massimo
Użytkownik
http://legionisci.com/news/66157_Hlousek_blisko_Legii.html
Legia szykuje duże wzmocnienie,bardzo ciekawy transfer
Legia szykuje duże wzmocnienie,bardzo ciekawy transfer
ciekawieLegia Warszawa sprzedała Duszana Kuciaka do Hull City. W zastępstwie Słowaka do stołecznego klubu trafi już teraz Radosław Cierzniak z Wisły Kraków - dowiedziały się WP SportoweFakty.
Umowa Słowaka z Legią Warszawa obowiązywała do końca sezonu. Nowej nie kwapił się podpisać. Negocjacje trwały, ale Kuciak odrzucił pierwszą propozycję. Wygląda więc na to, że stołeczny klub postanowił coś jeszcze na nim zarobić, bo latem bramkarz odszedłby bez kwoty odstępnego.
Nie wiem czy go puści, ale jesli zostanie w Wiśle, to powinien grać, bo T. Pawłowski zapytany czy Flavio Paixao grał by u niego w Śląsku na wiosnę, powiedział , że tak, zatem zobaczymy jak zachowa się tutajCiekawe czy go Wisła puści teraz (bo na w. piszą że nic jeszcze nie jest dograne), może będą się chcieli postawić jak Śląsk Lechii z Paiszą. Na pewno jest okazja żeby trochę grosza wyszarpać no bo jak zostaną na pół roku z Malarzem to Mistrza na 100lecie nie będzie.
Dla Wisły na pewno spore osłabienie, Buchalik i Miśkiewicz to półka niżej.
Kuciak z taką grą nogami do Anglii? Po kasę jedzie chyba tylko.
Wisła zareagowała oświadczeniem, w którym poinformowała, że Cierzniak pozostaje zawodnikiem Wisły i pozostanie nim co najmniej do końca kontraktu, który obowiązuje do 30 czerwca.Wolę w Legii Malarza niż Cierzniaka. Podobny ale już chyba wszystko dopięte na ostatni guzik..
Jak na razie nikt nie potwierdził tej informacji.Furman w Serie A. Hellas Verona
http://www.futbol.pl/news/dominik-furman-bedzie-gral-w-serie-a
Zaskakująca decyzja, powiększa naszą kolonie we Włoszech.
Oświadczenie które dało ten sam efekt jakby się nie pokazało . Oczywista oczywistość, nie ustosunkowano w nim czy Cierzniak przechodzi do W-wyWisła zareagowała oświadczeniem, w którym poinformowała, że Cierzniak pozostaje zawodnikiem Wisły i pozostanie nim co najmniej do końca kontraktu, który obowiązuje do 30 czerwca.
Oświadczenie Wisły Kraków SA:
"Wisła Kraków SA informuje, że Radosław Cierzniak jest piłkarzem Białej Gwiazdy. Zawodnika obowiązuje ważny kontrakt z klubem.
Wisła Kraków SA oświadcza, że Radosław Cierzniak pozostanie zawodnikiem naszego klubu co najmniej do momentu wygaśnięcia umowy."
Wisła Kraków SA oświadcza, że Radosław Cierzniak pozostanie zawodnikiem naszego klubu co najmniej do momentu wygaśnięcia umowy."Oświadczenie które dało ten sam efekt jakby się nie pokazało . Oczywista oczywistość, nie ustosunkowano w nim czy Cierzniak przechodzi do W-wy
Tak jak pisałem, te oświadczenie o d rozbić. A cierzniak byłeś zbójem jesteś ch@yem !Oświadczenie które dało ten sam efekt jakby się nie pokazało . Oczywista oczywistość, nie ustosunkowano w nim czy Cierzniak przechodzi do W-wy
Zawodnik ograny, solidny - z podobną mentalnością i za stosunkowo fajne pieniądze - nie jest to zawodnik przepłacony a kontrakt podpisano z nim także na 3.5 roku.
Skąd znasz szczegóły transferu?
Źródło: legionisci.comAdam Hlousek przyjechał do Warszawy. Czeski obrońca przeszedł w sobotę badania medyczne w klinice Enel-Sport. Z naszych informacji wynika, że wkrótce podpisze 3,5-letni kontrakt z Legią i dołączy do drużyny trenującej na Malcie.
Chodziło mi o względy finansowe.Źródło: legionisci.com
Zarówno Legia, jak i Cierzniak słabo sprawę rozwiązali. Radek zarzekał się, że nie rozmawia z nikim, a tu nagle podpisuje kontrakt. Legia też mogła najpierw bardziej powalczyć o transfer gotówkowy już teraz, bo w chwili obecnej Cierzniak jest po bardzo dobrej rundzie jesiennej, ale teraz nie wyobrażam sobie, żeby po tym - i tu chodzi głównie o styl podpisania z Legią - stał całą wiosnę na bramce Wisły i będzie bronił Miśkiewicz i jak zaprezentuje się dobrze, to zostanie w bramce, a jak nie, to w Krakowie będą mieli problem i zapewne kolejną sagę z szukaniem bramkarza. Cierzniak pewnie do rezerw i nie jest powiedziane, że nawet tam będzie bronił, czyli całą wiosnę Legia grać będzie Malarzem, bo nie zakontraktuje kolejnego bramkarza, bo byłaby to glupota, tym bardziej, że Radka na 3 lata wzięli. W lecie z kolei przyjdzie Cierzniak po półrocznej przerwie od regularnej gry, a już na pewno od gry na ekstraklasowym poziomie i niekoniecznie musi szybko odbudować formę, a na tym będzie Legii zależało, gdy zaczną się eliminacje do LM/LE, bo owszem, ruchy transferowe Legii przemyślane i wyglądają fajnie na papierze, ale nasza liga jest na tyle charakterystyczna, że niekoniecznie musi to dać mistrza, bo Piast też się rozsądnie wzmocnił, oczywiście proporcjonalnie do swych możliwości. Wydaje mi się, że Legia szykuje się na poważny bój o awans do Ligi Mistrzów, jeśli się to nie uda albo nawet mistrzostwa nie będzie, to mogą mieć w Warszawie problem.Szkoda, że na dzień dzisiejszy Cierzniak będzie zawodnikiem Legii dopiero od lipca - bo sam Malarz jest na moje jednak trochę za słabym bramkarzem jak na Legię. Od lata będą Malarz i Cierzniak - i nie wiem co o tym sądzić. Wizytówką Legii byli niesamowici bramkarze - świetnie broniący, którym zdarzały się raz na jakiś czas spektakularne wpadki... Może Cierzniak to zmieni - jest solidny - ale własnie "nie pasuje" mi dwójka takich "nijakich" zawodników w bramce Legii.