>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje, newsy, ciekawostki świata żużlowego

D 243

_danonek_

Użytkownik
Dokładnie. W ogóle nie spodziewałem się, że Częstochowa po takim laniu w Gorzowie i braku juniorów może się postawić Bydgoszczy. Nawet bez Kościechy i bez Z/Z za niego nie powinni mieć żadnych problemów tym bardziej po początku 17-7. Dziwnie to wszystko wyglądało, tym bardziej, że ponoć G.Łaguta z A.Łagutą przed swoim biegiem jeszcze coś ze sobą dogadywali. Druga sprawa ten KSM jest bardzo kontrowersyjny. Moim zdaniem powinien być wprowadzony minimalny ksm dla drużyny, a maksymalny powinien być nieograniczony. Zaczyna dochodzić do sytuacji, że zawodnicy specjalnie odpuszczają biegi po to by znaleźć angaż w kolejnym sezonie. Najgorsze jest to, że nikt nikomu nie jest w stanie nic udowodnić. Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia związana z kontrowersjami po dzisiejszym meczu Częstochowy. Wydaje mi się, że jeżeli junior zastępuje seniora i zrobi taśmę to jest możliwość jego zastąpienia drugim juniorem(przykład z meczu w Cze-wie) i druga sytuacja junior jedzie swój bieg bez zmiany zwykłej i robi taśmę to wtedy już nie można go zastąpić. Spowodowane jest to tym aby gorszy junior nie robił specjalnie taśmy tak jak miało to miejsce parę lat temu w Ostrowie. Przykład z meczu w Gdańsku.Takie jest moje rozumowanie, które wydaje się najbardziej logiczny. Chociaż w sumie sam nie wiem. Niby junior nie powinien za juniora jechać, ale czemu żadnych protestów ani nic nie ma po meczu?

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Wydaje mi się, że jeżeli junior zastępuje seniora i zrobi taśmę to jest możliwość jego zastąpienia drugim juniorem(przykład z meczu w Cze-wie) i druga sytuacja junior jedzie swój bieg bez zmiany zwykłej i robi taśmę to wtedy już nie można go zastąpić. Spowodowane jest to tym aby gorszy junior nie robił specjalnie taśmy tak jak miało to miejsce parę lat temu w Ostrowie. Przykład z meczu w Gdańsku.Takie jest moje rozumowanie, które wydaje się najbardziej logiczny. Chociaż w sumie sam nie wiem. Niby junior nie powinien za juniora jechać, ale czemu żadnych protestów ani nic nie ma po meczu?
Chodzi o to, że każdy z juniorów musi odjechać swoje 3 wyścigi czyli juniorski bieg + dwa biegi z seniorem. W tym przypadku po pierwsze Szymon jechał za seniora, po drugie był to bodajże już jego 5 wyścig a, że Mikołaj miał chyba już za sobą 4 wyścigi to mógł za niego jechać. Ogólnie Sawina płacze w mediach, że przegrali nie trzeba było pajacować bo to było po prostu zlekceważenie przeciwnika puścić tego Wiktora dwa razy. Jechał by raz Mikołaj raz Szymon i uważam, że by jakieś punkty przywieżli. Wczoraj w Gdańska była sytuacja z juniorem taka, że te dwie taśmy Krystiana po prostu zostały zaliczone mu jako odjechany bieg stąd Marcel nie mógł za niego wystąpić. Junior za juniora może pojechać z taktycznej, co się bardzo często zdarza, że np Dudek wskakuje od razu jako taktyczna za Strzelca czy kogoś i masz 6 startów a ten drugi już tylko dwa. Ja się tylko ciesze, że na Polonie nie chodzę bo szkoda kasy na takie kino, wczoraj przeszli samych siebie.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Absurdów ciąg dalszy? Welcome to Poland:!:
W fazie PO Falubaz Zielona Góra może skorzystać z PEŁNEJ z/z za Davidssona ???????????? Więc wobec kontuzji Zmarzlika krętacze z Zielonej Góry będą w finale SE :grin:

Komunikat:
Lista zawodników, którzy w meczach części finałowej i w meczach

barażowych mogą być zastępowani:

Azoty Tauron Tarnów

1. Martin VACULIK 2,643
2. Greg HANCOCK 2,400
3. Maciej JANOWSKI 2,200
4. Leon MADSEN 2,143
5. Janusz KOŁODZIEJ 2,000
Unibax Toruń
1. Darcy Stephen WARD 2,333
2. Ryan SULLIVAN 2,200
3. Christopher HOLDER 2,000
4. Adrian MIEDZIŃSKI 2,000
5. Emil PULCZYŃSKI 1,200
Stelmet Falubaz Zielona
1. Jonas DAVIDSSON 1,889
2. Piotr PROTASIEWICZ 1,714
3. Andreas JONSSON 1,688
4. Rune HOLTA 1,667
5. Patryk DUDEK 1,643
Góra Stal Gorzów
1. Matej ZAGAR 2,917
2. Niels Kristian IVERSEN 2,286
3. Michael Jepsen JENSEN 1,938
4. Tomasz GOLLOB 1,929
5. Krzysztof KASPRZAK 1,733
Betard Sparta Wrocław
1. Tomasz JĘDRZEJAK 2,000
2. Frederik LINDGREN 1,867
3. Tai WOFFINDEN 1,800
4. Sebastian UŁAMEK 1,667
5. Dennis ANDERSSON 1,643
Lotos Wybrzeże Gdańsk
1. Nicki PEDERSEN 2,563
2. Thomas H. JONASSON 2,300
3. Piotr ŚWIDERSKI 1,375
4. Renat GAFUROV 1,100
5. Zbigniew SUCHECKI 1,000

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Ja bym nie nazywał ekipy z ZG krętaczami-każdy inny klub w ich sytuacji zrobiłby dokładnie to samo-wykorzystał regulamin rozgrywek.I tyle w temacie. A jeśli tego nie wykorzystają to będą frajerami roku- dodatkowy start dla Jonssona,Protasa czy Dudka to przeogromny zysk w porównaniu do jazdy samego Davidssona czy też innego ustawienia z Holtą/Loktajewem/Jabłońskim/Jankowskim..

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Mamy szóste złoto na paraolimpiadzie w Londynie! Zdobył je Rafał Wilk w kolarskiej jeździe na czas na dystansie 16 kilometrów.
Wilk odniósł bezapelacyjne zwycięstwo w swojej kategorii (H3 - sportowcy, którzy nie mogą używać nóg do pedałowania - robią to rękami na tzw. &quot;handbike&#39;ach&quot;). Drugiego Nigela Barleya z Australii wyprzedził o prawie minutę. Brąz zdobył Niemiec Bernd Jeffre. Drugi z Polaków - Arkadiusz Skrzypiński był ósmy.
W piątek Wilk stanie przed szansą zdobycia drugiego medalu w Londynie. Polska na paraolimpiadzie zdobyła już 20 krążków (6-9-5).
Człowiek ze STALI ????

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Crump kończy przygodę z cyklem Grand Prix

Jason Crump w Grand Prix Nordyckim zdobył swój dwutysięczny punkt w historii startów w elitarnym cyklu. Australijczyk nie powiększy znacznie swojego dorobku, bowiem zrezygnował z występów w elicie.
Jason Crump to trzykrotny mistrz świata. Australijczyk ma w swoim dorobku pięć srebrnych medali i dwa brązowe krążki Indywidualnych Mistrzostw Świata. Koniec startów w cyklu Grand Prix nie oznacza jednak definitywnego zakończenia kariery przez australijskiego żużlowca.
- Decyzję tę podjąłem już jakiś czas temu po rozmowach z rodziną. Ogłaszam to już teraz, aby nie ukraść komuś show podczas ostatniego Grand Prix w Toruniu. Osoba, która po dwunastu rundach zdobędzie najwięcej punktów zasługuje na najwyższe uznanie. Jestem dumny z mojego rekordu w Grand Prix. Mimo, że w tym sezonie nie jestem na szczycie w klasyfikacji generalnej, to mam na koncie jedno zwycięstwo w Kopenhadze, a także kilka startów w finałach - przyznał na łamach swojej strony internetowej Crump.
No to już teraz dla Rudego będzie liczyć się tylko zarobek w ligach.Widocznie w tym sezonie za dużo stracił finansowo stawiając na GP kosztem lig,a wyniku nie ma ani tu ani tam ???? Oczywiście to moja opinia tylko!

siepaldo 388

siepaldo

Użytkownik
No to już teraz dla Rudego będzie liczyć się tylko zarobek w ligach.Widocznie w tym sezonie za dużo stracił finansowo stawiając na GP kosztem lig,a wyniku nie ma ani tu ani tam Oczywiście to moja opinia tylko!
Może to mieć związek z sytuacją w klubie z Rzeszowa.Jak wiemy chcą się ładnie uzbroić na przyszły sezon.Nie wiem jak tam wygląda sprawa z KSM-em ale bardzo prawdopodobne,że do Crumpa dołączy inny uczestnik GP Nicki Pedersen (lub jakiś inny)...Pani Marta Półtorak już dawno zapowiadała,że w przyszłym sezonie Marma Rzeszów ma walczyć o najwyższe cele.Wiąże się to oczywiście ze wzmocnieniami i jakoś muszą kombinować.Pani prezes w wywiadzie mówiła,że rozmawiała z Jasonem już jakiś czas temu o takiej sytuacji i kto wie czy odpowiednia kwota nie pomogła Crumpowi podjąć takiej a nie innej decyzji...pzdr

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No tak ale już nie będzie przepisu, o jednym z GP w E-lidze więc to nie był powód. Na pewno też do Crumpa można będzie dobrać fajnego zawodnika, bo KSM-u nie ma jakiegoś super wysokiego.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
W przyszłym sezonie nie ma być ograniczenia jeśli chodzi o zawodników z Gp więc ta kwestia odpada. Komentatorzy PS wspomnieli o symbolice odejścia kangura, 6 października 2011 roku zmarł Neil Street, 6 października 2012 historię w GP zamknie Jason Crump.
Szkoda że odchodzi cyklu, GP bez rudego małpiszona to nie będzie to samo :-(

yetz 18

yetz

Użytkownik
Może to mieć związek z sytuacją w klubie z Rzeszowa.Jak wiemy chcą się ładnie uzbroić na przyszły sezon.Nie wiem jak tam wygląda sprawa z KSM-em ale bardzo prawdopodobne,że do Crumpa dołączy inny uczestnik GP Nicki Pedersen (lub jakiś inny)...Pani Marta Półtorak już dawno zapowiadała,że w przyszłym sezonie Marma Rzeszów ma walczyć o najwyższe cele.Wiąże się to oczywiście ze wzmocnieniami i jakoś muszą kombinować.Pani prezes w wywiadzie mówiła,że rozmawiała z Jasonem już jakiś czas temu o takiej sytuacji i kto wie czy odpowiednia kwota nie pomogła Crumpowi podjąć takiej a nie innej decyzji...pzdr
Propaganda Marty działa :grin: Ona tak od kilku lat zapowiada i zawsze to samo. Zostaje Maciek, przychodzą zawodnicy którzy mają coś do udowodnienia. Jedyny plus to Sówka i Greg.

A propo Gingera, mam nadzieje, że jesli zostanie w Rzeszowie to będzie solidnym ligowcem punktującym na poziomie 12-13 w meczu

Do góry Bottom