>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
K 1,2K

kukla

Forum VIP
Szkoda Golańskiego - tak to jest, jak się wyjeżdża do Rumunii, Rosji - gdzie raczej trudno przebić się na zachód, poza tym wypada się, tak jakby, z oka selekcjonera.
Bardziej było go szkoda, gdy siedział na ławce/walczył z układami w Rumunii niż teraz gdy jest do wzięcia za małe pieniądze (tak sądzę).
Moim zdaniem zestaw Golański + Niedzielan to może być strzał w dziesiątkę dla kilku klubów.
Osobiście obstawiam Filipiaka... mimo, że Andrzej grał w Wiśle.

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Bardziej było go szkoda, gdy siedział na ławce/walczył z układami w Rumunii niż teraz gdy jest do wzięcia za małe pieniądze (tak sądzę).
Moim zdaniem zestaw Golański + Niedzielan to może być strzał w dziesiątkę dla kilku klubów.
Lejesz miód na moje serce Kuleczko :]
Osobiście wole zestaw Niedzielan + Hernani, który też prawdopodobnie będzie do wyjęcia za free.
/e
Jeżeli tak dalej będzie to Korona będzie głównym kandydatem do spadku. Straszne cięcia budżetowe. Chyba że gra młodzieżą wypali.

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Golański ? pfff.
Kiedyś to on może coś tam grał, ale jak się jest &#39;w życiówce&#39; i wybiera się Rumunię, to o czym my tu mówimy !
Teraz &#39;przeciętna&#39; to max co wyciągnie. Wkręcają go w ziemie grajki naszej ligi, a to mówi wszystko.
Oczywiście jest apetycznym kąskiem dla ligowego średniaka.
Golański ? Bierzemy !
Klub zadowolony, bo nazwisko znane, więc piłkarz dobry, za darmo.
Piłkarz zadowolony, bo siedzi w kraju, kopie piłkę i jeszcze gruby pieniądz dostaje.
ja pier***, co za syf.
Lejesz miód na moje serce Kuleczko :]
Osobiście wole zestaw Niedzielan + Hernani, który też prawdopodobnie będzie do wyjęcia za free.
/e
Jeżeli tak dalej będzie to Korona będzie głównym kandydatem do spadku. Straszne cięcia budżetowe. Chyba że gra młodzieżą wypali.
nie ma Ediego, nie będzie Niedzielana, w klubie brak hajsu.
Korona będzie głównym kandydatem do spadku.
Korona, Górnik, Ruch, TSP ... walka o utrzymanie między tymi ekipami.
KSG problemy z kasą, no i kadra cieniutka. Dlaczego TSP ? ŁKS jest lepszy, no i cała reszta również.
btw Cracovia może mieć ciekawy sezon.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Golański ? pfff.
Kiedyś to on może coś tam grał, ale jak się jest &#39;w życiówce&#39; i wybiera się Rumunię, to o czym my tu mówimy !
Teraz &#39;przeciętna&#39; to max co wyciągnie. Wkręcają go w ziemie grajki naszej ligi, a to mówi wszystko.
Oczywiście jest apetycznym kąskiem dla ligowego średniaka.
Golański ? Bierzemy !
Klub zadowolony, bo nazwisko znane, więc piłkarz dobry, za darmo.
Piłkarz zadowolony, bo siedzi w kraju, kopie piłkę i jeszcze gruby pieniądz dostaje.
ja pier***, co za syf.
nie ma Ediego, nie będzie Niedzielana, w klubie brak hajsu.
Korona będzie głównym kandydatem do spadku.
Korona, Górnik, Ruch, TSP ... walka o utrzymanie między tymi ekipami.
KSG problemy z kasą, no i kadra cieniutka. Dlaczego TSP ? ŁKS jest lepszy, no i cała reszta również.
btw Cracovia może mieć ciekawy sezon.
Dlatego właśnie pisałem o &quot;niektórych klubach&quot;.
Wiadomo, że ani Golański, ani Niedzielan nie powinni być celem transferowym potentatów ani wzmocnieniem przed europejskimi pucharami. Dla ligowego średniaka może być to jednak realne wzmocnienie. Cracovia na pewno skorzystałaby na łataniu obrony i napastniku z takim nosem.
Inną sprawą jest to, że ktoś najpierw Wtorkowi musi podać...

Spadek Korony powoli staje bardzo realny. Pytanie co zrobi pozbawiony środków ŁKS i... niespecjalnie bogate Podbeskidzie :p
Jeśli dwa beniaminki mocno się nie osłabią to nie będą miały kłopotów z pokonaniem Korony.

Swoją drogą Kielce powalczą o tytuł najładniejszego stadionu pierwszej ligi z gliwickim Piastem :]:?

martinbm 0

martinbm

Użytkownik
Niedzielan świetnie według mnie wpasowałby się w koncepcję Pasów, bo im brakuje takiego typowego egzekutora. Pytanie tylko, kto będzie dogrywał piłki pod nieobecność Klicha. Suvorov?
W transfer Golańskiego wątpię - bo Cracovia z tego co pamiętam, zakontraktowała już Nykiela z Ruchu.
Hernani to dla mnie zagadka - swego czasu czołowy obrońca w polskiej lidze, ale ostatnio się zachowuje, jakby miał z 40 lat, jest strasznie wolny, mało zwrotny.
Co do beniaminków, to akurat ŁKS się wzmacnia - w końcu mają już Saganowskiego, czy Tomasza Nowaka (w końcu reprezentanta Polski ;) ). ŁKS to taka przystań dla piłkarzy, którym gdzieś po drodze w karierze podwinęła się noga, no i tam potrafią się jakoś odbudować.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Zatrudniając Niedzielana i tak trzeba mieć dobrą alternatywę, Andrzej jest podatny na długie kontuzję i opierać na nim zespół to ryzykowna zagrywka.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Co do beniaminków, to akurat ŁKS się wzmacnia - w końcu mają już Saganowskiego, czy Tomasza Nowaka (w końcu reprezentanta Polski ). ŁKS to taka przystań dla piłkarzy, którym gdzieś po drodze w karierze podwinęła się noga, no i tam potrafią się jakoś odbudować.
Mączyński - podstawowy pomocnik
Mowlik - podstawowy obrońca
Obaj wrócą do Wisły
Kosecki - niemal gwiazda zespołu
Powrót do Legii
Seweryn - to akurat małą strata
Koniec kontraktu

Przesadą jest stwierdzenie, że zespół się wzmacnia.
Tym bardziej gdy jeszcze niedawno mówiło się, że brak awansu mógłby być dla tego klubu tragiczny w skutkach.

Nie zmienia to faktu, że pozostali gracze przy 2-3 wzmocnieniach powinni być lepsi niż pozostałości Korony
Zatrudniając Niedzielana i tak trzeba mieć dobrą alternatywę, Andrzej jest podatny na długie kontuzję i opierać na nim zespół to ryzykowna zagrywka.
Lepszy snajper podatny na kontuzje, niż brak snajpera... ale masz rację. To już nie te lata choć w Polskiej lidze dalej może &quot;błyszczeć&quot;

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Obaj wrócą do Wisły
czytałem, że Wisła dostała konkretną ofertę za Mączyńskiego i prawdopodobnie go sprzedadzą.
oferta nie jest od ŁKS&#39;u, tam już nie zagra.
chyba chodzi o zagraniczny klub.

edit: Leo mnie uprzedził, śmiesznie wyszło.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Mączyński nie będzie grał ani w ŁKS ani w Wiśle w najbliższym sezonie
czytałem, że Wisła dostała konkretną ofertę za Mączyńskiego i prawdopodobnie go sprzedadzą.
oferta nie jest od ŁKS&#39;u, tam już nie zagra.
chyba chodzi o zagraniczny klub.

edit: Leo mnie uprzedził, śmiesznie wyszło.
Bardziej niż o Wisłę, chodziło o ŁKS ale macie rację ????

Przy okazji, Sparingi:
25 czerwca 2011, 15:00 - Żylina (štadión MŠK Žilina)
MŠK Žilina 0-0 Cracovia
W spotkaniu sparingowym Cracovia bezbramkowo zremisowała z trzecią drużyną słowackiej ekstraklasy - MŠK Žilina.

W MŠK wystąpił były zawodnik Polonii Bytom Miroslav Barčík.

25 czerwca 2011, 17:00 - Doorwerth (Sportpark De Waayenberg)
Wisła Kraków 2-1 Liteks Łowecz
Cwetan Genkow 31, 47 - Płamen Nikołow 10
W swoim pierwszym meczu podczas holenderskiego zgrupowania krakowska Wisła wygrała w Doorwerth z mistrzem Bułgarii - Liteksem Łowecz 2-1 (1-1).
za 90minut.pl

Smolarek nie pojechał z Polonią Warszawa na obóz

Piłkarze i sztab szkoleniowy Polonii Warszawa wyjechali dziś do Grodziska Wielkopolskiego na pierwsze letnie zgrupowanie. W wyjeżdżającym spod stadionu przy Konwiktorskiej autokarze zabrakło miejsca dla Euzebiusza Smolarka, który nie porozumiał się jeszcze z klubem w sprawie nowej umowy.

- Ebi nie osiągnął jeszcze porozumienia z władzami klubu odnośnie nowej umowy. Rozmowy będą kontynuowane w przyszłym tygodniu i mam nadzieję, że zawodnik zmieni zdanie i dołączy do drużyny - powiedział rzecznik prasowy Polonii Jakub Krupa. - Wiele zależy teraz od samego zawodnika i jego postawy - dodał.

Obóz w Grodzisku Wielkopolskim będzie trwać do 5 lipca. W tym czasie odbędą się dwa sparingi. 29 czerwca o godzinie 11:00 z Lechią Gdańsk i 5 lipca z pierwszoligową Wartą Poznań.

Jak to napisał &quot;pewien portal&quot;.
Dojdzie do tego, że drużyna ME Polonii bez kłopotu będzie ogrywać drużynę z Ekstraklasy ;)

Emmanuel Clottey testowany w Legii

Emmanuel Clottey przyleciał dzisiaj do Warszawy na testy w Legii - informuje oficjalna strona klubu Legia.com. Zawodnik przez najbliższy tydzień będzie sprawdzany w stołecznym zespole.
Clottey urodził się 30 sierpnia 1987 roku w stolicy Ghany - Akrze. Jest napastnikiem. Ma za sobą występy w młodzieżowych reprezentacjach kraju oraz dwa mecze w drużynie seniorskiej. Ostatnio grał w zespole Berekum Chelsea FC, z którym zdobył mistrzostwo. Z piętnastoma golami na koncie zajął drugie miejsce w klasyfikacji strzelców ligi. Grę rozpoczynał w Brazil Academy. Potem występował m.in. w austriackim FC Wacker Innsbruck i duńskim Odense Boldklub. Następnie reprezentował barwy rodzimych drużyn - Sekondi Eleven Wise oraz Tema Youth.

W 2008 roku zawodnikiem interesował się Widzew Łódź.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Obaj wrócą do Wisły
Mowlik przeszedł do Miedzi.
Zapomniałeś również o Woźniczce, ten podobnie do Mowlika został piłkarzem legnickiego klubu.
A tak z informacyjnego obowiązku:
Nowi piłkarze Miedzi:
- Mowlik
- Woźniczka
- Zakrzewski
- Madejski (z Kolejarza Stróże)
Nowy trener - Bogusław Baniak.
W Legnicy szykuje sie dobry team.

edit:
A jeszcze co do Golańskiego. To pod koniec tygodnia w Miedzi kolejnych 3 piłkarzy, chodza plotki, że boczny obrońca to ma być niezły hicior. Mejbi ????

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Jedenaście osób, w tym dwóch piłkarskich reprezentantów Polski - Łukasza Piszczka oraz Łukasza Mierzejewskiego, skazał wrocławski sąd na karę więzienia w zawieszeniu oraz grzywny finansowe za udział w ustawieniu meczu Zagłębia Lubin z Cracovią w 2006 roku.

Wśród oskarżonych jest 10 piłkarzy oraz jeden pośrednik. Wszyscy przyznali się do winny i dobrowolnie poddali karze. Piłkarzy skazano wyrokami więzienia w zawieszeniu, grzywnami, a część z nich musi oddać równowartość premii, które uzyskali dzięki ustawionemu meczowi.

Aktualnych reprezentantów Polski Łukasza Piszczka oraz Łukasza Mierzejewskiego skazano na rok więzienia w zawieszeniu na trzy lata. Piszczek musi zapłacić 100 tys. zł grzywny i oddać 48,1 tys. zł premii, a Mierzejewski ma do zapłacenia 40 tys. zł grzywny i 72,2 tys. zł premii. Piszczek, teraz gracz mistrza Niemiec Borussii Dortmund, dwa lata temu sam zgłosił się do wrocławskiej prokuratury i złożył wyjaśnienia, choć oficjalnie długo temu zaprzeczał.
Zawodnicy zostali skazani za ustawienie spotkania Cracovii z Zagłębiem Lubin w ostatniej kolejce sezonu 2005/06. Lubinianom do zajęcia trzeciego miejsca i wywalczenia prawa do gry w Pucharze UEFA wystarczył remis. Za grę w europejskich pucharach piłkarze mieli też zagwarantowane specjalne premie finansowe. Z ustaleń prokuratorów wynika, że dwóch zawodników Cracovii Paweł D. oraz Marcin B. zaproponowało rywalom, żeby zagrać na remis. Jednak wyceni ten punkt na sto tysięcy złotych. Gracze Zagłębia zaakceptowali tę propozycję i składali się po około 10 tys. złotych. Co ciekawe na odpuszczenie meczu nie zgodziło się kilku zawodników Cracovii: Marcin Cabaj, Krzysztof Przytuła, Paweł Nowak, Arkadiusz Baran i Łukasz Skrzyński. Oni grali normalnie i nie przyjęli łapówki.
Inni zawodnicy ustawili mecz nie informując o tym swoich trenerów - Franciszka Smudy i Stefana Białasa. W efekcie obydwaj szkoleniowcy o niczym nie wiedzieli i nie byli nawet w tej sprawie przesłuchiwani przez prokuratorów.
Jeśli w ciągu siedmiu dni żaden ze skazanych nie złoży apelacji wyrok będzie prawomocny. Czy skazani prawomocnym wyrokiem piłkarze powinni występować w reprezentacji Polski? - To nie jest pytanie do prokuratury, my nie rozstrzygamy takich kwestii. W tym wypadku o wszystkim powinien decydować PZPN, który ma swoje organy dyscyplinarne. My przesłaliśmy do PZPN akt oskarżenia dotyczący meczu Cracovii z Zagłębiem - mówi Wiesław Bilski, zastępca prokuratora apelacyjnego we Wrocławiu.
- Sprawą tego spotkania zająłem się już wcześniej, a na przełomie maja i czerwca przesłałem do Wydziału Dyscypliny swoje wnioski dotyczące kar dla zawodników zamieszanych w ustawienie tego meczu - zaznacza Wojciech Petkowicz, rzecznik dyscyplinarny PZPN. - Nie mogę ujawnić o jakie kary wnioskowałem, ale powiem że na pewno rola Łukasza Piszczka w tej sprawie nie była wiodąca. Są inni gracze, którzy w tym konkretnym przypadku mieli zdecydowanie większy wpływ na wydarzenia.
Na pytanie czy w tym wniosku rzecznik dyscyplinarny PZPN zawnioskował do Wydziału Dyscypliny o jakąkolwiek bezwzględną dyskwalifikację, Petkowicz przyznaje: - To był tylko jeden mecz, więc w żadnym wypadku nie domagam się bezwzględnej dyskwalifikacji. We wszystkich wnioskach apeluję o karę w zawieszeniu - zaznacza Wojciech Petkowicz.
Wydział Dyscypliny wnioskami o kary dla graczy zamieszanych w ustawianie spotkania Cracovia - Zagłębie zajmie się pod koniec lipca. Oczywiście WD może ukarać piłkarzy według własnego uznania i zaostrzyć sankcje, na przykład wprowadzając bezwzględny zakaz gry piłkarza na pewien czas.
W sumie w tym wątku piłkarskiej afery korupcyjnej oskarżono 14 osób. Ale Maciej I., były zawodnik Zagłębia Lubin, grający teraz w Turcji oraz były zawodnik Cracovii Paweł D. nie przyznają się do winy. W poniedziałek z możliwości dobrowolnego poddania się karze wycofał się Michał Ch., kiedyś piłkarz Zagłębia. Uznał, że zaproponowana przez prokuraturę kara jest zbyt wysoka. Michał Ch. miał być skazany na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata, miał zapłacić 40 tys. grzywny oraz zwrócić 72,3 tys. zł premii. Ci trzej piłkarze będą sądzeni w osobnym procesie.
Jesienią wrocławska prokuratura prześle do sądu kolejny akt oskarżenia, dotyczący ustawiania meczów przez Zagłębie Lubin w sezonie 2003/04. Oskarżonych będzie kilkunastu byłych zawodników lubińskiego klubu oraz działacze Zagłębia.
Filipiak tylko czekał, wyrok równoznaczny z odejściem Mierzejewskiego z Cracovii.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Maciej Małkowski w Zagłębiu Lubin

Maciej Małkowski od nowego sezonu reprezentował będzie barwy Zagłębia Lubin. 26-letni piłkarz podpisał dwuletni kontrakt z opcją przedłużenia go o rok i od jutra ma rozpocząć treningi z drużyną Jana Urbana.
Jak powiedział prezes GKS-u Marcin Szymczyk, Małkowski miał jeszcze rok do końca kontraktu i zarząd klubu nie chciał pozwolić na to, aby odszedł z Bełchatowa za darmo. - Prowadzimy negocjacje z piłkarzami, którzy wypełnią lukę powstałą po jego odejściu - dodał.
W GKS-ie Bełchatów Małkowski rozegrał 53 mecze w Ekstraklasie i zdobył sześć bramek.

90minut
Podobno złożyli też ofertę dla Sobiecha (Józek w jakimś wywiadzie mówił).

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Już przed zeszłym sezonem mówiłem, że w Lubinie szykuje się dobry zespół. Wtedy napisałem na wyrost, ale teraz... może być ciekawie. Zobaczymy kogo jeszcze zakontraktują. Podoba mi się praca Urbana. Legia go &quot;trochę&quot; przerosła, ale w Lubinie ma szansę osiągnąć jakiś sukces, to znaczy miejsca 5-8 są w ich zasięgu. A jeśli ugra coś więcej, to jeszcze większy plus. Małkowski, Telichowski i Hanek - niezłe posunięcia. Cała trójka wyróżniała się w lidze. Teraz jeszcze brakuje dobrego napastnika. Może Niedzielan? Może Sobiech?

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Marian Kelemen podpisał dzisiaj nową umowę ze Śląskiem. Słowacki bramkarz będzie reprezentował barwy wrocławskiego klubu przez kolejne trzy lata.
31-letni zawodnik do Śląska trafił półtora roku temu. Do tej pory wystąpił w 42 meczach w ekstraklasie i strzelił jednego gola.
--------------
Do 30 czerwca 2012 roku został przedłużony kontrakt Dariusza Sztylki ze Śląskiem Wrocław.
Trener Orest Lenczyk podkreślił to, jak wiele 33-letni pomocnik zrobił dla wrocławskiego klubu. Sztylka w Śląsku gra nieprzerwanie od 2001 roku. W Ekstraklasie zaliczył 71 występów i strzelił pięć goli.
----------------------
Mateusz Bartczak podpisał dziś nowy kontrakt z Cracovią, który będzie obowiązywał do końca najbliższego sezonu. Bartczak jest zawodnikiem Cracovii od początku rundy wiosennej, do której przeniósł się z Zagłębia Lubin. W tym czasie rozegrał dziesięć spotkań, jednak nie zdołał strzelić żadnej bramki.

---------------------

90minut.pl

suti 16

suti

Użytkownik
Panowie, za szybko skreślacie TSP. Jestem przekonany że stać ich na pierwszą &#39;&#39;10&#39;&#39; Jest może w jakimś bukmacherze taki zakład ? Podbeskidzie miejsca 1-10 ? Pamiętacie może ich występy w PP ? Gdyby nie tona pecha który zdarzył się w rewanżu w półfinale, TSP był by w finale - a tam myślę że Legia by nie była pewniakiem. No ale stało się tak jak się stało ... Po prostu liczę na miejsce w 10 ????

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Trener Lecha dowiedział się o zwolnieniu z... gazety!
Ryszard Kuźma nie będzie asystentem Jose Bakero w nowym sezonie. Zastąpi go Mariusz Rumak. Co ciekawe, sam zainteresowany o utracie pracy dowiedział się z... piątkowej gazety.

Kuźma miał umowę jeszcze ważną przez rok. - Jeśli tak się stało, to bardzo nad tym ubolewam, ale wydaje mi się, że został o tym poinformowany. Rozmawiałem z nim na początku poprzedniego tygodnia. Trener Kuźma wykonał jednak bardzo dobrą pracę i należą mu się podziękowania - podkreślił nowy dyrektor &quot;Kolejorza&quot; Andrzej Dawidziuk.
futbolnews.pl

Pominę styl tego zwolnienia bo co innego mi się rzuca w oczy. Odpadają ludzie którzy (oficjalnie lub mniej oficjalnie) nie pasują Bakero. Czy on na prawdę pokazał aż tyle by jego pozycja w klubie była tak mocna? (pytanie retoryczne)

damian1948 32

damian1948

Użytkownik
We wtorkowy poranek Górnik Zabrze rozpoczął przygotowania do nowego sezonu. Na pierwszych zajęciach pojawiło się 25 piłkarzy, w tym trzy nowe nazwiska. Chodzi o Borisa Peškoviča, Arkadiusza Milika i Wojciecha Króla.
Największy ruch zrobił się w zabrzańskiej bramce. Nie trenowali Adam Stachowiak i Sebastian Nowak, którzy kilka tygodni temu zostali wystawieni przez klub na listę transferową. Z wypożyczenia do Ruchu Radzionków wrócił z kolei Łukasz Skorupski, a po trzyletniej przerwie na Roosevelta zawitał wspomniany Boris Peškovič, który ostatnio reprezentował barwy słowackiego Tatrana Prešov. Jeśli się sprawdzi w kilkudniowych testach, to zostanie w Zabrzu na dłużej. Obsadę bramkarską na pierwszym treningu uzupełnili Mateusz Sławik oraz junior Marcin Michalak.

Podobnie jak Skorupskiemu, wypożyczenie do &quot;Cidrów&quot; skończyło się też stoperowi Kamilowi Szymurze. Trenował też grający ostatnio w Resovii Mateusz Kantor oraz kapitan zespołu Młodej Ekstraklasy w poprzednim sezonie Maciej Kiełtyka. Zabrakło z kolei wystawionego na listę transferową Mariusza Jopa.

Blisko przejścia do Górnika są natomiast 17-latkowie z Rozwoju Katowice Arkadiusz Milik i Wojciech Król. Obaj jeszcze w środę wystąpili w meczu półfinałowym mistrzostw Polski juniorów młodszych i po wygranym dwumeczu nad Zagłębiem Lubin awansowali do turnieju finałowego. Jeszcze w rundzie jesiennej poprzedniego sezonu reprezentowali barwy Górnika w rozgrywkach Młodej Ekstraklasy, a w czwartek uczestniczyli jednak w inauguracyjnym treningu w Zabrzu. Z kolei o mistrzostwo Polski w kategorii U-19 walczą z Górnikiem Bartosz Kopacz i Rafał Pietrzak, którzy dołączą do pierwszego zespołu w późniejszym terminie.

Z zespołem trenuje już Michał Jonczyk, który wyleczył poważną kontuzję kolana, ale na treningi z piłką będzie musiał jeszcze poczekać tydzień lub dwa. W Zabrzu pojawił się także Maciej Bębenek, ale on do pełnej sprawności wróci najpewniej we wrześniu.

Kadra Górnika na pierwszym treningu:

Bramkarze: Marcin Michalak, Boris Peškovič, Łukasz Skorupski, Mateusz Sławik.

Obrońcy: Adam Banaś, Michael Bemben, Adam Danch, Mateusz Kantor, Maciej Kiełtyka, Mariusz Magiera, Maciej Mańka, Michał Pazdan, Kamil Szymura.

Pomocnicy: Michal Gašparík, Piotr Gierczak, Michał Jonczyk, Wojciech Król, Aleksander Kwiek, Adam Marciniak, Arkadiusz Milik, Gabriel Nowak, Mariusz Przybylski, Marcin Wodecki.

Napastnicy: Mateusz Zachara, Tomasz Zahorski.

źródło: Górnik Zabrze

Prince de Belial 1,7M

Prince de Belial

Forum VIP
Obrońca Marek Wasiluk ma wzmocnić lewą stronę defensywy Śląska

Wasiluk we wtorek rano wyjechał z zespołem Oresta Lenczyka na zgrupowanie do Chorwacji. Jak informuje oficjalna strona klubu, w najbliższych dniach ustalane będą warunki transferu piłkarza do Śląska.

Obrońca, Marek Wasiluk, będzie czwartym piłkarzem, który zasili szeregi Ślaska. Wcześniej do drużyny dołączyli bramkarz Krzysztof Żukowski, obrońca Dariusz Pietrasiak i pomocnik Mateusz Cetnarski.

Wasiluk ma 24 obrońca, jest wychowankiem Jagiellonii Białystok. Ostatnie trzy lata spędził w Krakowie, gdzie reprezentował barwy Cracovii. W dwóch pierwszych sezonach był podstawowym zawodnikiem i tam pracował z nim Orest Lenczyk. W ubiegłym jesienią grał mało, a wiosną Jurij Szatałow przesunął go do drużyny Młodej Ekstraklasy.

19polonista11 2

19polonista11

Użytkownik
Jak informują hiszpańskie media, napastnik drugoligowej Cartageny, Toché, przechodzi testy medyczne w Polonii Warszawa. Piłkarz już uzgodnił warunki kontraktu. Ten transfer to efekt nieporozumień &quot;Czarnych Koszul&quot; z Euzebiuszem Smolarkiem i Arturem Sobiechem.
Piłkarz przyjechał już do Warszawy ze swoim agentem, Unaiem Vergarą. Jeśli testy medyczne wypadną pomyślnie, piłkarz podpisze dwuletni kontrakt z Polonią.Toché zdecydował się odejść z Cartageny, ponieważ jak przyznał, potrzebuje nowych wyzwań. W dwóch ostatnich sezonach strzelił 35 goli w meczach II ligi hiszpańskiej. Dodatkowo polski klub zaproponował mu wysokie wynagrodzenie. Zgłosił się po niego również PAOK Saloniki, ale oferował &quot;tylko&quot; 250 tysięcy euro. Polonia dała dużo więcej. Polonia nie wyda na 28-letniego zawodnika ani złotówki. Piłkarz w grudniu odrzucił propozycję kontraktu zaoferowanego mu przez działaczy Cartageny.Ten ruch transferowy to odpowiedź Józefa Wojciechowskiego na problemy z Arturem Sobiechem i Euzebiuszem Smolarkiem. Obydwaj nie zgadzają się na zamrożenie części pieniędzy należnych im z tytułu kontraktów (ich wypłacenie byłoby uzależnione od sukcesu na koniec sezonu).
Źródło: futbolnews.pl

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom