>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

DFB-Pokal (Puchar Niemiec) Zbiorczy 2011/2012

Status
Zamknięty.
K 246

krysti24

Użytkownik
Dortmund na trzech frontach ? Nie bardzo mi się to widzi. Teraz grając na dwóch mają problem a co dopiero będzie gdy przyjdzie grać prawdopodobnie w LE , Lidze i DFB , BVB to nie Bayern i przestańcie już z tym Dortmundem i Lewandowskim :wink:
Twoja ocena na temat Borussii jest nieobiektywna oraz Twój osąd jest skrzywiony głównie przez to, że w BVB grają Polacy i wiele się o nich mówi .. I przez ten pryzmat zamiast oceniać obiektywnie formę Borussii oceniasz ich negatywnie ze względu na wyżej wymienione powody. W Dortmundzie nikt nie ma zamiaru odpuszczania DFB Pokal, jak już ktoś napisał, jest to zawsze dodatkowa możliwość wejścia do pucharów w razie jakiś niepowodzeń. Do tego dochodzi jeszcze wypowiedź Watzke, że bardzo nastawiają się aby odegrać kluczową rolę w tegorocznym Pucharze Niemiec. Więc dobrze radzę, nie szukajcie w tym meczu na siłę niespodzianki.

Wynik w ostatnim spotkaniu był zbyt wygórowany, Kolonia nie jest aż tak słaba i to był raczej złu dzień FCK.
Kompletnie się nie zgadzam z tym, że wynik w meczu BVB z Koln był zbyt wygórowany, spokojnie mogło się skończyć dużo wyższą wygraną gospodarzy .. Koln w tym meczu po prostu nie istniało co idealnie obrazowały wszystkie statystki (strzały 27-2 na korzyść BVB).
W związku z powyższym, nie chce mi się wierzyć, aby Kolonia z dnia na dzień diametralnie zmieniła swój obraz gry, dlatego też w meczu Hoffe - Koln faworyzuje gospodarzy, któych gra w meczu z Gladbach wyglądała fajnie. Do tego dochodzi porażka Wieśniaków z Koln w BL (2-0 dla Kolonii) a co za tym idzie chęć rewanżu, dzisiaj mają do tego świetną okazję ;)
@edit: no i w meczu Borussii bez niespodzianek, pewna wygrana jak najmniejszym nakładem sił. Również Hoffe w okrojonym składzie pokonało cieniutkie(oprócz początkowych paru minut) Koeln.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Dortmund - Dresden
Tak na szybko bo zaraz mecze. Kurs na wygraną Dortmundu ewidentnie za niski. Wypada grać jedynie z tego meczu handi lub over. Ja zagrałem w tym wypadku over 2,5. Typ jak najbardziej stosowny, Borussia zdecydowany faworyt i minimum padną 3 bramki. Mam nadzieję, że także Lewy coś ustrzeli ????
Hoffenheim - Koln
Też na szybko. Na dzień dzisiejszy tak zwani &quot;wieśniacy&quot; lepiej spisują się niż Kolonia co było widać po meczu z Borussią. Typ na zwycięstwo gospodarzy myślę, że bardzo dobry, kurs jest całkiem dobry jak na dubla czy trebla.
Borussia - Dresden over 2,5
Hoffenheim
@ 2,16

Mój kuponik z DFB na dziś ????

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
jak już ktoś napisał, jest to zawsze dodatkowa możliwość wejścia do pucharów w razie jakiś niepowodzeń
Wiem o tym , uwierz mi ;). Co do tego zamieszania dotyczącego Dortmundu nie chce mi się już tutaj zbytnio rozwodzić. Każdy ma prawo do swojej opinie , odczuć na temat danej drużyny. Co do Polaków grają dobrze ale kiedy przychodzi najważniejszy moment piłkarze z Dortmundu sobie po prostu nie radzą wystarczy spojrzeć na LM. Może faktycznie będą celować w DFB na zdobycie tego trofeum ale jakoś mnie nie przekonują, tam po prostu brakuję doświadczenia dla mnie.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Szczerze to nie zwrócił bym bardzo uwagi na to spotkanie bo Bayern pewnie wygra, ale zauważyłem że są ciekawe linie na liczbę bramek. Na under 4,5 ???? jest kurs 1,5, myślę że można spróbować. Chyba faktycznie panują nastroje, że Bayern rozjedzie chłopaków od Audicy. Ale moim zdaniem nie będzie pogromu z kilku przyczyn; Bayern już kilka razy przejechał się po paru drużynach, ale to była ewidentnie wina rywali... kto kazał HSV przegrać 5-0, chociaż oni dostali bo nie mieli wyjścia bo w ich sytuacji przegrywając trzeba było iść na całość i albo coś ugrać albo dostać baty. W każdym razie Bawarczycy nie są tacy straszni, często nie grają na pełnych obrotach, często rotują składem głównie defensorami i często w drugiej połowie odpuszczają mając mecz pod kontrolą. Ostatnio wyniki FC Hollywood nie były na miarę oczekiwań, chociaż były wkalkulowań, Heynckes należ do trenerskiej szlachty i dobrze wiedział, że przyjdą słabsze mecze, gorsze wyniki i na pewno nie poniosą go emocję i nie nakaże swoim grać na całość bo po co? ;). Ingolstadt to ciekawa drużyna, głownie za sprawa tego że są podobni do Wolfsburg z tym, że tu rządzi Audi (Audi i tak należy do Volkswagena czyli w Ingolstadt też Volkswagen ma swoje wpływy, ale to inna sprawa). Co do piłkarskich atutów to w starciu z gigantem niewiele mają dopowiedzenia, ale mogą się bronic, raczej będą musieli dopasować się do rywal, nie sądzę by liczyli na awans bo Bayernowi raczej się ustępuje i tu jest taka sytuacja... Ingolstadt na 100% skupi się na tym by nie było blamażu i by móc wrócić z głową do góry, że ich nie zjeździli. Bayern też raczej nie będzie forsował tempa, prawdopodobnie da pokopać swoim rezerwowym graczom. Może nie w pełnym wymiarze czasowym ale w tym spotkaniu trzeba się spodziewać bramkarza - Butta, obrońcy - Contento to raczej pewniaczki i do nich myślę w trakcie, &quot;może&quot; od początku dołącza Alaba, Usami, Olic i pewnie Petersen. Nie wierzę w 5-0 i nie wierzę w to, że FC Ingolstadt coś strzeli - ostatnio Bawarczycy stracili kilka bramek wiec dziś grają na zero z tyłu.

Bayern Monachium - FC Ingolstadt (Suma Strzelonych Bramek 4.5) Typ:poniżej Kurs:1,5 Unibet

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Hannover - Mainz

Jak dla mnie faworytem tego meczu jest Hannover. Grają według mnie wiele lepiej niż rywal z Mainz. Kurs jest wart grania, na dodatek piłkarzom Hannoveru będzie pomagać własne boisko, oby weszło!
Mainz miało trochę kłopotów z tym awansem do tej fazy, gdyż zaledwie wygrali 2:1 z zespołem z niższej ligi! Natomiast Hannover rozgromił rywala 6:0. Na dodatek są zmotywowani po wygranej 2:1 nad Bayernem Monachium.

Hannover @ 2,10

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Stuttgart - FSV Frankfurt | Typ: 1 - 1,22 Bet365 ✅

Zdecydowałem się na granie tego po przeczytaniu artykułu o tym, że dla trenera Stuttgartu puchar jest ważny, przyłożył się on do rozpracowania rywala, a zespół taktuje ten mecz bardzo poważnie. Stąd też wydaje mi się, że VfB nie będzie miało problemu z gładkim rozwaleniem drugoligowca, który nie należy zresztą do najsilniejszych klubów w swojej lidze.

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Tak na szybciutko o meczu Bayern - FC Ingolstadt.

Przeczytałem to co napisał darius010 i niby zgadzam się z tym wszystkim. Jednak czytając to, nie miałem żadnego pojęcia o dzisiejszych rywalach Bayernu. Dopiero rzut oka na ligowa tabelę zaszczepił we mnie jakiś niepokój. No bo ostatnie miejsce w 2 Bundeslidze i stracone 32 bramki w 12 meczach nie za dobrze świadczą o tej drużynie. Ostatnio 4 porażki z rzędu i tracone odpowiednio 3,3,3 i 4 bramki. A dodać trzeba, że oprócz tego były jeszcze 4,3 i 4 stracone bramki. Ogólnie drużyna ta traci 2,7 bramki na mecz o w meczach z ich udziałem padają średnio 4 bramki.

No i te oto właśnie statystyki sprawiają że nie postawił bym żadnego undera w tym spotkaniu, nawet 6,5 ;).
Wynik najprawdopodobniej będzie zależał tylko od tego jak wysoko będzie chciał wygrać Bayern.

W pierwszym składzie na pewno będzie kilka zmian, choć widziałem zapowiedzi składu gdzie widniały nazwiska Ribery, Gomez czy Schweinsteiger. Ale zakładając nawet że Heynckes wprowadzi zmienników to i tak nie wygląda to za dobrze dla Ingolstadt. Olicia wszyscy znamy i wiemy co potrafi, Petersen udowodnił już że bramki potrafi strzelać i w takim meczu może być bardzo groźny a Tymoshchuk też potrafi zagrozić bramce rywali.

Nie wydaje mi się żeby Monachijczycy wyszli w kompletnie rezerwowym składzie, złożonym z graczy rezerw czy coś w tym stylu. Jest to mecz rozgrywany na Alianz Arena i pewien poziom trzeba zachować.

Mój typ na to spotkanie:

Bayern (-3)
@1,73 [przy 3:0 zwrot]

010// w BL średnia bramek to 3 na mecz więc bramki Ingolstadt nie są aż takie straszne, ale nawet nie sprawdziłem ich wyników przyznam się, ale nadal jestem za moim typem;). pozdro

K 246

krysti24

Użytkownik
Wiem o tym , uwierz mi ;). Co do tego zamieszania dotyczącego Dortmundu nie chce mi się już tutaj zbytnio rozwodzić. Każdy ma prawo do swojej opinie , odczuć na temat danej drużyny. Co do Polaków grają dobrze ale kiedy przychodzi najważniejszy moment piłkarze z Dortmundu sobie po prostu nie radzą wystarczy spojrzeć na LM. Może faktycznie będą celować w DFB na zdobycie tego trofeum ale jakoś mnie nie przekonują, tam po prostu brakuję doświadczenia dla mnie.
Tak z tym się zupełnie zgodzę, młodym chłopakom z Dortmundu brak doświadczenia i to wszystko dobitnie widać na tle LM. Problemem nie są ich umiejętności, ale to co siedzi w ich głowach - w meczach LM ich gra jest strasznie niepewna, a co za tym idzie trafiają się tak kolosalne błędy w obronie jakie mieliśmy okazje zobaczyć w meczach z OM czy Olympiakosem .. Ale dość na ten temat, bo to nie ten dział.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Wczoraj rozlosowano pary 1/8 DFB Pokal
Oto one:
VfB Stuttgart - Hamburger SV
1899 Hoffenheim - Augsburg
Hertha BSC - Kaiserslautern
Fortuna Dusseldorf - Borussia Dortmund
Holstein Kiel - FSV Mainz
Moenchengladbach - Schalke 04
VfL Bochum- Bayern Monachium
Nurnberg - Greuther Furth
Mecze zaplanowano na 20/21. grudnia 2011​

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
DFB 1/8

Przed nami 1/8 rozgrywek o Puchar Niemiec. Przypomnę,że zwycięzca tego pucharu otrzyma prawo gry rozgrywek w Lidze Europejskiej. Zapraszam do komentowania i pisania analiz bo ciekawych spotkań nie brakuję. Zasady chyba każdy zna ale przypomnę,że o awansie decyduję jedno spotkanie.

M 135

mhm

Użytkownik
Mainz dzisiaj pokazalo ze w pilke potrafi grac. Jeszcze duzo czasu ale sadze ze z Kiel dadza rade. Trzeba poczekac na sklady. Mam nadzieje ze zaczna trafiac obok bramkarza a nie w niego. Dzisiaj trafiali w niego, Gladbach gralo bardzo slabo a mimo to wygralo.
Z 4 liga sobie powinni poradzic, o ile tylko beda chcieli wygrac.
Gladbach - Schalke. Nie wiem jak z motywacja Schalke i skladem ale zagram na nich. Po dzisiejszym meczu widze ze Gladbach sie konczy. Jezeli Schalke zagra sensownym skladem to dnb bedzie warte grania. Kurs wystawiony w oparciu o caly sezon. Ostatnia forma Schalke wyborna a Gladbach dno. Duze value w kursie na Schalke.
Reszte meczy raczej odpuszcze.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Gladbach - Schalke. Nie wiem jak z motywacja Schalke i skladem ale zagram na nich. Po dzisiejszym meczu widze ze Gladbach sie konczy. Jezeli Schalke zagra sensownym skladem to dnb bedzie warte grania. Kurs wystawiony w oparciu o caly sezon. Ostatnia forma Schalke wyborna a Gladbach dno. Duze value w kursie na Schalke. Reszte meczy raczej odpuszcze.
Schalke nie odpuści na bank. Sam Hajto wspominał, że trener Stevens często powtarzał,że najłatwiejsza droga do rozgrywek europejskich jest w pucharach... Gladbach prawdopodbnie bez Dante i może Reusa , trzeba czekać na info. Ten pierwszy za kartki pauzuję ponoć bo z ligi przechodzą też na DFB ale nie dam sobie ręki uciać.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Też się zastanawiałem nad spotkaniami, ale patrzyłem po przez pryzmat teoretycznie słabszych rywali, tj. pod kątem dodatnich handi w meczach Fortuny i Kielu.
Tyle, że pojawia się taki problem - przyglądałem się własnie liderowi 2. Bundesligi, ale oni zapewne żałują, że ten mecz jest jeszcze w tym roku bo runda dała im mocno w kość, co prawda bilans do pozazdroszczenia, ale ostatnie mecze przychodziły im z trudem i będzie ciężko wykrzesać z siebie więcej na mecz z BVB [ nie wiem czy sama mobilizacja na Mistrza Niemiec wystarczy ].Sama Borussia zostawiła fajne wrażenie w tym tygodniu, grali na ogórków i ich zgodnie z planem ogolili także jakbym miał grac +1,5 na F95 to bałbym się, że BVB szybko strzeli i jestem pewny, że nie skończy się na 1:0 dla gości, a granie +2 po 1,26 jest kompletnie nie opłacalne.

Mainz ostatnio fajną piłkę prezentują, ale też myślałem o Holsteinie dodatnim, ale bukmacherzy nie rozpieszczają kursem [ 1,47 ] także szkoda zachodu.

Takie mi przyszły na pierwszy raz myśli, ale jak widać, że ryzyko nie jest adekwatne do kursów także raczej odpuszczę granie dodatnich na potencjalnie słabsze zespoły.

R 28

roki1

Użytkownik
Monchengladbach-Schalke

Na Schalke mozna sypac juz dzis.Tak jak mowisz dnb i X2 tu raczej cudow nie
bedzie.Kasa powinna wpasc.Trener Schalke caly czas powtarza jak mowi Hajto w tewizji ze to jest najkrotsza droga do pucharow.Wiec jestem pewny ze sklad bedzie optymalny.I mysle ze mu bedzie zalezec na dobrym wyniku.Tymbardziej jest to ostatnia gra w tym roku jak sie nie myle to za bardzo niema na co oszczedzac zawodnikow.Schalke na bombie raczej nie przegra tego meczu.Plus jeszcze moze byc taki ze nie zagra Reus,ale to sie jeszcze zobaczy.Z nim czy bez raczej Schalke nie przegra.Dzisiaj Gladbach bez szalu i raczej oni beda mniec w gaciach a nie przyjezdni.Ja zagram juz dzis.Widac ze przyjezdni to jak mali chlopcy przed blokiem.Dobra kondycja ,radosc,polot dobra forma na ta chwile. Co do zaangazowania,ostatni mecz beda chcieli pocisnac.Po co psuc sobie humor na swieta.Tym bardziej ze jest jedno spotkanie.Moja propozycja to.

Monchengladbach-Schalke Typ: 2 Remis nie ma zakladu Kurs:1.83
Typ:X2 Kurs:1.5
Widze t0mson ze podobnie myslimy.Co robimy z ogorkami.Opi*****my ich panie trenerze.Tak zawsze pytal sie Wojcik Kowala na kadrze a ten mu odpowiadal jak mieli z kims grac hehe.A co my zrobimy wszyscy z bukami w srode,raczej to samo hehe.

jake_02 35

jake_02

Użytkownik
Co do meczu Fortuna D.- Borussia D. to uważam, że gospodarze mogą pokusić się o remisik do 90 minuty. Głównie z tego powodu, że Jurgen Klopp może mieć we wtorek problem z zestawieniem obrony. Santana i Schmelzer musieli opuścić boisko w meczu z Freiburgiem i nie wiadomo czy będą gotowi do gry (Kicker w dzisiejszym artykule podał, że na pewno nie wystąpią, ale nie wiem co na to inne żródło, bo wiadomo jaki jest Kicker jeśli chodzi przewidywanie składów). W dodatku Piszczek jest w najgorszej formie od kiedy gra w Borussi.
Z uwagi na powyższe i skuteczności w ataku jaką charakteryzują się obie drużyny skłaniał bym się bardziej w stronę jakiegoś overu w tym meczu (2,5, 3,5?)

Gdzieś przeczytałem, ale nie pamietam już, że nie będzie grał Gotze, wiadomo coś juz o tym?

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Gdzieś przeczytałem, ale nie pamietam już, że nie będzie grał Gotze, wiadomo coś juz o tym?
Gotze nie będzie grał.
Monchengladbach-Schalke Typ: 2 Remis nie ma zakladu Kurs:1.83 Typ:X2 Kurs:1.5
Ja bym poczekał z tym betem , kurs spadł -&gt; 0,18 na Schalke (0) ale powinien pójść w górę. Reus zagra przeciwko Schalke z kolanem nic poważnego. Wykopałem to info z forum fanów Schalke i Gladbach.

R 28

roki1

Użytkownik
Bet juz wczoraj poszedl od razu.Z nim czy bez niego to i tak ciezki mecz dla Gladbach.Bralem to pod uwage,ze raczej to mu nic wielkiego moze nie byc.W telewizji to nie raz wyglada,ze koniec ze ktos za szybko nie wroci a tu pyk i w nastepny meczyk gosc jest sprawny.Schalke na bombie,Gladbach jakos wczoraj mnie nie przekonal .W pilce jest wszytko mozliwe,ale mocno bym sie zdziwil jakby Schalke przegralo.A ty t0mson na kogo bys dal w tym meczu.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Generalnie to Die Königsblauen jest tu wyraźnym faworytem, chociaż z drugiej strony skreślać Gladbach na Borussia-Park nie wypada. Bardzo możliwe, że &quot;Źrebaki&quot; przegrają bo w tej chwili ich notowania poszły mocno w dół, już nie grają tak efektywnie, efektownie, ostatni ich mecz oglądałem jednym okiem ale z Augsburg wcześniej się męczyli i to bardzo (1-1), chociaż z BVB tydzień wcześniej wyglądali przyzwoicie. Myślę, że Borussie M dopadło zmęczenie, ewidentnie widać już brak świeżości. Powrót Reus ale to taki powrót po kontuzji wprawdzie krótkiej ale mimo wszytko. Jeśli chodzi o Schalke to zdemolowali Werder dosłownie, mogło być 10-0, Pukki miał swoje sytuacje - swoją drogą bardzo dobry transfer i Huntelaar jak dobrze pamiętam mógł podwyższyć. Oczywiście bardzo dobry mecz Papadopoulos, nawiasem mówiąc to Polacy mają &quot;przesrane&quot; z Grekami na Euro ich kliku jest w BL i wszyscy trzymają wysoki poziom... Ciekawie zapowiada się też rywalizacja na pozycji bramkarze w Schalke: Fährmann grał co najmniej przyzwoicie, miał przebłyski które pozwalały sądzić iż za moment dołączy do rywalizacji o bilet na Euro, raczej nie o pierwszą pozycję ale być 2 czy 3 bramkarzem Niemiec na turnieju to zawsze duże pole do popisu czy dobre miejsce by nabrać doświadczenia. Teraz jako podstawowy gra Unnerstall i założę się, że Low już go obserwuję, wiadomo że on lubi młodzież ale i tak umiejętności zestawiając z wiekiem Unnerstalla pozwalają sadzić iż Niemcy mają kolejny bramkarski talent, który tu już 10 dzieciak... Nie wiem skąd oni biorą tą młodzież ale zaraz w najlepszych klubach świata będą grali sami Niemcy ;), zresztą już teraz Mourinho przeszukuje Bundesligę. Przypominam sobie też, że stoperzy S04 Papadopoulos, Matip czyszczą wszytko, wreszcie dobry mecz rozegrał Jurado kilka dobrych akcji, asysta, dostał dwóje od kickera (to dobrze, bo czym niższa). Chyba dziś prawię wszytko przemawia za niebieskimi ale to wyjazd i może być ciężko, dodając że to ostatni mecz M&#39;gladbach na własnym stadionie to nie koniecznie Schalke musi mieć łatwo. W sumie na DNB jest dobry kurs to można Schalke próbować.

Borussia Mönchengladbach - FC Schalke 04 (Draw no bet) Typ:2 Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +3
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Bet juz wczoraj poszedl od razu.Z nim czy bez niego to i tak ciezki mecz dla Gladbach.Bralem to pod uwage,ze raczej to mu nic wielkiego moze nie byc.W telewizji to nie raz wyglada,ze koniec ze ktos za szybko nie wroci a tu pyk i w nastepny meczyk gosc jest sprawny.Schalke na bombie,Gladbach jakos wczoraj mnie nie przekonal .W pilce jest wszytko mozliwe,ale mocno bym sie zdziwil jakby Schalke przegralo.A ty t0mson na kogo bys dal w tym meczu.
Spokojnie tak jak pisałem kurs skoczył na 2,02 w Pinnacle już :cool: Opcja (0) to raczej prezent i nie wypada nie skorzystać. Warto jeszcze się wstrzymać bo może kursiwo skoczy do góry. Druga sprawa to nie wiem czy Schalke będzie gryźć trawę bo oni na pewno zajmą lokatę dającą prawo gry w LE choć LM mi się widzi dla nich ;). Schalke jest na pewno bardziej doświadczoną ekipą i nie stawiałbym ich tutaj w roli doga.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Nurnberg - Greuther Furth 2X (0-1)

Nie znam się mocno na Bundeslidze ale moim zdaniem warto pobrać ten kurs.
Goście to obecny vicelider Bundesliga2, Nurnberga ograła ku zaskoczeniu większości Leverkusen, Greuther natomiast u siebie rozbił Union Berlin 5-0.
Moim zdaniem istotnym faktem jest to,że Nurnberga grała o dzień później i to na wyjeździe swój mecz ligowy.
Nurnberga we wcześniejszej fazie ograła Ingolstadt 3-0 ale wiadomo jak idzie tej ekipie w rozgrywkach ligowych. Ekipy spotykały się ze sobą na zapleczu Bundesligi kilkukrotnie... patrząc na mecze rozgrywane na wyjeździe przez Furth, nie wygląda to źle...
Nurnberg - Furth 2-1
Nurnberg - Furth 1-1
Nurnberg - Furth 0-1
Nurnberg - Furth 2-2
Nurnberg - Furth 0-1
Jak widać goście wypadali w tych potyczkach dobrze. Ostatni mecz Furth z ekipą Bundesligi w ramach DFB Pokal to porażka 6-2, ale porażka z Bayernem Monachium i to nie nie w mocno rezerwowym składzie ;) Biorąc pod uwagę formę obu klubów, nastroje w nich panujące, moim zadaniem warto spróbować.
Typu na Schalke powielać nie będę bo to bez sensu i zgadzam się,że raczej nikt nie odpuści bo wiadomo którędy jest najkrótsza droga do gry w Europie a Schalke takie aspiracje pewnie ma.
// szkoda,że nie pobrałem tego kursu ale nie ma tego złego co na dobre by nie wyszlo, 2.10 na live za under 2.5 pobrane ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom