>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje, newsy, ciekawostki świata żużlowego

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Ja widziałem gdzieś cytat i się z nim zgadzam brzmiał on mniej więcej tak:
&quot;Lee, życzyłby sobie jako sportowiec - żużlowiec, abyśmy jeździli w miare możliwości normalnie&quot;
Przełożyć można mecz Rzeszowa, ale nie całą kolejkę bez przesady. Giną ludzie w każdej dyscyplinie sportu to nie znaczy, że odwołuje się na całym świecie zawody, ludzie hołd hołdem, sport, sportem.
Uważam, że żałobę nosi się w sercu. Śmieszą mnie ludzie co mówią nie będę przez rok chodził na dyskoteki bo zmarła mi babcia/siostra/wujek i ubiera się tylko na czarno. Żałoba to smutek w sercu i duszy, a nie jakieś pop***** [&#39;] na facebooku czy forum.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Enea skrytykowała Ekstraligę​

Tytularny sponsor Ekstraligi żużlowej - Grupa Energetyczna Enea - skrytykowała zachowanie władz polskiej ligi podczas meczu Stali Gorzów ze Stelmetem Falubazem Zielona Góra - czytamy w &quot;Tygodniku Żużlowym&quot;.
- Mecz natychmiast powinien zostać przerwany - powiedział Paweł Oboda, dyrektor marketingu Grupy Energetycznej Enea. - Jako firma jesteśmy zbulwersowani wydarzeniami w Gorzowie. Dziwimy się, że ktoś mógł wpaść na pomysł kontynuacji zawodów po nadejściu tak smutnych informacji z Wrocławia. Jeżeli już sędzia czy zawodnicy nie chcieli podjąć takiej decyzji, to powinna ona zapaść odgórnie. Władze Ekstraligi powinny natychmiast przerwać ten mecz - stwierdził Oboda.
- Nawet gdyby był to szósty wyścig, to spotkanie nie powinno trwać. Człowiek, zawodnik, stracił życie (mowa o śmiertelnym wypadku Lee Richardsona - przyp. red.) i nie było się nad czym zastanawiać. Myślę, że możemy mówić o blamażu. Bo przecież człowiek w życiu jest najważniejszy. Nie trzeba być mądrym, żeby to wiedzieć. W życiu nie liczą się tylko regulaminy i twarde zasady - zaznaczył Oboda w rozmowie z &quot;Tygodnikiem Żużlowym&quot;.
Źródło : Onet

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
W poniedziałkowym memoriale Garego Petersona na torze Monmore Tai Woffinden doznał złamania jednej z kości nadgarstka. Anglik poddawany jest prześwietleniom i robione jest wszystko, aby jak najszybciej &#39;postawić go na nogi&#39; w celu sprawnego powrotu na tor. Rozważa sie też wstawienie jakiejś mini szyny czy czegoś w tym rodzaju, aby ta pauza nie była zbyt długa. Póki co poddawany jest jakimś różnym, dziwnym mi nieznanym zabiegom i będziemy musieli poczekać na oficjalne informacje w tej sprawie. Póki co to wcale dobrze nie wygląda i wielce prawdopodobna jest absencja Tajskiego w niedzielnym spotkaniu Sparty Wrocław.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Otrzymane punkty reputacji: +4
radula 5,4K

radula

Użytkownik
na 99% nie pojedzie i będzie z/z stąd pod numerem 10 w awizowanym składzie.
Właśnie coś znalazłem...:
&quot;Lider częstochowskiego Włókniarza, który we wczorajszym meczu Elitserien upadł w pierwszym biegu meczu Valsarna Hagfors - Elit Vetlanda i więcej nie pojawił się na torze, doznał najprawdopodobniej kontuzji obojczyka.
Dzisiejsze szczegółowe badania lekarskie mają wyjaśnić stan kości obojczykowej Grigorija Łaguty i w przybliżeniu określić czas leczenia. Zdaniem zawodnika, który jeszcze w trakcie meczu ligi szwedzkiej kontaktował się telefonicznie ze swoim polskim managerem, uraz obojczyka jest widoczny gołym okiem.
Lider częstochowskich Lwów uważa, że niezależnie od tego, czy doszło do złamania czy jedynie pęknięcia kości, powinien być gotowy do udziału w meczu ligowym Włókniarza Częstochowa z Betardem Spartą Wrocław, który zaplanowany jest na 3 czerwca.&quot;
źródło niceSport.pl
W takim razie spore osłabienie częstochowy. z Z/Z nie zdobędą tylu pkt co by Im Grisza przywiózł...

vde 119

vde

Użytkownik
Ale mamy Chrisa Harrisa, który w końcu wraca do składu ! Już dawno pisałem że Kenneth Bjerre jest słaby no ale cóż, nikt mnie nie słuchał...
Jeśli wszyscy pojadą na poziomie + własny tor to 44-45 pkt powinno być akurat na pokrycie hcp.

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Komentarze (12)

Komunikat z oficjalnej strony CKM Włóniarz

Niezwykle pechowo zakończył się dla Grigorija Łaguty mecz Valsarny Hagfors z Elit Vetlandą. Podczas pierwszej gonitwy w tym spotkaniu Rosjanin miał wypadek. W jego efekcie, najprawdopodobniej, złamał obojczyk. Wiele wskazuje na to, że Łaguta nie pojedzie w barwach Włókniarza przeciwko Unibaksowi Toruń.
Zawody w Hagfors rozpoczęły się z dużym opóźnieniem, ponieważ z powodu niesprzyjających warunków atmosferycznych były problemy z przygotowaniem toru. Ostatecznie podjęto decyzję o nieodwoływaniu spotkania. Już w pierwszym biegu na tor upadł Grigorij Łaguta. Rosjanin na torze więcej się nie pojawił.
28-latek zadzwonił do menadżera Jarosława Dymka z bardzo smutną wieścią. - Grisza zadzwonił do mnie i powiedział mi, że ma złamany obojczyk. Ponoć jest to widoczne gołym okiem. Na pewno przejdzie jeszcze specjalistyczne badania, ale jego przerwa w startach trochę potrwa. Najprawdopodobniej, bo to jeszcze nie jest przesądzone, w meczu przeciwko Unibaksowi Toruń zmuszeni zatem będziemy zastosować zastępstwo zawodnika – powiedział menadżer naszej ekipy.
“Grisza” jest motorem napędowym biało-zielonych i przy jego absencji pozostali jeźdźcy będą musieli wznieść się na wyżyny swoich możliwości, aby meczowe zwycięstwo pozostało w Częstochowie. - Jest to wykonalne, ale zdajemy sobie sprawę, że czeka nas piekielnie trudny bój. Obecnie rozpisuję sobie rozwiązania taktyczne i zastanawiam się, z jakim numerem umieścić Griszę w programie. Ostateczna decyzja będzie znana w środę w momencie podania zestawienia awizowanego – zakończył Dymek.
Nie wiadomo jeszcze, jak długo potrwa rekonwalescencja Rosjanina. On sam w rozmowie z menadżerem Włókniarza zapewnił, że będzie gotowy do jazdy 3 czerwca podczas starcia Lwów z Betard Spartą Wrocław. Wynika z tego, że Łaguta opuści tylko jeden mecz w Enea Ekstralidze.
- Grisza jedzie właśnie na badania do szpitala. Może się okazać, że nie będzie tak źle, jak to wygląda. My na pewno mu pomożemy, aby wyzdrowiał jak najszybciej. Co by się jednak nie wydarzyło, Grisza będzie z nami w niedzielę. Będzie doradzać chłopakom i ich wspierać.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Ale mamy Chrisa Harrisa, który w końcu wraca do składu ! Już dawno pisałem że Kenneth Bjerre jest słaby no ale cóż, nikt mnie nie słuchał... Jeśli wszyscy pojadą na poziomie + własny tor to 44-45 pkt powinno być akurat na pokrycie hcp. __________________
Mimo wszystko poważne osłabienie. Jak dla mnie w tym omencie mecz będzie oscylował w granicach remisu a licze na jakies dodatnie handi na Torun;)
A Harris jakos nie mam nadal do Niego przekonania i nie sadze aby nagle jakos rewelacyjnie pojechal. Jak zdobedzie wiecej niz 8-9pkt to bedzie Jego wielki sukces.

C 147

cococabana

Użytkownik
Buczkowski bez złamań!

Żużlowiec Polonii Bydgoszcz Krzysztof Buczkowski ma silnie stłuczony palec lewej ręki.

Buczkowski upadł w IV biegu wtorkowego meczu ligi szwedzkiej i nie kontynuował już jazdy. Pierwsze doniesienia mówiły o złamanym palcu lewej ręki.

W środę późnym wieczorem żużlowiec dotarł do rodzinnego Grudziądza, gdzie przeszedł szczegółowe badania lekarskie. Na szczęście medycy wykluczyli złamanie, palec jest jedynie mocno zbity.

- Rozmawiałem z Krzysztofem przez telefon - przekazał w czwartek &quot;Expressowi&quot; menedżer Robert Sawina. - Ból jest nadal dość duży i zawodnik musi trochę odpocząć. Chciał w piątek trenować, ale mu to odradziłem. W niedzielę zawodnik zdecyduje, czy pojedzie w meczu z Betardem Wrocław. Myślę jednak, że raczej tak. Jego szanse oceniam w tej chwili na 99 procent

źródło: express bydgoski

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
ciekawe na ile wiarygodna jest ta informacja z nieoficjalnej strony Unii Tarnów -&gt;
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/286757/wystep-leona-madsena-zagrozony
W niedzielne popołudnie dojdzie do spotkania na szczycie ENEA Ekstraligi. Azoty Tauron Tarnów zmierzą się z gorzowską Stalą. Pod wielkim znakiem zapytania stanął występ Leona Madsena.
Duńczyk ma kłopoty zdrowotne, które mogą mu przeszkodzić w starcie w niedzielnych zawodach. - To prawda. Leon Madsen poważnie się przeziębił. Od wczoraj jestem z nim w stałym kontakcie. W tej chwili nasz zawodnik jest na antybiotykach. Jak sam mówi, bardzo mu zależy na występie w meczu ze Stalą Gorzów. Powiedział, że jeżeli w sobotę będzie się czuł lepiej, to przyjedzie. Jednak czy tak się stanie, dowiemy się dopiero jutro. Cały czas kontrolujemy stan zdrowia Leona. Jeżeli zajdzie potrzeba zastępować Duńczyka, to trzeba będzie to zrobić. Nasi zawodnicy będą musieli się wykazać. Na pewno nie boimy się zespołu z Gorzowa. Wiemy jak ważny to mecz i trzeba będzie go wygrać - powiedział dla SportoweFakty.pl trener Jaskółek, Marek Cieślak.

B 41,5K

bosky

Użytkownik
W kontekście meczu w Tarnowie bardzo istotne jest to, jak przygotowana jest nawierzchnia tarnowskiego toru. Jeśli jest ktoś z tego miasta i ma na ten temat jakąś informację, to byłbym niezwykle wdzięczny. ????
Widzę 2 warianty ze strony Cieślaka szczerze mówiąc:
1) robi twardy tor, który oczywiście nie podpasuje np. Kasprzakowi. To jednak będzie wbrew jego logice, ponieważ przed sezonem starał się zrobić z owalu Jaskółek tor przyczepny, do walki na trasie.
opcja nr 2) dziurawa, nierówna nawierzchnia - tak, jak nie lubi z kolei Gollob.
Pozdrawiam.

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
IMŚJ: Zmarzlik najlepszy w Gorican, awans Musielaka i Adamczaka

autor: Dawid Cysarz | 2012-05-19, 22:01 | źródło: inf. własna

Triumfem Bartosza Zmarzlika zakończyła się rozegrana w sobotę Runda Kwalifikacyjna Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów. Drugie miejsce zajął Tobiasz Musielak, a trzeci był Vaclav Milik.

Na czwartej pozycji sklasyfikowano Damiana Adamczaka.
Awans uzyskała czołowa ósemka.
Wyniki:
1. Bartosz Zmarzlik (Polska) - 15 (3,3,3,3,3)
2. Tobiasz Musielak (Polska) - 14 (3,3,3,3,2)
3. Vaclav Milik (Czechy) - 12+3 (2,2,3,2,3)
4. Damian Adamczak (Polska) - 12+2 (3,2,2,3,2)
5. Dakota North (Australia) - 11 (3,3,1,2,2)
6. Wiktor Kułakow (Rosja) - 9 (1,2,0,3,3)
7. Dino Kovacic (Chorwacja) - 9 (1,3,3,1,1)
8. Matic Ivacic (Słowenia) - 8 (2,0,2,1,3)
-----------------------
9. Steven Worrall (Wielka Brytania) - 7+3 (1,1,2,1,2)
10. Kai Huckenbeck (Niemcy) - 7+ns (2,2,1,2,0)
11. Ziga Radkovic (Słowenia) - 5 (0,1,2,2,w)
12. Eduard Krcmar (Czechy) - 3 (0,1,1,0,1)
13. Kristian Revinsek (Słowenia) - 3 (0,1,w,1,1)
14. Stefan Nielsen (Wielka Brytania) - 2 (2,w,0,0,0)
15. Sierigej Polenok (Rosja) - 2 (1,d,0,0,1)
16. Michael Buman (USA) - 1 (0,0,1,0,0)
17. Jernej Pecnik (Słowenia) - NS
Bieg po biegu:
1. (61,75) Zmarzlik, Milik, Kułakow, Revinsek
2. (62,57) Adamczak, Huckenbeck, Worrall, Krcmar
3. (62,46) North, Ivacic, Kovacic, Radkovic
4. (61,54) Musielak, Nielsen, Polenok, Buman
5. (60,46) Musielak, Milik, Worrall, Ivacic
6. (61,73) North, Huckenbeck, Revinsek, Polenok (d)
7. (60,65) Zmarzlik, Adamczak, Radkovic, Buman
8. (61,02) Kovacic, Kułakow, Krcmar, Nielsen (w/u)
9. (61,65) Milik, Radkovic, Huckenbeck, Nielsen
10. (62,28) Kovacic, Worral, Buman, Revinsek (w)
11. (60,51) Zmarzlik, Ivacic, Krcmar, Polenok
12. (60,51) Musielak, Adamczak, North, Kułakow
13. (61,28) Adamczak, Milik, Kovacic, Polenok
14. (61,40) Musielak, Radkovic, Revinsek, Krcmar
15. (61,40) Zmarzlik, North, Worrall, Nielsen
16. (62,62) Kułakow, Huckenbeck, Ivacic, Buman
17. (63,20) Milik, North, Krcmar, Buman
18. (63,45) Ivacic, Adamczak, Revinsek, Nielsen
19. (61,34) Zmarzlik, Musielak, Kovacic, Huckenbeck
20. (62,51) Kułakow, Worrall, Polenok, Radkovic (w/u)
Bieg dodatkowy o 9 miejsce:
21. Worrall, Huckenbeck (ns)
Bieg dodatkowy o 3 miejsce:
22. (62,18) Milik, Adamczak

Do góry Bottom