>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje, newsy, ciekawostki świata żużlowego

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Nicki Pedersen i Juriva Pavlic w Bydgoszczy!?
http://www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&amp;amp;IdPublication=2&amp;amp;NrIssue=2313&amp;amp;NrSection=2&amp;amp;NrArticle=234561&amp;amp;IdTag=17
Prezes Polonii ma &quot;jaja&quot; jeśli to prawda.. coraz ciekawiej się robi. Jeśli wieczorem podpisze Crump i Greg w Rzeszowie praktycznie info będzie w 100 % pewne..
&quot;Jak dowiedzieliśmy się w przyszłorocznych rozgrywkach barw Polonii niemal na pewno bronić będą Nicki Pedersen, Jurica Pavlic i Artiom Łaguta. Duńczyk w ubiegłym sezonie bronił barw Lotosu Wybrzeże Gdańsk, Chorwat Unii Leszno, zaś Rosjanin startowej w Bydgoszczy, ale srodze zawiódł i miał pożegnac się z drużyną. Ostatecznie młodszy z braci Łagutów dostał kolejną szansę i zostaje nad Brdą. - Jest to jedna z opcji zbudowania naszego zespołu. Nie ukrywam, że byłbym szczęśliwy, gdybyśmy w takim składzie jeździli w sezonie 2013. Wszytko rozstrzygnie się jednak w przyszłym tygodniu. Wówczas wydamy oficjalny komunikat i zorganizujemy konferencję prasową. Proszę bydgoskich kibiców o jeszcze trochę cierpliwości. Ale obiecuję, że na pewno będą mile zaskoczeni - powiedział nam Jerzy Kanclerz, dyrektor sportowy Polonii i menedżer zespołu.
W Polonii na sezon 2013 zostają również Krzysztof Buczkowski, Mikołaj Curyło i Szymon Woźniak. Wiele wskazuje, że barw ekipy znad Brdy nadal będzie bronił Robert Kościecha, który idealnie pasuje ze swoim KSM. Skład ekipy ze Sportowej wyglądałby tak:
1. Nicki Pedersen - 10,40
2. Artiom Łaguta - 4,34
3. Jurica Pavlić - 6,73
4. Robert Kościecha - 6,18
5. Krzysztof Buczkowski - 7,57
6. Szymon Woźniak - 4,67
7. Mikołaj Curyło - 4,42
Odrzucając średnią Łaguty - najniższa w zespole - KSM drużyny wynosiłby 39,97 punkta.&quot;

Super skład, jeśli na prawdę taki będzie to Prezes i Jurek mają j... Szacun!

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Bez podniety:

W związku z pojawiającymi się spekulacjami dotyczącymi składu drużyny Polonii Bydgoszcz na sezon 2013 głos w sprawie zabrał Prezes Spółki Jarosław Deresiński.

- Chciałbym poinformować, że prowadzimy rozmowy z szerokim gronem zawodników, wśród których upatrujemy kandydatów do jazdy w naszym zespole. Analizujemy przynajmniej cztery możliwości składu z różnymi liderami. Jednak na obecną chwilę wszelkie wiadomości, jakoby Klub porozumiał się z zawodnikami i jedna z opcji została wybrana są zdecydowanie przedwczesne. Mamy nadzieję, że będziemy mogli podać pełen skład zespołu do 15 grudnia. Oczywiście, po uzgodnieniu szczegółów i ostatecznym dojściu do porozumienia z poszczególnymi żużlowcami, od razu poinformujemy o tym fakcie media i kibiców. Na ten moment nie chcielibyśmy jednak, aby pojawiające się doniesienia wprowadziły w błąd sympatyków naszej drużyny – przekazał Prezes Klubu.

Ja mam inne info,no ale pochodzi ono ze środy gdy jeszcze była opcja składu z Emilem..

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Bez podniety:
W związku z pojawiającymi się spekulacjami dotyczącymi składu drużyny Polonii Bydgoszcz na sezon 2013 głos w sprawie zabrał Prezes Spółki Jarosław Deresiński.
- Chciałbym poinformować, że prowadzimy rozmowy z szerokim gronem zawodników, wśród których upatrujemy kandydatów do jazdy w naszym zespole. Analizujemy przynajmniej cztery możliwości składu z różnymi liderami. Jednak na obecną chwilę wszelkie wiadomości, jakoby Klub porozumiał się z zawodnikami i jedna z opcji została wybrana są zdecydowanie przedwczesne. Mamy nadzieję, że będziemy mogli podać pełen skład zespołu do 15 grudnia. Oczywiście, po uzgodnieniu szczegółów i ostatecznym dojściu do porozumienia z poszczególnymi żużlowcami, od razu poinformujemy o tym fakcie media i kibiców. Na ten moment nie chcielibyśmy jednak, aby pojawiające się doniesienia wprowadziły w błąd sympatyków naszej drużyny – przekazał Prezes Klubu.

Ja mam inne info,no ale pochodzi ono ze środy gdy jeszcze była opcja składu z Emilem..
Nie no czekamy levy, szczególnie na konferencje w Rzeszowie.. Po niej powinno być wiele jasne.. Jak nie w Rzeszowie Nicki to nie ma innej opcji jak Bydgoszcz.. Szczerze? sportowo Polonii to wyjdzie na dobre, Emil mistrz jazdy parowej nie jest a indywidualnie skuteczniejszy by nie był :wink: Power Polonia ! Brać Nickiego i Jurę do tego Artioma i Kostka a nie jakieś lolki typu Miśkowiak czy Ljung :/

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Torretoo skąd u Ciebie taka niechęć do Miśkowiaka? Facet w tym sezonie pokazał się z kapitalnej strony w I lidze. Pokonywał Lindbaecka i resztę tych topowych teoretycznie zawodników w lidze i przecież pierwsze miejsce wśród najskuteczniejszych zawodników ligi nie wzięło się z przypadku. O ile Ljunga, to jakoś nie widzę poza Grudziądzem, bo to tam głównie sobie średnią zrobił, o tyle dziwi mnie fakt takiej niechęci do Miśka, a zamiłowanie do Artioma, który w minionym sezonie jeździł fatalnie. Kościecha też poza Bydzią, to nie szaleję więc ta dwójka zbyt wiele nie da temu zespołowi.

Do tego piszesz, że ten skład jaki podałeś wygląda super. Jak dla mnie poza Nickim, który będzie robił mnóstwo punktów oraz Buczkiem, to ja tutaj nie widzę zawodników, którzy mogliby robić różnicę. Pavlic to taki średniak, a o pozostałej dwójce seniorów już się wypowiedziałem. U siebie może Polonia będzie straszyć najlepszych ale na wyjazdach na wiele się to może nie zdać więc dla mnie skład jest mocno przeciętny. Zamiast postawić na wyrównany skład, to są spore różnice pomiędzy zawodnikami.

pavelo 8

pavelo

Użytkownik
Jeżeli Artioma brat nie ciągnie za uszy to chłopak nie istnieje na torze, w obecnej sytuacji w jakiej jest Bydgoszcz Misiek byłby bardzo solidnym zawodnikiem, a o takiego przeciez chodzi. Szkoda, ze Polonia jest w tym samym miejscu co Wlokniarz przez ostatnie 2/3 seozony, ale jak pokazywala moja druzyna, z tego co zostalo na rynku tez mozna stworzyc ciekawy i waleczny zespol ???? Tak wiec czekam z niecierpliwoscia co skleca bydgoszczanie.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Mnie po prostu Miśkowiak nie przekonuje i nie przyciąga na stadion i tyle. Mam prawo mieć takie zdanie, że mam obawy czy poradzi sobie w Ekstralidze. Antonio to akurat pokazał klasę w GP więc tutaj porównanie w mojej ocenie nie na miejscu. Liczę na Pedersena i tyle dlaczego? Bo to jest gwiazda a my jesteśmy ludżmi i ludzi przyciągają w sporcie gwiazdy, w większości! Zostawić jeszcze Kościeche i Artema(posiedzieć trochę przy nim, &quot;ostudzić&quot; go a na pewno trochę punktów przywiezie szczególnie w spotkaniach w Bydgoszczy) i sprowadzić tak jak Bydgoskie gazety piszą Vc Mistrza Świata i nawet Juricę(szczerze obojętne mi to jest czy Jura czy kto, choć akurat tutaj jest plus taki, że za dość małą opłatą pewnie Polonia będzie mogła sobie długo po jeżdzić w Gorican a i w parkingu piękna kobieta się pojawi, siostra Juricy ???? ) Ale tak na prawdę podobny ksm ma Ljung i wole od niego zdecydowanie Jurice.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Nie mam słów na to co się dzieje w Bydgoszczy. Współczuje włodarzom w Bydgoszczy z jednego powodu bo &quot;zjedzą&quot; ich za przeciek do prasy pod kątem pewności, że Nicki będzie jeżdził w Bydgoszczy(nie którzy pisali, że jest bardzo blisko). A po drugie za to :
Proszę bydgoskich kibiców o jeszcze trochę cierpliwości. Ale obiecuję, że na pewno będą mile zaskoczeni - powiedział nam Jerzy Kanclerz, dyrektor sportowy Polonii i menedżer zespołu.
Powodzenia w dotrzymaniu słowa ;)
Więcej paplania w mediach Kanclerza niż konstruktywnego działania... nie ma już zbytnio kim mile zaskakiwac kibicow... chyba ze o milym zaskoczeniu mowimy w momecie kiedy zakontraktuja kogokolwiek.

J: Dobre ????
Dokałdnie ku... Sprowadzi Lindgrena i kogosś jeszcze i myśli, że będzie show. Powtarzam, jesteśmy ludżmy a ludzi w sporcie przyciągają gwiazdy. Zostały dwie Greg i Jason ale z tego co wiem to Polonia ani jednemu ani drugiemu nie złoży ofertę bo już ma swoją inna koncepcje składu ;) 11 lipca dostaniemy taki łomot w derbach, że szok a dobije nas Gollob ????

pavelo 8

pavelo

Użytkownik
Więcej paplania w mediach Kanclerza niż konstruktywnego działania... nie ma już zbytnio kim mile zaskakiwac kibicow... chyba ze o milym zaskoczeniu mowimy w momecie kiedy zakontraktuja kogokolwiek.

J: Dobre ????

4 96

46ckm

Użytkownik
Skład Częstochowy bardzo widowiskowy 3 super walczaków. Coś czuję że zawitam do nich na jakiś mecz ????
zapraszamy bo bedzie sie działo a zaczynamy z grubej rury meczem z falubazem emocje gwarantowane a stadion będzie pękał w szwach

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
No częstochowskie zakupy w tym roku budzą szacunek.Emil i Jepsen,do tego Laguta i zawsze waleczny Szumina.Już chyba nawet Rysiek &quot;Nadgarstek Mnie Boli&quot; Holtański nie jest w stanie jechać aż tak fatalnie żebyście na koniec nie byli na podium.
To oczywiście jedna strona medalu,bo o pełnym sukcesie będzie można mówić w Częstochowie jak kwestia finansowa będzie uregulowana na koniec 2013 roku.No ale jeśli to mają być faktycznie radzieckie monety to chyba w miarę pewne fundusze;)

pavelo 8

pavelo

Użytkownik
Panstwo Sukiennikowie wraz z zarzadem za duzo odkopali rok temu trupow i wiedza doskonale skad one sie wziely, wiec nie powinni popelniac bledow Maslanki... wydaje sie ze wiedza czym kura ziarno dziobie ;P, ale na 100% mozna byc pewnym dopiero po sezonie ;) Poza tym :
Grisza jest pod opieka KJG
Holta Dreiera
Emil (nie wiem ile w tym ploty, a ile prawdy) szykuja tez finansowy parasol firmy ze Wschodu
Na Jabola, MJJ, Szumine i juniorow zostaje reszta sponsorow (ktorych jest calkiem sporo) + wplywy z biletow + wplywy z gieldy przy stadionie
Panowie maja wielkie plany i glowy na karku wiec po paru latach patrzenia w gore tabeli, jest ogromna szansa znow sie na tej gorze zadomowic ????

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Jason Crump kończy karierę
Ekstraliga bez Crumpa. Australijczyk kończy karierę!

Jason Crump nie będzie startować w żadnym ekstraligowym klubie. Australijczyk postanowił zakończyć żużlową karierę. Informacja powinna zostać oficjalnie potwierdzona w ciągu najbliższych godzin.

Jason Crump w minionym sezonie reprezentował barwy PGE Marmy Rzeszów. Władze klubu na czele z Marta Półtorak były zainteresowane, żeby Australijczyk nadal startował w ich zespole. Ostatecznie porozumienie stało się niemożliwe i podpisano kontrakty z Nickim Pedersenem i Juricą Pavlicem.
- Czekałam na Jasona. Rozmawialiśmy z zawodnikami, którzy startowali u nas w minionym sezonie i Jasonowi obiecałam, że będzie miał miejsce w składzie. Zresztą on sam deklarował chęć pozostania w Rzeszowie. Podjęliśmy więc negocjacje, jednak w pewnym momencie okazało się, że Jason nie wykazuje już zainteresowania. My z kolei musieliśmy podjąć szybką decyzję, bo czas działał na naszą niekorzyść. Na decyzję czekali zawodnicy i kibice. Nie mamy w zwyczaju nikogo zwodzić, dlatego podjęliśmy szybką decyzję o zatrudnieniu Pedersena i Pavlica. To z kolei wykluczyło możliwość zakontraktowania Grega Hancocka, który miał być obok Jasona drugą siłą napędową zespołu - powiedziała w ostatnich dniach w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl Marta Półtorak.
Australijczyk został więc zmuszony do szukania nowego pracodawcy. Chętnych na jego usługi nie było zbyt wielu. W ostatnich dniach doznał z kolei kontuzji podczas wyścigów na skuterach. Crump złamał rękę, co jeszcze bardziej skomplikowało jego sytuację.
Jak się okazuje, to wszystko sprawia, że byłego Indywidualnego Mistrza Świata nie zobaczymy w żadnej polskiej drużynie. Crump podjął bowiem decyzję o zakończeniu sportowej kariery. Trudno powiedzieć, czy żużlowiec zamierza w późniejszym czasie wrócić do jazdy na żużlu. - Jason poinformował mnie, że mam szukać sobie nowego zajęcia, ponieważ w przyszłym roku nie będzie startował. Tak to oficjalnie wygląda. Trudno w tej chwili mi powiedzieć, czy wróci jeszcze do profesjonalnego uprawiania sportu żużlowego - powiedział w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl mechanik zawodnika Rafał Piątek.
za www.sportowefakty.pl/zuzel

P.S. Dla tych co nie wierzyli że Unibax nikogo nie wypożyczy, pamiętajcie, nigdy nie traćcie wiary w wujka Żaka. Ktoś tam chciał sobie rękę odcinać? ;)

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/328760/sebastian-ulamek-zawodnikiem-lechmy-startu-gniezno
No to Gniezno robi całkiem ciekawy, ale też nieobliczalny skład. Bez wyraźnego lidera, ale strasznie wyrównany. Możliwe, że beniaminek powalczy o utrzymanie i namiesza w tabeli z czego byłbym bardzo zadowolony ????
Na dzień dzisiejszy patrząc na tworzące się składy można by podzielic Ekstraligę na dwie połówki jeśli chodzi o siłę poszczególnych drużyn. Pierwsza to Toruń, Czewa, Rzeszów, Tarnów i Zielona (kolejnośc przypadkowa) oraz 5 ekip walczących o utrzymanie czyli Gniezno, Bydzia, Wrocek, Leszno i Gorzów. Tak to wygląda z mojego punktu widzenia.
Dodam tylko, że jeśli potwierdzą się doniesienia, że Greg jest blisko Wrocławia, a Lindgren Leszna to Bydgoszcz jest w bardzo ciężkiej sytuacji...

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
Ciekawa kolejność osiągnięć Unii Leszno
2007: Mistrzostwo Polski.
2008: 2. miejsce w Ekstralidze.
2009: 5. miejsce w Ekstralidze.
2010: Mistrzostwo Polski.
2011: 2. miejsce w Ekstralidze.
2012: 5. miejsce w Ekstralidze.
2013: ? ????

Do góry Bottom