>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
snajper 322

snajper

Forum VIP
Sędzia Rafał Rostkowski postanowił przerwać milczenie. W tekście dla Przeglądu Sportowego wyjaśnia powody kryzysu polskiego środowiska sędziowskiego kierowanego przez Janusza Eksztajna.
Polski sędzia zdecydował się na złożenie doniesienia do prokuratury po tym, jak jego zdaniem on i sędzia Hubert Siejewicz byli nakłaniani do potwierdzenia zaliczenia testów biegowych, które się w ogóle nie odbyły. W odpowiedzi Eksztajn udzielił Przeglądowi Sportowemu wypowiedzi, w której stwierdził, że ci, którzy go oskarżają, chcą rządzić. Rostkowski wyjaśnia z kolei, że miał już propozycje objęcia stanowiska przewodniczącego KS PZPN, ale odmawiał, bo wolał sędziować.
więcej

B 0

boczekk

Użytkownik
błędy sędziów w ostatnim czasie są już po niżej pasa praktycznie w co drugim meczy można się dopatrzeć błędu sędziego dlatego zdecydowałem się nie stawiać na mecze ekstraklasy bo nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć;/

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Tarasiewicz będzie trenerem ŁKS-u

Ryszard Tarasiewicz zostanie nowym trenerem Łodzkiego Klubu Sportowego - dowiedział się Sport.pl. Na stanowisku tym zastąpi Michała Probierza, który odszedł do greckiego Arisu Saloniki.​

Probierz odszedł z łódzkiego klubu w czwartek, gdy niespodziewanie Aris poinformował na swojej stronie o prowadzonych rozmowach z polskim szkoleniowcem. Dzień później został on już oficjalnie przedstawiony jako trener zespołu. Pod nieobecność Probierza, łodzian w sobotnim meczu z Ruchem Chorzów poprowadził doradca zarządu ds. sportowych Tomasz Wieszczycki. ŁKS przegrał u siebie 0:4.

Nowym trenerem trzynastego zespołu T-Mobile Ekstraklasy zostanie tymczasem Tarasiewicz, który od ponad roku jest bez pracy. W rozmowie z serwisem Lodz.Sport.pl potwierdził on, że otrzymał ofertę z ŁKS. - W poniedziałek po południu spotkam się z szefami klubu. Jeśli podpiszę umowę, to na rok - mówił.

Tarasiewicz od roku jest bez pracy, gdy zwolniono go z Śląska Wrocław. Wcześniej uzyskał z klubem z Dolnego Śląska dwa awanse - najpierw do 2. ligi w 2005, a w 2008 udało mu się wejść z zespołem do najwyższej klasy rozgrywkowej. W międzyczasie przez niecały sezon prowadził jeszcze - 2-ligową wówczas - Jagiellonię Białystok.

Tarasiewicz miał budować &quot;wielki Śląsk&quot;, jednak udało mu się wywalczyć tylko Puchar Ekstraklasy. W trakcie sezonu 2010/11 trenera zwolniono, gdyż klub zajmował przedostatnie miejsce w tabeli. Zastąpił go Orest Lenczyk, pod wodzą którego Śląsk rozpoczął marsz w górę tabeli, zakończony zdobyciem wicemistrzostwa Polski.

tobet.com 55

tobet.com

Użytkownik
Karuzela trenerska okiem analityków Tobet:
Wisła Kraków (Czy Robet Maaskant straci posadę trenera Wisły Kraków do końca listopada 2011?)
Tak 1.35
Nie 2.90
Wisła Kraków (W przypadku straty pracy przez Roberta Maaskanta do końca listopada 2011, kto będzie jego ewentualnym następca)?
Inny trener Zagraniczny 1.85
Trener Polski 2.45
Avraham Grant 5.50
Michał Probierz (Czy Michał Probierz rozpocznie sezon 2012/2013 jako trener zespołu polskiej Ekstraklasy?)
Nie 1.50
Tak2.40
Michał Probierz (Czy Michał Probierz powróci do polskiej Ekstraklasy jako pierwszy trener któregokolwiek zespołu przed końcem sezonu 2011/2012?) Nie 1.28
Tak 3.30
Michał Probierz (Czy Michał Probierz będzie trenerem Arisu Saloniki w ostatnim spotkaniu sezonu 2011/2012?)
Nie 1.65
Tak 2.10
Michał Probierz (Czy Michał Probierz wciaż będzie trenerem Arisu Saloniki 1 stycznia 2012)
Tak 1.25
Nie 3.55

R 0

radek123

Użytkownik
Dla mnie na ściemę to nie wygląda. Przypominam sobie sytuację, która miała miejsce rok temu z Zielińskim w Lechu, to oni napisali jako pierwsi,a każdy się śmiał, także spokojnie z ocenianiem tego artykułu, pewnie jutro wszystko już będzie jasne.

L 27

ljuboja

Użytkownik
Dla mnie na ściemę to nie wygląda. Przypominam sobie sytuację, która miała miejsce rok temu z Zielińskim w Lechu, to oni napisali jako pierwsi,a każdy się śmiał, także spokojnie z ocenianiem tego artykułu, pewnie jutro wszystko już będzie jasne.
Ściema bo jako pierwszy artykuł by się ukazał na oficjalnej stronie Wisły Kraków a tam ani słowa nie ma o tym.

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Ściema bo jako pierwszy artykuł by się ukazał na oficjalnej stronie Wisły Kraków a tam ani słowa nie ma o tym.
Tu się z Tobą nie zgodzę,oficjalna Wisły,to ostatnia strona jaka poinformuje Cię o konkretach,tym bardziej takich jak zwolnienie kołcza,na nieoficjalnej jak najbardziej,ale na oficjalnej na pewno nie pojawi się jako pierwszy;)

R 0

radek123

Użytkownik
Prosty przykład z dzisiaj -Tarasiewicz. Najpierw poszedł &quot;przeciek&quot; do mediów około południa, a dopiero wieczorem,oficjalne info na stronie ŁKSu.

L 27

ljuboja

Użytkownik
Tu się z Tobą nie zgodzę,oficjalna Wisły,to ostatnia strona jaka poinformuje Cię o konkretach,tym bardziej takich jak zwolnienie kołcza,na nieoficjalnej jak najbardziej,ale na oficjalnej na pewno nie pojawi się jako pierwszy;)
no własnie pamiętam jak zwalniali Skorżę to oficjalna pierwsza o tym napisała więc nie wiem jak to jest ale być może coś może w tym byc bo troche jest dziwne iż na oficjalnej nie ma żadnego artykułu prawde mówiąc nie ma o zwolnieniu ale i o tym że zostaje też nie ma hmm.
Jedno jest pewne albo onet albo interia ktoś za to beknie za błędny artykuł

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Robert Maaskant przestał być trenerem Wisły Kraków

Decyzją Zarządu Wisły Kraków SA Robert Maaskant nie jest już szkoleniowcem drużyny Wisły Kraków. Obowiązki trenera pierwszego zespołu przejmie Kazimierz Moskal.
Robert Maaskant został trenerem Białej Gwiazdy 21 sierpnia 2010 roku. Przez ponad rok pracy z drużyną zdobył tytuł mistrza Polski sezonu 2010/2011 oraz zakwalifikował się do fazy grupowej Ligi Europejskiej.

Właściciel, Rada Nadzorcza i Zarząd klubu pragną podziękować trenerowi Maaskantowi za pracę z Wisłą oraz życzyć powodzenia w dalszej trenerskiej karierze.
za wislakrakow.com

L 27

ljuboja

Użytkownik
a jednak Interia nadal górą Oficjalna już podała i onet ehhhh wg mnie żle robią bo to nie jest trener odpowiedzialny za wyniki tylko nieróbstwo i lenistwo piłkarzy. Przyjdzie kolejny trener i to samo będzie

R 0

radek123

Użytkownik
Ja kibicem Wisły nie jestem i nie wiem jak to tam dokładnie wyglądało od środka, ale dla mnie zagraniczne &quot;gwiazdeczki&quot; wyrzuciły trenera, gdy ten zaczął stawiać powoli na młodzież. Wydaje mi się też,że mecze tej rundy pokazały ile Maaskant &quot;dał&quot; tej drużynie a jaką robotę robiły za niego gwiazdy(z Meliksonem na czele) patrz &quot;runda mistrzowska&quot; dla Wisły.

L 27

ljuboja

Użytkownik
Ale nie da się wyprowadzić drużyny na Drugi Real Madryt z takiej dyspozycji jak Wisła była jeszcze za Skorże ja bym Maaskanta na pewno nie zwolnił. Własciciel Wisły teraz okazał się śmieszny drugi Wojciechowski. Kasy ma a 0 pojęcia o piłce. Zainwestowali przed LM ogólnie około 1mln i co oni chcieli z tym by Maaskant zrobił cud i wygrał LM. Bez jaj gdyby Basałaj zainwestował więcej to by z APOELEM powalczyli na pewno i na 80% by awansowali. Macie przykład APOEL kiedyś zainwestował 10mln i co który już sezon w fazie GR LM?? Nawet gdyby sam Jose Mourinho wraz z Guardiolą byli trenerami Wisły to by tez nawet Wisła nie zipła.tym składem. Co Wisła ma za Obronę się pytam sami amatorzy i tyle
Mamy taką politykę piłkarską jak San Marino reprezentacje i tyle w temacie

berciq89 473

berciq89

Użytkownik
Gdzieś pisali że następcą Maskaanta może być Manolo Jimenez który kiedyś pracował m.in w Sevilli. Hehe śmiać mi się z tego chce bo chyba Ci co to wymyślili nie wiedzą jaką kasę Cupiał musiałby wyłożyć żeby ściągnąć takiego trenera. Mam nadzieje że jego następcą będzie jakiś Polski szkoleniowiec który poukłada drużynę i wyrzuci Lameya, Jaliensa itd. a zacznie stawiać na krakowską młodzież i sprowadzi jakichś Polaków bo to jest żenada żeby w drużynie mistrza Polski grało tylko 2 polaków.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom