>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Daj źródło Legionista.

U Nas Radzewicz na treningu był, ale raczej nie zostanie.
Jutro ma dojść do zmian, Bartyla jedynie się ostanie w Zarządzie, ale będzie odpowiedzialny za sprawy sportowe [ coś chyba jak dyrektor sportowy ] i będzie po prostu nowy prezes i zarząd bo do spółki mają wejść inwestorzy i miasto [ nie ma się co jarać, potentatem nie zostaniemy ], ale pokłosie tego co piszę Fornalak będzie trenerem w I. lidze także jakieś zapewnienia dostał.
Zobaczymy jak to będzie wyglądać, może sytuacja się wyklaruje i oczyści i powoli będziemy wychodzić na prostą.

19polonista11 2

19polonista11

Użytkownik
- Ze mną nikt z Legii się nie kontaktował. Domyślam się, że to raczej dziennikarska plotka. Myślałem, że może będzie coś na rzeczy, miałem taką nadzieję, ale widocznie Legia ma inne plany. Słyszałem o powrocie Janka Muchy, mówiło się o ofercie dla Kelemena. Czy chciałbym dostac propozycję z Legii? Tak! W tym wypadku pieniądze nie miałby większego znaczenia. Legia to jedyny klub w Polsce, do którego mogę wrócić w każdej chwili. Nawet za mniejszą gażę. (...)
Hehehe rozbawiło mnie to, bo większość nie wie dlaczego takie zdanie Załuska ma o Polonii. Otóż kiedyś to kibice go nie chcieli na Konwiktorskiej. Zresztą dobrze się stało, że nie zawitał nigdy na K6, a swoją drogą od małego kibicował Legii Warszawa co niejednokrotnie podkreślał w wywiadach :razz: A co do kasy i sprzedawania to każdy ma swoją cenę i nawet Cristiano Ronaldo może odejść do Manchesteru City. Życie jeszcze Was zaskoczy, bowiem każdy zawodnik jest tylko najemnikiem.;]

horus 129

horus

Użytkownik
Terminarz Ekstraklasy 2011/2012

Ekstraklasa podała terminarz rozgrywek na sezon 2011/2012. Ligowa jesień rozpocznie się 29 lipca i zakończy 12 grudnia. W tym czasie zostanie rozegranych siedemnaście z trzydziestu kolejek.
Mecze każdej kolejki od sezonu 2010/2011 będą rozgrywane od piątku do poniedziałku. Dokładne dni i godziny spotkań wyznaczą stacje TV posiadające prawa do transmisji meczów Ekstraklasy.

Kolejka 1 (29 lipca-1 sierpnia 2011)

Widzew Łódź - Wisła Kraków
Ruch Chorzów - GKS Bełchatów
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Jagiellonia Białystok
Łódzki KS - Lech Poznań
Lechia Gdańsk - Polonia Warszawa
Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze
Cracovia - Korona Kielce

Kolejka 2 (5-8 sierpnia 2011)

Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk
Śląsk Wrocław - Łódzki KS
Cracovia - Legia Warszawa
Korona Kielce - Ruch Chorzów
Górnik Zabrze - Widzew Łódź
Polonia Warszawa - Wisła Kraków
Zagłębie Lubin - Lech Poznań
GKS Bełchatów - Podbeskidzie Bielsko-Biała
więcej na 90minut.pl
http://www.90minut.pl/news/160/news1602384-Terminarz-Ekstraklasy-2011-2012.html

D 0

daniel91

Użytkownik
Wiadomo już czy Podbeskidzie Bielsko-Biała dostała licencje? Podobno nie spełniała warunków licencyjnych ponieważ nie była spółką akcyjną.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Wiadomo już czy Podbeskidzie Bielsko-Biała dostała licencje? Podobno nie spełniała warunków licencyjnych ponieważ nie była spółką akcyjną.
Spółka akcyjna to akurat nie jest problem.
Większy kłopot jest ze stadionem, który nie ma trybuny dla gości.
Podobno zarząd bagatelizuje tą sprawę ale nie wiem czy nie będę musieli grać swoich spotkań na innym stadionie.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Spółka akcyjna to akurat nie jest problem.
Większy kłopot jest ze stadionem, który nie ma trybuny dla gości.
Podobno zarząd bagatelizuje tą sprawę ale nie wiem czy nie będę musieli grać swoich spotkań na innym stadionie.
Przekształcanie w S. A. już ponoć trwa od jakiegoś czasu. Dla mnie sprawa wygląda tak że skoro Ekstraklasa ujawniła terminarz to licencje dostaną. Terminarz był już ustalony od jakiegoś czasu ale czekali na sprawy licencyjne, musieli się pospieszyć bo Lech się wygadał (afera z RedBulem i brakiem stadionu), mówił że z Zagłębiem udało im się załatwić zamianę gospodarza a z Ruchem nie i pojawiło się troche krytycznych głosów że na miesiąc przed ligą nie podają terminarza pomimo że jest ustalony. Normalnie myślę że jeszcze by poczekali z tydzień a nawet dwa.
Na razie oficjalnego komunikatu nie ma ale tak jak mówię ja im daję 90% (załatwienie stadionu to nie problem, w Wodzisławiu bardzo chętnie każdemu wynajmą, jedyna szansa by ten stadion na siebie zarabiał).

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
problem z sektorem gości może nie być aż tak znaczący, bo całkiem możliwe że w rundzie jesiennej kibice nie będą mogli nadal jeździć na wyjazdy.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Przekształcanie w S. A. już ponoć trwa od jakiegoś czasu. Dla mnie sprawa wygląda tak że skoro Ekstraklasa ujawniła terminarz to licencje dostaną. Terminarz był już ustalony od jakiegoś czasu ale czekali na sprawy licencyjne, musieli się pospieszyć bo Lech się wygadał (afera z RedBulem i brakiem stadionu), mówił że z Zagłębiem udało im się załatwić zamianę gospodarza a z Ruchem nie i pojawiło się troche krytycznych głosów że na miesiąc przed ligą nie podają terminarza pomimo że jest ustalony. Normalnie myślę że jeszcze by poczekali z tydzień a nawet dwa.
Na razie oficjalnego komunikatu nie ma ale tak jak mówię ja im daję 90% (załatwienie stadionu to nie problem, w Wodzisławiu bardzo chętnie każdemu wynajmą, jedyna szansa by ten stadion na siebie zarabiał).
No wybór Wodzisławia wydaje się w 100% logiczny.
Mam jednak nadzieję, że Ekstraklasa nie zgodzi się na rozgrywanie spotkań w Bielsku-Białej. Przy całej mojej sympatii do Podbeskidzia to jeśli pozwoli im się grać na takim obiekcie to nigdy nie wprowadzimy żadnych europejskich standardów.

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
O godzinie 14:00 rozpoczęła się konferencja prasowa, podczas której dyrektor sportowy Tomasz Rząsa i trener Jurij Szatałow zaprezentowali trzech nowych zawodników Cracovii. Trzyletnimi kontraktami z „Pasami&quot; związali się: Krzysztof Nykiel, Rok Štraus i Dawid Krieger.

Krzysztof Nykiel

- Krzysiek przyszedł do nas jako wolny zawodnik i podpisał trzyletni kontrakt. Mamy nadzieję, że wzmocni nasz zespół na prawej, bądź lewej stronie defensywny. Jest to zawodnik wszechstronny i będzie nas wspierał swoim doświadczeniem - opowiada dyrektor sportowy, Tomasz Rząsa.
Jego zdanie podziela szkoleniowiec Cracovii, Jurij Szatałow: - Krzyśka znam najlepiej, bo obserwuje ligę polską. To doświadczony piłkarz, który wzmocni naszą defensywą, z którą mieliśmy problemy i która traciła sporo bramek - wyjaśnia szkoleniowiec.
Sam piłkarz nie ukrywa, że cieszy się z faktu zasilenia najstarszego klubu w Polsce. - Cieszę się, że zostałem zaprezentowany jako piłkarz Cracovii. Ostatnie cztery i pół roku spędziłem w Ruchu Chorzów, przyszedł czas na zmiany. Liczę, że gra w Cracovii będzie przynosiła same sukcesy - mówiKrzysztof Nykiel.

Zawodnik już porozumiał się z „Niebieskimi&quot;, dzięki czemu dziś po raz pierwszy trenował z nowym zespołem.

Rok Štraus

- Rozwiązał kontrakt z poprzednim klubem za porozumieniem stron i związał się z nami trzyletnią umową. Ma za sobą przeszłość międzynarodową, grał w lidze włoskiej. Jeśli chodzi o jego predyspozycje, to liczymy, że będzie nas wspierał - uważa dyrektor Rząsa, który nie kryje się z tym, że Słoweniec może szybko zyskać sobie przychylność widzów: - To wzmocnienie na pozycji bocznego pomocnika. Rok potrafi przeprowadzać efektowne akcje i mam nadzieję, że szybko zostanie ulubieńcem naszej publiczności.
Sam zawodnik przyznaje, że cieszy się z podpisania kontraktu z Cracovią. - Jestem zadowolony. Mam nadzieję, że nowy sezon będzie w wykonaniu drużyny lepszy niż ten ostatni i że będę mógł pomóc - przyznaje Štraus.
24-letni Słoweniec był w przeszłości zawodnikiem m.in. Interu Mediolan. - Mając siedemnaście lat grałem w meczu reprezentacji. Włosi zaprosili mnie na kilka dni i podpisali ze mną kontrakt. Bardzo miło wspominam ten czas, miałem okazję trenować z pierwszą drużyną - wyjaśnia zawodnik.
W listopadzie przebywał na testach w angielskim Watford, jednak ostatnio nie doszło do transferu. - Zdał testy, Anglicy chcieli go zakontraktować, ale oba kluby nie doszły do porozumienia - tłumaczy dyrektor Rząsa.

Dawid Krieger

- Dawida testowaliśmy w zimie, zaprezentował się bardzo poprawnie i głęboko zastanawialiśmy się, czy już wtedy nie zakontraktować go. Różne okoliczności zadecydowały jednak o tym, że dopiero teraz sięgnęliśmy po tego piłkarza - wyjaśnia dyrektor Rząsa.
Nowy napastnik Cracovii ostatnio był zawodnikiem Energie Cottbus. - Musieliśmy zapłacić ekwiwalent za jego wyszkolenie i doszliśmy do porozumienia z niemieckim klubem - tłumaczy dyrektor sportowy MKS Cracovia SSA.
Klub wiąże z Kriegerem spore nadzieje. - Może być wysuniętym napastnikiem, ale dobrze czuje się też jako ten drugi snajper. Jeszcze nie ma doświadczenia jeżeli chodzi o seniorską piłkę w dużym wydaniu, ale widzimy w nim olbrzymi talent. Liczymy, że będzie się dobrze rozwijał pod okiem trenera Szatałowa - opowiada Rząsa.
Co na to sam zawodnik? - Chciałbym podziękować wszystkim, bardzo się cieszę, że podpisałem kontrakt. Chciałbym udowodnić na boisku, że jestem wartościowym zawodnikiem - mówi Krieger.
Trener Szatałow właśnie tego wymaga od 22-letniego napastnika i 24-letniego pomocnika ze Słowenii. - Jeżeli chodzi o Dawida i Roka, to cieszę się, że ściągamy wartościowych zawodników. Muszą udowodnić swoje umiejętności i mam nadzieję, że przebiją się do pierwszego składu - wyjaśnia szkoleniowiec.
Pozyskanie trzech graczy to nie koniec ofensywy transferowej Cracovii. Cały czas prowadzone są rozmowy z tymi piłkarzami, którzy mogliby wzmocnić zespół „Pasów&quot;. - Będziemy starali się wzmocnić naszą ofensywę, zwłaszcza o napastników. To nie jest żadna nowość. Staramy się tak, by trener miał ich jak najszybciej do swojej dyspozycji. Szukamy również ofensywnego pomocnika, który zastąpiłby Mateusza Klicha - informuje Rząsa.

Cracovia szuka wzmocnień m.in. wśród polskich piłkarzy. - Jesteśmy zespołem z Polski i chcielibyśmy, aby grało u nas jak najwięcej Polaków. Są dla nas priorytetem, ale też nie ma ich zbyt wielu. Jeśli nie będzie szansy pozyskać wartościowego polskiego zawodnika, to będziemy starali się znaleźć takich za granicą - tłumaczy dyrektor sportowy klubu.
Działania toczone są w taki sposób, by sztab szkoleniowy dysponował wszystkimi piłkarzami już podczas obozu przygotowawczym w Holandii. - Nasze działania są takie, by kadra była znana jeszcze przed obozem. Nie zawsze jest to jednak takie proste - przyznaje Rząsa.

http://www.youtube.com/watch?v=enAaFx7VyPA

Ciekawie wygląda Straus.

Dziwny terminarz, 2 mecze dom, 3 wyjazd ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Telewizja Polsat pokaże dwumecz Wisły ze Skonto Ryga - informuje dzisiejszy &quot;Przegląd Sportowy&quot;. Z nabyciem braw do spotkania nie powinno być problemów. Pośrednikiem zarówno Wisły jak i Skonto jest jedna firma - Sportfive.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Bardzo fajnie, pewnie komentował będzie najlepszy Polski komentator więc chociaż to umili mecz. A i jakość przekazu powinna być niezła.pis joł.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Bardzo fajnie, pewnie komentował będzie najlepszy Polski komentator więc chociaż to umili mecz. A i jakość przekazu powinna być niezła.pis joł.
Lepszy rydz niż nic bo w przypadku Jagi (zwłaszcza) i Śląska mogą być problemy z transmisją. Jaga chyba ostatnio sprzedała prawa telewizyjne sportfive ale czy będzie opłacalne realizowanie transmisji dla którejś z TV to już inna piłka. Śląsk ma bardziej renomowanego przeciwnika ale chyba jeszcze nie sprzedał nikomu praw.
A Kołtoń puści focha bo Kotorowski nie gra w pucharach i odpuści sobie komentowanie w tym sezonie :razz:

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Ale ze Śląskiem to chyba tez nie powinno być problemów. Przecież to oczko w głowie Solorza. Akurat z Dundee mogliby pokazać dwumecz. Przeciwnik atrakcyjny.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Ale ze Śląskiem to chyba tez nie powinno być problemów. Przecież to oczko w głowie Solorza. Akurat z Dundee mogliby pokazać dwumecz. Przeciwnik atrakcyjny.
Z tego co gdzieś czytałem to on nie za bardzo interesuje się Śląskiem a piłką to już w ogóle, gdzie mu tam do JW ???? Chyba Kmita najbardziej w Polsacie za WKSem..

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Czesław Michniewicz nie będzie już trenerem Widzewa Łódź. Jego kontrakt kończy się 30 czerwca i szkoleniowiec nie zgodził się na przedłużenie go na przedstawionych mu warunkach. Warunki umowy były skrajnie inne niż to, co szkoleniowiec wcześniej ustalił z działaczami.

Dzisiaj okazało się, że ani jedna strona, ani druga nie chce się zgodzić na daleko posunięte ustępstwa. Tajemnicą Poliszynela jest w Łodzi, że szkoleniowcy w Widzewie nie mają tyle do powiedzenia, ile chcieliby mieć - i to, a nie zarobki, było kością niezgody. Mimo to Michniewicz powiedział: - Rozstajemy się w zgodzie. Odchodzę, mimo że nie mam żadnej innej oferty.
Kibice Widzewa mogą się spodziewać wywiadu z Michniewiczem w najbliższym czasie, może już dzisiaj wieczorem.
żródło: weszlo

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Kontrowersyjny Marko Jovanović oraz Gervasio Daniel Nunez są krok od podpisania umowy z mistrzami Polski.

Przy Reymonta mieli nadzieję, że obaj zawodnicy wyjadą w środę z zespołem na zgrupowanie do Holandii. Dzień wcześniej przechodzili testy medyczne, ale najwyraźniej negocjacje trwają, bo Wisła do dziś nie poinformowała o zatrudnieniu obrońców.

23-letni Jovanović jest stoperem. Ostatnio grał w Partizanie Belgrad i z tym klubem ma jeszcze roczną umowę. Interesowało się nim także Dynamo Mińsk, ale zdecydowanie bardziej wolał Wisłę. Jovanović rozglądał się za klubem, bo w Serbii zawieszony jest na pół roku. To kara za zachowanie podczas finału Pucharu Serbii. Piłkarz zaintonował przyśpiewkę obrażającą rywali z Vojvodiny Nowy Sad, którą podchwyciły trybuny.

Jovanović w pierwszym zespole Partizana zadebiutował w wieku 19 lat. Miesiąc wcześniej zagrał w młodzieżowej reprezentacji, a na igrzyskach olimpijskich w Pekinie był podstawowym graczem kadry. W minionym sezonie wystąpił w większości meczów ligowych, zaliczył też cztery spotkania w Lidze Mistrzów.

Krakowianie dopinają również szczegóły umowy z Nunezem. Zawodnik na ogół grał na lewej stronie pomocy, ale w Wiśle miałby występować jako obrońca. 23-letni piłkarz ostatnio reprezentował Quilmes, 17. drużynę argentyńskiej ekstraklasy. Wystąpił w 20 spotkaniach. By go wykupić krakowianie muszą jednak rozmawiać z Rosario Central, które jest właścicielem jego karty.

Jeśli Wisła zatrudni obu obrońców, to do zamknięcie kadry będzie jej brakowało pomocnika i napastnika.

Paweł Primel, dotychczasowy trener bramkarzy w Lechu Poznań, przeszedł do Wisły Kraków - informuje strona internetowa tego klubu. Pojawił się na zgrupowaniu mistrzów Polski w Holandii, a w trakcie obiadu trener Maaskant przedstawił go drużynie

Jako bramkarz, Paweł Primel grał w Odrze Wodzisław i Miedzi Legnica. Na swoim koncie jako piłkarz ma zdobycie Pucharu Polski w 1992 roku. Trenował bramkarzy Miedzi Legnica, Zagłębia Lubin, Odry Wodzisław, a ostatnio Lecha Poznań. Pracował w Kolejorzu od czerwca 2009 roku, najpierw z trenerem Jackiem Zielińskim, a teraz z Jose Bakero.
Paweł Primel jest Wielkopolaninem. Pochodzi z Kościana.

horus 129

horus

Użytkownik
Lepszy rydz niż nic bo w przypadku Jagi (zwłaszcza) i Śląska mogą być problemy z transmisją. Jaga chyba ostatnio sprzedała prawa telewizyjne sportfive ale czy będzie opłacalne realizowanie transmisji dla którejś z TV to już inna piłka. Śląsk ma bardziej renomowanego przeciwnika ale chyba jeszcze nie sprzedał nikomu praw.
A Kołtoń puści focha bo Kotorowski nie gra w pucharach i odpuści sobie komentowanie w tym sezonie :razz:
Jagiellonia - Irtysz w Polsat Sport Extra

Spotkanie Jagiellonii Białystok z Irtyszem Pawłodar w I rundzie eliminacyjnej Ligi Europy pokaże Polsat Sport Extra.

Mecz zostanie rozegrany 30 czerwca (czwartek) o godzinie 20:30.
źródło: 90minut.pl

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom