>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Patryk Małecki nie przejdzie do Łódzkiego Klubu Sportowego.
Nie doszło do porozumienia finansowego pomiędzy zawodnikiem a klubem. - Nie ma się co oszukiwać. Nie stać nas na Małeckiego. Takie są realia w ŁKS - mówi menedżer ŁKS-u Piotr Świerczewski w &quot;Gazecie Krakowskiej&quot;

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Cóż, działacze Lecha wybrali wariant oszczędnościowy. Pewnie wzorowali się na krakowskiej Wiśle, gdzie dobrze opłacanego Maaskanta zastąpił Moskal. Wielkiej poprawy nie widać, ale też bardziej nie zaszkodził więc skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? Nie chcę na starcie skreślać Rumaka bo nie mam do tego podstaw, trzeba dać mu szansę się wykazać. Jednak popieram argument, że może być za młody na pierwszego trenera takiego zespołu jak Lech, w którym występuje parę doświadczonych piłkarzy czy nawet gwiazdek (Stilic, Arboleda). Może okazać się, że nie będzie miał dla nich wystarczająco dużo autorytetu by przekonać zawodników do swoich racji i zmotywować do pracy.

ckkuman 21

ckkuman

Użytkownik
Probierz trenerem Wisły. Konferencja dzisiaj o 16:30
no ciekawe czy taki trener( według mnie najlepszy w Polsce) da rade zmobilizować krakowskich grajków do walki o majstra

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Probierz trenerem Wisły. Konferencja dzisiaj o 16:30
no ciekawe czy taki trener( według mnie najlepszy w Polsce) da rade zmobilizować krakowskich grajków do walki o majstra
My nie gramy o &quot;majstra&quot;. Majstrów mamy pełno na budowach ;)
Jeśli Probierz faktycznie przyjdzie do Wisły Będę bronił Kazia, chociaż to niczego nie zmieni. W ogóle, jestem przeciwny traktowaniu trenerów jak &quot;rękawiczki&quot;. Problemy (przynajmniej te wiślackie) albo ich przyczyny leżą uważam, gdzie indziej.
Kaziu w tym momencie jest na szkoleniu trenerskim. Zrobienie teraz &quot;podmiany&quot; byłoby nie tylko nieeleganckie ale chamskie zwyczajnie. Chyba, że pierwszą osobą, która się dowiedziała o tej potencjalnej roszadzie, byłby sam trener Moskal.
Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której Kazimierz Moskal zostałby z powrotem &quot;zdegradowany&quot; do pozycji asystenta. Tym razem asystenta trenera Michała Probierza (przy okazji, mniej więcej rówieśnika chociaż to nie powinno mieć formalnie znaczenia). Wielokrotnie podobna sytuacja już występowała ale teraz jest inaczej. Chociaż z pensją asystencką i brakiem oficjalnie wymaganych papierków Kaziu prowadził I Drużynę, to pierwszy raz prowadził ją naprawdę. Jako prawdziwy pierwszy trener.
Trener Moskal podporządkuje się jednak każdej decyzji, która wg jego przełożonych jest dobra dla Klubu. Nawet, jeśli nie będzie mu dane być krakowskim Guardiolą, jest on Wiślakiem z krwi i kości a jak stwierdził Ivica Iliev: &quot;żołnierzem Wisły&quot;.

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Bardzo mi szkoda Kazia, ale w tym momencie Wiśle przyda się trener który chwyci piłkarzy za pysk. Probierz pasuje do tego idealnie ;)

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
no ciekawe czy taki trener( według mnie najlepszy w Polsce)
Nic nie osiągnął, więc nawet nie moze być brany pod uwage w takich plebiscytach.
Co do zatrudnienia go w Wiśle, to sądze, że zbyt wielu przeciętnych piłkarzy jest obecnie w tym klubie, aby odnosić sukcesy i być na piedestale, więc jak coś się ruszy to raczej po ruchach kadrowych w lecie. Na szczeście.

lewandowski 127

lewandowski

Użytkownik
Myślę że to bardzo dobre posunięcie ze strony władz Wisły . Probierz dla mnie chyba najlepszy trener w Polsce napewno młodego pokolenia patrz to co zrobił z ekipą Łks-u w przeciągu paru dni zmienili się z drużyny która każdą klepał po 4,5:0 na taką którą stawiła czoła każdej ekipie nie ma co się oszukiwać jak zrobił z takiej ekipy jaka była w ŁKS to co może zrobić w takiej ekipie jaką jest Wisła która według mojej opinii ma obok Legii najlepszą pakę w kraju bo tacy gracze jak Melikson , Iliev , Biton robią różnicę tylko potrzebowali właśnie takiego trenera z &quot;jajami&quot; , a takim właśnie jest trener Probierz i według mnie pod jego wodzą Wisła zacznie wygrywać bo włodarze chyba nie spodziewali się że po 19 kolejkach Wisła będzie na 8 miejscu z dorobkiem 28 punktów przed nimi takie ekipa jak Koroną czy Podbeskidzie z całym szacunkiem do tych drużyn są one słabsze personalnie od Wisły i nie wypada żeby Wisła była za nimi w tabeli ... czyżby już w sobotę w meczu z Lechią zadziałał efekt tzw &quot;nowej miotły&quot; kurs na Wisłę @ 2.40 kuszący ... :]

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Nic nie osiągnął, więc nawet nie moze być brany pod uwage w takich plebiscytach.
[..]
Prawdę mówiąc, bodajże dwa razy (?) puchary z drużyną z (tylko) dwoma bardzo dobrymi zawodnikami. I w pierwszym chyba (?) z tych pucharowych sezonów Jaga odpadła po świetnym dwumeczu z Grekami (sędzia o ile pamiętam zrobił nie za bardzo ładny &quot;myk&quot; wobec polskiej drużyny).
Tylko, że może szykować się nowy polski rekord zmiany trenerów w ciągu tak krótkiego czasu.
Maaskant, Moskal, Probierz a po Euro ... Smuda, bo jak wiadomo wie on już co będzie robił po Euro.
Co do przyszłego Mistrzostwa Polski ... Tak czy siak, gramy do końca.
Szlachectwo zobowiązuje.

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Co do zatrudnienia go w Wiśle, to sądze, że zbyt wielu przeciętnych piłkarzy jest obecnie w tym klubie, aby odnosić sukcesy i być na piedestale, więc jak coś się ruszy to raczej po ruchach kadrowych w lecie. Na szczeście.
Niestety, ale muszę się zgodzić, piłkarzy, których warto byłoby pozostawić, można policzyć niemal na palcach jednej ręki. Trochę jestem zdziwiony, że Probierz w Wiśle, bo krążyły plotki, że po Euro, stery ma objąć Smuda

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Niestety, ale muszę się zgodzić, piłkarzy, których warto byłoby pozostawić, można policzyć niemal na palcach jednej ręki. [...]
Tak ale w czerwcu 9 czy nawet 10 kontraktów przestanie obowiązywać, więc tych twarzy już może w Wiśle nie być. Niestety, najprawdopodobniej dziecko zostanie wylane razem z kąpielą gdyż np. Bitona już pewnie w Wiśle &quot;nowej&quot; nie będzie.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Prawdę mówiąc, bodajże dwa razy (?) puchary z drużyną z (tylko) dwoma bardzo dobrymi zawodnikami. I w pierwszym chyba (?) z tych pucharowych sezonów Jaga odpadła po świetnym dwumeczu z Grekami (sędzia o ile pamiętam zrobił nie za bardzo ładny &quot;myk&quot; wobec polskiej drużyny).
No tak, ale pisałem o osiągnięciach, a nie graniu w el.LE, bo Legia zdobyła zarówno puchar jak i 3 miejsce w lidze :] A umiejętności trenerskie to najlepiej wyszły w AEK&#39;u, albo raczej wyniki tego zespołu (i zawodnika, którego odsunął od składu) po jego odejściu :]

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
No tak, ale pisałem o osiągnięciach, a nie graniu w el.LE, bo Legia zdobyła zarówno puchar jak i 3 miejsce w lidze :] [...]
Skoro o polskiej kopanej mowa, to zapewne nie masz na myśli sezonu 2009/10? ;)
W sezonie 2009/2010 Jagiellonia Białystok, pod wodzą M. Probierza właśnie, przystąpiła do rozgrywek z 10 punktami ujemnymi (!).
Utrzymała się a dodatkowo to ona zdobyła Puchar Polski.
(W sezonie 2010/11 zajęła już miejsce 4 w Ekstraklasie).
To są jakieś osiągnięcia, nie tylko niewymierne bez miejsca na &quot;pudle&quot; ale i wymierne bo zdobycie konkretnego trofeum.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Nie ma co ukrywać, zatrudnienie Probierza w Wiśle to spora niespodzianka ponieważ nic wcześniej nie wskazywało na taką nagłą zmianę trenera. A sam Probierz był wiązany z Lechem. Rzadko zdarza się taka sytuacja by taki &quot;transfer&quot; utrzymać do samego końca w ścisłej tajemnicy. A co myślę, o nowym trenerze? Uważam, że do odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu. Będzie potrafił przemówić do piłkarzy zmotywować ich do pracy oraz obmyślać dobrą strategię co pokazał pracując w Jagiellonii, ŁKSie czy Arisie. Czy ta roszada pozwoli Białej Gwieździe walczyć o mistrzostwo to się dopiero okaże, ale liczę na poprawę jakości gry krakowskiej ekipy bo szczególnie z tym ostatnio bywały problemy (chodzi głównie o Ekstraklasę).

W 606

wanderlei

Użytkownik
Wiadomo czy jutro Rudniev zagra w meczu z Góenikiem?? Bo coś słyszałem że ma dostać dwa mecze kary za jakieś obraźliwe gesty.

piotrex007 108,6K

piotrex007

Użytkownik
Ogólnie przełożenie meczu jest to zła wiadomość dla samych rozgrywek. Teraz, gdy mecze odbywają się co tydzień, a w tygodniu wypada jeszcze Lechowi Puchar Polski z Wisłą, ciężko będzie znaleźć odpowiedni termin na rozegranie tego meczu. Dla Lecha o tyle dobra wiadomość, że dłuższy wypoczynek przed meczem piątkowym w Krakowie i więcej czasu dostał nowy trener Kolejorza na przygotowanie drużyny.

kamil_henry93 0

kamil_henry93

Użytkownik
Na kuponie został mi wlasnie mecz Lecha, obstawiłem w Toto-Mix, chyba kurs mam po prostu odliczyć i mogę zgłaszać się po wygrana? Nie zauważyłem terminu meczu, na który spotkanie zostało przełożone... Ktos jest w podobnej sytuacji, bo nie jestem pewny?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom