Co sadzicie o mojej teorii, ze w 'interesie polskiej pilki' Legia bedzie miala zorganizowane zakulisowo mistrzostwo? Mimo ze nie jest lubiana i ma juz dosc spora strate do niektorych druzyn, a jeszcze do tego wiosne na karku w pucharach europejskich.
Do tego pewnie dojda zimowe oslabienia
Podsumowujac:
Argumenty ZA mistrzostwem Legii:
- wysoki poziom techniczny i umiejetnosci zawodnikow
- zakulisowe dzialania wlascicieli Legii i PZPN, plus sedziowie, ktorzy wszyscy beda chcieli wcisnac Legie na mistrza bo przy tej pieczeni wiele interesow zostanie ukreconych. Beda naciski z centrali zwiazku i od sponsorow, oraz od telewizji
- duzy budzet na korumpowanie sedziow i przeciwnikow. Sedziowie juz czesto gwizdza przeciw Lechii w meczach w Gdansku, kto oglada lige ten wie, o czym mowie, jakby komus zalezalo, zeby dystans miedzy Lechia, glownym rywalem do mistrza, a Legia nie byl za duzy
- dobre relacje z Lechia, ktora czesto dostaje zawodnikow z Legii, czasem nawet ktos zawedruje w druga strone, jesli trzeba bedzie to Lechia na rozkaz sama sie odsunie z walki o mistrza i ustapi
Argumenty PRZECIW:
- w Lechii za specjalnie nie lubia Legii i juz kilka razy wybili im z glowy tytul meczami w Gdansku
- spora strata punktowa do kilku rywali, na sympatie Lecha, Jagiellonii czy Niecieczy, a takze nawet Zaglebia to raczej nie maja co liczyc
- zimowe oslabienia i nie wiadomo jak to wszystko ruszy po przerwie zimowej
- ilez to piania jest nad Magiera, kto wie czy to nie sa oplacone artykuly
- to, ze druzyna teraz tak miazdzy wynika z przede wszystkim przepracowanego okresu w lecie. Z tym pan Magiera nie ma nic wspolnego. Kto mi zagwarantuje, ze na wiosne Magiera dostanie swoich zawodnikow i swoj przepracowany okres i bedzie takie rozlupywanie rywali jak teraz? Wstrzymalbym sie zachwytami
- bedzie na bank koalicja przeciwko Legii. W grupie mistrzowskiej dostana moze jednego rywala, co im sie chetnie odda, ale nawet i Pogon ograla ich bezlitosnie!
Ktos z Lechii moglby sie wypowiedziec, jak widza pojedynek z Legia o mistrza, czy nie bedzie tak, ze zarzady sie porozumieja i Lechia odpusci w pewnym momencie? Bo to, ze sedziowie beda drukowac dla Legii i przeciw Lechii juz wiem.