w 23 występach a nie 30. Do tego miał 8 asyst. Rocznik 90. A już drugi sezon gra jako podstawowy zawodnik w ekstraklasie. Kazda akcja, która przez niego przechodzi jest groźna, bo gość ma prawie 190cm, a dużo widzi na boisku i potrafi grać i prostopadłe piłki i wykończyć akcje. Na pewno sporo klubów juz sobie ostrzy ząbki na niego, jeśli nie podpisze z Polonią.Sobiech jest słabym zawodnikiem, skoro strzelił 9 bramek. Takie pieniądze wydane za tego zawodnika i tylko tyle goli ? Na napastnika w 30 kolejkach zdobycie 9 goli to nie robi takiego wrazenia a z pewnoscia nie za taka kase.
Sobiech i sodówka? No chyba żartujesz... W jakiej kwestii ta sodówka się udzieliła? Bo jakoś sobie nie przypominam. Chłopak bardzo inteligentny i ułożony jak na swój wiek.Sobiech dobry chłopak, tyle, że sodówka do głowy odbija. Jeśli z Polonii odejdzie Smolarek, Sobiech, a znów szrot skupią to ciężko o top 10 bd. Jak narazie w przyszłym sezonie będzie mistrzem Wisła Kraków, a potem długo dłuuuugo nic. No może Lech troszkę nadgonić bo to dobry zespół. Ciekaw jestem jakie transfery zrobi Śląsk, bo spokojnie na pudełko powinni wejść przy rozsądnej grze ????
Sam zresztą nie wiem co o tym myśleć, bo w sumie jakby to było gdyby nam pracodawca pensję obniżał? Jak dla mnie powinien integrować się z zespołem i zgodzić się na warunki, a jeśli Smolarek i Mierzejewski też się nie zgodzili to JW znów maniane odpierdziela -.-Sobiech i sodówka? No chyba żartujesz... W jakiej kwestii ta sodówka się udzieliła? Bo jakoś sobie nie przypominam. Chłopak bardzo inteligentny i ułożony jak na swój wiek.
edit: TONEW W LECHU ????
Nie mów hop, bo cały czas tak jest. Za młodych polskich piłkarzy kluby chcą absurdalnie wysokie kwoty. Dla przykładu taki Szymon Pawłowski. Średni gracz prawda? Coś tam potrafi, czegoś nie, czasem strzeli, częściej spieprzy - a włodarze Zagłębia jak Lech wystąpił z zapytaniem - zaśpiewali sobie za Pawłowskiego milion euro. No paranoja... To samo z zawodnikami. Bonin nie zgodził się na świetne warunki nowej umowy (jak był jeszcze w Górniku) - 800 tysięcy złotych rocznie to dla niego było za mało. Śmiech na sali.Dużo się dzieje, owszem.Mnie cieszy taka tendencja, że coraz więcej w polskiej lidze transferów między klubami, wychodzimy z tej zaściankowości kiedy to to klub nie chciał sprzedać konkurencji, kiedy narzucał limity, różne inne obostrzenia.
Pisałem o tym, Zieliński był bardzo zawiedziony postawą Sobiecha, był z resztą wywiad z nim, martwi mnie że go na stronie Polonii już nie ma, bo chciałem wrzucićJa mam takie pytanie bo mówi się cały czas o Józku u transferach, a co na to Zieliński ? Miał coś do gadania, popierał ten transfer czy co ? Bo na razie wygląda na to, że jest popychadłem.
Dużo się dzieje, owszem.Mnie cieszy taka tendencja, że coraz więcej w polskiej lidze transferów między klubami, wychodzimy z tej zaściankowości kiedy to to klub nie chciał sprzedać konkurencji, kiedy narzucał limity, różne inne obostrzenia.
No tak... tyle, że co z wpływami z Lewego? Z Murasia? Z kasy za poprzednią LE?Bardziej zapinanie budżetu który trzeba nagle bilansować bo nie udało się awansować do pucharów a początkowy plan to zakładał. Z resztą i Rutkowski i Dawidziuk, mniej lub bardziej otwarcie, o tym mówią. W Wiśle też parę razy to przerabialiśmy.
Swoją drogą to zabawnie teraz brzmią słowa Rutkowskiego że mieli oferte na Rudnevsa na 6milonów ojro ale go nie sprzedadzą ;-)
Przecież bardzo długo był liderem punktacji kanadyjskiej (nazewnictwo z hokeja, liczą się gole i asysty). Dopiero na końcu wyprzedził go Radović.Sobiech jest słabym zawodnikiem, skoro strzelił 9 bramek. Takie pieniądze wydane za tego zawodnika i tylko tyle goli ? Na napastnika w 30 kolejkach zdobycie 9 goli to nie robi takiego wrazenia a z pewnoscia nie za taka kase.
Patrzyłym na to z przymrużeniem oka.Dzieje się, ojj dzieje. Według w;eszlo bliski porozumienia z Polonią jest... Sebastian Mila ???? Jak dla mnie duże zaskoczenie, choć... wcale się nie dziwię Mili. Młody nie jest, a chce jeszcze dobrze zarobić, bo innego argumentu "za" - nie widzę.
To tak wszystko ładnie pięknie wygląda, ale...No tak... tyle, że co z wpływami z Lewego? Z Murasia? Z kasy za poprzednią LE? Nie oceniam Lecha ale trochę tu się zgadzam z (L)egionista87 (o dziwo!). Lech miał kontynuować budowanie drużyny a jedno potknięcie powoduje powrót do poziomu "Radzewicza". To ma odwrócić trend? Chyba tylko pogorszy sytuację...
Lech jeszcze zalega z prowizja dla menadżera Lewego, coś takiego wyczytałem w Futbolu.To tak wszystko ładnie pięknie wygląda, ale...
Co do kasy za Lewego: Z tego co się orientuje to nie wszystko wpadło od razu i nie wszystkie pieniądze jeszcze dostali. (...)
Ściągnięcie Żewłakowa do klubu wydaje się być dobrym posunięciem, a to, że Ljuboja nie jest pierwszej młodości jeszcze o niczym nie świadczy, bo jeśli będzie grał na poziomie to z pewnością i wyniki będą dobre. Dziwne, że tymi "dziadkami" jak piszesz interesowały się jeszcze inne, bardziej znane kluby. Jednak martwi tylko jedno, że dzisiaj pojawiła się "plotka", iż Legia interesuje się 33 letnim bramkarzem spadkowicza Serie A - Bresci. Fakt faktem, mówi się, że bramkarz im starszy tym lepszy, jednak jeśli dalej będą takie poczynania ze strony zarządu, to zrobi nam się drugi AC Milan (chodzi o średnią wieku, nie o grę :]).no teraz będzie miał na to więcej czasu niż w zimie ale nie wydaje mi się żeby coś wielkiego zrobił chociaż tanev i jeżeli stilic zostanie to może coś z tego będzie pożyjemy zobaczymy. Najbardziej rozwala mnie i tak Legia sciągają jakiś dziadków z zagranicy zobaczymy czy to jest dobra droga..
Kto się jeszcze Serbem interesował?Dziwne, że tymi "dziadkami" jak piszesz interesowały się jeszcze inne, bardziej znane kluby.
Cementarnica Skopje i nieistniejące Szombierki Bytom :jezora:Kto się jeszcze Serbem interesował?
Chociażby Hertha Berlin, która właśnie awansowała do 1. Bundesligi. A chyba gra w niemieckiej drużynie byłaby ciekawsza? Oby nie okazało się, że Ljuboja przyszedł, tak jak co niektórzy pisali, na piłkarskie wakacje.Kto się jeszcze Serbem interesował?