NIEMCY: DFB Pokal
Dusseldorf - Dortmund
20.12.2011 20:30
Typ:2
Kurs: 1,63
BUK: Pinnacle
W spotkaniu tym zobaczymy Fortune Düsseldorf która zajmuje 1. miejsce w tabeli 2. Bundesligi, gromadząc 42 punkty w 19 spotkaniach oraz obecnego mistrza Niemiec Borrusie Dortmund, która zajmuje obecnie 2 miejsce w Bundeslidze ze stratą 3 punktów do Bayernu Monachium. Długo zastanawiałem się czy obstawić ten mecz ponieważ puchar rządzi się swoimi prawami, jednak kiedy zobaczyłem skład Borussi na to spotkanie zdecydowanie się uspokoiłem, ponieważ trener Jurgen Klopp postawił na pierwszą 11 i w większości będą dziś grać zawodnicy podstawowi. Drużyna z Dortmundu w ostatnim spotkaniu zagrała świetnie, wygrywając z Freiburgiem na wyjeździe 4:1, a oglądając to spotkanie nie mogłem się nacieszyć grą Polskich zawodników, którzy naprawdę wyrośli na filary pierwszej 11 mistrza Niemiec i uważam iż dzisiaj po raz kolejny udowodnią swoją klasę. Drużyna gospodarzy natomiast, to naprawdę solidna drużyna 2 Bundesligi i zawodnicy z Dortmundu naprawdę nie mogą ich zlekceważyć. Podsumowując uważam iż Borrusia skromnie ogra dziś Fortune i zobaczymy ją w kolejnej rundzie Pucharu Niemiec.
Fortuna Düsseldorf: Ratajczak - Levels, Lukimya, Langeneke (Juanan), van den Bergh - Bodzek - Beister, Lambertz, Fink - Bröker (Ilsö), Rösler
Rezerwowi: Krauss - Weber, Dum, Kruse, Juanan, Ilsö, Jovanovic
Niepewni występu: Langeneke
Kontuzjowani: Almer, Aouadhi, Schwadorf
Borussia Dortmund Weidenfeller - Piszczek, Owomyela, Hummels, Schmelzer (Löwe) - Gündogan, Kehl - Kuba, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Rezerwowi: Langerak - Löwe, Hornschuh, da Silva, Perisic, Barrios
Niepewni występu: Schmelzer
Kontuzjowani: Santana , Götze , Leitner , Bender , Subotic , Koch , Zidan