Bardzo trafne uwagi.cytat z dnia 12 stycznia 2020 12:34 przez adamo80tyrion77+ - sorry bo się pogubiłem... Sam jesteś profesjonalnym graczem czy chodzi Ci o to, że udowadniasz, że samą matematyką można być dobrym w bukmacherce ? Przejrzałem parę innych Twoich postów i pisałeś, że nie znasz się na sporcie, a na matematyce...
Przez forum przelało się już wiele takich dyskusji - jak grać żeby wygrywać... Masz konto niedawno, ale było wcześniej wiele takich dyskusji... Na forum jest dość silna "frakcja" takich typerów, ale ja osobiście uważam, że tylko ZBILANSOWANE połączenie: wiedzy o sporcie, psychologii, matematyki i doświadczenie + intuicja mogą dać dobre rezultaty... Jak ktoś wtedy pisał - gdyby chodziło tylko o matematykę to jeden dobry program komputerowy rozbił by wszystkie buki, a tak się nie dzieje... Prosiłem zresztą wtedy aby jakiś matematyk pokazał mi temat prowadzony kilka lat na forum z dodatnim yieldem...
Ja mogę udowodnić i udowodniłem w swoim temacie, że grając u polskich buków (co wcale nie oznacza z podatkiem) i stosując po prostu zbilansowane połączenie mam całkiem niezły yield, a przede wszystkim wygrałem sporo kasy na bukmacherce... Obecnie od roku nie jestem aktywny z powodów pozabukmacherskich, ale wiem jak grać i jak wygrywać, a z matematyki byłem zawsze słaby... Hahahaha W liceum o mało co nie powtarzałem 2 klasy przez matmę...
cytat z dnia 13 stycznia 2020 02:11 przez rondaniMnie zastanawia jedno co do platnych typerow.
Dlaczego nie umawiaja sie z ludzmi tak, ze placone maja od jednostki zysku? Taki system motywuje typera do jak najlepszego wyniku i nie ma lipy.
Czyli na przyklad placisz za 10 jednostek zysku i jak masz je dostarczone placisz za kolejne.
Zamiast tego jakies 'abonamenty' co jest niekorzystne i dla kupujacego i sprzedajacego.
Dla kupujacego bo leca kursy i niemozliwe jest gra po takich kursach jak podaje typer, no i za miesiac ludzie juz ogrniaja i wymieniaja sie typami zamiast placic, wiec traci i typer i gracze, poniewaz im wiecej ludzi ma dostep do typow tym glebsze sa spadki kursow
Ja wole taki model gdzie dwie osoby rozmawiaja ze soba i dostaja typy na komunikatorze. To zabezpiecza tego co kupil przed spadkami a i sprzedajazy ma pewosc ze kazdy z kim rozmawia to jest jego klientem
Typerzy 'na abonament' ktorzy trzymaja poziom to jest ich garstka. Tyle ze wlasnie jak w wypadku komso co mi do tego ze ma yield 20-30% jak kursy ktore gra s anie do zlapania? Do tego mnostwo serwisow upada, njczesciej jak wpadaja w czarna dziure, zakladaja nowe 'serwisy na abonament' i skamlaja o kase po forach
Jak mowie obie strony sie zamierzaja kiwac w modelu 'na abonament' ktory jest bez sensu, niekorzystny dla obu stron, a jakos nie widac zeby inny model stal sie dominujacy
Jak widzę w typach z kuponami nazwę: cel np 10 000 lub z 10zł do 10tyś, albo zbieram na rower To wiem, że już w momencie rozpoczęcia typer przegrywa bo sam sobie narzuca dodatkową presję i do tego gra bez opamiętania byle osiągnąć "cel"... Wiecie jak to się kończy... Kilka razy pisałem u nowych graczy, że to zła droga, ale raz dostałem ostrzeżenie od adminów (jeszcze za tych "gorszych"... Hahahaha ) i dałem sobie spokój... Niech wpadają w hazard i zasilają dalej buki... Cel może być tylko jeden - dobra zabawa ! A i raczej profesjonalni nie stawiają sobie żadnych celów tylko grają za tyle za ile im pozwala budżet...cytat z dnia 13 stycznia 2020 03:01 przez rondani
Tak wiec lepiej nie miec zalozen,
Bardzo wiele buków w takich sytuacjach unieważnia bet... Nieważne, że mieli w ofercie na live... Jak się zagra już po czymś to unieważniają... Mnie zawsze unieważniali w takich sytuacjach.... W meczach wygląda to tak, że jak np. jest już groźnie pod bramką to wyłączają w ogóle live... Jak dla mnie wygrywanie długofalowo wyłącznie na takich pomyłkach jest NIEMOŻLIWE - albo błyskawicznie limity, albo unieważnianie albo jedno i drugie...cytat z dnia 12 stycznia 2020 16:55 przez tyrion77+Np. Chwile temu pewien znany bukmacher zasnął i pozwolił juz po skoku Junshiro Kobayashiego zagrac go po k2,40 z Zajcem (było 10 sek idealnie żeby zdązyc to zagrać) . Eurosport jest opóźniony jak zawsze z 15 sek . Kto kumaty i szybki ten zagrał
Placiloby sie z gory tak jak za karte simplusa wiec problem nieuczciwosci odpadacytat z dnia 13 stycznia 2020 11:25 przez mjaurvcein
Znam jednego płatnego typera z telegrama, który ma abonament plus dopłata na koniec miesiąca w zależności od zysku.
Twój pomysł ma jedną dużą wadę - nieuczciwosc klientów. Sytuację, gdzie płacisz po betach a nie przed nimi spowodowałyby, że nie raz i nie dwa po osiągnięciu powiedzmy tych 10j klient przestaje się odzywać i znika. Nawet na samym abonamencie przez ostatni rok takich akcji było trochę.
Idealny model to płacenie % od zarobionych jednostek. Tylko tu znowu - z punktu widzenia klienta "nie zagrałem wszystkiego albo po innym kursie więc zamiast 50j które są na kanale zarobiłem 30j więc czemu mam płacić od 50j procent" oraz w drugą stronę z punktu widzenia sprzedawcy "dlaczego mam ufać klientowi, że zrobił akurat te 30j, może zaniza wartość żeby zapłacić mniej"
cytat z dnia 13 stycznia 2020 11:47 przez adamo80
Bardzo wiele buków w takich sytuacjach unieważnia bet... Nieważne, że mieli w ofercie na live... Jak się zagra już po czymś to unieważniają... Mnie zawsze unieważniali w takich sytuacjach.... W meczach wygląda to tak, że jak np. jest już groźnie pod bramką to wyłączają w ogóle live... Jak dla mnie wygrywanie długofalowo wyłącznie na takich pomyłkach jest NIEMOŻLIWE - albo błyskawicznie limity, albo unieważnianie albo jedno i drugie...
Tutaj masz podsumowanie z konta u innego bukmachera, zeby nie było , że tylko Sovjet Union popełnia błędy a ja pisze jakby wszyscy = ruski , nie każda firma robi błedy , trzeba tylko ...dobrze patrzećcytat z dnia 13 stycznia 2020 11:47 przez adamo80
Bardzo wiele buków w takich sytuacjach unieważnia bet... Nieważne, że mieli w ofercie na live... Jak się zagra już po czymś to unieważniają... Mnie zawsze unieważniali w takich sytuacjach.... W meczach wygląda to tak, że jak np. jest już groźnie pod bramką to wyłączają w ogóle live... Jak dla mnie wygrywanie długofalowo wyłącznie na takich pomyłkach jest NIEMOŻLIWE - albo błyskawicznie limity, albo unieważnianie albo jedno i drugie...
Wyjaśnij mi pojęcia : bukmacher ziemniak i bukmacher stacjonarny , bo nie bardzo rozumiem. Jeden robi więcej błędów niż drugi .??? Tak się rozpisujesz na temat swojej wielkości i znajomości w ogrywaniu bukmacherów , że aż pewnie nie tylko mnie zatkało . Podaj jakieś przykłady tych naziemnych i stacjonarnych.cytat z dnia 12 stycznia 2020 13:37 przez tyrion77+Nie pograsz moich typów , bo one jak sie pojawiają to ....cisnę tak długo jak mogę i ile przyjmą . 90% live do 10% pre i w pre podejrzewam , że jestem i tak do tyłu wszystko u buków jest sezonowe - pisałem jakiś czas temu , ze robia błedy to spotykałem się z takimi opiniami
Forum jest bardzo specyficzne , bo za pisanie bzdur i głupot nikt tu fantastów nie banuje - ale super łatwo złapac bana jak się komuś napisze niemiłą prawde prosto w mointor
Czy można wygrywac u ziemniaków - jasne , ze można ziemniaki robia więcej błędów niż stacjonarne co do pre - co więcej bardzo czesto znajdziecie u ziemniaka w każdej dyscyplinie 1 specjal babola - taka strategia- bo wiedzą, ze podatek powoduje , że i tak coś do tego "superbabola" dołozysz - taka strategia wciągania graczy do gry i stawiania większego hajsu bo przeciez znalazłeś coś co nie może wejśc
Ten typ to albo super wiedza oddsa i nie wchodzi bo ktos łamie noge - albo to wchodzi na luzie , ale to czesto 1,8-1,5 przedział kursowy - więc pozostają jeszcze 1/2 dokładki u dobrych graczy i 10 u "Lepszych od Borka i Szpakowskiego" . To najprostszy powód porażek miliona początkujących graczy pomijając oczywiście granie nie swoich typów w jakikolwiek inny sposób niż kalką 100% typów
PS: Zameń "Show" na tańszy lokal to 5-ka starczy na więcej weekendów Dream , ex-Kongo , Zła K. - Unique nie polecam chyba, że 80 to rocznik ....to wtedy już czasem Dream
No sprawdziłem i jakoś nie widzę za bardzo różnicy między stacjonarnym a ziemniakiem a u ciebie są. Możesz wyjaśnić na czym ta różnica polega.cytat z dnia 15 stycznia 2020 09:35 przez tyrion77+malytrener 1
Gdzie widzisz jakiś tekst o mojej wielkości i kim to ja nie jestem ? Ja tylko wkleiłem kilka screenów z forintami jak inny Twój kolega zauwazył , Temat jesli dobrze go zrozumiałem tyczył sie tego czy można w ogóle i czy jest choć jedna osoba odwiedzająca forum i utrzymująca się tylko z gry u buka. No to tylko pokazałem na szybko , ze można - nic poza tym .
A co do "stacjonarnych" i "ziemniaków" czyli naziemnych - wystarczy, że w słowniku sprawdzisz znaczenie wyrazu "stacjonarny" i wszystko będzie dla Ciebie jasne
A jeden więcej błedów niz drugi ......
Tak oczywiście, że tak bo poza kopiowaniem par na zimówki, kolarstwo czy lekkąatletykę oraz tworzeniu samemu przez odssmakera par i kursów na zuzel nasi bukmacherzy dodają zazwyczaj kilka swoich (na biathlonie nawet duzo oraz na skokach narciarskich ) a i na skopiowanych parach z sieci potrafią zaspac i nie reagować na często potęzne spadki w sieci
100pln już wkurw..., ale 1 minuta mielenia zakładu uniemozliwiała postawienie czegokolwiek to był problemcytat z dnia 15 stycznia 2020 13:53 przez malyenter1100pln to i tak jeszcze nie ma tragedii . Na kilka kont można . Na zakłady pre dobre. No ale live to rzeczywiście coś w stylu "idź pan grać gdzie indziej".
To jest bardzo subtelne, ale jakże skuteczne zniechęcenie gracza do korzystania z usług ????cytat z dnia 15 stycznia 2020 14:27 przez tyrion77+
100pln już wkurw..., ale 1 minuta mielenia zakładu uniemozliwiała postawienie czegokolwiek to był problem
Cześć. Zastanawia mnie określenie „wszystko to błędy matematyczne” w przypadku wczorajszych zdobyczy, które zobrazowałeś. Masz na myśli pod tym różnice w spadkach kursów, np. w porównaniu do Unibeta na tym samym zdarzeniu live, dzięki czemu w kilkanaście sekund jesteś w stanie tę różnicę wyłapać i zagrać, czy chodzi o błędy w innym tego słowa znaczeniu?cytat z dnia 14 stycznia 2020 14:22 przez tyrion77+
Nie masz racji - musisz szukac dalej . Kazdy bukmacher ma słabe strony - jasne reagują na na nas graczy tak jak my reagujemy na nich , rozumiem, że kolejny screen pomoże - to z dzisiejszej pracy , wszystko to błędy matematyczne - nie wiem nawet kto z kim grał , nie znam wyników tych druzyn ...tylko umiem liczyć (a na koncie już ok 34 tys forintów )