>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje, newsy, ciekawostki świata żużlowego

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Robert Miśkowiak w Wolverhampton!
Kierownictwo Wilków zdecydowało się ściągnąć polskiego zawodnika w miejsce kontuzjowanego Nic&#39;a Klindta, który będzie musiał pauzować około 4-5 tygodni. Uznając, że z/z będzie dla drużyny nieopłacalne postanowili zakontraktować popularnego Miśka. W przypadku dobrych występów w barwach Wilków możliwe jest przedłużenie umowy, aczkolwiek zależy to od jego postawy na Wyspach.
W 2005 roku Miśkowiak ścigał się w lidze brytyjskiej w barwach Ipswich Witches.
Źródło własne.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Jutro miał się odbyć mecz gigantów w brytyjskiej EL transmitowany na stacjach SKY pomiędzy Coventry i Lakeside, jednak z wiadomych względów, bez absolutnie żadnego problemu z którejś ze stron, spotkanie zostało przełożone. Wielka szkoda, że tak się stało, bo miało być genialne ściganie z Lee w roli głównej. Drugie spotkanie - Belle Vue z Birmingham prawdopodobnie się odbędzie, aczkolwiek nie jest to jeszcze przesądzone..
Bez zbędnych świeczek i głupich komentarzy proszę.

akselek 552

akselek

Użytkownik
Mecz Falubaz - Marma w innym terminie!

Zaplanowany na przyszłą niedzielę (20 maja) mecz Stelmet Falubaz Zielona Góra - PGE Marma Rzeszów odbędzie się w innym terminie. Taką decyzję podjęli szefowie obu klubów Robert Dowhan i Marta Półtorak.
Źródło: Sportowe Fakty

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Nie chcę komentować faktu, że Falubaz wyszedł z pismem o przełożenie następnej kolejki Ekstraligi co dla mnie jest niedorzeczne i przesadne
Nie chciałem pisać w lidze Angielskiej dlatego napisze tutaj.
Dla mnie to jest trochę ukłon w stronę żurawi, no bo kim oni teraz maja jechać ?? maja 2,5 zawodnika na 7. Nawet jak Fin pojedzie to po kontuzji i na obcym torze to co on pojedzie? a Kuciapa i 2 junior jak zrobią razem 3 punkty to by dobrze było. Myślę, że dla Rzeszowa byłoby to dobre posuniecie. Mieliby czas na pozbieranie się i poszukanie jakiegoś wartościowego zastępcy.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Nie chciałem pisać w lidze Angielskiej dlatego napisze tutaj.
Dla mnie to jest trochę ukłon w stronę żurawi, no bo kim oni teraz maja jechać ?? maja 2,5 zawodnika na 7. Nawet jak Fin pojedzie to po kontuzji i na obcym torze to co on pojedzie? a Kuciapa i 2 junior jak zrobią razem 3 punkty to by dobrze było. Myślę, że dla Rzeszowa byłoby to dobre posuniecie. Mieliby czas na pozbieranie się i poszukanie jakiegoś wartościowego zastępcy.
nie kwestionuje decyzji o przełożeniu tego jednego spotkania tylko od Falu wypłynęła propozycja, aby całą VI rundę rozgrywek przełożyć na inny termin. Nie bardzo rozumiem tutaj jakikolwiek sens takiego czegoś?

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Feekus a mnie inna sprawa ciekawi. Jak Falubaz niby chce jechać, to źle, jak chce przełożyć całą kolejkę, to jeszcze gorzej. Ja odnoszę wrażenie, że wszyscy, którzy nie są za Falubazem po prostu wszystkie ich ruchy oceniają negatywnie bez względu na to czy te ruchy faktycznie są negatywne czy nie. Rozumiem, gdyby Falubaz robił mnóstwo przekrętów, które im udowodniono to wtedy niechęć do nich byłaby czymś normalnym. Ale jak widzę taką nagonkę tutaj na nich podczas gdy oni nic złego nie robią, to aż mnie krew zalewa. Każdy piszę, że oni jakieś machloje robią, to ja się pytam, jakie te przekręty i machloje?... To że mają najlepszych kibiców w Polsce, jeśli chodzi o żużel, super atmosferę i w tym mieście jest na dobrą sprawę tylko ten jeden duży klub, to nie trzeba od razu po nich jechać.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Feekus a mnie inna sprawa ciekawi. Jak Falubaz niby chce jechać, to źle, jak chce przełożyć całą kolejkę, to jeszcze gorzej. Ja odnoszę wrażenie, że wszyscy, którzy nie są za Falubazem po prostu wszystkie ich ruchy oceniają negatywnie bez względu na to czy te ruchy faktycznie są negatywne czy nie. Rozumiem, gdyby Falubaz robił mnóstwo przekrętów, które im udowodniono to wtedy niechęć do nich byłaby czymś normalnym. Ale jak widzę taką nagonkę tutaj na nich podczas gdy oni nic złego nie robią, to aż mnie krew zalewa. Każdy piszę, że oni jakieś machloje robią, to ja się pytam, jakie te przekręty i machloje?... To że mają najlepszych kibiców w Polsce, jeśli chodzi o żużel, super atmosferę i w tym mieście jest na dobrą sprawę tylko ten jeden duży klub, to nie trzeba od razu po nich jechać.
Zaznaczałem już xx razy, że nie jestem za żadną drużyną żużlową i zdanie podtrzymuje także potrafie obiektywnie patrzeć na sprawę, a teraz odniose się do tego co napisałeś. Spoko, że poszli na rękę ekipie z Podkarpacia, żeby jechać w innym terminie i tego nikt nie kwestionuje, ale co im do tego czy pozostałe mecze się odbędą? Inna sprawa to wczorajsza hipokryzja - tekst roku &#39;wiedzieliśmy przed 1 biegiem, że Lee nie żyje&#39; to dlaczego tego nie zgłosili? Abstrahując już od tego, kolejny fakt. Sędzia Wojaczek schodzi po 7. biegu do parkingu i pyta się ekip czy chcą jechać. OBIE drużyny zgodnie ustaliły, że chcą jechać i oddać w ten sposób cześć zmarłemu Anglikowi - okej, ich decyzja. Falu zobaczyło, że PePe ładnie pojechał w 7. biegu i liczyli na odrobienie części strat i stąd szybka taktyczna w kolejnym biegu, która nie przynosi efektu. Następnie 2 podwójne zwycięstwa gospodarzy i nagle goście nie są zdolni do jazdy, bo przytłoczyła ich śmierć Anglika. Widzisz tu jakąś logikę? Ja widzę zdecydowanie, że chcieli skorzystać na tym tragicznym zdarzeniu żeby odbić się od wyniku, ale im nie wyszło to pięknie odegrali szopkę.
Nie chodzi tu o jakieś przekręty czy machloje tylko brak etyki. Masz konkretne fakty -&gt;
1. Rzekoma wiedza przed pierwszym biegiem o wydarzeniu = jedziemy.
2. Mamy szanse odrobić, bo Piotrek zaczął jeździć = próbujemy.
3. Wynik jest już nie do odratowania = odpuszczamy, płaczemy.

PS. Żadnej nagonki nie robiłem i nie mam zamiaru robić, po prostu wszyscy to widzieli i słyszeli wczoraj, dzięki zmutowaniu się komentatorów.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
&quot;Mamy szanse odrobić, bo Piotrek zaczął jeździć = próbujemy&quot; tego nie slyszałem wiec jeżeli faktycznie tak mówili to przepraszam za swój klub i z jednej strony jestem strasznie zażenowany taką postawą a z 2 strony dziwe sie jak oni mogli być tak głupi licząc, że po jednym lepszym występie PEPE myśleli o tym, że zatrzymają LOKOMOTYWĘ jaka była stal.
/F: to był jeden z moich wniosków odnośnie całej sytuacji, a nie cytat.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Feekus ja nie kierowałem tego bezpośrednio do Ciebie ale napisałem tak, bo Ty jako ostatni się przede mną wypowiadałeś i jakoś skierowałem to tak jakby do Ciebie. Właśnie jedyne co mnie tutaj zastanawia to niby ta wiedza przed pierwszym biegiem ale możliwe, że wiedzieli o tym jedynie pojedynczy ludzie z Falubazu i zawodnicy nie mieli o niczym pojęcia. To jedyna kwestia, która mnie intryguje, bo reszta pozostaje jeśli chodzi o Falubaz bez jakiejkolwiek sprzeczności. Jeszcze odniosę się do następującego fragmentu:
Sędzia Wojaczek schodzi po 7. biegu do parkingu i pyta się ekip czy chcą jechać. OBIE drużyny zgodnie ustaliły, że chcą jechać i oddać w ten sposób cześć zmarłemu Anglikowi - okej, ich decyzja.
Byłeś tam, że wiesz? Tak powiedział Wojaczek, a moim zdaniem to on tam najbardziej mieszał, dlatego ja mu nie wierzę. Wojaczek znany jest, że sędziować nie bardzo potrafi, a do tego podejmuje dziwne decyzje. Niby te drużyny ustaliły, że chcą jechać ale czy widziałeś miny Pepe, Davidssona czy Holty? Oni byli tak przejęci i bladzi, że aż mi się w te zapewnienia nie chciało wierzyć.
Jednak najlepszy cyrk zrobił Gollob, który swoim zachowaniem mocno stracił w moich oczach. Najpierw wyjechał do biegu(po całej awanturze) i jak gdyby nigdy nic odjechał go, a potem wyjeżdża z propozycją pojechania na 0:0 i odwołania meczu po 12 biegach. Czy to było poważne? Czy również poważne było zachowanie tego pajaca kierownika Stali? Dla mnie to był dopiero cyrk i moim zdaniem jeśli kary mają iść to właśnie dla nich, bo oni odstawili tam szopkę, a mieszanie do tego Falubazu w takim stopniu, jak to się tutaj dzieje jest dla mnie nie porozumieniem.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Jednak najlepszy cyrk zrobił Gollob, który swoim zachowaniem mocno stracił w moich oczach. Najpierw wyjechał do biegu(po całej awanturze) i jak gdyby nigdy nic odjechał go, a potem wyjeżdża z propozycją pojechania na 0:0 i odwołania meczu po 12 biegach. Czy to było poważne? Czy również poważne było zachowanie tego pajaca kierownika Stali? Dla mnie to był dopiero cyrk i moim zdaniem jeśli kary mają iść to właśnie dla nich, bo oni odstawili tam szopkę, a mieszanie do tego Falubazu w takim stopniu, jak to się tutaj dzieje jest dla mnie nie porozumieniem.
To samo pytanie można zadać Tobie ? Byłeś tam, że zganiasz winę większą na Stal Gorzów ? Feekus podał przynajmniej argumenty, które w większości były pokazane w TV.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/285793/komunikat-speedway-ekstraligi-dotyczacy-meczu-w-gorzowie
To pokazuje, że Falubaz na bank chciał jechać i na tą chwilę to właśnie oni zagrali na tragedii... bo jestem przekonany, że gdyby powiedzieli NIE to i Stal by się dostosowała.
Ja podtrzymam jednak swoje słowa, myślę, że i tak się nie dowiemy kto tutaj w większym stopniu jest winny tego całego zamieszania, obie ekipy będą się obrzucać błotem. Co nie zmienia faktu, że obie pokazały się z fatalnej strony wczoraj, ale Falubaz na tą chwilę przekroczył pewne granice...

robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Patrzę w telewizor na stację Polsat Sport i nie mogę uwierzyć, pokazują nam w poniedziałek wieczorem na żywo, czyli zaledwie dzień po śmiertelnej wrocławskiej kraksie angielskiego żużlowca Lee Richardsona, mecz ligi brytyjskiej! Była minuta ciszy i pseudo smutek po facecie, który zdobył dla Angli IMŚJ, medale w DPŚ i podia w GP. Lorek z Fedkiem komentują to smutnym głosem (a powinni się wycofać jak Darżyn z Cegłą, tyle że nie mają takich jaj - dlatego już nie lubię ich i nie szanuję, dla mnie to polsatowskie dobrze płatne gnoje), bo tak wypada, ale dla mnie to żenada. Poniedziałkowa kolejka brytyjskiej ligi powinna być odwołana, a nie jest! To w końcu ich zawodnik, zaś rany i wspomnienia są za świeże. Ale nie, funty za bilety są ważniejsze! Brytyjskie skurwysyny, a my krzyczymy na Gorzów i Zieloną, że nie przerwały lubuskich derbów. Tymczasem, angielskie żużlowe kurwy, nastawione na zarobek za bilety, nie mają z tym problemów, choć to ich jeździec! Jeden z czołowych!
Ostre słowa Bartłomieja Czekańskiego na FB.

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
IQ tego pana nie przekracza 40. Oglądałem kilka jego programów i jestem zażenowany jego ironicznymi komentarzami. Przepraszam bardzo, ale kim on jest i gdzie jest tak napisane, że kolejka ma być odwołana, bo ktoś umarł? Akurat fakt, że funty za bilety są ważniejsze to argument, który może sobie rozbić o kant d., bo frekwencja w Manchesterze nie przekracza tysiąca także... Gość nie jest warty cytowania nawet - typowy błazen, który chce wokół siebie zbudować rozgłos. Może jeszcze stadion w Polsce jakiś będzie chciał nazwać jego imieniem? No bez przesady...

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Po raz kolejny się ośmiesza i jest debilem (broń Boże go nie obrażam, stwierdzam fakty) pisząc takie rzeczy. Nie lubię tego człowieka, chce być fajny ale mu nie wychodzi.
Ostatnio coś pisał że jeśli Ward zostanie skazany ze ten gwałt to taki zawodnik nie powinien jeździć w GP i zostać Mistrzem Świata :)? ???? to ja się pytam jakim prawem on kibicuje Tomkowi Gollobowi skoro on też został dzisiaj skazany przez sąd.
Człowiek z TVP i ma kompleksy komentatorów Polsatu, a odnosząc się do meritum to Polska powinna uczyć się Speedwaya od Anglików. A jeśli ktoś nie wie o co chodzi to niech sobie poszuka wypowiedzi Holdera po ubiegłorocznym finałowym meczu EL ;)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Po raz kolejny się ośmiesza i jest debilem (broń Boże go nie obrażam, stwierdzam fakty) pisząc takie rzeczy. Nie lubię tego człowieka, chce być fajny ale mu nie wychodzi.
Ostatnio coś pisał że jeśli Ward zostanie skazany ze ten gwałt to taki zawodnik nie powinien jeździć w GP i zostać Mistrzem Świata :)? ???? to ja się pytam jakim prawem on kibicuje Tomkowi Gollobowi skoro on też został dzisiaj skazany przez sąd.
Człowiek z TVP i ma kompleksy komentatorów Polsatu, a odnosząc się do meritum to Polska powinna uczyć się Speedwaya od Anglików. A jeśli ktoś nie wie o co chodzi to niech sobie poszuka wypowiedzi Holdera po ubiegłorocznym finałowym meczu EL ;)
Gollob został skazany za podrobienie podpisów żony na wnioskach o kredyt.Sam ten kredyt spłaca,bo była już żonka nie bardzo ma z czego(i nigdy nie miała).A Ward zgwałcił 16-letnią pijaną jak bela dziewczynę przy pomocy butelki.A i jeszcze nagrał to telefonem komórkowym razem z kolegą.Widzisz subtelną różnicę między tymi sprawami?! Sam nie lubię Czekańskiego,ale sami w tych swoich wpisach bardzo go przypominacie..
dawid// Pan Janek Tomaszewski wrzuciłby obu zawodników do jednego worka i nazwałby ich kryminalistami. Widzę różnicę pomiędzy tym co zrobił Tomek a tym co zrobił Darcy. Jednak jeśli Czekański uważa że Darcy nie powinien startować w GP bo jest kryminalistą to się ośmiesza bo w świetle prawa obaj zawodnicy są kryminalistami. Osobę Tomka Golloba podałem jako przykład także bez podtekstów że go nie lubię :razz: Ja tylko podaję przykłady w których ten &quot;śmieciuch&quot; Czekański się ośmiesza.

niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
Dla mnie również decyzja o jeździe dzisiaj jest zaskakująca i tu zgodzę się z panem Czekańskim, bo tak zasłużonemu dla brytyjskiego speedwaya zawodnikowi na pewno należy się hołd, ale jak widać angole mają specyficzne podejście.
Wczorajsza postawa Darżynkiewicza i Cegielskiego była chyba najwłaściwszą reakcją na tragedię, która dokonała się we Wrocławiu i muszę przyznać, że oni jako jedyni potrafili się godnie zachować. Przepychanek w parkingu nie chcę nawet komentować, bo były po prostu ŻENUJĄCE i tyle.
Wracając jeszcze do wczorajszej tragedii, to przyznam szczerze, że byłem zdruzgotany tą wiadomością. Było to dla mnie coś niesłychanego, bo Rico był jednym z moich ulubionych żużlowców, pomimo, że poprzedni sezon zawalił, a ten również rozpoczął w fatalnym stylu. Nie wiem dlaczego, ale jakoś zawsze budził moją sympatię, choć dzięki niemu straciłem wiele nerwów. Jednak zawsze będę pamiętał, że to dzięki niemu w głównej mierze udało nam się powrócić do Ekstraligi. Do teraz nie mogę uwierzyć, że już nigdy nie zobaczę go na torze przy Hetmańskiej 69.
Spoczywaj w pokoju Rico!

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Popieram kolegów wyżej (@Feekus i @dawid.400).
Też strasznie nie lubię Czekańskiego za to co koledzy piszą.
Warto też dodać/przypomnieć, że sam Czekański oficjalnie występuje w szaliku, barwach Gorzowa podczas tych swoich &quot;programików&quot;.
Próbuje trochę wybielić nasze ekipy i pokazać jacy to Anglicy są źli.
Ale frekwencja tam jest słaba a ceny biletów śmieszne. Pisanie, że mecz jadą dla kasy jest żenujące...
Dla kasy za bilety to właśnie w Polsce jechali.
---
Tak jeszcze co do wyroku Tomka. To chyba w mediach piszą bzdury. Bo skoro został skazany za wyłudzenie kredytu to powinien dostać karę pozbawienia wolności (np. zawieszoną) a nie grzywnę. Zatem była pewnie inna kwalifikacja prawna.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
A myslalem, że nalezę do nielicznej grupy, którzy nie trawa tego gościa.
Wracają do jego wypowiedzi to moim zdaniem ma jednak chłop trochę racji, zginął ich czołowy zawodnik i te jedno spotkanie mogli sobie darować.
Samo słownictwo osoby, która występuje w telewizji publicznej pozostawia wiele do życzenia, sku....y i ku..y to jednak trochę za dużo.(pewnie poczuł się jak nasz pan poseł ;p)

Do góry Bottom