>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
al_capone 29K

al_capone

Gangster
Jose Mari Bakero odwołany z funkcji trenera

Zarząd KKS Lech Poznań informuje, iż w związku z niezadowalającymi wynikami zespołu zadecydował, że Jose Mari Bakero zostaje odwołany z funkcji pierwszego trenera drużyny.

źródło: http://www.lechpoznan.pl/news/jose,mari,bakero,odwolany,z,funkcji,trenera

Mam nadzieje, że w końcu Lech zacznie grać dobry football...

Jak sądzicie, kto go może zastąpić? Nieoficjalnie mówi się o Probierzu. Czy to będzie dobry wybór?

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Probierz jest dobrym trenerem, a w Lechu mają cierpliwość, po tym co pokazali z Bakero. Sądzę, że Michał będzie tam pasował do takiego stylu gry.
Jednak w Lechu martwi mnie obrona, Arboleda już nie jest taki dobry, często się spóźnia i dziś dostał lekcje jak i całą obrona od Ruchu. Obrona do wymiany, według mnie...

ice29 251

ice29

Użytkownik
Jak sądzicie, kto go może zastąpić? Nieoficjalnie mówi się o Probierzu. Czy to będzie dobry wybór?
Ja po cichu liczę na Macieja Skorżę. Byłoby to najlepszew kontekście walki o mistrzostwo Polski dla Legii.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Ja uważam że właśnie Probierz chłop z &#39;&#39;jajami&#39;&#39; dałby radę w Lechu to złożyć w całość. Bakero jak dla mnie już przed przed Zimą powinien odejść, zero koncepcji na gry, brak zaangazowania bazowanie na Rudnevie tylko... w końcu musiało to pęknąć.

Z 987,8K
ose Maria Bakero zwolniony z Lecha Poznań
dzisiaj, 07:15

fot. ASInfo

Jose Maria Bakero został zwolniony z funkcji trenera Lecha Poznań. Decyzję podjął zarząd Kolejorza po przegranym meczu z Ruchem Chorzów (0:3) - informuje serwis lechpoznan.pl.
- Na początku spotkania graliśmy dość dobrze, zgodnie z założeniami. Wiedzieliśmy, że Ruch ma dobrze opanowane stałe fragmenty gry, a mimo tego nie potrafiliśmy zapobiec stracie gola. Druga bramka dla gospodarzy zupełnie pokrzyżowała nasze plany, na dodatek krótko po przerwie straciliśmy trzeciego gola. Zagraliśmy najgorszy mecz za mojej kadencji w Lechu. Widoczny był brak kontuzjowanego Rafała Murawskiego, ale i tak musimy przeprosić kibiców za drugą połowę. Decyzja w sprawie mojej przyszłości należy do władz klubu - mówił kilka minut po piątkowym meczu Bakero. W nocy zarząd klubu postanowił zwolnić Hiszpana.
Bakero był trenerem Lecha od listopada 2010 roku. Na razie klub nie podał nazwiska następcy Hiszpana. Od kilku tygodni w mediach trwają spekulacje dotyczące kandydatów na nowego szkoleniowca Kolejorza. Najczęściej wymienia się nazwisko Michała Probierza.

buzero 59

buzero

Użytkownik
mam takie pytanie - ogladalem teraz wlasnie powtorke z canal+ programu LIGA + EXTRA z tamtego tygodnia i pojawila sie na nim pare razy bodajze na meczu Sląsk-Ruch 1-1 taka super laska...niestety pmam takie pytanie - ogladalem teraz wlasnie powtorke z canal+ programu LIGA + EXTRA z tamtego tygodnia i pojawila sie na nim pare razy bodajze na meczu Sląsk-Ruch 1-1 taka super laska...niestety p[okazana byla 2 razy ale tyklo od biustu w dół - nie byla kibicem chyba...pokazana byla jak przechodzi po plycie boiska w mini i szpilkach - przepiekne nogi miala - czy ktos moze kojarzy - przeszukalem neta ale nie moge jej znalesc - czy ktos moze zna sprawe i jest gdzies w sieci jej fota?
wiem ze post nie za bardzo na temat ale nie mialem gdzie spytac...

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Radosław Matusiak ponownie w Widzewie Łódź. Podpisał kontrakt do czerwca 2012 r. z opcją przedłużenia. Dwóch napastników zatem doszło, Mendhi Ben Dhifallah oraz Matusiak.

ll9 149

ll9

Użytkownik
Radosław Matusiak ponownie w Widzewie Łódź. Podpisał kontrakt do czerwca 2012 r. z opcją przedłużenia. Dwóch napastników zatem doszło, Mendhi Ben Dhifallah oraz Matusiak.
No i pięknie :grin:. Do tego przebojowy Okachi i Ozi na zmiany jak wróci do pełni sił, tak się wszyscy martwili o widzewski atak, a tu proszę... Niech jeszcze tylko Batrović potwierdzi swoje możliwości i będzie też zawodnik do środka.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Ja po cichu liczę na Macieja Skorżę. Byłoby to najlepszew kontekście walki o mistrzostwo Polski dla Legii.
Rozwiń, bo czuje, że będzie grubo.
Co do Matusiaka, to jest to zawodnik z jednym dobrym sezonem (a może i rundą, ale nie chce mi sie sprawdzac) w karierze, potem grał jedną wielką kupe, serio nie wiem, jak mozna jarac sie tym transferem. Stawiam moją reputacje na forumku (GRUBA STAWKA, c&#39;nie), że to bedzie niewypał.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Probierz jest dobrym trenerem, a w Lechu mają cierpliwość, po tym co pokazali z Bakero. Sądzę, że Michał będzie tam pasował do takiego stylu gry.
Jednak w Lechu martwi mnie obrona, Arboleda już nie jest taki dobry, często się spóźnia i dziś dostał lekcje jak i całą obrona od Ruchu. Obrona do wymiany, według mnie...
Większy problem wg mnie jest w pomocy i ataku. Środek bez Murawskiego to tragedia. Napastnicy? Tylko Rudnev.
Do tego forma. Arboleda, Injac, Krivets..
Jak Lech wychodzi w pomocy z graczami typu Ślusarski, Kamiński (chłopak jest utalentowany), Możdzeń a do tego dochodzi dyspozycja Krivetsa i wspomniany brak Murasia to o czym my mówimy!?
Lech nie jest wcale tak silny personalnie jak się niektórym wydaję. Lech od dobrego roku opiera się tylko na Rudnevsie. Tak nie może być.
Zauważcie jedną rzecz - Kolejorz w ostatnich 9 meczach Ekstraklasy, tylko w dwóch strzelał bramki!
Inna sprawa to podejście grajków. Niektórym chyba brakuje bodźce do pracy, mała konkurencja w zespole. Przygotowanie do sezonu też dość kontrowersyjne. Mało treningów, dużo sparingów.
Wilkowi tuż przed jego odejściem do Lechii rodzi się syn i pół drużyny chleje w najmodniejszym klubie nocnym w Poznaniu... W okresie przygotowania do rundy rewanżowej.
W piątek druga porażka, sobota nie ma już pierwszego trenera. Drużyna w ogóle nie trenuje..

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Matusiak do widzewa a do ŁKSu Małecki ???? Widać że nowi działacze działają ????
Widzewa zacznijmy od tego. Wiem, że żyjecie nienawiścią do Nas silniej niż miłością do swojego klubiku, ale mógłbyś się powstrzymać ????

ll9 149

ll9

Użytkownik
Co do Matusiaka, to jest to zawodnik z jednym dobrym sezonem (a może i rundą, ale nie chce mi sie sprawdzac) w karierze, potem grał jedną wielką kupe, serio nie wiem, jak mozna jarac sie tym transferem. Stawiam moją reputacje na forumku (GRUBA STAWKA, c&#39;nie), że to bedzie niewypał.
Jeszcze przed weekendem mieliśmy może 0,5 napastnika, bo ciężko opierać atak o 15-letniego Stępińskiego, czy 17-letniego Rybickiego, do tego chory Oziębała, którego cenię za walkę i zaangażowanie, ale to nie jest zawodnik, od którego będzie zależeć ilość zdobytych bramek Widzewa. Dobry zmiennik, bardzo szybki, odpowiedni na wykończenie podmęczonego rywala w końcówce meczu. Prince też widzę, że najlepiej czuję się jako lekko cofnięty, lubi rozegrać i bardzo fajnie mu to wychodzi. Tak więc typowego napastnika nie było, ostatnim był Robak, którego wspominam do dziś... Nie żal mi Sernasa, nie żal mi Grzelczaka, mimo że wychowanek, miał udane kilka meczy w zeszłej rundzie wiosennej, nic poza tym, jet bardzo surowy technicznie, dziwię się, że Janas go tak usilnie ściągał do Lechii, bo tam też na razie gra straszny piach. I teraz dochodzi Ben Dhiffalah, na którego wszyscy długo czekaliśmy i w sobotę potwierdził swoje nie małe umiejętności, bo kto widział mecz z Polonią chyba zauważył, że chodził jak w zegarku, potrafi znaleźć się w polu karnym, gdzie piłka go szuka, do tego fajne warunki fizyczne, widać, że pojedynku 1 na 1 się absolutnie nie boi. Wracając do Matusiaka, to nie jest tak, że każdy z nas się tu jara jego transferem, ale sam widzisz, że z braku laku nawet taki napastnik może stanowić wzmocnienie. Zgodzę się, że może jedną rundę/sezon miał udaną na tip top, gdzie w Bełchatowie razem z Gargułą siali postrach w całej lidze, potem nieco przygasł po włosko-holenderskiej przygodzie. Ja liczę na jego doświadczenie i serce do walki dla drużyny, która go wychowała. Wystarczy, że na początku dobrze wstawi nogę, zgra piłkę głową, sprytnie uderzy z daleka, przewróci się kiedy będzie trzeba, bo takiego zawodnika do tej pory nie było. Młodzi też mają teraz kogo podpatrywać na treningu, więc pod ty względem widzę same pozytywy. Przecież to nie będzie zawodnik, który będzie walczył o króla, ale pomoże z zwycięstwach Widzewa... Przed odejściem do Cracovii i wyjazdem do Grecji, też w Widzewie rewelacji nie grał, ale w derbach potrafił wykorzystać swoje nie małe umiejętności i doprowadzić wtedy do remisu... Jednym słowem, nie zgadzam się z tym niewypałem ;)

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Oszczędność godna pożałowania to jedno.
Ale mnie bardziej martwi, że taki Rumak nie potrafi wziąć piłkarzy za mordę. To się może bardzo źle skończyć...

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Dokładnie, temu klubowi potrzebna jest rewolucja - dziękujemy Arboledzie, Kriwcowi, Injacowi, Wojtkowiakowi... Konieczne jest wzmocnienie w zasadzie wszystkich pozycji bo przykładowo taki Henriquez ma wywalone na zaangażowanie na treningach. Po co zap***** skoro mają miejsce w składzie z powodu braku konkurencji na danej pozycji?

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Watpie aby to bylo rozwiazanie rewolucja to nie jest dobre słowo ani dobry pomysł. Bardziej przebudowa bo gdy Rudniew odejdzie to juz w ogóle bedzie pozamiatane.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Oszczędność godna pożałowania to jedno.
Ale mnie bardziej martwi, że taki Rumak nie potrafi wziąć piłkarzy za mordę. To się może bardzo źle skończyć...
Skąd wiesz? Znasz Rumaka osobiście?
Szydzę z takiego pierd****nia.
Wysłuchałem właśnie wywiadu z nim na LechTV i zrobił naprawdę dobre wrażenie.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Skąd wiesz? Znasz Rumaka osobiście?
Nie znam, ale znam za to pewne &quot;realia szatni&quot;. Kto poważnie potraktuje zjebkę od Rumaka, skoro dla większości jest rówieśnikiem? A mam wrażenie, że oni potrzebują i wycisku i takiego słownego zjechania, zamiast lizania się po jajach. Może się mylę, ale stosunki koleżeńskie mogą pogłębić kryzys. Generalnie to jestem jednak ciekaw w jaki sposób poukłada zespół na boisku. Z pewnością przywróci Stilicia, za co ma u mnie duży plus na starcie.
Zobaczymy. Dla mnie to operacja na żywym organizmie.

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
mnie irytuje ocenianie kogoś, gdy nawet nie zaczął. Najpierw trzeba dać szansę, żeby móc oceniać. Czy to w przypadku Rumaka, Moskala czy innych wchodzących trenerów. I tak być może Smuda wróci skoro dziś gadał, że wie co będzie robić euro. ;) Albo do Wisły... Oby to był blef z Jego strony.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom