>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Dzieje się, ojj dzieje. Według w;eszlo bliski porozumienia z Polonią jest... Sebastian Mila ???? Jak dla mnie duże zaskoczenie, choć... wcale się nie dziwię Mili. Młody nie jest, a chce jeszcze dobrze zarobić, bo innego argumentu &quot;za&quot; - nie widzę.

S 22

slooz3

Użytkownik
Sobiech jest słabym zawodnikiem, skoro strzelił 9 bramek. Takie pieniądze wydane za tego zawodnika i tylko tyle goli ? Na napastnika w 30 kolejkach zdobycie 9 goli to nie robi takiego wrazenia a z pewnoscia nie za taka kase.
w 23 występach a nie 30. Do tego miał 8 asyst. Rocznik 90. A już drugi sezon gra jako podstawowy zawodnik w ekstraklasie. Kazda akcja, która przez niego przechodzi jest groźna, bo gość ma prawie 190cm, a dużo widzi na boisku i potrafi grać i prostopadłe piłki i wykończyć akcje. Na pewno sporo klubów juz sobie ostrzy ząbki na niego, jeśli nie podpisze z Polonią.

19polonista11 2

19polonista11

Użytkownik
Sobiech dobry chłopak, tyle, że sodówka do głowy odbija. Jeśli z Polonii odejdzie Smolarek, Sobiech, a znów szrot skupią to ciężko o top 10 bd. Jak narazie w przyszłym sezonie wszystko na to wskazuje, będzie znów mistrzem Wisła Kraków, a potem długo dłuuuugo nic. No może Lech troszkę nadgonić bo to dobry zespół. Ciekaw jestem jakie transfery zrobi Śląsk, bo spokojnie na pudełko powinni wejść przy rozsądnej grze ????

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Sobiech dobry chłopak, tyle, że sodówka do głowy odbija. Jeśli z Polonii odejdzie Smolarek, Sobiech, a znów szrot skupią to ciężko o top 10 bd. Jak narazie w przyszłym sezonie będzie mistrzem Wisła Kraków, a potem długo dłuuuugo nic. No może Lech troszkę nadgonić bo to dobry zespół. Ciekaw jestem jakie transfery zrobi Śląsk, bo spokojnie na pudełko powinni wejść przy rozsądnej grze ????
Sobiech i sodówka? No chyba żartujesz... W jakiej kwestii ta sodówka się udzieliła? Bo jakoś sobie nie przypominam. Chłopak bardzo inteligentny i ułożony jak na swój wiek.

edit: TONEW W LECHU ????

19polonista11 2

19polonista11

Użytkownik
Sobiech i sodówka? No chyba żartujesz... W jakiej kwestii ta sodówka się udzieliła? Bo jakoś sobie nie przypominam. Chłopak bardzo inteligentny i ułożony jak na swój wiek.

edit: TONEW W LECHU ????
Sam zresztą nie wiem co o tym myśleć, bo w sumie jakby to było gdyby nam pracodawca pensję obniżał? Jak dla mnie powinien integrować się z zespołem i zgodzić się na warunki, a jeśli Smolarek i Mierzejewski też się nie zgodzili to JW znów maniane odpierdziela -.-

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ja mam takie pytanie bo mówi się cały czas o Józku u transferach, a co na to Zieliński ? Miał coś do gadania, popierał ten transfer czy co ? Bo na razie wygląda na to, że jest popychadłem.
Dużo się dzieje, owszem.Mnie cieszy taka tendencja, że coraz więcej w polskiej lidze transferów między klubami, wychodzimy z tej zaściankowości kiedy to to klub nie chciał sprzedać konkurencji, kiedy narzucał limity, różne inne obostrzenia.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Dużo się dzieje, owszem.Mnie cieszy taka tendencja, że coraz więcej w polskiej lidze transferów między klubami, wychodzimy z tej zaściankowości kiedy to to klub nie chciał sprzedać konkurencji, kiedy narzucał limity, różne inne obostrzenia.
Nie mów hop, bo cały czas tak jest. Za młodych polskich piłkarzy kluby chcą absurdalnie wysokie kwoty. Dla przykładu taki Szymon Pawłowski. Średni gracz prawda? Coś tam potrafi, czegoś nie, czasem strzeli, częściej spieprzy - a włodarze Zagłębia jak Lech wystąpił z zapytaniem - zaśpiewali sobie za Pawłowskiego milion euro. No paranoja... To samo z zawodnikami. Bonin nie zgodził się na świetne warunki nowej umowy (jak był jeszcze w Górniku) - 800 tysięcy złotych rocznie to dla niego było za mało. Śmiech na sali.
U nas często jest tak, że jak klub się interesuje piłkarzem rywala, to ten rywal podbija nagle cenę, żeby tylko nie sprzedać... Oczywiście są wyjątki, ale jest ich tak mało..

typer36 456

typer36

Użytkownik
Ja mam takie pytanie bo mówi się cały czas o Józku u transferach, a co na to Zieliński ? Miał coś do gadania, popierał ten transfer czy co ? Bo na razie wygląda na to, że jest popychadłem.

Pisałem o tym, Zieliński był bardzo zawiedziony postawą Sobiecha, był z resztą wywiad z nim, martwi mnie że go na stronie Polonii już nie ma, bo chciałem wrzucić

Natomiast nie wiem i jeszcze nie rozmawiałem o kwestii Smolarka i Mierzeja, w ostatniej rozmowie z jedną znaną mi tam osobą o nich nie było słowa, więc szwindel musiał się pojawić po jakimś czasie. W sumie, w obecnej chwili trudno ogarnąć tamtejszą sytuację. Jutro ma być konferencja z Zielem i Wojciechowskim. Mam nadzieję że będzie materiał

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Bardziej zapinanie budżetu który trzeba nagle bilansować bo nie udało się awansować do pucharów a początkowy plan to zakładał. Z resztą i Rutkowski i Dawidziuk, mniej lub bardziej otwarcie, o tym mówią. W Wiśle też parę razy to przerabialiśmy.
Swoją drogą to zabawnie teraz brzmią słowa Rutkowskiego że mieli oferte na Rudnevsa na 6milonów ojro ale go nie sprzedadzą ;-)
No tak... tyle, że co z wpływami z Lewego? Z Murasia? Z kasy za poprzednią LE?
Nie oceniam Lecha ale trochę tu się zgadzam z (L)egionista87 (o dziwo!). Lech miał kontynuować budowanie drużyny a jedno potknięcie powoduje powrót do poziomu &quot;Radzewicza&quot;.
To ma odwrócić trend? Chyba tylko pogorszy sytuację...

Sobiech jest słabym zawodnikiem, skoro strzelił 9 bramek. Takie pieniądze wydane za tego zawodnika i tylko tyle goli ? Na napastnika w 30 kolejkach zdobycie 9 goli to nie robi takiego wrazenia a z pewnoscia nie za taka kase.
Przecież bardzo długo był liderem punktacji kanadyjskiej (nazewnictwo z hokeja, liczą się gole i asysty). Dopiero na końcu wyprzedził go Radović.
Gdyby miał lepszych partnerów to byłby jeszcze lepszy.
Bardzo dobry gracz i powinien się cenić. Nie wolno dawać sobie w kaszę dmuchać... bo charakter w piłce jest bardzo ważny.
W moich oczach zyskał bardzo wiele stawiając się Józiowi.

Dzieje się, ojj dzieje. Według w;eszlo bliski porozumienia z Polonią jest... Sebastian Mila ???? Jak dla mnie duże zaskoczenie, choć... wcale się nie dziwię Mili. Młody nie jest, a chce jeszcze dobrze zarobić, bo innego argumentu &quot;za&quot; - nie widzę.
Patrzyłym na to z przymrużeniem oka.
Chodzi o cytowanie bez podania źródła... Wykręcą komuś numer

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
http://www.vfl-wolfsburg.de/50496+M506595d9e00.html - Oficjalna prezentacja Klicha.

e/
5,25 miliona euro zapłaci Trabzonspor za 24-letniego pomocnika reprezentacji Polski. - Z pieniędzy mogę być zadowolony, ale nie czuję entuzjazmu, bo straciliśmy świetnego piłkarza - mówi prezes Polonii Warszawa

Jeszcze kilka dni temu właściciel &quot;Czarnych Koszul&quot; Józef Wojciechowski zapewniał, że Mierzejewski zostanie w jego klubie. - Nie sprzedam go ani za cztery, ani za pięć, nawet za sześć milionów euro. Chcę walczyć o mistrzostwo Polski - mówił &quot;Gazecie&quot;.

Uległ jednak prośbie piłkarza. - Zadzwonił dziś do mnie Adrian i poprosił o ten transfer. Powiedział, że ta oferta to dla niego wielka szansa. Szanuję go, nie chciałem robić czegoś wbrew jego woli. Sprzedajemy go za 5,25 miliona euro - tłumaczył Wojciechowski.
W przyszłym tygodniu w Wiedniu 24-letni pomocnik ma negocjować warunki indywidualnego kontraktu, przejść badania medyczne w Trabzonie, a potem podpisać umowę z nowym klubem. Jeśli wszystko przebiegnie pomyślnie, będzie czwartym Polakiem w drużynie wicemistrza Turcji, która w sierpniu zagra w eliminacjach Champions League. Od ubiegłego roku występuje tam Arkadiusz Głowacki, od kilku miesięcy grają jego koledzy z Wisły Kraków Paweł i Piotr Brożkowie.
Z 3 milionów zrobiło się 5,25 miliona
Trabzonspor na transfer Mierzejewskiego naciskał od kilku tygodni. Pod koniec ligowego sezonu wpłynęła do Polonii pierwsza propozycja - za 3 miliony euro - ale prezes nie chciał słyszeć o sprzedaniu kapitana drużyny. Do dalszej gry w Polsce nakłaniał go również trener Jacek Zieliński oraz ojciec. Dla piłkarza głównym celem jest gra na Euro 2012, dlatego obawiał się transferu i zadeklarował, że zostaje w polskiej ekstraklasie. Zaakceptował warunki przedłużenia kontraktu z Polonią do 2014 r., podpis miał złożyć w przyszłym tygodniu.
Sytuacja zmieniła się po meczach towarzyskich reprezentacji - z Argentyną i Francją. Mierzejewski zagrał w pierwszym składzie i był jednym z najlepszych zawodników. Argentynie strzelił pierwszą bramkę w kadrze.
Występ z Francją oglądał ukryty wśród widzów trener Trabzonsporu ?enol Güne i jeszcze bardziej przekonał się do transferu. Podniósł cenę do 4 milionów euro. Wojciechowski znów powiedział &quot;nie&quot;, ale zaprosił Turków na rozmowę. W środę odmówił im po raz kolejny, ale w czwartek rano - po telefonie od piłkarza - zdecydował się na transfer za 5,25 miliona euro (21 milionów złotych). - Była jeszcze propozycja bonusów za awans do Ligi Mistrzów, ale doszliśmy do porozumienia na taką właśnie kwotę. Turcy zapłacą za transfer w trzech ratach. Mamy gwarancje bankowe i prawo wyboru banku - wybierzemy taki, który ma przedstawicielstwo i w Polsce, i w Turcji - mówi Wojciechowski.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
No tak... tyle, że co z wpływami z Lewego? Z Murasia? Z kasy za poprzednią LE? Nie oceniam Lecha ale trochę tu się zgadzam z (L)egionista87 (o dziwo!). Lech miał kontynuować budowanie drużyny a jedno potknięcie powoduje powrót do poziomu &quot;Radzewicza&quot;. To ma odwrócić trend? Chyba tylko pogorszy sytuację...
To tak wszystko ładnie pięknie wygląda, ale...
Jak Murasia sprzedawali to budżet Lecha był w kiepskim stanie i kasa za niego poszła na załatanie dziur. Co do kasy za Lewego: Z tego co się orientuje to nie wszystko wpadło od razu i nie wszystkie pieniądze jeszcze dostali. Pisałem już wielokrotnie, że Rutkowski jest Żydem w kwestiach biznesowych i on &quot;nie będzie ryzykować&quot; woli &quot;wychować młodych&quot;. Tak wychowuje młodych, że ściąga Bułgara za 350. tysięcy ojro...

PS Tonev bardzo fajny... t-shirt ????
http://www.lechpoznan.pl/pliki/cms/816/mao110616_004.jpg

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
To tak wszystko ładnie pięknie wygląda, ale...
Co do kasy za Lewego: Z tego co się orientuje to nie wszystko wpadło od razu i nie wszystkie pieniądze jeszcze dostali. (...)
Lech jeszcze zalega z prowizja dla menadżera Lewego, coś takiego wyczytałem w Futbolu.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Z wywiadu JW na sport.pl można wywnioskować że Prezes jest zadowolony z obecnego składu i nie zamierza się wzmacniać ale o mistrza nadal chce walczyć ????
To ciekawe bo Mierzejewski stanowił o sile ofensywnej tej drużyny. Jest Trójca z Zabrza ale nie będzie Sobiecha. Na to chwilę nie widzę Polonii na podium w przyszłym sezonie.
Co do transferu chłopaki z Trabzonu zgrają się przed euro i będzie gites :cool: Jeszcze niech Jeleń i Ludo idą do jednego klubu :p

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Było o Polonii teraz kilka słów o Lechu. Jak wiemy nie udało im się awansować do pucharów więc stracili trochę pieniędzy. Zgodnie z założeniem włodarzy należy teraz oszczędzać. Były głosy, że przy takim stanie Lech będzie musiał sprzedać kilku czołowych piłkarzy. Na razie jednak zapowiada się, że jeśli odejdzie to tylko Stilic. Chyba, że nie wiemy o jakiś negocjacjach w sprawie innych piłkarzy. Czyli teoretycznie nie powinno być tak źle. Ale moim zdaniem tylko teoretycznie. Przedłużenie kontraktu z Bakero było sporym błędem. Ten trener pokazał, że nie potrafi odnaleźć się w polskich realiach i poprowadzić drużyny. To głównie dzięki jego pracy Lecha nie będzie w pucharach, o porażce z Bragą nie ma co przypominać. Do zespołu na razie dołączył Radzewicz. Jak koledzy wyżej podzielam pogląd, że ten piłkarz nie będzie wzmocnieniem drużyny. Chociaż mogę się mylić i okaże się, że poradzi sobie w zespole Lecha. Podobnie miało być ze Ślusarskim a z roli zmiennika Rudnevsa wywiązywał się przyzwoicie. Dziś została także podana informacja o sfinalizowaniu transferu Toneva. To młody, ale już ukształtowany piłkarz - tak go zachwala Bakero. Mam nadzieję, że kolejny raz skauci Lecha stanęli na wysokości zadania i mamy zawodnika na wysokim poziomie jak Stilic czy Rudnevs. Pozostaje mieć cichą nadzieję, że jednak zespół zasili przynajmniej jeszcze jeden nowy zawodnik a z klubu nie odejdzie więcej niż jeden. Teraz gdy nie będzie pucharów piłkarze będą mogli skupić się wyłącznie na lidze. Pozostaje mieć nadzieję, że Bakero odpowiednio przygotuje i zmobilizuje drużynę do sezonu by Lech Poznań zakończył ligę ponownie na szczycie tabeli bo ma ku temu potencjał.

D 30

dadycool

Użytkownik
no teraz będzie miał na to więcej czasu niż w zimie ale nie wydaje mi się żeby coś wielkiego zrobił chociaż tanev i jeżeli stilic zostanie to może coś z tego będzie pożyjemy zobaczymy. Najbardziej rozwala mnie i tak Legia sciągają jakiś dziadków z zagranicy zobaczymy czy to jest dobra droga..

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
no teraz będzie miał na to więcej czasu niż w zimie ale nie wydaje mi się żeby coś wielkiego zrobił chociaż tanev i jeżeli stilic zostanie to może coś z tego będzie pożyjemy zobaczymy. Najbardziej rozwala mnie i tak Legia sciągają jakiś dziadków z zagranicy zobaczymy czy to jest dobra droga..
Ściągnięcie Żewłakowa do klubu wydaje się być dobrym posunięciem, a to, że Ljuboja nie jest pierwszej młodości jeszcze o niczym nie świadczy, bo jeśli będzie grał na poziomie to z pewnością i wyniki będą dobre. Dziwne, że tymi &quot;dziadkami&quot; jak piszesz interesowały się jeszcze inne, bardziej znane kluby. Jednak martwi tylko jedno, że dzisiaj pojawiła się &quot;plotka&quot;, iż Legia interesuje się 33 letnim bramkarzem spadkowicza Serie A - Bresci. Fakt faktem, mówi się, że bramkarz im starszy tym lepszy, jednak jeśli dalej będą takie poczynania ze strony zarządu, to zrobi nam się drugi AC Milan (chodzi o średnią wieku, nie o grę :]).

N 1

neli

Użytkownik
Jeżli martwisz sie o 33-letniego bramkarza to popatrz na bramkarza Wisły Sergeia Pareiko, który mając 34 lata rozegrał bardzo dobra runde będąc pewnym punktem Białej Gwiazdy i jednym z najlepszych bramkarzy w ekstraklasie

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Kto się jeszcze Serbem interesował?
Cementarnica Skopje i nieistniejące Szombierki Bytom :jezora:
A tak na poważnie to poczekajmy do momentu, aż zagra te kilka spotkań.
Teraz pytanie, czy to był najważniejszy transfer Legii w tym okienku, czy też szykują coś jeszcze bardziej spektakularnego? Coś czuję, że Jóźwiak mocno chce się zrehabilitować i jeszcze kogoś ciekawego ściągnie.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Kto się jeszcze Serbem interesował?
Chociażby Hertha Berlin, która właśnie awansowała do 1. Bundesligi. A chyba gra w niemieckiej drużynie byłaby ciekawsza? Oby nie okazało się, że Ljuboja przyszedł, tak jak co niektórzy pisali, na piłkarskie wakacje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom