietnik.

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Sporo prawdy? Przypominam , że ś.p Lech Kaczyński przegrywał we wszystkich możliwych sondażach możę pod koniec coś tam wyżej miał . A decydujące starcie wygrał.
Natomiast w 1000% zgadzam się , że naród jest ogłupiany przez media . Może bardziej &#39; ładne&#39; słowo to manipulowany. Bo społeczeństwo choć specyficzne mamy godne do zjednoczenia sie i bycia choc chwilami razem w trudnych chwilach.
Media serwują nam wszystkie informacje jak swoistą mielonkę. Najpierw jakas wysoko postawiona afera, potem ogromny kataklizm z tysiacem ofiar, potem wrzut na polityka którego np dana stacja oczernia i na koniec jakies morderstwo lub cos podobnego. A juz 5 minut później reklama margaryny z uśmiechnięta rodzinką. Brak czasu na &#39; przetworzenie&#39; danych z medialnego śmietnika. Człowiek , który wstaje rano pracuje żeby utrzymac rodzine wraca wieczorem nie zastanawia sie nad tym, on zamiast ogladac M jak Milosc woli wiadomosci , bo przeciez musi wiedzeic co sie dzieje na swiecie.
Skale manipulacji mielismy nota bene w dniach żałoby kiedy przykładowo stacja TVN , która chyba najbardziej wrzucała na Lecha i go oczerniała wylewała krokodyle łzy ukazując jak był wspaniałym człowiekiem.
Polecam też z ciekawości obejrzec jednego dnia wiaodmości na kilku stacjach zobaczycie jak te same informacje doszukując sie podadzą wam info w inny sposób.
To fą fakty nie mity , TV to dno i śmietnik.
Nie wiem czy to do mnie, ale chodziło mi o to, że sporo prawdy jest w tym, że sondaże nie oddają precyzyjne sympatii wyborców.

midel 189

midel

Użytkownik
Co do mgły-to fakt, na sławnym filmie z syrena i rzekomymi strzałami widać, że jakoś specjalnie gęsta nie była, oficjalnie podano że widoczność w chwili katastrofy wynosiła 500m, nie wiem czy to duzo czy mało w standardach lotniczych, ale w standardach drogowych, jako kierowca mogę powiedzieć, że to raczej nienajgorzej...
Ogólnie dziwi mnie, że wszyscy się zajmują teoriami, tym kto zapraszał itp a nikt sie nie zastanawia nad tym dlaczego pilot w kilkanascie sekund zszedł o kilkadziesiat metrów na pułap zaledwie kilku metrów nad ziemią?! Wydaje mi się, że mógł &quot;szukać ziemi&quot;, moze pomyslal ze nizej mgla jest rzadsza? Ale jesli okazałoby sie ze to prawda, no to popełnil szkolny błąd, z tego co wiem tak duzymi samolotami lata się na przyrzadach a nie na wzrok...
Co do sondaży z Radia Maryja komentarzy niepotrzeba... Co do tych &quot;oficjalnych&quot; to ja zawsze do wyników PIS +5% do wyników PO -5% i sie mniej wiecej pokrywa z wynikami wyborów.
PS: ciekawe co to za głos w kabinie pilotów zarejestrowały czarne skrzynki...
Ile razy wam trzeba tłumaczyć, że samolot leci z prędkością ok. 4-5 razy większą niż jedzie samochód ? Jak masz widoczność 100m jadąc samochodem to nie jest tak fajnie ...

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Z moimi poglądami najbliżej mi do Korwina. Ostatnio gadałem z takimi dziadkami w pubie, dość mądrze mówili. Gadaliśmy o polityce bo akurat tvn24 leciał i mówili ze Jarek startuje na prezydenta. Mówią mi żebym głosował na Komorowskiego, bo inni nie mają szans, a nie chcą żeby tak zwane &quot;mochery&quot; przegłosowały na prezydenta Jarka. I właśnie takie jest podejście polaków, na oglądają się sondaży i jeśli nie lubią powiedzmy J.K. to będę głosować na Komorowskiego i odwrotnie, mimo że często ich poglądy są różne i bliżej im do poglądów Pawlaka, czy takiego Napieralskiego ale on nie ma szans więc po co marnować głos. Myślę żę gdyby wcześniej nie było żadnych sondaży, a ludzie głosowali by z godnie z przekonaniami to różnie to by mogło się potoczyć. Mi to Mikke najbliżej z prostej przyczyny, on chce aby każdy był w jak największym stopniu kowalem własnego losu i ja to popieram.; Najbardziej podobają mi się jego słowa ,, Dlaczego dwóch meneli z pod sklepu ma większą sile głosu niż profesor z uniwersytetu&quot;. Wielu ludzi jest nie poradlnych i takim trzeba pomóc ale w granicach rozsądku. Najlepiej w taki sposób aby dała radę ta osoba przeżyć, a nie hulała jak to teraz wiele osób robi za pieniądze socjalne. Na razie przez socjalne upada Grecja, a następne kraje jak długo się utrzymają.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
A jak zapatrujecie na propozycje PISu rezolucje w sprawie przejecia przez nas w wiekszym stopniu &#39; dowodzenia&#39; sledztwem w sprawie katasftrofy.
Komplenie nie rozumiem politykow PO i ich za bardzo zapatrzonych zwolennikow.
Mowia ze wiele wiemy? Ja sie pytam co wiemy? Nie znamy ani rozmow z czarnych skrzynek, ani przyczyn chocby czesciowych ani nawet godziny tragedii!
Zachowanie obecne jest takie jakby Pisowi zalezalo na wyjasnieniu a PO boi sie Rosjan.
Jako obywatele placacy podatki chyba mamy prawo wiedzeic co sie stalo , to byla nasza elita i tu nie ma mowy o prywatnosci wszystko powinno byc oczywiscie w miare mozliwosci jawne - nie bylo by dyskusji niepotrzebnych i tym bardziej chorych czasami teorii spiskowych.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom