>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
tu wkleję
Skończyliśmy z tanimi biletami na mecze reprezentacji! - ostro podkreślił prezes PZPN. - Mamy złe doświadczenia, gdy wejściówki są tanie. Ceny muszą być wysokie, bo to odstraszy potencjalnych chuliganów - dodał prezes
i to jest mądre posunięcie?

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Chuligani sa przecież gangsterami najczęściej więc piniądze to oni mają ????
- Lech udostępni stadion dla kibiców - dla wszystkich posiadaczy karnetów, biletów i 1200 zaproszonych dzieci - cytuje prezesa Lecha Poznań Andrzeja Kadzińskiego portal interia.pl.
- My wczoraj dostaliśmy pozytywną decyzję Komendanta Miejskiego Policji i Prezydenta Poznania. Na ich podstawie wpuścimy ludzi - zapowiedział prezes Kadziński.

Stadion Lecha został zamknięty przez wojewodę w efekcie wtorkowych zajść podczas finału Pucharu Polski w Bydgoszczy. Po meczu doszło do zadymy, wtargnięcia na murawę przyjezdnych z Warszawy i bójki chuliganów z Poznania z policją i ochroniarzami na bieżni oddzielającej trybuny od murawy.

djgregor 55

djgregor

Użytkownik
Wczoraj w radiu słyszałem fajny komentarz prezesa Lecha. Ze nie rozumie jak tak mozna postapic to tak jakby ktoś ukradł portfel w linii 116 i z tego powodu zamknieta całą linie.
Mamy XXI wiek a nasz kochany kraj nie umie poradzic z chuliganami.
Po co te kamery, po co bilety imienne, po co jakies zakazy jak to nie przynosi skutku.
Albo zaczac cos juz robić i dobrze to robić albo wcale tego nie ruszac.
Najbardziej cierpią przez to kibice głodni kibicowania i oglądania swojej drużyny.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Terminy 29. i 30. kolejki

Ekstraklasa SA poinformowała o dokładnych terminach rozegrania dwóch ostatnich kolejek obecnego sezonu. Przedostatnia rozegrana zostanie w środę, 25 maja o godz. 19:00. Natomiast rywalizacja w sezonie 2010/11 zakończy się w niedzielę, 29 maja. Mecze 30. kolejki rozpoczną się o godz. 17:00.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Zakończyły się procedury odbiorów na zachodniej trybunie stadionu Legii. - W środę przekażemy obiekt w całości użytkownikowi - poinformował dyrektor Warszawskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji Janusz Kopaniak.
W poniedziałek odpowiednie dokumenty podpisał Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego, a we wtorek wpłynęły one do WOSiR. Ostatnią, czwartą trybunę do użytku dopuścili przedstawiciele Państwowej Inspekcji Sanitarnej, straży pożarnej i Państwowej Inspekcji Pracy.

Wszystko przebiegło zgodnie z planem i w środę przekażemy dzierżawcy obiekt w całości. Dlatego nic nie stoi na przeszkodzie, aby na najbliższy mecz Legii na własnym boisku - 21 maja z Wisłą Kraków, otwarte były dla kibiców wszystkie cztery trybuny. Oczywiście warunkiem jest niezamykanie obiektu przez wojewodę mazowieckiego Jacka Kozłowskiego - powiedział Kopaniak.
Dyrektor WOSiR przedstawił swoje stanowisko na wtorkowym posiedzeniu Komisji Bezpieczeństwa i Porządku Publicznego miasta St. Warszawy. Posiedzenie dotyczyło decyzji Kozłowskiego, który w czwartek zdecydował się zamknąć dla publiczności obiekt przy Łazienkowskiej. Powodem tego były wybryki chuligańskie pseudokibiców po finale Pucharu Polski Legii z Lechem Poznań (3 maja). W posiedzeniu udział wzięli także przedstawiciele warszawskiego klubu i jego kibice. Zabrakło jednak reprezentantów wojewody mazowieckiego i policji, na której wniosek obiekt został zamknięty na piątkowy mecz z Koroną Kielce.
Budowa nowego stadionu rozpoczęła się 17 listopada 2008 roku. Pierwszy etap zakładał wyburzenie i wybudowanie trzech trybun. Prace zostały zakończone w lipcu 2010 roku, a wtedy przystąpiono do prac nad realizacją czwartej tzw. krytej trybuny. Obecnie stadion mieści około 24 tysiące widzów, a docelowo na trybunach będzie mogło zasiąść 31 tysięcy. Cała inwestycja pochłonie w sumie ok. 460 mln złotych brutto.
Wreszcie ;)

horus 129

horus

Użytkownik
Michał Probierz podał się do dymisji

Trener piłkarzy Jagiellonii Białystok Michał Probierz złożył we wtorek wieczorem dymisję. Kilkadziesiąt minut wcześniej jego zawodnicy przegrali w Warszawie z Polonią 0:2.

Podopieczni Probierza ponieśli trzecią ligową porażkę z rzędu. Dotychczasowy wicelider ekstraklasy uległ wcześniej Polonii Bytom 2:3 i Widzewowi Łódź 1:3. Podczas konferencji prasowej szkoleniowiec Jagiellonii wyglądał na bardzo przybitego.
- Dziękuję wszystkim w Białymstoku za współpracę przez ostatnie trzy lata, wielu ludzi okazało mi pomoc i życzliwość. Podjąłem decyzję o dymisji. Życzę zawodnikom powodzenia w ostatnich meczach sezonu. Wierzę, że temu zespołowi uda się awansować do europejskich pucharów - stwierdził szkoleniowiec, który jednak nie chciał zbyt długo rozwodzić się nad swoją decyzją. Podkreślił, że robi to dla dobra drużyny.
- Moje odejście jest chyba jedynym sposobem, żeby jakoś wpłynąć na zespół. Bardzo cenię Jagiellonię, odchodzę dla dobra tego klubu. Widziałem i czułem, że moja dalsza praca tutaj nie ma sensu. W życiu wszystko kiedyś się kończy. Dzisiaj nadszedł czas pożegnania z Jagiellonią. Regres drużyny jest z reguły winą trenera, więc widocznie popełniłem błędy. Co teraz? Zamierzam wyjechać na dwa miesiące na wakacje - zapowiedział Probierz.
Siedzący obok niego trener Polonii Jacek Zieliński próbował przekonać szkoleniowca Jagiellonii do zmiany decyzji.
- Michał, nie rezygnuj, nie rzucaj karabinu. Radzę ci to jako starszy kolega - stwierdził opiekun &quot;Czarnych koszul&quot;. Po chwili przyznał jednak, że niezręcznie oceniać mu decyzję szkoleniowca Jagiellonii.
- Jestem w lepszej sytuacji, ponieważ wygrałem mecz i siedzę spokojnie na konferencji. Dlatego nie chcę się wymądrzać i oceniać kolegi po fachu - uciął Zieliński.
Teraz Probierza czekają rozmowy z władzami Jagiellonii. Z nieoficjalnych informacji wynika, że działacze klubu z Białegostoku mogą nie przyjąć na razie dymisji - już za trzy dni ich drużyna zagra bowiem z Legią Warszawa. Wynik tego meczu będzie miał znaczący wpływ na układ górnej części tabeli.
źródło: wp.pl​

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Pisałem coś o ręcznikach w legii i to się sprawdza ... Probierz jako jeden z nielicznych ma honor i zrezygnował jak poprostu nie miał pomysłu jak dalej prowadzić zespół chociaż ma miejsce na podium . Co do Legii to wam tam nic nie pomoże ... co wam da że Skorża pójdzie out ? Nawet jakby przyszedł Ferguson to dalej Jest Marek podróżnik i Miklas FSO . Dopóki frajerski zarząd nie odejdzie dopóty to będzie wyglądało rodem z okręgówki .

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
czyli tak jak twoje posty. Forumowa okręgówka

Probierz po prostu pokazał, że nie ma jaj i tyle
Że co ? A jak inaczej nazwiesz fakt iż Miklas który przepaścił 5mln klubowi zamiast zostać wypier... z klubu dostaje degradacje na ... v-ce prezesa ? Albo Jóźwiak nieudacznik który robi sobie wycieczki do Afryki i piłkarzy bierze z polecenia managerów ? Zarząd rodem z okręgówki !!! Nie kupowanie zawodników z charakterem tylko zwykłe pizdeczki bez honoru no i szrot który nie wie gdzie gra ważne że kasa co miech się zgadza .
Śmierdzi mi to bardziej że Probierz będzie miał posadkę od wakacji w Lechu , dlatego po cichu czmyknął aby wrócić z zapałem do Lecha bez pucharów .

kombajn 278,8K

kombajn

Użytkownik
Dymisja Probierza nie zostala przyjeta, bo Kulesza (prezio Jagi) podobno chce od Lecha 500 tys. za swego treneiro... W miejsce Probierza mialby przyjsc Fornalik...

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Co sądzicie o wczorajszym zachowaniu Cionka??Jak dla mnie ten koleś powinien wylecieć z ekstraklasy na zbity pysk,zajebiście go lubiłem do wczoraj,bo jest strasznie sympatyczny,ale tak chamskiego faulu to ja dawno nie widziałem,kilka cm wyżej i skutki były by takie,jak kilka lat temu Eduardo z Arsenalu,mimo,że faul był z miejsca a nie ze wślizgu.....????Co do decyzji Probierza,to pokazał,że nie dojrzał jeszcze do miana,jakie mu się zbyt szybko przypisało,najlepszy może będzie,ale za wiele lat,kiedy ustabilizuje swoją sferę psychiczną i nabierze pokory,mądre i adekwatne do sytuacji słowa Zielińskiego,który nie powinien się wtrącać,ale przedstawił mu w kilku słowach,że powinien zostać z drużyną,bo kto w takim momencie opuszcza drużynę,którą budował 3 lata?Chore:-|Powinien powiedzieć &quot;Cóż,przegraliśmy kolejny mecz,biorę winę na siebie i postanowiłem,że odejdę z drużyny,lecz zostanę do końca sezonu,gdyż zostały tylko 4 kolejki,a zależałoby mi,aby drużyna utrzymała 2 miejsce w tabeli,na które tak bardzo pracowaliśmy&quot; No ale on pękł i stracił w moich oczach,jest zbyt impulsywny,ą tą drogą daleko nie dojdzie,ja na miejscu władz Lecha,wcale bym się na niego nie napalał,to media napompowały go jak balon i wykreowały z racji braku wielkich nazwisk trenerskich w polskiej Ekstraklasie,na najlepszego z najlepszych w tym sezonie,jak na razie,to jest on przeciętniakiem.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Co sądzicie o wczorajszym zachowaniu Cionka??Jak dla mnie ten koleś powinien wylecieć z ekstraklasy na zbity pysk,zajebiście go lubiłem do wczoraj,bo jest strasznie sympatyczny,ale tak chamskiego faulu to ja dawno nie widziałem, (...)
Faul jak faul czerwona i tyle ... Zagrał agresywnie zapewne zawieszenie do końca sezonu .Jakbyś chciał wyrzucać najlepszych obrońców ekstraklasy na zbity pysk to kim byśmy grali ? Mierzejewskim z korupcją ? Polczakiem czy innymi drewienkami ? Co do trenerów to większość w pl lidze to przeciętniaki ... Skorża coś tam pokazał w Wiśle , ale na tle Europy to wygląda blado .Zieliński Korupcja powinien obecnie oglądać mecze przed TV , a twory typu Bakero czy Straka nie powinny tutaj miec miejsca .

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Faul jak faul czerwona i tyle ... Zagrał agresywnie zapewne zawieszenie do końca sezonu .Jakbyś chciał wyrzucać najlepszych obrońców ekstraklasy na zbity pysk to kim byśmy grali ? Mierzejewskim z korupcją ? Polczakiem czy innymi drewienkami ? Co do trenerów to większość w pl lidze to przeciętniaki ... Skorża coś tam pokazał w Wiśle , ale na tle Europy to wygląda blado .Zieliński Korupcja powinien obecnie oglądać mecze przed TV , a twory typu Bakero czy Straka nie powinny tutaj miec miejsca .
Nie,to nie był faul jak faul,to był brutalny faul na długą dyskwalifikację,on normalnie podbiegł i zaje....ł mu z calej siły w stopę z korka,tak jak pisze na szczęście tylko w stopę,bo gdyby pocelował w okolicach kostki,to Sobiech mógłby nigdy nie odpłacić tego miliona Euro,który za niego zapłacono i wtedy gadalibyśmy inaczej linczując go,a brakło naprawde niewiele,bo myśleć przy tym ataku to on raczej zamiaru nie miał,a uwierz,że wolę zdrowego Sobiecha,który może być naszą podporą reprezentacji za kilka lat,niż Cionka grającego w Ekstraklasie,chamstwo trzeba tępić,co do trenerów masz rację,ale oni wszyscy są zamieszani w korupcje,swoje w te kilka lat poodkładali na kontach bankowych,o których nawet nikt nie wie i teraz jest już chyba czyściej na najwyższym szczeblu ligowym,ale czy całkiem czysto,to wątpie,Skorża w Wiśle może i miał sukcesy,ale czy one były tak w 100% jego??Raczej nie,bardzo szanuje Maćka i będe szanował,ale miał zajebistą pakę i to ona robiła 90% sukcesu,o takiej obronie,jaką miała Wisła za niego,możemy teraz tylko pomarzyć przy Reymonta,bo prócz Chaveza,reszta obrony to pachołki,a Jaliens pseudo były reprezentant Holandii,wpadł chyba pod Wawel na jeden sezon,żeby zarobić u boku Maaskanta trochę $$,bo to co on gra,to katastrofa.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Faul jak faul czerwona i tyle
\

Nie wiem czy o tym samym faulu piszesz co ja i BB myślimy.Człowieku wystarczyło inne postawienie nogi przez Sobiecha i chlopak by długo nie pograł a dziś zamiast solidnych siniaków lezałby na stole operacyjnym. Wiec ogarnij sie i nie pisz takich głupot.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
\
Nie wiem czy o tym samym faulu piszesz co ja i BB myślimy.Człowieku wystarczyło inne postawienie nogi przez Sobiecha i chlopak by długo nie pograł a dziś zamiast solidnych siniaków lezałby na stole operacyjnym. Wiec ogarnij sie i nie pisz takich głupot.
Czerwona kartka i nie gra do końca sezonu ... co ma więcej zrobić ? sam zrezygnować z gry ? Witsel jak złamał nogę wasylowi to powinien cały sezon pauzować ? Taka mała dygresja jakby Miał złamaną nogę nie biegałby za koszulką ????

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Było widać ewidentnie leciał na jego nogę i to nie z zamiarem lekkiego podcięcia, powinien dostać przerwę na kilka meczów bez dyskusji

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom