>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

DFB-Pokal (Puchar Niemiec) Zbiorczy 2011/2012

Status
Zamknięty.
K 218

krystian95

Użytkownik

Eintracht Braunschweig - FC Bayern Monachium
Braunschweig,jest to drużyna występująca na co dzień w niemieckiej 2 Bundeslidze.Warto dodać,że jeszcze w poprzednim sezonie występowała w trzeciej klasie rozgrywkowej w Niemczech.Jednak pewnie zajęła pierwsze miejsce i wywalczyła awans.Również w rozpoczętym przed dwoma tygodniami nowym sezonie 2 Bundesligi ekipa Eintrachtu spisuje się znakomicie.Uzyskała dwa zwycięstwa wygrywając u siebie 3:1 z TSV Monachium,a także na wyjeździe odprawiła z kwitkiem zespół Alemanni Aachen 2:0.Dzięki tym zwycięstwom jak na razie ekipa z Braunschweigu okupuje fotel lidera.W Pucharze Niemiec los nie był łaskawy dla drużyny Torstena Lieberknechta,gdyż trafili na jeden z najlepszych zespołów Bundesligi,Bayern Monachium.Z całą pewnością będą chcieli sprawić niespodziankę patrząc na inne, sensacyjne wyniki DFB Pokal.
Bayern Monachium,jutrzejszym meczem oficjalnie zainauguruje nowy sezon.Jak dotąd ekipa z bawarii rozgrywała tylko spotkania towarzyskie.Na stanowisku trenera Bayernu został zatrudniony Jupp Heynckes, były już trener drużyny z Leverkusen.W letnim oknie transferowym do Bayernu dołączyli:M.Neuer, J.Boateng i Rafinha.Szczególnie transfer tego pierwszego wzbudził wiele emocji w Niemczech.Jak dotąd ekipa z Monachium brała udział w dwóch turniejach towarzyskich,Liga Total Cup i Audi Cup.W pierwszym turnieju monachijczycy ponieśli porażkę z HSV oraz zremisowali z Mainz.W kolejnym turnieju,na własnym obiekcie pokonali w półfinale AC Milan po rzutach karnych(w meczu 1:1),ale w finale zostali pokonani przez drugi garnitur &quot;Dumy Katalonii&quot;.W jutrzejszym meczu zabraknie przede wszystkim dwóch motorów napędowych Bayernu,czyli Arjena Robenna i Francka Ribery.Dodatkowo Jupp Heynckes nie będzie mógł skorzystać z usług Brazylijczyka Breno.
Podsumowując,ekipa z Monachium przyjedzie do Braunschweigu dość mocno osłabiona.Mimo to z pewnością będzie faworytem.Patrząc na wyniki większości spotkań Pucharu Niemiec gołym okiem widać,że pada w nim mnóstwo goli.Obrona Bayernu także nie jest zbyt mocną stroną ekipy z Bawarii,ale za to znacznie lepiej prezentują się formacje ofensywne.Dlatego, sądzę,że jutro możemy być świadkami wielu goli.
Moje propozycje:
Bayern @ 1,35
over 2,5 gola @ 1,45

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
VS

Puchar Niemiec 1.08.2011
Eintracht Braunschweig - Bayern Monachium

Ostatni mecz I rundy DFB Pokal w Braunschweig zagrają ze sobą miejscowy Eintracht i Bayern Monachium. Zacznę od gospodarzy bo to dość ciekawa ekipa. Przebojem z I miejsca weszli do II Bundesligi i tam na razie po dwóch kolejkach obok Cottbus wygrali oba spotkania i są liderem te ligi. W tych dwóch meczach stracili tylko 1 bramkę strzelając 5. W przerwie pomiędzy sezonami sprowadzili aż 6 nowych zawodników z czego szczególnie na uwagę zasługuje Nico Zimmermann prawy pomocnik. W meczach towarzyskich wygrali 4 spotkania i tylko przegrali z Mainz 1:0 co pokazuje że, nie odstawali od ekipy z Bundesligi. Co do podejścia do tego meczu, to wydaje mi się że, nie odpuszczą ani na krok. Puchar to zawsze mała &quot;loteria&quot; i jakąś kasę czy nawet puchary można wywalczyć tak jak np. dzieje się to w Anglii. Bayern Monachium po fatalnym sezonie przyszedł czas na zmiany na stanowisku trenera. Heynckes zmienia troszkę wizje Bayernu co było widać w sparingach w których, słabo wyglądali Bawarczycy. W Total Cup porażka z HSV czy Mainz po karnych nie napawa optymizmem. Wygrane z ekipami np. Kataru czy Jeny(3.bundesliga) to sukcesy nie są, szczególnie jeśli tracili sporo bramek. W Audi Cup też się nie popisali ale, tam już lepsze ekipy grały. Brak Francka Ribery i Arjenena Robbena to na pewno wielkie osłabienia Bayernu.
Ogólnie Bayern jest faworytem tego spotkania jednak kurs 1.35 mnie nie przekonuje. Sparingi pokazały że, w optymalnej formie nie są. Stracili w sparingach sporo bramek a i puchar tez ma swoje cechy i niejednokrotnie zdarzały się niespodzianki. Eintracht jest w trybie meczowym i pewnie własne boisko im pomoże typ na strzelenie bramki przez gospodarzy 1.60 jest bardzo ciekawy. Dotychczasowe mecze pokazują że, pada sporo bramek np. dziś Schalke wygrało 11:1. Dlatego Overy też kuszą. Nie mówię że Bayern przegra jednak łatwo im nie będzie bo Eintracht to nie ogórki.

Moje propozycje:

▶Eintracht strzeli 1.60
▶Over 2.5 1.45
▶Over 3.5 2.15

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Eintracht - Bayern
over 3.5 2.05
Bet365
5/10

over 4.5 3.40
Bwin
3/10

over 5 5.75
Bet365
1/10

Schalke 11, Hannover 6, Herta 4, Koln 3, Dortmund 3. Ładne liczby. Bayern też ma potencjał i nie będą chcieli być gorsi. Oczywiście nie strzelą 11 (chyba), ale myślę, że tu sporo bramek padnie. Potencjał ofensywny Bayernu jak każdy wie jest spory - Gomez, Muller, Robben, Kroos, Olic, Schweinsteiger, Ribery, Van Buyten potrafi pyknąć coś z główki. Nawet ten młody Japończyk, który ponoć bardzo obiecujący może coś ustrzelić. Kto wie, może nowy Kagawa.
Do tego Eintracht nawet nieźle w ataku, póki co 2 wygrane w 2 Bundeslidze, 5:1 bramki. Nie spodziewam się, że Bayern zagra na zero z tyłu, jednak Braunschweig jest już w rytmie meczowym, a to zawsze pomaga. Z pewnością też będą chcieli się pokazać na tle Bayernu.
Także jak mówię, spodziewam się tu bramek w niemałej ilości.

Otrzymane punkty reputacji: +1
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Wydaje mi się, że Olo trochę przesadziłeś z tymi overami... Według kickera Heynckes dziś w końcu próbuje obrońców, mają zagrać: Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm i jako defensywny pomocnik Gustavo w praktyce to będzie najmocniej zestawiona linia obrony jaką dysponują Bawarczycy, jak dobrze pamiętam nawet z Barcelona takiej obsady defensywy nie było. Wprawdzie potencjał ofensywy Bayernu jest ogromy ale w spotkaniach towarzyskich straszne problemy ze skutecznością, Kroos jest w formie, reszta już tak sobie. Rywal też nie byle jaki, w prawdzie 2 liga, ale w Niemczech podobnie jak w Anglii miedzy drugą, a pierwszą przepaści niema. Raczej spodziewał bym się dominacji Bayernu, ale czy będą strzelać to zobaczymy. Swoja drogą dziwię się trochę bukom, bo raczej kursy na overy bardzo zaniżone, może wpływ na taką ofertę miały wcześniejsze spotkania, no ale to będzie ewidentnie inny mecz.

Składy:

Eintracht:
Petkovic - Bohl, Henn, Correia, Reichel - Theuerkauf, Vrancic - Zimmermann, Kruppke, Boland - Kumbela

Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Alaba - Gomez

Otrzymane punkty reputacji: +1
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
raczej kursy na overy bardzo zaniżone, może wpływ na taką ofertę miały wcześniejsze spotkania, no ale to będzie ewidentnie inny mecz.
Wystarczy zobaczyć na wynik Borusii Dortmund , ledwo co pokryty over 2,5. Buki przesadzają z tymi liniami i śmiesznymi kursami na overy. Do tego dodać fakt , że dziś Bayern przywiążę uwagę do gry w defensywie jak napisał darius10. Ostatnio miałem okazję widzieć potyczkę Eintrachtu z Aachen i średnio to wyglądało szczególnie w obronie, niby w ostatnich spotkaniach trochę strzelają ale przeciwko Aachen to żadna sztuka, dziś będzie duży problem tym bardziej, że Bayern ma skupić się na defensywie i zapewne prowadzenie 2 czy 3 bramkami jest dzisiejszym celem i zachowanie czystego konta.

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Braunschweig - Bayern Munich

▶ gole na drużynę: Bayern München 2-3 @ 2.0 betsafe ✅
▶ Bayern -1.0 [AH] @ 1.60 bet365 ✅
Eintracht B. prowadzi w lidze, jednak dzisiaj trzeba będzie zmierzyć się z samym Bayernem. I tu różnica jest spora. Zwycięstwo z TSV, było na własne życzenie druzyny z Monachium, zaważyły błędy w obronie; wiadomo, na tym polega gra, jednak wątpię, aby Bayern grał równie niefrasobliwie. Alemannia po odejściu Stiebera i reszty, ciągle szuka swojego stylu i to zwycięstwo jak zauważył Tomson dupy nie urywa. Pamiętać należy, że Eintracht co dopiero awansował, skład się ledwo co zmienił - przyszli Petersch ze zdegradowanego RWO, Correia z rezerw Lautern i Zimmermann z Saarbrucken, a także ponieśli dużą stratę w osobie Bellarabiego. Zwracam na to uwagę, ponieważ Eintracht dysponuje graczami, którym brakuje doświadczenia i ogrania nawet na poziomie 2.Bundelsigi, a co dopiero mówić o porównywaniu sił z Bayernem. Oni mogli mieć wspaniały sezon w III lidze, świetny początek w II, jednak jest to ciągle zespół, który pomimo, że świetnie zaczął, poziomem plasuje się pomiędzy trzecią, a drugą ligą. Jedyne czym mogą zaskoczyć Bayern to gra z pasją i sporo walki, w końcu grają przed własną publicznością. Jednak czy będą w stanie walczyć przez 90 minut - wątpię
Zgadzam się z tym, ze overa nie ma tu sensu grac, bo na o2.5 marny kurs, a większy over będzie zależał także od postawy Eintrachtu, a wątpię, aby byli w stanie zdobyć więcej niz jedną bramkę. Mam tu nawet wątpliwości czy w ogóle będą w stanie strzelić choć bramkę. Strzelić TSV czy Aachen, a strzelić Bayernowi to ogromna różnica. Wiadomo jest to mecz pucharowy, ma swoje prawa, jednak sądzę, że kluczowe będzie tu doświadczenie zawodników Bayernu z gry na wyższym szczeblu niż III czy II liga. Gospodarze na pewno powalczą i nie liczę tu na ich pogrom, bardziej prawdopodobne jest spokojne prowadzenie gry przez Bayern i zwycięstwo małym nakładem sił co najmniej dwoma golami. Bayern raczej będzie się starał wygrać jak najmniejszym kosztem, co także skutecznie odstrasza od overa. Niewątpliwie są faworytami, jednak obawiam się o skuteczność, Eintracht skupi się na przeszkadzaniu co może dodatkowo utrudnić sprawę overa
FT: 0-3 (0-2)

Otrzymane punkty reputacji: +14
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
DFB 25-26.10. 2011
DFB POKAL

Czas zacząć rozgrywki pucharowe w Niemczech. Przypomnę o zasadach gdzie rozgrywany jest jeden mecz , w przypadku remisu dogrywka i karne. Faworyci to na pewno Schalke , Bayern , Nurnberg , Dortmund choć w przypadku tych ostatnich śmiem wątpić , że potraktują to rozgrywki bardzo poważnie. Zwycięzca otrzymuję przywilej grania w Lidzę Europejskiej więc jest o co walczyć. Poniżej kursy na najbliższe spotkania.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Faworyci to na pewno Schalke , Bayern , Nurnberg , Dortmund choć w przypadku tych ostatnich śmiem wątpić , że potraktują to rozgrywki bardzo poważnie
A to niby dlaczego ?
Czyli co Schalke, Bayern i Nurnberg podejdą poważnie,a Dortmund sobie oleje? :|
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli...

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
A to niby dlaczego ?
Czyli co Schalke, Bayern i Nurnberg podejdą poważnie,a Dortmund sobie oleje? :|
Dortmund na trzech frontach ? Nie bardzo mi się to widzi. Teraz grając na dwóch mają problem a co dopiero będzie gdy przyjdzie grać prawdopodobnie w LE , Lidze i DFB , BVB to nie Bayern i przestańcie już z tym Dortmundem i Lewandowskim ;)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
A to niby dlaczego ?
Czyli co Schalke, Bayern i Nurnberg podejdą poważnie,a Dortmund sobie oleje?
Bayernowi potrzebny jest trzeci front, żeby mogli pograć rezerwowi gracze: Usami itp. Robben i Olić by móc dojść do formy.

Schalke tu bym nie był taki pewny bo oni otwarcie mówią, że chcą wygrać LE wiec mogą zrezygnować.

Dla Nurnberg to prawdopodobnie jedyna szansa na europejski puchary :razz:.

Tomek trochę z BVB naciągną, myślę że wygrają bo na pewno zależy im na jakimś trofeum, rywala nie mają jakiegoś ciężkiego. Z tym, że prawdopodobnie Klopp może namieszać ze składem i dać na przykład Le Tallecowi zagrać. W każdym bądź razie chyba postawie, że Lewandowski strzeli jak kicker go awizuje, a na zwycięstwo BVB to i tak niema sensu.

Z drużyn które mogą odpuścić to strzelam w ciemno HSV i Augsburg (tu ciekawostka mają rywala, który u siebie powinien z nimi wygrać) ale to już jutro coś napisze.

Dortmund na trzech frontach ? Nie bardzo mi się to widzi. Teraz grając na dwóch mają problem a co dopiero będzie gdy przyjdzie grać prawdopodobnie w LE , Lidze i DFB , BVB to nie Bayern i przestańcie już z tym Dortmundem i Lewandowskim
Właściwie to niekoniecznie na trzech, może na dwóch... zależy jak Grecy bo BVB pewnie z jeden mecz u siebie wygrają, ale ciekawe czy wystarczy 4,5 punktów na LE bo OP już ma 3.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Popieram tOmsona!
BVB gra z Dresden, z ekipą z Bundesligi2 ale z drużyną,która ostatnio świetnie prezentuje się na wyjazdach, wygrana z TSV i w ostatniej kolejce z Braunschweig. To puchar więc wszystko może się zdarzyć ale wiem pewnie pójdzie masówka na hc na BVB, bo przecież BVB rozbiło przeciwnika ;)
Moje propozycje:
Karlsruher-Schalke 2
Gospodarze słabo w 2. Bundeslidze, u siebie 5 punktów w 6 meczach, Schalke w gazie a poza tym bronią tego tytułu ;) A walczyć będą bo to może się okazać ich ponowną jedyną drogą do europejskich pucharów
Hannover-Mainz awans Hannoveru
Hannover już grał w tym sezonie z Mainz i było 1-1, kurs na zwycięstwo wysoki ale tu może paść remis a losy rozstrzygnąć się mogą w dogrywce. Gospodarze są najlepiej grającą ekipą na własnym podwórku w Bundeslidze.
Dusseldorf-Munich 1860 1
Powonie na gości, którzy idą w lidze jak burza a podejmować będą ekipę,która gra fatalnie na wyjazdach. Moim zdaniem nikt nie odpuści i będzie mecz walki, ale jednak wygrają lepsi czy Fortuna!
Myślę też nad Bochum bo gdzieś muszą dać radość kibicom, bo grają znacznie poniżej oczekiwań, jednak mecz wyjazdowy więc będę musiał mocno pomyśleć.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Hannover-Mainz awans Hannoveru Hannover już grał w tym sezonie z Mainz i było 1-1, kurs na zwycięstwo wysoki ale tu może paść remis a losy rozstrzygnąć się mogą w dogrywce. Gospodarze są najlepiej grającą ekipą na własnym podwórku w Bundeslidze.
Powiem szczerze zdziwił bym się bardzo jakby to siadło. Zauważ, że H96 gra w Lidze Europejskiej i mają duże szanse na wyjście z grupy. Wygrali z Bayernem wiec dla kibiców nie będzie cisem jak już odpadną z DFB-Pokal. Jesteśmy na tym etapie w którym to niektóre drużyny będą pasować i nie warto, naprawdę.., w lidze grał bym na Hannover, ale w pucharze różnie może być. Mainz to dobra drużyna, która w el.LE dała d***, a jeśli chcieli by drugiego podejścia to tylko przez puchar, z załażenia puchar Niemiec to nie są jakieś ciężkie rozgrywki w ubiegłym roku w finale grał drugoligowiec wiec czemu nie Mainz ;) No bet oczywiście moim zdaniem.

Zwróciłeś moją uwagę na Dusseldorf i tez coś pomyśle w związku z tym meczem :cool:.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Augsburg (tu ciekawostka mają rywala, który u siebie powinien z nimi wygrać)
Dokładnie ???? .Sztuczny twór Red Bulla, który zostawił Dynamo Leipzig w spokoju i stworzył team, który za parę lat ma zawojować BL [ takie są plany, zobaczymy co z tego będzie ].Nie chcę mi się pisać o tym jeszcze raz, ale tutaj jest więcej o tym informacji.
Myślę, że w tym meczu można szukać niespodzianki.

Ponadto co do BVB to myślę, że zagra semi rezerwowy skład z Lowe, Leitnerem, Kubą, trochę nie rozumiem tego co awizuję Kicker bo tam jest najsilniejsza jedenastka, a winna ona być gotowa na walkę w LM gdzie drugą rundę spotkań trzeba zagrać na pełnej k. aby nie odpaść, trochę nie zrozumiała dla mnie decyzja Kloppa, oby się to im czkawką nie odbiło.

Może over w Kiel, może DNB Eintrachtu, tak na pierwszy rzut oka, ale o tym jutro będę myśleć.

Otrzymane punkty reputacji: +3
ted 12,8K

ted

Forum VIP
nie ma się co sugerować kickerem w tym przypadku jak i w każdym innym meczu ligowym/pucharowym ????

010//ostatnio to faktycznie, z tym że z kontuzjami są na bieżąco; jakby nie było to jest plus

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dortmund na trzech frontach ? Nie bardzo mi się to widzi. Teraz grając na dwóch mają problem a co dopiero będzie gdy przyjdzie grać prawdopodobnie w LE , Lidze i DFB , BVB to nie Bayern i przestańcie już z tym Dortmundem i Lewandowskim
Rok temu odpadli w pierwszym swoim meczu w DFB Pokal.
Nie przesadzaj, że Puchar Niemiec dla nich jest zbędny. Ten trzeci front o którym mówisz to raptem kilka meczów rozłożonych w przeciągu kilku miesięcy. A w czym Bayern jest lepszy od BVB, że jedni mogą sobie pozwolić na odpuszczenie jak to nazwałeś trzeciego frontu, a drudzy powalczą tam? To jest Puchar Niemiec, w Niemczech nie ma takiej mentalności jak w Polsce, żeby olewać te rozgrywki. DFB Pokal ma swój prestiż nie tak jak PP, który wiele razy olewał nawet PZPN wyznaczajac absurdalne godziny meczów finałowych i terminy kiedy grała Champions League...
I co masz na myśli, że BVB ma teraz problem grając na dwóch frontach ? W Bundeslidze wygrali własnie 4 mecz z rzędu. A to, że w LM nie idzie to można zrozumieć, raz że trudna grupa, a dwa widzieliśmy już rok temu jak im szło w LE.
Bayernowi potrzebny jest trzeci front, żeby mogli pograć rezerwowi gracze: Usami itp. Robben i Olić by móc dojść do formy.
To samo co wyżej mogę napisać.
Dortmundowi też się przyda trzeci front. Szanse gry będą mogli dostać Kuba, Langerack, Santana, Leitner, Antonio Silva, Zidan.
Tak samo Barrios może się ograć po kontuzji czy Owomoyela(jednak akurat on nie zagra).
Apropo Dynama Drezno to w zasadzie już byli za burtą DFB Pokal kiedy przegrywali 0-3 z Leverkusen, ale zdołali wywalczyć ten awans po dogrywce.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
AUE - NURNBERG

Pierwsze spotkanie , które wpadło mi w oko na początek rozgrywek DFB. Gospodarze po ubiegłorocznym awansie do II Bundesligi oczekiwali na ten sezon czegoś więcej mam tutaj na myśli kibiców.Z tego co znalazłem informację oczekiwali, marzyli o awansie do najwyżej klasy rozgrywkowej ale bądźmy szczerzy , Aue jak się utrzyma w II BL po środku tabeli to można uznać to za dobry wynik.Gospodarze to ekipa skupiająca się na grze w defensywie, na wyjazdach w niektórych spotkaniach potrafili grać na 0:0 broniąc się całą jedenastką na swojej połowie czasem z mizernym a czasem z dobrym skutkiem. Jeśli chodzi o ofensywę to nie zachwycają zdobywają mało , brakuję przemyślanych składnych akcji , gra opiera się na pominięciu środka pola czyli idzie dużo piłek bezpośrednio pod pole karne rywala. Kolejna sprawa to dużo miejsca w środku pola do rozgrywania dla rywala co na pewno wykorzystają przyjezdni. Dodam jeszcze jedną rzecz odnośnie defensywy gdzie obrońcy czasem zachowują się po prostu non-szalancko co może być kolejną okazją dla gości. Można się czepić , że Aue wygrało z mocnym Pauli na Milentorze gdzie każdemu gra się ciężko ale z tego co pamiętam ekipa z Hamburga była dosyć mocno wtedy osłabiona. Wyniki pokazują , że z tymi słabszymi potrafią wygrać ale skromnie 1:0 bo jak inaczej kiedy się gra taki bez myślny futbol o którym pisałem wyżej.Z tymi mocniejszymi czyli Fortuną , Furthem nie było ciekawie bo przegrali z handicapem. Przyjezdni z Bundesligi, Nurnberg traktują ten puchar jako szanse na przepustkę do Ligi Europy co przy pewnym szczęściu i układzie par może się udać , wystarczy popatrzyć chociaż na ubiegłorocznego finalistę z II BL czyli MSV DUISBURG. Wziąłem pod lupę trzy ostatnie spotkania Nurnberg i podoba mi się to , że zaczęli dużo strzelać.Atutem Nurnberg ostatnio są stałe fragmenty gry a tych może być dużo z Aue , którzy często koszą przed szesnastką. Kolejna sprawa to agresywna gra w środku pola co po przejęciu pozwala na szybkie i co najważniejsze skuteczne kontry. Dużo plusów ale są i owszem minusy , defensywa , która zdaję grac ospale przede wszystkim przy stałych fragmentach gry ale wątpię aby to był czynnik , który zadecyduję o szalach zwycięstwa na korzyść gospodarzy bo w bramce jest jeszcze Stephanek , który jest w wyśmienitej formie i ratuję często skórę kolegom. Słabsze ekipy w BL mają zawsze jakiegoś ASA w swoim składzie tutaj graczem , który na pewno może zrobić różnice jest Pekhart z dobrym odejściem. Dla gości za duża stawka to spotkanie aby odpuścić , po za tym ostatnio są w formie bo notują dobre wyniki z nie przeciętnymi ekipa.Kursy pójdą ostro...
NURNBERG (2,00)
HT 0:0 / FT 1:2

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Greuther Furth - Paderborn
▶ Paderborn (+1) [AH] @ 1.83 pinnacle ⛔
▶ under 2.5 @ 2.07 pinnacle ⛔
Greuther to typowa drużyna stawiająca na kontratak. Co za tym idzie, na wyjazdach są groźniejsi niż w domu. W tym meczu atut własnego boiska praktycznie traci znaczenie, bo piłkarze Greuthera potrzebują miejsca do wyprowadzania swych kontr. Defensywne nastawienie gości natomiast, powinno znacznie utrudnić im to zadanie. Paderborn może i nie ma klasowych graczy w składzie, jednak ich siłą jest kolektyw. Styl jaki prezentują nie odpowiada Greutherowi, dlatego zwycięstwa więcej niż jedną bramką się dzisiaj nie spodziewam. Kolejne sprawa to Greuther nieco obniżył loty. Remisy z KSC i Aachen, do tego trochę szczęścia z TSV i Aue. Nie spodziewam się zwycięstwa Paderborn, ponieważ pomimo, ze na wyjazdach notują dobre wyniki, to wygrane z Hansą, Dreznem, Duisburgiem czy pogrążonym w kryzysie Bochum nie są dla mnie wyznacznikiem siły Paderborn, ale konsekwentnego realizowania założeń taktycznych i sprzyjającego szczęścia. Greuther to inna półka i nie ma co porównywać ich z w/w drużynami grającymi przysłowiowy &quot;piach&quot; w ataku. Nie sądzę, aby mieli przegrać u siebie, jednak remis wchodzi w grę jak najbardziej, ponieważ Paderborn będzie dla nich niewygodnym przeciwnikiem, ograniczając im miejsce do kontry. Jak na mecz pucharowy kurs na Greuther zadziwiająco mały, zwłaszcza, że nie błyszczą ostatnio formą, a Paderborn jest na fali, do tego dla ich stylu gry bardzo niewygodny. Stawianie na Greuther mija się z celem, bo uważam, że max na co ich stać to 1-bramkowe zwycięstwo (w Furth atak osłabiony brakiem Furstner&#39;a), do tego obawiam się ich tendencji do notowania &quot;dziwnych&quot; wyników oraz tego czy przejście do następnej rundy jest dla nich aż tak ważne? W tym sezonie Greuther na wyjeździe wygrał 1-0 i podobnego meczu dzisiaj się spodziewam. Paderborn zaliczył wtedy poprzeczkę, niedługo przed stratą gola
FT: 4-0 (3-0)
Karlsruher - Schalke
▶ Schalke (-1.25) [AH] @ 2.08 pinnacle ✅
Typ oczywisty, za duża różnica klas dzieli oba zespoły. KSC puchar zupełnie nie na rękę, kiepska pozycja w lidze i to nad jej poprawą trzeba myśleć. Do tego kiepska defensywa i gra zależna od formy Iashvillego. To powinien byc dla Schalke łatwy mecz, bo nie spodziewam się dużego oporu ze strony gospodarzy. Schalke broni trofeum i ciężko doszukiwać się tu niespodzianki
FT: 0-2 (0-0)

Otrzymane punkty reputacji: +3
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Zawsze kiedy gra Borussia warto coś na ten temat napisać. Pewnie wielu już nudzi traktowanie Dortmundu na równi z Polskimi drużynami ale prawdę mówiąc chyba wszyscy się cieszę z możliwości śledzenia rywalizacji polskich zawodników na najwyższym poziomie. Cóż standardowe zakłady nie wchodzą w grę bo na dobrą sprawę kursy odstraszają, ale znalazłem coś ciekawego, a mianowicie Borussia wygrywa spotkanie i jednocześnie w meczu padnie mniej niż 3,5 gola. Bwin wystawił taki zakład i wydaje mi się bardzo dobrą opcją, kurs wynosi 2,35 - prawdę mówiąc o jakieś 0,2 -0,3 zaniżony ale i tak typ wygląda niegłupio. Jakoś nie martwię się o wygraną Borussii bo moim zdaniem na tym etapie nie odpuszcza tego turnieju, bo nie mieliby w związku z tym żadnych korzyści. Nie są pewni wiosny w europejskich pucharach, nie są też pewni awansu do przyszłorocznych rozgrywek międzynarodowych, a tylne wejście zawsze się przyda. Dodatkowo, BVB będzie zimą chciało się wzmocnić; obrońcy, napastnicy mile widziani i trzeba będzie wydać kilkanaście miniów €. W Dortmundzie z pieniędzmi nie jest kolorowo, chociaż w Niemczech panują trochę inne realia; powiem może skrótowo niemieckie kluby wychodzą z założenie, że pieniądze należy wypracować, a nie pożyczyć i przed sezonem BVB miało 30 mln długu, który był związany z kryzysem finansowym kluby z początku XXI wieku, punktem odniesienia niech będzie Barcelona, której zobowiązanie zbliżają się do połowy miliarda. Oczywiste jest 80-tysięczna Westfala będzie pełna, albo prawie pełna a to są dodatkowe przychody, które w pewnym sensie zrehabilitują możliwy brak wpływów na wiosnę w razie odpadnięcia z jakichkolwiek rozgrywek. Dlatego myślę, że w kubie z Dortmundu raczej olanie tego spotkania nie wchodzi w grę. Dlaczego uważam, że w spotkaniu padnie mniej niż 3,5 bramki?/ myślę, że to będzie typowe chaotyczne spotkanie jakie często się zdarzają w rywalizacji dwóch zespołów z różnych klas rozgrywkowych. Prawdopodobnie BVB będzie dominowała rywala, a Dynamo Dresden skupi się na obronie i kontrach. Myślę, że Subotic i Hummels się opamiętają i zagrają asekuracyjnie bo ostatnio zdarzało sim się wkręcać samych siebie na wzajem. Co do bramek po stronie żółtych to nie spodziewał bym się jakiś fajerwerków. Wynik w ostatnim spotkaniu był zbyt wygórowany, Kolonia nie jest aż tak słaba i to był raczej złu dzień FCK. Realnie 2-0 powinno być z Dynamem, może strzeli Lewandowski i Großkreutz i się mniej więcej tak to spotkanie powinno skończyć. Co do Dynamo Dresden to jest to też ciekawa drużyna, która też ma fajne żółte koszulki tak samo jak BVB :]. Ale mimo wszytko są średniakami drugiej Bundesligi - ligi bardzo silnej, silniejszej i bogatszej niż ekstraklasa ???? dla PZPN... Spodziewał się raczej dominacji Borussii i trochę walenia głową w mur jakim będzie Dynamo. PS, jak ktoś niema Orange sport to również to spotkanie będzie można obejrzeć na niemieckim ZDF - dostępnym u wszystkich operatorów sat w Polsce i na pewno w wielu kablówkach. Mecz zaczyna się o 20:30.

Zespół 1 zwycięży, a w meczu padnie mniej niż 3,5 gola Kurs:2,35 Bwin

Otrzymane punkty reputacji: +2
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Heidenheim-M&#39;Gladbach under 2,5 2,27 pinnacle ✅
Heidenheim mocna druzyna 3 ligi, Gladbach rewelacja sezonu w bundeslidze. Goscie slyna z meczy do 1 bramki ( po 1-0 przewaznie na swoja korzysc nawet z Bayernem). Patrzac na poczynania gospodarzy rowniez narzuca sie opinia ze strzelaja malo i traca malo (najczestszy wynik to 1-1). Wszystko mi podpowiada ze goscie chcac powalczyc tutaj o awans musza trzymac bezbramkowy rezultat. Gladbach rowniez jesli podejdzie do meczu na powaznie powinna grac jak zwykle rewelacyjnie w tylach. Nie zdziwilbym sie gdyby tu bylo 0-0 i karne.

✅ peffka ;)

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Trener gospodarzy w wypowiedzi przedmeczowej dał jasno do zrozumienia, że Puchar dla Wieśniaków to w tym sezonie sprawa drugiego planu. Stąd dzisiaj da zagrać kilku graczom, których nie oglądaliśmy często w lidze. Duże szansę na grę mają dzisiaj min. Andreas Ibertsberger, Jannik Vestergaard, Sejad Salihović czy Boris Vukcević. Z kolei podrażniona Kolonia, głównie przez wysoką porażkę z Dortmundem będzie chciała dzisiaj coś udowodnić. Martwią mnie trochę osłabienia przyjezdnych [Chihi (10/2), Novakovic (7/2), Geromel (6/0), Andrezinho (6/0)]. Tak czy inaczej myślę, że Kolonia pokaże dzisiaj, że jeszcze liczą się na niemieckich boiskach i nie są pierwszymi lepszymi do bicia.
Typ: over 2.5 gola [2:1] ✅
Kurs: 1.67

Typ: 2 (+1) [2:1] ⛔
Kurs: 2.22

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom