>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje, newsy, ciekawostki świata żużlowego

x_design 450

x_design

Użytkownik
Koniec sezonu dla mistrza świata!
Niewątpliwie nie w ten sposób chciał zakończyć sezon 2012 Chris Holder. Australijczyk w tym roku po raz pierwszy w karierze sięgnął po tytuł Indywidualnego Mistrza Świata. Obok tego wspaniałego wyniku pojawiły się jednak bardzo poważne kontuzje. W dniu wczorajszym bowiem Chrispy uczestniczył w karambolu podczas spotkania Peterborough Panthers z Poole Pirates.
Do nieszczęśliwego wypadku doszło w czwartej odsłonie dnia. Mads Korneliussen, reprezentujący tego dnia barwy Panter stracił kontrolę nad motocyklem i upadł na przeciwległej prostej pierwszego okrążenia. Niestety, Holder nie zdołał zwolnić i z całym impetem uderzył w motor Duńczyka. W wyniku tego zderzenia Chrispy wyleciał w powietrze niczym z katapulty, boleśnie upadając na tor. Na tej gonitwie zakończył się występ 25-letniego Australijczyka w pojedynku pomiędzy Piratami a Panterami. Indywidualny Mistrz Świata został natychmiast zawieziony z East of England Showground w Peterborough do szpitala.
- Złamane żebro, złamana kość piszczelowa, uraz więzadeł kolanowych... Rano rezonans magnetyczny, a później najprawdopodobniej czeka mnie operacja. Nie chciałem, aby w ten sposób zakończył się ten sezon - stwierdził Chrispy.
Kangurowi życzymy jak najszybszego powrotu do zdrowia!

eSpeedway.pl

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Portal eSpeedway.pl dotarł do projektu regulaminu, który został opracowany przez grupę ekspertów. Najprawdopodobniej w takim też kształcie zostanie przyjęty przez radę nadzorczą.

Oto główne założenia do nowego regulaminu:
- w sezonach 2013-14 górny i dolny limit KSM będzie wynosił odpowiednio 41 i 34 pkt.
- po zakończeniu rozgrywek sezonu 2014 limit KSM przestanie obowiązywać;
- nie będzie żadnych obostrzeń w kwestii zawodników występujących w cyklu Grand Prix, czyli każdy z klubów będzie mógł zakontraktować dowolną liczbę żużlowców startujących w mistrzostwach świata;
- całkowicie zrezygnowano z tzw. regulaminy finansowego;
- zmiany dotknęły również fazę play-off. W nadchodzącym sezonie na tym etapie rozgrywek rywalizować będzie jedynie pierwsza czwórka, a zwycięzca rundy zasadniczej będzie miał przywilej wybrania przeciwnika w półfinale;
- tak jak dotychczas drużyny będą zobligowane do posiadania w składzie dwóch polskich młodzieżowców oraz dwóch polskich seniorów;
- przywrócono możliwość odbycia próby toru, która będzie odbywać się co najmniej pół godziny przed rozpoczęciem spotkania. W próbnej jeździe może wziąć udział maksymalnie po dwóch zawodników z poszczególnych drużyn;
- tak jak dotychczas, przy zmianach barw klubowych, nie będą obowiązywać sumy transferowe;
- zmiany dotknął również tzw. zastępstwa zawodnika. W sezonach 2013-14 możliwość korzystania z tego przywileju będzie odnosić się wyłącznie do trójki najskuteczniejszych zawodników w poszczególnych zespołach, z zastrzeżeniem iż będą mogli być zastępowani wyłącznie przez tych zawodników, którzy mają taką samą lub niższą średnią biegopunktową. Po zakończeniu sezonu 2014 możliwość stosowania zastępstwa zawodnika ma zostać ograniczona wyłącznie do lidera danego zespołu;
- od sezonu 2014 w najwyższej klasie rozgrywkowej ma występować jedynie osiem drużyn. Oznacza to, iż w nadchodzących rozgrywkach Enea Ekstraligę opuszczą trzy zespoły. Nie będą rozgrywane spotkania barażowe. Po osiem drużyn mają liczyć również odpowiednio I i II liga.

Tak przedstawiają się główne ustalenia grupy ekspertów, która opracowywała projekt zmian w regulaminie rozgrywek żużlowych. Teraz wszystko w rękach rady nadzorczej, która podejmie ostateczną decyzję co do kształtu zmian jakie zostaną wprowadzone.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Znamy już KSM poszczególnych zawodników, który przy kompletowaniu składu jest bardzo istotny.
http://pzm.pl/pliki/zg/zuzel/2012/wyniki/ksmna2013_xtra.pdf
Przyjmując ze KSM będzie wynosił 41 to Falubaz może mieć dość spory kłopot ze znalezieniem wartościowego zawodnika, głównie przez Patryka Dudka i Sasze których KSM wynoszą odpowiednio 7,47 i 6,28. Łatwo policzyć ze przy pozostawieniu 2 liderów na kolejnych dwóch zawodników zostaje 9.96 i tutaj jesz duża szansa na pozostanie JD (2.95) lub Jabłońskiego (2,50)

Otrzymane punkty reputacji: +5
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Pomijając kwestię tego,że za 5 miesięcy praktycznie zaczyna się nowy sezon a nie wiadomo jak będzie wyglądał regulamin,przeraża mnie jedna sprawa. Odnoszę się oczywiście do tego co wczoraj wrzucił pierzakrys odnośnie prawdopodobnego kształtu regulaminu:
&quot;w sezonie 2013 spadną aż 3 drużyny z Ekstraligi&quot;
To tylko spotęguje kłopoty finansowe wielu klubów,bo już przy kompletowaniu składów będą bezmyślnie przepłacać zawodników,byle by na papierze mieć skład na tą pierwszą siódemkę. A w trakcie sezonu spotęgują się kombinacje z torami,z z/z itd. Zobaczycie,że tak będzie..Po trupach do celu-i to będzie logika działania każdego klubu,bez wyjątków.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Azoty Tauron Tarnów bez prezesa! Agata Mróz, dotychczasowa prezes zarządu Unii Tarnów ŻSSA, podała się do dymisji. Jako powód podała zadłużenie spółki!
Oświadczenie Agaty Mróz opublikowane na oficjalnej stronie klubu:
Sezon żużlowy 2012 był najlepszym sezonem w historii tarnowskiego klubu. Zespół Azotów Tauron Tarnów wywalczył siedem medali w tym cztery złote. Trzeci raz w historii klubu po siedmioletniej przerwie jesteśmy: Drużynowym Mistrzem Polski na żużlu; Młodzieżowym Drużynowym Mistrzem Polski na żużlu; Młodzieżowym Mistrzem Polski Par Klubowych na żużlu; Indywidualnym Mistrzem Polski Juniorów na żużlu; brązowym medalistą Ligi Juniorów; oraz podwójnym brązowym medalistą w Brązowym i Srebrnym Kasku.
Kiedy w lutym bieżącego roku objęłam stanowisko Prezesa Zarządu sytuacja finansowa klubu była tragiczna. Według przedstawionego mi budżetu na sezon 2012 (przygotowanego przez poprzedni Zarząd) w kasie klubu miało brakować 1 500 000 zł. Dokładna analiza pokazała, że rzeczywista dziura budżetowa jest na poziomie 4 500 000 zł a dodatkowo z poprzednich lat pozostał dług do spłacenia na poziomie 1 700 000 zł. Nie bez znaczenia na obciążenie budżetu 2012 miał także fakt, że z wpływów na sezon 2012 w kwocie 4 000 000 zł zostały spłacone zobowiązania zawodników z sezonu 2011 (m.in. K. Kasprzaka i S.Ułamka).
Przy takim stanie finansowym klub nie miał szans na dalsze funkcjonowanie. W związku z tym podjęłam szereg działań w tym spotkań i rozmów ze Sponsorami, Władzami Samorządowymi oraz z wieloma życzliwymi tarnowskiemu żużlowi osobami.
W efekcie tych działań pozyskałam do kasy klubu dodatkowo 4 260 000 zł, spłaciłam 1 250 000 zł długów. Spółka na dzień dzisiejszy nie ma zobowiązań publiczno - prawnych, w wielu obszarach zmniejszono koszty działalności klubu, a zobowiązania finansowe, także te z lat poprzednich są regulowane w miarę możliwości na bieżąco. Wpływy z karnetów i biletów były w obecnym sezonie na najwyższym w historii klubu poziomie. Wynik finansowy spółki jest dodatni. Podsumowując sytuacja spółki jest nieporównywalnie lepsza od tej jaką przejęłam i jaka była w listopadzie ubiegłego roku.
Niestety, pomimo wielu podjętych przeze mnie działań nie udało się w osiem miesięcy od objęcia stanowiska Prezesa spłacić wszystkich zobowiązań. Nakazy sądowe i komornicze dot. starych długów, 4 000 000 wpływów od Sponsorów a konto sezonów 2012-2013 a wydanych w zeszłym roku nie pozwolą zakończyć obecnego sezonu na zero. Zobowiązania wobec zawodników, które na potrzeby procesu licencyjnego muszą być uregulowane do dnia 30 listopada 2012 wynoszą 1 300 000 zł w tym kwota odsetek, o którą skarży klub były zawodnik Sebastian Ułamek.
W związku z powyższym podaję się do dymisji. O swojej decyzji powiadomiłam Przewodniczącego Rady Nadzorczej ŻSSA w dniu 16.11.2012r.
Jeżeli chodzi o przygotowania do sezonu 2013 to pozostawiam klub z potwierdzonymi jeszcze w ubiegłym tygodniu deklaracjami o pozostaniu z klubem dwóch najważniejszych Sponsorów: Sponsora Głównego Azoty Tarnów oraz Sponsora Strategicznego Tauron Polska Energia. Sponsor Główny Azoty Tarnów w sezonie 2013 będzie w dalszym ciągu finansował trenera oraz dwóch zawodników, którzy zdobywają praktycznie połowę punktów drużyny tj. Macieja Janowskiego oraz Janusza Kołodzieja. Wniosek o sponsoring do Sponsora Strategicznego Tauron Polska Energia został złożony w październiku i będzie rozpatrywany w grudniu.
Dziękuję wszystkim Sponsorom, trenerowi Markowi Cielakowi oraz zawodnikom za współpracę i życzliwość.
Jak widać sukces sportowy,komplety kibiców i potężny sponsor nie pomógł wyjść na zero nawet.Nie ma się co dziwić takiej Polonii,gdzie na trybunach pustki a klubem zarządzał generał z nadania..
Zastanawiam się,kto poza zawodnikami zarabia na polskim żużlu?! W Bydgoszczy mówi się o tym,że miasto będzie chciało jak najszybciej sprzedać Polonię w ręce prywatne.Tylko jaki biznesmen będzie chciał ładować się w coś co nie przynosi żadnych profitów..

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Karuzela transferowa trwa.
Można powiedzieć, że Gollob będzie jeździł w Toruniu.
Co prawda oficjalnie wszyscy to powiedzą dopiero 1 grudnia. Widać Karkosik zaproponował godne wynagrodzenie.
W związku z tym ktoś z dwójki Ward - Miedziński musi odjeść.
Przetasowania też powinny być na pozycji juniorskiej.
Więcej informacji m.in. tutaj =&gt; KLIK &lt;=

Otrzymane punkty reputacji: +15
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Karuzela transferowa trwa.
Można powiedzieć, że Gollob będzie jeździł w Toruniu.
Co prawda oficjalnie wszyscy to powiedzą dopiero 1 grudnia. Widać Karkosik zaproponował godne wynagrodzenie.
W związku z tym ktoś z dwójki Ward - Miedziński musi odjeść.
Przetasowania też powinny być na pozycji juniorskiej.

Więcej informacji m.in. tutaj =&gt; KLIK &lt;=
Ciekawe czy w takiej sytuacji realne jest wypożyczenie Ward&#39;a do Polonii.Myślę,że wtedy Polonia zyskała by sportowo podobnie jak w wypadku pozyskania Golloba a finansowo pewnie zaoszczędziła.Trochę skomplikowało by to kwestię zestawienia zespołu bo Ward ma wysoki KSM.Ale zawsze jest opcja z 3 juniorami w składzie:

Sajfutdinow,Jóźwik,Ward,Kościecha,Buczkowski,Woźniak,Curyło.

Takie moje spekulacje;)

Najważniejsze,że dług wobec zawodników spłacony a więc będzie licencja na starty w Ekstralidze 2013.Ciekawe jak reszta klubów..

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Ward to dośc łakomy kąsek i stosunkowo niedrogi. Wątpie jednak by Bydzie było by stać na niego, jak dobrze wiemy długi, kredyt który wg mnie spłaci miasto z pieniedzy jakie uzyska z dochodu z GP (jeśli dopisze frekwencja). Bydgoszcz powinna mierzyć siły na zamiary zatrudnić średniego taniego ligowca jak np Okoniewski czy Ljung (bo z tego co mówią to Gapa odchodzi) utrzymać w składzie Emila Buczka i Kościeche. Bo nie ma co podpisywać wirtualnych kontraktów z zawodnikami na, których ich po prostu nie stać.

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Niestety transfer Golloba najprawdopodobniej skazuje Warda po raz kolejny na wypożyczenie. W grę wchodzi Gniezno może Gdańsk, ale to już nie ma wielkiego znaczenia. Najważniejsze, że Darcy ma kontrakt i jeżeli kiedykolwiek w Toruniu z niego zrezygnują, to będzie największy błąd ostatnich lat. Ward dysponuje mega talentem, śmiem twierdzić, że jest lepszy niż aktualny mistrz świata Holder. Oczywiście w głowie to on ma jeszcze niewiele, ale może GP i to pobicie w przyszłym roku go wyprostuje.
Tomek w Toruniu, to trochę kosmos, ale zobaczymy jak to będzie. Czasy się zmieniły...

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
To i ja zabiorę głos. Przede wszystkim gratulacje dla Torunia, jest to w tej chwili kandydat do złota numer jeden. Obojętnie gdzie przejdzie Hampel itd. Gollob to może nie po kochacie ale na pewno będziecie mu wdzięczni jak wyprowadzi takiego Przedpełskiego i go kilka razy po &quot;holuje&quot; do mety na 5-1. A Polonia? to samo co od lat. Siedzą te stare &quot;pryki&quot; i nic nie robią. Podobno sami Golloba nie chcieli pfff.. Pewnie któremuś się nie spodobało by, że w klubie się taka postać pojawiła. A Tomek? przecież mimo chęci powrotu nie będzie się pchał tam gdzie go nie chcą. Jestem teraz ciekaw reakcji podczas GP i Derbów na Sportowej 2. Wielki chrzest dla kibiców Tomka. Ja osobiście nie mam mu w ogóle za złe, że idzie do Torunia. Widać, że facet ma chociaż ambicje bo Karkosik przede wszystkim na pewno zapewnił mu pokażny budżet na GP i to go na pewno przekonało. A Roman głupi nie jest, wielu obserwuje Golloba. Kevlar Golloba z nazwami firm Karkosika będzie nawet w NW więc reklama na cały świat. Co do Polonii, nic się nie zmieni ku... do póki nie znajdzie się facet z jajami który przyjdzie i kupi sobie ten klub i wy... tych starych pryków co teraz siedzą w Radzie Nadzorczej. Albo chociaż kupi sobie &quot;większościowy&quot; bo jaka rożnica czy 100 % czy 50,1 %? Będzie rządził i tyle. Do póki się ktoś taki nie znajdzie to póty będzie taka &quot;patola&quot;. Na prawdę w klubie jest potrzebna &quot;mocna&quot; postać która wprowadzi swoją strukturę bez pytania się innych. Jak usłyszałem dzisiaj, że nie chciano Golloba w Bydgoszczy to mi się gorąco robi. Ward im się marzy? ha! ha! ha! Jedyne co może Warda przekonać to chyba tylko tor bo na pewno nie klub i to co się w nim dzieje. Polonia &quot;tonie&quot;! i &quot;utonie&quot; jeśli szybko nie pojawi się &quot;potężny wędkarz&quot; i jej nie &quot;wyłowi&quot; ???? A Toruń będę często odwiedzał w 2013 roku ???? Sorry za nie które słowa, ale inaczej tego nie można napisać.

&quot;Nigdy, ale to naprawdę nigdy nie było najmniejszej szansy na przenosiny Tomasza do Bydgoszczy. Odpowiadałem, że to możliwe, żeby nie zranić niczyich uczuć. Jednak powrotem Golloba zainteresowany był wyłącznie Jerzy Kanclerz. Prezydent Rafał Bruski odbył z mistrzem jedną, w dodatku niezobowiązującą rozmowę.
Od początku w grze o Tomka liczyły się trzy najbogatsze obecnie kluby: Unibax, Falubaz i PGE Marma.&quot;

http://www.espeedway.pl
Panie Bruski, to chyba Twoja pierwsza i ostatnia kadencja na &quot;stołku&quot; Prezydenta Bydgoszczy. To, że powrotem Golloba zaiteresowany był tylko Kanclerz tylko &quot;umacnia&quot; moje słowa powyżej..

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
@Torretoo

Masz prawo do swojego zdania,ale nie wiesz wszystkiego na temat relacji Gollob-Polonia.Ja też nie wiem oczywiście wszystkiego,ale wiem np to że od momentu jak opuścił bydgoski klub systematycznie stadion i parking Polonii stał dla niego otworem,trenował na nim praktycznie kiedy chciał. Może to niewiele dla niego,dla Ciebie.Ale dla mnie to wyraźny znak że w klubie nikt się na niego nie obraził i nikt specjalnie go &quot;nie chciał&quot; z powrotem w Polonii.Od dzieciństwa jestem jego fanem,nadal mogę powiedzieć że nim jest.Ale nie mam już złudzeń,że dla niego sport to głównie biznes w tej chwili.I poszedł tam gdzie mu najwięcej zapłacili. Dla Bydgoszczy na pewno nie zastosował żadnej ulgi,a że w klubie nie ma pieniędzy to zobaczymy Tomka w krzyżackich barwach:;/:Sytuacja trochę podobna do tej gdy Świst podpisał kontrakt w Zielonej Górze.Dla wielu było to niewyobrażalne,a jednak. Derby będą miały kolejny smaczek.A frekwencja w Toruniu na pewno się nie poprawi moim zdaniem,bo jest spora grupa osób która na Golloba nie przyjdzie,nawet jak będą jechać o złoto.
-------------------
@mstokopiczas

Nie wiesz o czym piszesz za bardzo.Polonia od miasta ma zagwarantowane 3 mln złotych na sezon 2013(to są pieniądze z budżetu miasta).Kredyt podżyrowało miasto,ale to klub ma go spłacić w ciągu 3 lat.Co do GP to miasto żadnych pieniędzy z biletów nie otrzyma,cały zysk idzie do klubu bo to właśnie klub a nie miasto wyłożyło kasę dla BSI za prawo organizacji GP.Tak więc nie jest to tak,że klub nie ma kasy na kontrakty,bo ma długi i kredyt.Przekonasz się o tym w najbliższych dniach gdy ogłoszona zostanie nowa umowa z Emilem i podpisanie aneksu finansowego do aktualnej umowy z Buczkiem.Co do reszty to wróżenie z fusów,więc trzeba czekać na ruchy Polonii oraz innych klubów.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Nie no Levy ja rozumiem te treningi parking itd. Najbardziej się boje jaka będzie odpowiedz na to gdy zostanie jego nazwisko wyczytane czy to na GP czy podczas Derbów.. Jedno jest raczej pewne, ma 41 lat. Obawiam się, że to powoduje iż jeśli ktoś chce go zobaczyć w składzie Polonii to radze go sobie sprowadzić w Menadżerze Żużlowym bo w Toruniu myślę, że może zakończyć karierę. Co do kasy to o tym również pisałem, ma chyba jednak ambicje jeszcze na medale IMŚ, a Karkosik na pewno na to środki mu przeznaczy i to pewnie nie małe. I na koniec wiesz coś bądż wierzysz na prawdę w tego Warda? bo ja po tym co widzę to nie.. przyjdzie coś ala Świderski takie moje zdanie. I w tym momencie dołączamy do &quot;grupy&quot; z Wrocławiem..

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
@mstokopiczas
Nie wiesz o czym piszesz za bardzo.Polonia od miasta ma zagwarantowane 3 mln złotych na sezon 2013(to są pieniądze z budżetu miasta).Kredyt podżyrowało miasto,ale to klub ma go spłacić w ciągu 3 lat.Co do GP to miasto żadnych pieniędzy z biletów nie otrzyma,cały zysk idzie do klubu bo to właśnie klub a nie miasto wyłożyło kasę dla BSI za prawo organizacji GP.Tak więc nie jest to tak,że klub nie ma kasy na kontrakty,bo ma długi i kredyt.Przekonasz się o tym w najbliższych dniach gdy ogłoszona zostanie nowa umowa z Emilem i podpisanie aneksu finansowego do aktualnej umowy z Buczkiem.Co do reszty to wróżenie z fusów,więc trzeba czekać na ruchy Polonii oraz innych klubów.
Kolejne rozmowy w sprawie organizacji przyszłorocznego trzeciego turnieju Grand Prix w Polsce odbyły się w minioną sobotę przy okazji finałowych zawodów GP. - Z tego co się orientuję szefowie częstochowskiego klubu rozmawiali z BSI w Toruniu o przyszłym sezonie. Jako bydgoszczanin cieszyłbym się, gdyby nad Brdę wróciły zawody Grand Prix. Jestem jednak przekonany, że władze miasta powiedziały otwarcie, ile mogą wyłożyć na organizację turnieju. 200 tysięcy funtów, czyli około miliona złotych to i tak sporo pieniędzy. Przypuszczam, że jakąś ofertę przedstawiła także Częstochowa. Czekamy teraz na decyzję Anglików - dodaje Jerzy Kanclerz.
Bez napinki, ale to miasto wyłożyło kasę na GP, a żyrować kredyt dla klubu żużlowego ( a jak wiemy kluby żużlowe nie generują zysków tylko straty, które są niwelowane przez darczyńców) to tak jak by miasto go wzieło i wzieło na siebie jego spłatę. Dlatego śmiem twierdzić, że to za kase z GP zostanie on spłacony.
Oczywiście klub Polonia jest zobowiązany za zapłate za turniej, ale jak dobrze wiemy nie ma na to środków. Wyłoży miasto, a klub odda dopiero po zawodach.
Miasto, jako gwarant umowy zobowiązuje się jednak do pokrycia wszelkich ewentualnych finansowych zaległości. Mam jednak nadzieję, że nie wchodzi to w grę i Polonia zabezpieczy potrzebne środki - powiedział Rafał Bruski.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Kolejne rozmowy w sprawie organizacji przyszłorocznego trzeciego turnieju Grand Prix w Polsce odbyły się w minioną sobotę przy okazji finałowych zawodów GP. - Z tego co się orientuję szefowie częstochowskiego klubu rozmawiali z BSI w Toruniu o przyszłym sezonie. Jako bydgoszczanin cieszyłbym się, gdyby nad Brdę wróciły zawody Grand Prix. Jestem jednak przekonany, że władze miasta powiedziały otwarcie, ile mogą wyłożyć na organizację turnieju. 200 tysięcy funtów, czyli około miliona złotych to i tak sporo pieniędzy. Przypuszczam, że jakąś ofertę przedstawiła także Częstochowa. Czekamy teraz na decyzję Anglików - dodaje Jerzy Kanclerz.
Bez napinki, ale to miasto wyłożyło kasę na GP, a żyrować kredyt dla klubu żużlowego ( a jak wiemy kluby żużlowe nie generują zysków tylko straty, które są niwelowane przez darczyńców) to tak jak by miasto go wzieło i wzieło na siebie jego spłatę. Dlatego śmiem twierdzić, że to za kase z GP zostanie on spłacony.
Oczywiście klub Polonia jest zobowiązany za zapłate za turniej, ale jak dobrze wiemy nie ma na to środków. Wyłoży miasto, a klub odda dopiero po zawodach.
Miasto, jako gwarant umowy zobowiązuje się jednak do pokrycia wszelkich ewentualnych finansowych zaległości. Mam jednak nadzieję, że nie wchodzi to w grę i Polonia zabezpieczy potrzebne środki - powiedział Rafał Bruski.
Kanclerz został wyrzucony z klubu bo nie pasował władzom miasta.Tak więc jego wypowiedzi na temat szczegółów negocjacji BSI-klub-miasto brzmią,przynajmniej dla mnie,mało wiarygodnie. To tak jakby Ciebie zwolnili dyscyplinarnie z pracy w czerwcu,a Ty byś opowiadał o tym co się dzieje w firmie w grudniu..Pan Kanclerz ma parcie na szkło,na portalu z którego przytaczasz tekst,jego wypowiedzi pojawiają się ostatnio ze wzmożoną częstotliwością..Nie wiem czemu,bo jest on takim samym kibicem jak ja czy Torretoo.I do budynku klubowego wstępu już nie ma,w przeciwieństwie do mnie.
Emil gada z Dowhanem,kolejny news. Tyle że oparty na wypowiedzi prezesa Falubazu a nie Emila czy jego menadżera.No ale napinacze już wiedzą ile zapropnowała ZG Emilowi i że wybierze tę ich ofertę;) peace
-------------
EDIT:polonia znów bez prezesa.Nowy zrezygnował po 3 DNIACH!!.Emil,Buczek,Szymon,Mikołaj-szukajcie sobie przyzwoitego klubu.Polonią trzeba zaorać,szkoda na to nerwów.A w miejscu stadionu powstanie przynajmniej coś co da kilkaset miejsc pracy..

M 20

maciejbks

Użytkownik
Levy42 właśnie przeczytałem, że Polonia została bez prezesa i załamałem się. Liczyłem po cichu że coś jeszcze uda się uratować, niestety teraz juz wiem że nic z tego i myslę sobie, że lepiej chyba zacząć od 2 ligii i pokierować jakoś mądrze żeby w dwa sezony dojść do ekstraligii bez długów. Tylko kto tym wszystkim pokieruje i czy jest jeszcze szansa, że żuzel w Bydgoszczy będzie istniał... ehh ????

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
EDIT:polonia znów bez prezesa.Nowy zrezygnował po 3 DNIACH!!.Emil,Buczek,Szymon,Mikołaj-szukajcie sobie przyzwoitego klubu.Polonią trzeba zaorać,szkoda na to nerwów.A w miejscu stadionu powstanie przynajmniej coś co da kilkaset miejsc pracy..
&quot;
Jarosław Deresiński z Leszna został w czwartek wieczorem nowym prezesem bydgoskiej Polonii. Od poniedziałku ma rozpocząć w klubie z ulicy Sportowej.
Potwierdziły się nasze informacje, że prezesem Polonii Bydgoszcz zostanie Jarosław Deresiński z Leszna. - To człowiek biznesu, który podczas drugiego konkursu był mocno brany pod uwagę przy wyborze szefa Polonii. Zapewnił nas, że od zaraz może przekazać wspólnikowi swoje dotychczasowe obowiązki w firmie i poświęcić się pracy w Polonii. Mam nadzieję, że sytuacja z środy nie powtórzy się - powiedział nam Józef Gramza, przewodniczący rady nadzorczej Polonii.
Jarosław Deresiński dotychczas kierował J.M. Sp. z o.o. Oficjalny Dystrybutor Julius Meinl na terenie Polski. Firma, którą zarządzał wspierała i sponsorowała żużlowców. Nowy szef bydgoskiej Polonii ma 49 lat, urodził się w Lesznie, a od kilkunastu lat mieszka w Warszawie. Jest pasjonatem czarnego sportu.
Prawdopodobnie do klubu wróci Jerzy Kanclerz. Jak przekazał nam Józef Gramza nowy szef Polonii nie ukrywa bowiem, że oczekuje wsparcia pod względem sportowym. Kanclerz miałby ponownie zostać dyrektorem sportowym. Niewykluczone, że byłby zarazem menedżerem drużyny.&quot;
Powiem Ci, że trochę to we mnie tchnęło ducha. Gość chyba z dobrej firmy, z dobrymi kontaktami. Może troche kasy załatwi i jakiś ten skład zrobi? Ward to chyba jedyne sensowne rozwiązanie jeśli na prawdę chcą się utrzymać. Już są pogłoski z Loktajevem ale ja bym nie był pod wrażeniem jak by przyszedł.. Ward-Emil dobra mieszanka by byłą, tylko żeby razem nie latali po Savo ???? ????

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Zagar podpisał w Gnieźnie (nie w Lesznie czy Rzeszowie jak wcześniej informowano). Beniaminek ma zakontraktowanych 3 seniorów nadających się na extraligę: B Pedersena, Tonino Lindbaecka i Zagara. Jakby znaleźli jeszcze 2 solidnych to może być ciekawie.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Zagar podpisał w Gnieźnie (nie w Lesznie czy Rzeszowie jak wcześniej informowano). Beniaminek ma zakontraktowanych 3 seniorów nadających się na extraligę: B Pedersena, Tonino Lindbaecka i Zagara. Jakby znaleźli jeszcze 2 solidnych to może być ciekawie.
Co człowiek to inna opinia,ale dla mnie żaden z nich nie jest solidnym zawodnikiem na E-ligę.Pedersena wogóle nie będę komentował,bo szkoda miejsca na to;) Zagar miał sezon konia,przez cały rok powtarzał jak to mocno mu zależy na powrocie do GP-teraz to będzie dla niego priorytet,a nie liga.Dostał kasiorkę od Startu za podpisanie kontraktu-już jest zadowolony bo można inwestować w sprzęcik na GP.A Lindbaeck to dla mnie(i nie tylko) jeżdżąca bomba,znak zapytania czy jak go tam nazwać.W sumie w 1.lidze z Gnieznem nie zawodził,ale teraz to będzie inna półka rywali..A on nie potrafi sobie radzić z presją,przynajmniej takiego go zapamiętałem z jazdy w Bydgoszczy.
Teraz Start musi skołować 2 Polaków do składu i coś czuję,że będzie to Skórnicki i Miśkowiak..czyli o solidności można zapomnieć;)
--------------
A Polonia w piątek ogłosi piątkę zawodników z którymi podpisane zostaną umowy.Tyle wiem..

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
To już samo w sobie się wyklucza, że niby Bjarne? i solidny zawodnik na SE? :grin:
Jakoś kompletnie mnie nie jara SE, może przez te durne zagrywki z regulaminem, nie wiem.
Ciekawie jest za to na Wyspach, tam karuzela transferowa na całego.
B.Pedersen, Shields (odwiesił karierę) - Eastbourne
Stead, Klindt, Alden, Schlein, Iversen (?) - Kings Lynn
Bridger - Lakeside
Lanham, Barker - Ipswich
Ward i Holder zostaną raczej w Poole, Kasprzak odchodzi bo ma za wysoką średnią, w Poole zostaje też Andersson i Masters. Piotrek Pawlicki też ma za wysoką średnią i na Wyspach w tym roku nie pojeździ.
Harris odejdzie z Coventry ale jeszcze nie wiadomo gdzie. Nie wiadomo też co z Bjerre. Kilokarpi też odchodzi z Eastbourne tzn rezygnuje z Anglii.
Nie przeszło opcja z dwoma liderami więc Crump, Emil na Wyspach w tym roku się nie pojawią bo promotorzy nie przystali na propozycję Poole, a szkoda.

Do góry Bottom