>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje polityczne - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
cichacz 0

cichacz

Użytkownik
Kary za jazde po pijaku wzrosły a liczba osob popelnijaca to wykroczenie/przestepstwo spadła? Nie bardzo...
Ale ja jestem zdecydowanie za karą smierci. Np jak ktos zabija i chowa w beczce po kapuscie swoje dzieci to nie zasługuje na zadna druga szanse, czy resocjalzacje. Co po 15 latach w wiezieniu wyjdzie i zostanie normalnym obywatelem? Nie. Kara smierci odrazu. Duzo tansze rozwiazanie niz długoletnie wiezienie dla takiego zwyrola.
+kastracja dla pedofilów. Ale nie chemiczna, a normalnie uciac jaja takiemu+podac imie i nazwisko do publicznej wiadomosci.
co do kastracji, po &quot;normalnym ucięciu&quot; taki gość będzie jeszcze bardziej napędzony by zniszczyć życie kolejnych kobiet, zwykła zawiść tutaj się będzie aktywowała.

midel 189

midel

Użytkownik
Nie będzie już miał za bardzo czym :p A jak zabije to kara śmierci. Kodeks Hammurabiego powinien być ciągle aktualny.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Jeśli miałbym głosować na JKM to głównie ze względu na fakt, że chce chronić Polskę od obcych. Tak, może i jestem ksenofobem, ale niech inni - tolerancyjni zwrócą uwagę na to co dzieje się w Niemczech, Francji, czy Anglii, gdzie powstają wręcz skupiska imigrantów - nierobów, złodziei. Jak w XVII wieku nasz kraj był przedmurzem chrześcijaństwa, tak i teraz powinno być podobnie. To mi się w jego wizji najbardziej podoba.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Tylko, że większosc ludzi tego nie widzi a media zrobily im sieczke z glowy i gdy ktos próbuje uzmyslowic ten problem to zaraz jej cisniety od nietolerancyjnych, a przez niektórych od innych rasistów:-| Tak jak Francuzi którzy sie obudzili dopiero jak im rozwalili 1/4 przedmiesc Paryża, ale to juz za pozno. W Niemczech aktualnie na 1 urodzonego Niemca (z rodziców Niemców &quot;czystej krwi&quot; ) przypada 8 (!) muzułmanów. Przecież to kwestia czasy gdy obejma oni wszystkie urzędy, posady w panstwie itd. Do czego to prowadzi? Do tego, że nasze wnuki, prawnuki itd. beda przesladowani w Europie za kolor skóry, wyznanie i pochodzenie (tak tak smiejcie sie z takich teorii ale to jest nieuniknione)

midel 189

midel

Użytkownik
z rodziców Niemców &quot;czystej krwi&quot;
Hitler miał sposób, aby zwiększyć ten odsetek... Nie będę się powtarzał, bo już na ten temat pisalem chyba nawet w tym temacie. Najlepiej jest napisać &quot;oni&quot;. W Polsce nie ma wielu imigrantów, a dworce i blokowiska wyglądają jak wyglądają.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Ale jeśli kiedykolwiek byłeś w Niemczech, Francji albo Holandii to wiesz, że akurat w tej sprawie nie chcielibyśmy się na nich wzorować. A rzucanie Hitlerem jest śmieszne, bo dla zwolenników UE to powinien być ideał.
Ostatnie posty chyba bardziej pasują do dyskusji politycznych.

midel 189

midel

Użytkownik
Ale jeśli kiedykolwiek byłeś w Niemczech, Francji albo Holandii to wiesz, że akurat w tej sprawie nie chcielibyśmy się na nich wzorować. A rzucanie Hitlerem jest śmieszne, bo dla zwolenników UE to powinien być ideał.
Ostatnie posty chyba bardziej pasują do dyskusji politycznych.
Nie twierdzę, że nie ma problemu z imigrantami, zwłaszcza z krajów muzułmańskich, ale nie znaczy to, że tylko oni demolują miasta itd.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Nikt nie mówi, że tylko. Ale nie dziwi Cię to, że jakimś cudem tam gdzie jest coraz więcej Cyganów, czarnych czy mulatów przestępczość gwałtownie wzrasta?

midel 189

midel

Użytkownik
Nikt nie mówi, że tylko. Ale nie dziwi Cię to, że jakimś cudem tam gdzie jest coraz więcej Cyganów, czarnych czy mulatów przestępczość gwałtownie wzrasta?
Rzeczywiście, przykładowo w Nowej Hucie tylu czarnych, że aż strach. Pewnie dlatego ludzie boją się wychodzić wieczorami z domów. Uogólniasz, a to nie ma sensu. Był przykład Francji, że zamieszki itd. Popatrz na imigrantów z innej strony - tennis: Rezai, Monfils, Tsonga, praktycznie cała drużyna piłkarska jest faktycznie &quot;trójkolorowa&quot;, nie mówiąc już o lekkoatletach. Również przemysł i nauka czerpią ogromne korzyści z drenażu mózgów itd.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Rzeczywiście, przykładowo w Nowej Hucie tylu czarnych, że aż strach. Pewnie dlatego ludzie boją się wychodzić wieczorami z domów. Uogólniasz, a to nie ma sensu. Był przykład Francji, że zamieszki itd. Popatrz na imigrantów z innej strony - tennis: Rezai, Monfils, Tsonga, praktycznie cała drużyna piłkarska jest faktycznie &quot;trójkolorowa&quot;, nie mówiąc już o lekkoatletach. Również przemysł i nauka czerpią ogromne korzyści z drenażu mózgów itd.
Ale tutaj poruszasz całkiem inną kwestię. Sport to oddzielny temat, bo jednak to francuskie federacje chowają sobie tych sportowców, zajmują się ich szkoleniem od podstaw.
Imigracja naukowców, artystów etc. etc. to też inna sprawa. Tutaj mamy do czynienia z masową imigracją darmozjadów, którzy nie pracują, bo dostaną zasiłek. W wolnych chwilach coś ukradną, kogoś zabiją. Wiadomo, że ten problem dotyczy też &quot;rdzennych&quot; mieszkańców praktycznie każdego kraju, ale tu chodzi o masówkę. Sam powiedz, byłeś we Francji, Holandii albo Niemczech i widziałeś kolorową dzielnicę? Ja byłem, widziałem i z całą stanowczością mówię, że nie chcę tego oglądać w Polsce. W niektórych miastach za dnia ciężko spotkać białego na ulicy, za to czarne mamuśki ze stadkiem dzieci spacerują w najlepsze, a ich panowie siedzą na osiedlu albo kombinują co by tu ukraść.

koper 29

koper

Użytkownik
Ja jestem wielkim fanem Romana Giertycha, gdyby on był prezydentem to w kraju byłoby lepiej. Nie lizalibyśmy dupy Niemcom - a tak polityka ugodowa pana Tuska!

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Ja jestem wielkim fanem Romana Giertycha, gdyby on był prezydentem to w kraju byłoby lepiej. Nie lizalibyśmy dupy Niemcom - a tak polityka ugodowa pana Tuska!
Romana już przerabialiśmy w polityce. Jak sprawdziły się jego reformy w szkolnictwie bardzo dobrze wiemy (widocznie chciał dać zarobić kilku firmom, a odebrać pieniądze milionom Polaków - kwestia mundurków).

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
&quot;Jednolity strój&quot;
Czyli niekoniecznie masowa produkcja mundurków, chociaż przyznaję, że to rozporządzenie było niepotrzebne.

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Romana już przerabialiśmy w polityce. Jak sprawdziły się jego reformy w szkolnictwie bardzo dobrze wiemy (widocznie chciał dać zarobić kilku firmom, a odebrać pieniądze milionom Polaków - kwestia mundurków).
Ale populizm ????

robertcorey 1

robertcorey

Użytkownik
Mundurki były dobrym rozwiązaniem, tyle że u nas w szkole to wyglądało ubogo i nieestetycznie. Mielismy kamizelki jak jacyś kowboje.
Jeżeli jakość i wygląd byłby zbliżony np. do Wielkiej Brytanii to by było fajnie ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom