G
72
gwiazda2010
Użytkownik
I co z tego że GW ? Taka jest prawda ... Wiara Lecha rządzi na stadionie . Zarząd widzę jeszcze gorszy od Legii skoro daje sobie na takie coś pozwalać .Gw, wszystko jasne.
I co z tego że GW ? Taka jest prawda ... Wiara Lecha rządzi na stadionie . Zarząd widzę jeszcze gorszy od Legii skoro daje sobie na takie coś pozwalać .Gw, wszystko jasne.
Hapal i Hanczarenka alternatywą dla Weissa?
Bodziach, źródło: Polska the Times
Dziś powinno dojść do rozmów Vladimira Weissa z właścicielami Legii w sprawie pracy selekcjonera reprezentacji Słowacji przy Łazienkowskiej. Polska the Times informuje, że gdyby strony nie doszły do porozumienia, poważnym kandydatem na stanowisko trenera Legii jest inny Słowak, Pavel Hapal.
Jak nie Weiss, to Hapal?
Hapal jest trenerem MKS Żyliny, z którą zdobył mistrzostwo Słowacji i awansował do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Hapal chętnie poprowadziłby Legię. "Wciąż jestem związany umową z Żyliną. Jest jednak możliwość, że odejdę po tym sezonie, być może do Legii. To nic pewnego, ale praca w takim klubie to nobilitacja dla młodego trenera. Piękny stadion, wspaniali kibice i europejskie miasto. Najpierw musiałbym jednak uregulować sprawy w Żylinie, a dopiero później moglibyśmy się dogadać" - mówi Polsce szkoleniowiec.
Trener MKS Żylina byłby z pewnością tańszy od Weissa i wielu polskich trenerów. W Żylinie zarabia 7 tysięcy euro. "Hapal najpewniej odejdzie. W klubie są różne problemy. Sprzedano na przykład do Górnika Roberta Jeża, który był mózgiem zespołu. Myślę, że gdyby Hapal miał propozycję z Legii, zgodziłby się na nią bez wahania. W Warszawie mógłby zarobić kilka razy więcej niż na Słowacji. Kasa to przecież ważna sprawa" - opowiada Peter Micuch, piszący dla "Żilinskich Novin".
Hanczearenka kolejnym kandydatem
Trzecim kandydatem na trenera Legii jest Białorusin Wiktar Hanczarenka, który od 2007 roku prowadzi BATE Borysów. 34-letni trener regularnie zdobywa z BATE mistrzostwo kraju. Przed dwoma laty jego zespół awansował do fazy grupowej Ligi Mistrzów, gdzie dwukrotnie pokonał Juventus. "Oglądałem niedawno finał Pucharu Polski i piłkarze Skorży nie grali tak źle. Przecież Legia wciąż ma szanse na zajęcie miejsca w pierwszej trójce. Przyznam też, że bardzo podoba mi się wasza stolica, ale obecnie mogę tam jechać wyłącznie prywatnie" - mówi Białorusin.
Hanczarenka zarabia 10 tysięcy euro netto, więc i jego Legia powinna bez problemu przekonać finansowo. Maciej Skorża, zarabiający 100 tysięcy złotych miesięcznie, "kasuje" dwa i pół raza więcej od Białorusina.
Huub Stevens - najmniej prawdopodobny wariant
Najmniej prawdopodobne jest zatrudnienie na Łazienkowskiej Huuba Stevensa, który został zwolniony z Red Bull Salzburg. "Oczywiście, że mógłbym pracować w Legii. Jestem trenerem i pracuję tam, gdzie mnie chcą. Nikt się jeszcze ze mną nie kontaktował, ani z Polski, ani z innych krajów, więc rozmawiamy czysto hipotetycznie. Ale dzięki Euro liga polska się rozwija i na pewno byłoby to ciekawe wyzwanie" - mówi "Polsce The Times" Stevens.
Ciekawe gdzie zagra Edi w przyszłym sezonie. Osobiście byłem przekonany, że zakończy karierę w KoronieEdi Andradina podjął decyzję o opuszczeniu Korony. Kontrakt Brazylijczyka z kieleckim klubem wygasa z końcem obecnego sezonu i zawodnik nie zdecydował się na przedłużenie umowy.
Edi do Kielc trafił w 2007 roku i przez kolejne lata był jednym z najważniejszych ogniw zespołu. Brazylijczyk postanowił jednak rozstać się z zespołem Korony i krótko wytłumaczył swoją decyzję. - Nie jestem już w stanie dać więcej od siebie temu zespołowi, czas zwolnić miejsce młodszym. Mecz z Górnikiem będzie moim ostatnim występem przed kielecką publicznością w barwach Korony. Bardzo chciałbym wygrać, aby godnie pożegnać się z kibicami - powiedział kapitan kieleckiego zespołu.
A po co w Legii ten Żewłakow??Żeby pograł sobie za nazwisko??Stary dziadek z niego i będzie już tylko coraz gorszy.Wolę Jędrzejczyka w składzie niż żeby przereklamowany Żewłakow blokował młodym miejsce.Sam się pchał do Legii żądając pewnie nie wiadomo jakich pieniędzy.Niech idzie do Polonii stamtąd pochodzi......Weiss Trenerem na 99,9 %
no i najciekawsze
ŻEWŁAKOW NIE DLA LEGII Serial Trwa ???? Zajebistego Legia ma Właściciela jak zatrudnia nieudacznika Miklasa ... co roku przynosi straty a dalej ma ciepłą posadkę .
Chodzi oto aby młodzi mieli się od kogoś uczyć ... a Żewłak może pograć 2 lata spokojnie w piłkę jeszcze . Potem wychodzą jak wchodzą młodzi rybus , kucharczyk itp i nie potrafią strzelić z 2metrów czy jak rzezniczak który pół sezonu uczył się dośrodkowań ... od kogo się tego nauczą ? Od nieudacznika Skorży ? Stałe fragmenty gry to kiełbowicz a wykończenie akcji ? Przez kilka lat będzie dalej ich uczył Brychczy ? Hubnik początek miał fantastyczny a teraz dostosował się do genialnej taktyki nieudacznika . Zamiast się rozwijać stoją w miejscu . Co do obrony to sam widzisz jakie są jaja gdzie w meczu gra 3 nominalnych lewych obrońców a " Gwiazdy " typu Kelhar , Knezevic oglądają mecze z trybun .A po co w Legii ten Żewłakow??Żeby pograł sobie za nazwisko??Stary dziadek z niego i będzie już tylko coraz gorszy.Wolę Jędrzejczyka w składzie niż żeby przereklamowany Żewłakow blokował młodym miejsce.Sam się pchał do Legii żądając pewnie nie wiadomo jakich pieniędzy.Niech idzie do Polonii stamtąd pochodzi......
Chodzi mi o ustawieniu się w obronie itp ... Rzeźniczak przez pół sezonu nie potrafił dobrej piłki wrzucić coś jak teraz Manu .Ale co Ty w ogóle bredzisz??Rzeźniczak ma się uczyć wrzucać piłek od środkowego obrońcy jakim jest Żewłakow???Kucharczyk z Rybusem mają się uczyć strzelać gole od środkowego obrońcy??
Legia nie dla Żewłakowa i przestarzałych gwiazdeczek.
Ta nauka od starszych tak się przyjęła i tak krąży o tym już legenda a Ci młodsi poniektórzy to by mogli uczyć tych starszych ????
Weźmy przykład Franka w Jagiellonii kogo on tam uczy strzelać??Jak on nie strzeli to nikt......
Mucha max wypożyczenie na wykup Legii nie będzie stać . Napastników tych nie będzie Weiss będzie chciał ściągać już swoich graczy o ile Górnik nie będzie na pudle to przyjdzie Jeż i Sikorski co byłoby wielkim wzmocnieniem do tego Mucha i solidny napastnik który strzeli te 20+ goli na sezonZawodnicy mogą się od kogoś uczyć, ale nie od takiego zawodnika jakim z pewnością jest Żewłakow ????. Plotki plotkami ale już teraz mówi się, że BYĆ MOŻE (więc nie pier....., że jakieś głupoty) Mucha może spowrotem wróci do Legii, coraz głośniej jest o tym, że nawet Niedzielan być może właśnie trafi do Legii, oraz o tym, że sam Marek Saganowski pragnie zakończyć karierę właśnie w stołecznej drużynie, a jego czas powoli nadchodzi. Więc Żewłakow? Uczyć = tak, ale chyba "Scyzoryków".
No to weźmy Żewłakowa Dudka może Krzynówka może Szczęsny by z Citko przyszli.Zapewne pograł by jeszcze Kazek Węgrzyn bo nic nie robi tylko siedzi w tym Canal+. Zagraniczny szrot a Żewłakow to prawie to samo ????Chodzi mi o ustawieniu się w obronie itp ... Rzeźniczak przez pół sezonu nie potrafił dobrej piłki wrzucić coś jak teraz Manu .
"Legia nie dla Żewłakowa i przestarzałych gwiazdeczek" Czyli Legia dla szrotu z calego świata ? Jak przychodzą starsi , doświadczeni to trzeba to wykorzystać ale nawet przy nieudaczniku siedziałby na ławie . Legia ma pełno talentów w Me czy na Ławie to właśnie doświadczeni pomogli by im rozwijać się . Żewłakow , Kiełbowicz czy może nawet Saganowski ale znając politykę Legii to lepiej wydać na szrot tańszy a więcej dla siebie . Zapewne teraz przyjdzie Kosecki to go sprzedają bo nie będzie miejsca .
A kogo niby tam Franek ma uczyć ? Grosik był wyleciał a teraz jest tylko on i dwóch młodych którzy wchodzą na końcówki . Za mało czasu aby coś pokazali .
Tylko biedna Legia patrzy gdzie są zawodnicy tani ... Sikorski czy Kazmierczak to cena powiedzmy te 1mln i negocjacje kończą się na podaniu ceny . A tak piłkarz za free ale widać pensja za mała chociaż zapewne chodziło o coś innego . Tak samo jak było wiadomo że Cabrala nie wykupią czy genialne pociągniecia nieudacznika który nie stawiał na Mezenge chociaż miał 1 napastnika zdrowego . Samych młodych nie można mieć patrz Arsenal najlepiej mieszanka której w Legii nie ma .No to weźmy Żewłakowa Dudka może Krzynówka może Szczęsny by z Citko przyszli.Zapewne pograł by jeszcze Kazek Węgrzyn bo nic nie robi tylko siedzi w tym Canal+. Zagraniczny szrot a Żewłakow to prawie to samo ????
Miałem na myśli zawodników pokroju Sikorskiego Kaźmierczaka Piecha którzy za 130 tysięcy miesięcznie(tyle chciał podobno Żewłakow) spokojnie by w Legii grali ????
Biedny to Ty jesteś na umyśle ....Tylko biedna Legia patrzy gdzie są zawodnicy tani ... Sikorski czy Kazmierczak to cena powiedzmy te 1mln i negocjacje kończą się na podaniu ceny .
Kilka bez problemów znajde omijając Śląskie kluby . Wtedy to mieli kase na transfery i raczej po raz ostatni o ile nie przyjda zyski do budźetu . Raz na 10 lat moga sobie na to pozwolic szkoda ze reszta sciagana była tez za duża kase a siedza na trybunach . Czy kupie tak czy tak wyjdzie na to samo tylko gdzies wiecej strace . Trzeba mieć wtedy dobrych scoutów którzy wyszukuja zawodników gotowych a nie przecietniaków no i najwazniejsze którzy nie patrza aby wyszukac frajera ( tutaj akurat Legia ) i doić kasę ( piekarski , svitlica )Biedny to Ty jesteś na umyśle ....
Pokaż który klub Polski nie ma długów???Po drugie dziwi mnie że biedacy jak Legia wydaja milion euro na piłkarza z Chorwacji.....
I nie wiem co jest lepsze nie patrzyć na cenę i zapłacić dużo za przeciętniaka czy poszukać i kupić taniej przeciętniaka???
Komisja Ligi ukarała Cracovię i Lechię Gdańsk. Anulowano także żółtą kartkę jaką w meczu 29. kolejki otrzymał bramkarz Arki Gdynia - Marcelo Moretto.
Komisja Ligi nałożyła karę finansową w wysokości dziesięciu tysięcy złotych na Cracovię w związku z poważnymi zaniedbaniami organizacyjnymi (wejście osoby nieuprawnionej do szatni sędziów po zawodach i brak właściwej reakcji służb porządkowych) oraz szczególne natężenie wulgaryzmów podczas meczu 28. kolejki Ekstraklasy Cracovia - Widzew Łódź.
Na Lechię Gdańsk nałożono kare finansową w wysokości dwóch tysięcy złotych za szczególne natężenie wulgaryzmów podczas meczu 28. kolejki Ekstraklasy Lechia Gdańsk - Lech Poznań.
Po zapoznaniu się z opinią Kolegium Sędziów PZPN oraz zapisem wideo, Komisja Ligi anulowała żółtą kartkę dla Marcelo Moretto. Bramkarz Arki Gdynia w ten sposób został ukarany podczas meczu 29. kolejki Ekstraklasy z Legią Warszawa. Oznacza to, że zawodnik jest uprawniony do gry w najbliższym meczu ligowym.