>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Czysty umysł Karmola - ZAKAZ KOMENTARZY W TEMACIE

Status
Zamknięty.
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Seria, która będzie kulminacją całego sezonu, seria z wieloma podtekstami, smaczkami. Seria, w której będą decydować niuanse i najdrobniejsze szczegóły. W końcu seria, w której stawiam w roli faworyta San Antonio Spurs:

San Antonio Spurs wygra serię
1,80
Betsson
Stawka: 6j
PW: 10,8​

Może tylko na początku od razu napiszę, że nie mam zamiaru się rozpisywać bo choć zamiar taki miałem to po pierwsze Bizon wszytko ładnie opisał, a po drugie moje zmęczenie jest dość spore. ;) Również i moim zdaniem sporą rolę odegra tu mentalność Spurs i to, w jaki sposób podchodzą oni do tej rywalizacji. Pełni zmotywowani, chcący rewanżu za poprzedni rok, gdzie mistrzostwo praktycznie wymknęło im się z rąk w sposób niespotykany i mający świadomość, że tym razem to naprawdę może być ich ostatni run w drodze po pierścienie.

Jeśli chodzi o to, co może wydarzyć się na parkiecie to ciężko wskazać, jaki aspekt gry i ewentualnie jakie usprawnienie w kontekście całej serii może przynieść tą kluczową przewagę bo składy obu drużyn są szerokie i wachlarz zagrań zarówno po stronie Popa, jak i Spoelstry jest na pewno spory. Pytania, jak dla mnie podstawowe dotyczące finału... Czy Tony Parker będzie w stanie dać swojej ekipie to, co tkwi w nim najlepszego? Czy jednak kontuzja kostki da o sobie znać w późniejszym etapie tej konfrontacji? Czy Pop znów z premedytacją będzie odpuszczał krycie LeBrona na półdystansie i dam mu możliwość rzucania jumperów, z którymi niejednokrotnie i to szczególnie w meczach z Spurs miał problemy? Myślę, że patrząc na atletyzm LBJ i to, że penetrując obronę rywali ma on znakomity wskaźnik skuteczności całkiem możliwa jest powtórka z rozrywki z roku ubiegłego.

Ogólnie rzecz biorąc uważam, że kolektyw, jaki stanowią Spurs, mimo wszystko wg mnie szersza i bardziej wartościowa ławka rezerwowych i przewaga na ławce trenerskiej (choć trzeba coraz bardziej doceniać to, co robi Erik bo jego sposób motywacji i to, jak szybko potrafi reagować na wydarzenia na parkiecie i wprowadzać odpowiednie zmiany) przeważą szalę na korzyść Spurs.

Idąc tym tropem powstaje nam kolejna długoterminówka, jaką jest:

MVP Finałów
Tim Duncan
3,25
WilliamHill
Stawka: 4j
PW: 13​

Skoro skłaniam się ku Spurs to naturalnym kandydatem na najlepszego i najbardziej wartościowego zawodnika całych finałów wydaje się być właśnie weteran tej ekipy, Duncan. On lub Parker bo raczej nikt inny nie jest w stanie zgarnąć tej nagrody w przypadku wygrania San Antonio. O Parkerze wszyscy już wiemy, że zmaga się z kontuzją kostki i choć pewnym jest, że w nadchodzącym spotkaniu wystąpi to nie wiadomo, jak jego ciało będzie reagować na kolejne minuty na parkiecie i czy idąc w głąb serii nie pojawią się jakieś większe kłopoty zdrowotne Parkera. Tak czy owak, Duncana wydaje się gościem, który może być tym najważniejszym po stronie Spurs. Z pomalowanego punktować ktoś musi, a że Heat zawsze mieli problemy z bronieniem obręczy to Tim jest z miejsca kandydatem do tego, by uprzykrzać życie ekipie Żarów. Dochodzi walka na tablicach, gdzie również będzie zapewne postacią wyróżniającą się i mamy profil gracza z realnymi szansami na tytuł MVP. Jeśli będą jakieś wątpliwości komu powinna być przyznana nagroda to również Duncan ma na pewno tu pewien handicap ze względu na swój status zawodnika-legendy i ukoronowanie jego wspaniałej kariery nagrodą MVP byłoby czymś naturalnym zakładając zwycięstwo Spurs.

Jeszcze na koniec kilka opcji, gdzie można zrobić przedział na poszczególnych zawodników. Linie tyczą się Game 1, więc ewentualna kasa na koncie już za kilka godzin. ;) Osobne zdanie na temat over 11,5 Manu. Wydaje się, że kolejny weteran po stronie Spurs gra fantastyczne playoffy i w porównaniu do poprzednich rozgrywek prezentuje się o niebo lepiej. Ta linia w WH bardzo kusząca i być może sam ją ukąszę. Pozostałe przedziały czysto informacyjnie. Może ktoś akurat się skusi i skorzysta. ;)

Manu Ginobili powyżej 11,5 pkt
1,77
WilliamHill

Manu poniżej 14,5 pkt
1,83
Bet365

LeBron James powyżej 25,5 pkt
1,77
WilliamHill

James poniżej 28,5 pkt
1,76
Bet365

Kawhi Leonard poniżej 14,5 pkt
1,83
Bet365

Leonard powyżej 12,5 pkt
1,77
WilliamHill​

W weekend jeszcze pojawi się bilans za maj, który jest dodatni, ale ostatnio nie mam na nic czasu, stąd poślizg. :cool:

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +11
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Manu Ginobili powyżej 5 asyst ⛔⛔ 4
2
Paddypower
PW: 12​

Manu w playoffach gra znakomicie i praktycznie z meczu na mecz podnosi swój poziom gry. W pierwszym meczu Finałów przeciwko Heat rozdawał asysty z wielką łatwością i widać, że ten gracz jest po prostu w gazie. Każdy kolejny jego udany mecz powoduje większą pewność siebie, co przekłada się na jakość w jego grze. Zresztą kto, jak kto, ale Manu zawsze miał smykałkę do niekonwencjonalnych, a przy tym skutecznych zagrań. Co prawda powyższej linii Argentyńczyk nie przekracza zbyt często, ale powiedzmy sobie szczerze, że do tej pory nie dostawał dużej dawki minut. W serii z OKC po prostu prawie wszystkie mecze kończyły się blowoutami i nie było potrzeby, by Pop forsował swojego weterana. Manu zaliczał w finale konferencji średnio niecałe 23 minuty na parkiecie, a i tak generował ok. 4 asyst na mecz wyłączając Game 4, gdzie zagrał zaledwie 11 minut z powodu urazu. W pierwszym meczu przeciwko Miami, gdzie wynik cały czas praktycznie był na styku Ginobili rozegrał już 32 minuty, zaliczył 11! asyst i był jednym z tych, którzy walnie przyczynili się do zwycięstwa Spurs. Dzisiaj nie zanosi się, na łatwą wygraną, jednych lub drugich, więc Manu powinien mieć zagwarantowane co najmniej te 30 minut na parkiecie, a wtedy o asysty można być spokojnym przy liczbie solidnych egzekutorów, jakich posiada San Antonio. Pop nie jest ślepy i na pewno widział, że grając small ballem z Ginobilim, Parkerem i Diawem w jednej piątce Spurs byli najefektywniejsi i pod względem ofensywy wyglądali zdecydowanie najlepiej w tym ustawieniu. Dzisiaj, jeśli gospodarze chcą zrobić milowy krok w kierunku mistrzostwa to Manu Gino znów musi być tym który zrobi różnicę na ich korzyść.

Otrzymane punkty reputacji: +13
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Czas wznowić temat bo sezon ogórkowy mnie rozleniwił, a czas to pieniądz :cool: Te dzisiejsze bety będą już na poczet września z racji tego, ze zbliża się już koniec miesiąca, a w lipcu i sierpniu nie było nic podawane przeze mnie.
Ruszają MŚ w koszykówce. Zaraz pierwsze mecze, więc ruszamy:

Chorwacja - Filipiny
Chorwacja powyżej 91 pkt
1,89
Betsson
Stawka: 5j
PW: 9,45

Egipt - Serbia
Serbia -13,5 HT
1,87
Betsson
PW: 9,35​

I jeszcze tenis stołowy na 13:30

Tiago Apolonia - Quadri Aruna
Apolonia -1,5
1,66
Bet365
PW: 9,96​

Otrzymane punkty reputacji: +25
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Kajam się bo z racji tego, że temat został na pierwszy rzut oka przeze mnie zaniedbany to tak nie jest. Mimo, że zdecydowana większość miesięcy od momentu, gdy go założyłem była na plus to postanowiłem zmienić idee, którą będę się kierował. Od teraz temat będzie obejmował tylko i wyłącznie rozgrywki NBA. Nie będzie wyjątków i zmieniania reguł. Dlaczego? Bo zauważyłem, że NBA przyniosło w poprzednim sezonie zyski, które mnie urządzały i które były większe niż po włączeniu innych dyscyplin do tematu. Typy, które tu wrzucam są grane przeze mnie praktycznie w 100%. Stawka niezmienna (1-10j). Ten post ma także przypomnieć jakimi zasadami powinniśmy kierować się podczas gry (pierwsze 9 wierszy):
http://forum.bukmacherskie.com/f59/czysty-umysl-karmola-zakaz-komentarzy-w-temacie-101718.html#post4136288
Teraz przejdę do typów długoterminowych. Sezon rusza już za kilka dni. Nie ma co czekać. Jedyny problem to zapewne zamrożenie kasy na dłuższy okres czasu, ale kto się zdecyduje to na pewno na tym nie straci. ;)

Atlanta Hawks zakwalifikuje się do playoffs
1,70
Bwin
Stawka: 8j
PW: 13,6​

Ten bet w mojej opinii kwalifikuję się na 10/10, choć rzadko znajduje się podobne typy. Grane trochę lżej tylko dlatego, że na rozstrzygnięcie przyjdzie poczekać kilka miesięcy. W poprzednim sezonie Atlanta mimo, że grała bez swojego najlepszego gracza, Ala Horforda praktycznie przez 3/4 sezonu to potrafiła znaleźć się w PO. Wschód jest słabszą konferencją niż Zachód i uważam, że Atlanta spokojnie odnajdzie się w nowej rzeczywistości. Hawks mają szeroki skład z silną pierwszą piątką. Ich siłą jest gra, która bazuje na obwodzie. Mają niezliczoną liczbę graczy mogącą zapewnić odpowiedni spacing i zabijać rywali trójkami. Elitarnym zawodnikiem pod tym względem jest na pewno Korver, ale i inni, jak już wspomniałem potrafią trafiać regularnie trójki. Oprócz tego powrót Horforda spowoduje, że i pod koszem Atlanta będzie silniejsza. Kiedy trzeba poświęcić więcej uwagi na gości pod koszem, robi się miejsce na obwodzie i odwrotnie. To są banały, ale właśnie to jest siłą Atlanty. Wszechstronność. Oni nie tylko wejdą do top8 Wschodu, ale być może wywalczą przewagę parkietu w pierwszej rundzie PO.

Rookie of the Year 2015
Jabari Parker
@3,50
Unibet
Stawka: 4j
PW: 14

Co tu dużo mówić. Draft miał trzech wyraźnych faworytów w osobach Wigginsa, Parkera i Embiida. Ten ostatni mógłby być poważnym kandydatem do rookie of the year, ale miał operowaną stopę i przegapi cały następny sezon. Wiggins trafił do drużyny, w której jest kilku innych graczy mogących go trochę przyćmić. Rubio, Young, Martin to wszystko zawodnicy mogący przejąć rolę głównodowodzącego w każdym kolejnym meczu. Oczywiście Wiggins ma olbrzymi potencjał. Jak na swój wiek jego atletyzm robi wrażenie, jest przebojowy i po prostu dobrze wróży, ale jeszcze sporo przed nim zanim stanie się liderem swojej drużyny i kimś, kto może robić różnicę w każdym meczu. Jabari Parker zrobił na mnie spore wrażenie w preseason. Gość wygląda naprawdę na zawodnika, który już teraz jest gotowy do gry na najwyższym poziomie. Zresztą takie właśnie były głosy ekspertów jeszcze przed Draftem. Sprawia wrażenie dojrzałego i inteligentnego gracza. Dochodzi fakt, że łatwiej będzie mu się wyróżnić na tle swojego zespołu bo Bucks mimo, że wyglądają lepiej niż przed rokiem, wciąż nie mogą liczyć w tym sezonie praktycznie na nic. Nie dziwię się więc, że to on jest w tej chwili faworytem do zdobycia nagrody za najlepszego pierwszoroczniaka. Smart, Noel? Tak, dobrze się zapowiadają, ale jednak to Parker jest dla mnie number one.

Kolejne typy będą się pojawiać już regularnie od przyszłego tygodnia, kiedy to sezon ruszy pełną parą. Zapewniam. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +8
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Czujecie już tą atmosferę? ???? Sezon zbliża się wielkimi krokami. Pierwsze mecze za kilkadziesiąt godzin. Ja już od kilku dni mam upatrzony jeden typ i chyba nie ma co zwlekać, tylko trzeba grać bo linia już spadła o jedno oczko i myślę, że finalnie zostaną z niej jakieś ości.

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks
Dallas +6,5 ✅✅ !
1,95
Betsson
PW: 11,7

Inauguracja sezonu i derby Teksasu. Brzmi zacnie. Spurs, obrońcy tytułu, otwarcie rozgrywek we własnej hali, niezwykle doświadczona drużyna, nic tylko wygrać, czyż nie? No niekoniecznie. Ostrogi to specyficzny zespół ze specyficznym coachem geniuszem. Do preseason nie przywiązywali w zasadzie żadnej wagi. Doszło do tego, że właściciel Suns musiał przepraszać własnych kibiców za to, że wszyscy najlepsi gracze Spurs wraz z Popem nie stawili się na meczu ze Słońcami. Jak będzie wyglądać najbliższy sezon tej ekipy? Na pewno będą jednym z faworytów do końcowego triumfu, ale nie to w tej chwili mnie interesuje... Kawhi Leonard ma problemy z oczami. Infekcja, której się nabawił jest poważniejsza niż myślano. Miał wrócić już kilka dni temu, a w tej chwili pod znakiem zapytania stanął jego występ z Dallas. Nie trenował z drużyną, nie grał w meczach kontrolnych. to może stanowić jakiś problem nawet jeśli ostatecznie zdąży na mecz otwarcia. Tiago Splitter, kontuzja łydki, z którą zmaga się od dłuższego czasu. W tej chwili raporty mówią, że ciężko będzie mu się wyrobić na Mavs. Ci dwaj gracze stanowią przede wszystkim o dobrej obronie Spurs i bez nich defence może sporo ucierpieć. Nawet jeśli ostatecznie obaj zagrają to typ wciąż będzie aktualny bo po drugiej stronie mamy Dallas Mavericks.

Goście w poprzednim sezonie nie zachwycali w regular season i do końca walczyli o udział w PO. Gdy już się tam znaleźli byli o krok od wyeliminowania Spurs już w pierwszej rundzie playoffów. Stało się tak głównie z powodu świetnego planu taktycznego Ricka Carlisle&#39;a, jednego z lepszych fachowców w NBA. Carlisle niezmiennie urzęduje w Mavs, jako headcoach, a skład Dallas jest lepszy i szerszy, niż w poprzednim sezonie. Odeszli tacy gracze, jak Dalembert, Marion, czy Calderon, ale na ich miejsce są Chandler, Parsons i Nelson. Chandler jeśli mu zdrowie dopisze może być sporym upgradem na pozycji centra, Parsons to dla mnie strzał w dziesiątkę Mavs bo gość jest niesamowicie pożytecznym zawodnikiem, na dodatek wciąż się rozwijającym. Dodać do tych graczy ich lidera Nowitzkiego i Ellisa, który ma za sobą chyba swój najlepszy sezon w NBA i mamy paczkę, która może naprawdę solidnie namieszać na silnym Zachodzie. Mają oni również solidną ławkę rezerwowych i o zaplecze nie ma co się martwić. W presason pokazali, że będą groźni dla każdego, bez wyjątku. Na dzień dzisiejszy sprawiają wrażenie lepiej przygotowanych do sezonu i ja po cichu liczę nawet na ich zwycięstwo, a opcja z handi wydaje się bardzo atrakcyjna. Jeszcze wracając do Spurs... oprócz problemów dwójki wymienionych graczy wykluczony jest oczywiście występ Millsa, a Manu sprawiał wrażenie w ostatnich dniach człowieka, który potrzebuje jeszcze co najmniej kilku tygodni, zanim znajdzie się w optymalnej formie. Zresztą sam o tym wspomniał. San Antonio ma szeroki roster i na pewno zawsze są niebezpieczną drużyną, ale w meczu otwarcia idę w stronę Mavs.

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +11
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Klay Thompson over 19 pkt ZWROT
1,85
Unibet (marathon ma 18,5, ale tam nie mam środków)
PW: 11,1​

Dzisiaj Warriors zainaugurują sezon w meczu wyjazdowym z Sacramento Kings. Gospodarze to ekipa budowana w dość chaotyczny sposób i niektóre ich ruchy są dość niezrozumiałe. Czeka ich kolejny sezon przeciętnej gry i nie zmieni tego fakt, że posiadają podkoszową bestię, w osobie Cousinsa. Jeśli chodzi już konkretnie o mój typ to Klay Thompson jest czołową postacią zespołu Wojowników. Z roku na rok ich aspiracje są coraz większe i jeśli tylko zdrowie będzie dopisywało (głównie mam tu na myśli Boguta i Iguadolę) to mogą stać się czołową siłą na Zachodzie. Nowy coach, Steve Kerr ma wydobyć z tego teamu potencjał ofensywny, jaki w nich drzemie, a jaki nie był do końca realizowany przez jego poprzednika (12 miejsce w lidze). Już w preseason było widać, że zawodnicy dość szybko się uczą i dobrze realizują pomysły Kerra. Co ważniejsze, wydaje się, że to właśnie Thompson wyróżniał się na tle kolegów. Rzucał średnio ponad 29 pkt/per36, czyli... kosmos. Już na MŚ można było zaobserwować, że poprawił kozioł, próbuje być agresywniejszy, częściej wchodząc pod kosz. Preseason, choć nie można brać go za główny wyznacznik, pokazuje, że Klay się rozwija i staje się bardzo wszechstronnym graczem (trzeba pamiętać, że jest również dobrym obrońcą). Co jeszcze? Na pewno to, że dzisiaj patrząc na jego matchup nie będzie miał zbyt trudnego zadania, by ogrywać swojego odpowiednika. Ben McLemore to słaby defensor, często gubiący krycie, a przecież Thompson po zasłonach robionych dla niego oddaje rzuty bardzo szybko, a jego celownik jest nastawiony zazwyczaj nienagannie. Kolejnym argumentem, który przemawia na korzyść overa jest absencja Davida Lee. Lee zazwyczaj punktuje na bardzo solidnym poziomie i nawet jeśli zmiennik, czyli Green jest dobrym, wciąż rozwijającym się graczem, traktowany jest przynajmniej póki co bardziej, jako role player niż podstawowa opcja w ataku Warriors (Green o wiele lepiej broni niż Lee). Jest być może jeszcze coś, co powoduje, że Klay spisuje się w ostatnim czasie tak dobrze... GSW mają jeszcze 2 dni na przedłużenie z nim debiutanckiej umowy. Sporo mówi się o tym, że wciąż są pewne różnice pomiędzy zainteresowanymi stronami bo Thompson chce maxa, a władze klubu niekoniecznie podzielają jego opinię, Tak czy owak kompromis pewnie zostanie osiągnięty, aczkolwiek każdy kolejny udany występ Klaya dostarcza jego agentowi jakże przydatnych argumentów w negocjacjach. Linia jest ustawiona praktycznie na poziomie jego średniej z poprzedniego sezonu (pół oczka wyżej). Wszystko, co wyżej napisałem skłania mnie ku overowi.
Swoją drogą, Iguodala ma dzisiaj wystąpić w roli rezerwowego i grać, jako sixth man przynajmniej do czasu powrotu Livingstona. Wg. mnie bardzo ciekawy pomysł bo byłoby to niesamowite wzmocnienie ławki Warriors. Oprócz tego, że to świetny obwodowy obrońca to i po atakowanej stronie parkietu jeszcze w Denver potrafił kręcić bardzo dobre cyferki... W GSW stał się gościem od czarnej roboty i jego pozycja w ofensywie została zmarginalizowana. Barnes, mimo, że miał słaby poprzedni sezon, to stać go na lepszą grę i może wciąż się rozwijać. Myślę, że z taka zamiana ról byłaby pozytywną zmianą i przyniosła korzyść zespołowi.
Powodzenia!

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Kevin Love under 23,5 pkt ✅✅
1,83
PaddyPower
PW: 10,99

Dzisiaj będzie krótko, ale mam nadzieję, że wstrzelę się w najważniejsze argumenty przemawiające za typem. Love w Minnesocie był żarłaczem wszystkich możliwych cyferek. Człowiek orkiestra, jak go wtedy nazywałem rzucał masę pkt, zbierał i asystował. Jednak był zdecydowanym liderem w przeciętnym zespole, stąd jego rola była ogromna. Teraz w obliczu przejścia do drużyny Cavs kilka rzeczy się zmieni. Jego partnerami są gracze lubiący mieć piłkę w rękach, czyli Irving i Waiters. Nie wspominam nawet o Lebronie bo to sprawa oczywista, że i on często bierze sprawy w swoje ręce. Tak więc uważam, że zdobycze punktowe pomiędzy kolejnymi zawodnikami Cavs rozłożą się w sposób równomierny i nawet przy wysokim wyniku nie będzie jakiś specjalnych kominów. Rolą Love&#39;a w Cleveland nie będzie już tylko zdobywanie pkt, ale też rozciąganie gry i robienie miejsca dla innych bo wiadomo, że takiego zawodnika, jak Kevin kryć wypada. To, że Cavs grają dzisiaj ze słabymi Knicks może w tym typie jedynie paradoksalnie pomóc. Blow out i mniejsze minuty dla starterów to scenariusz jak najbardziej możliwy w obliczu jutrzejszego trudnego spotkania z Bulls, gdy to Cavs będą b2b.
Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +68
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Brandon Jennings under 13,5 pkt ⛔⛔ 1Q dzień konia.
Sportingbet
1,85
Stawka: 7j
PW: 12,95​

Chyba jedyny bukmacher, który wystawił linię na tego zawodnika. Jego charakterystyka? Jeździec bez głowy, brak selekcji rzutów, bardzo słaba skuteczność zarówno po penetracjach, jak i z półdystansu. Ścisła czołówka jeśli chodzi o najgorszą skuteczność w lidze w ubiegłym sezonie i nie tylko ubiegłym. ???? Oczywiście nabijał po kilkanaście pkt/mecz bo oddaje stosunkowo sporo rzutów. Co jeszcze przemawiam za underem w dniu dzisiejszym? Nowy coach Detroit, Stan Van Gundy nie darzy go zaufaniem i mimo, że Jennings rozpoczyna mecze w s5 to szybko zostaje zmieniany i przez większą część meczu przesiaduje na ławce. 20 minut z Denver na otwarcie sezonu, 16 minut z Wilkami dzień później. W obu spotkaniach rzucił po 4 pkt. To nie zwiastuje niczego dobrego.

Sergey Ibaka over 16,5 pkt ✅✅
Sportingbet
1,85
PW: 12,95

Koniec analizy ????​
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/242226/reggie-jackson-(ankle)-doubtful-saturday
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/242223/jeremy-lamb-(back)-is-doubtful-saturday
Lamb i Jackson mieli dzisiaj grać, ale ostatecznie ich występ jest wątpliwy i raczej nie pojawią się na parkiecie. W związku z tym OKC ma 8 graczy w rotacji w tym kilku, którzy choćby bardzo się starali nie mają talentu strzeleckiego (sztandarowy przykłada to Perkins ;)). Ibaka odda sporo rzutów o czym jestem przekonany. Jeśli jego skuteczność będzie choć na przyzwoitym poziomie nie widzę możliwości, by ten over nie wszedł. Jeśli jakimś cudem któryś z wyżej wymienionych graczy (Jackson, Lamb) pojawi się na boisku typ wciąż pozostaje aktualny.

Pau Gasol over 16 pkt ✅✅
1,90
Marathonbet
PW: 11,4

Deron Williams powyżej 22,5 pkt + asysty ⛔⛔
1,85
Betsafe
PW: 11,1

Otrzymane punkty reputacji: +16
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Drużyna z największą ilością pkt w jednej kwarcie:
Rockets ⛔ :?
1,37

Dallas - Boston
Boston +14,5 ✅
1,41

Ako: @1,94 Bet365 ⛔⛔
PW: 11,64

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans
under 187,5 ✅✅
1,87
Marathonbet
PW: 11,22​

W zależności od tego czy zagra Lee w Miśkach czy też nie być może jeszcze jeden typ na zawodnika pojawi się do 1:00

Otrzymane punkty reputacji: +10
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
LaMarcus Aldrige powyżej 23,5 pkt ⛔⛔
1,90
Favbet
PW: 13,3​

Dziś w nocy starcie Portland - Cavaliers, więc wydaję mi się, że będzie to kwintesencja ofensywnej koszykówki bo zarówno jedni, jak i drudzy dysponują wielkim potencjałem po atakowanej stronie parkietu, natomiast w obronie bywa to różnie. U Cavaliers to kwestia dotarcie się &quot;systemu&quot; i jednak ograniczone możliwości niektórych zawodników w obronie. U gospodarzy być może narzucanie szybkiego tempa meczu przez co nie są czołową obroną ligi. Będzie to również starcie na linii Aldrigde - Love, czyli czołowych zawodników na swojej pozycji w NBA. O ile Love musi się przystosować do nowej rzeczywistości, gdzie nie będzie już pierwszoplanową postacią swojej drużyny, to LaMarcus wciąż nią jest i dziś kolejny raz będzie to musiał udowodnić, jeśli Portland chcą uzyskać tu korzystny rezultat. Aldridge oddaje w każdym spotkaniu ok. 20 rzutów i zazwyczaj robi to na dobrej skuteczności. Było tak w poprzednim sezonie i jest tak w tym, gdzie w 3 dotychczasowych spotkaniach przekroczył granicę 50% dwukrotnie, a tylko z Kings zanotował słabsze spotkanie (gdzie i tak zdobył 22pkt). Nazywany królem midrange i chyba nie jest to przesadą. Na półdystansie czuje się jak ryba w wodzie mając dobrze ułożony rzut i trafiając stamtąd z wielką regularnością. Kto nie wierzy niech włączy sobie ubiegłoroczną serię z Houston w PO, gdzie zaliczał kosmiczne staty. Oprócz tego potrafi również być efektywny bliżej kosza przy samej obręczy, czy w post-up. Zawodnik kompletny, jak dla mnie i wraz z trendem, który można zauważyć od jakiegoś czasu próbuje rozwijać swój rzut za 3 i tym samym rozciągać grę swojej drużyny. Na przeciw siebie będzie miał wspomnianego Love, który o ile w ataku jest graczem nietuzinkowym to w obronie nie ma co ukrywać wieje mizerią. Trzeba jednak przyznać, że w tych pierwszych meczach sezonu widzę u niego zaangażowanie w obronie, co nie zmienia faktu, że dobrym defensorem nie można się stać z dnia na dzień. Jest jeszcze jeden argument, a mianowicie słaba postawa Lillarda z początku tego sezonu, który nie może odnaleźć swojego rzutu i notuje słabe występy. Co prawda może on się przebudzić w każdym momencie, ale to jednak nie zmienia głównej tezy, że to od Aldridge&#39;a zależy najwięcej w tej drużynie. Zapowiada się naprawdę wyrównany i interesujący mecz, w którym Aldridge powinien spędzić na parkiecie sporo czasu, a wtedy jego over wydaje się wielce prawdopodobny.
Powodzenia!
E: marathon linia 24

Otrzymane punkty reputacji: +9
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Miami Heat - Houston Rockets ⛔⛔
Heat
1,88
Pinnacle
PW: 11,28​

Kurs w stosunku do wyjściowego wzrósł i wcale mnie to nie dziwi. Przecież Rakiety mają bilans 4-0. Harden i Howard to medialni gracze i ludzie nie zagłębiający się tak bardzo w realia NBA pewnie myślą, że są najlepsi na świecie. ???? W dodatku Z Miami odszedł King James i Heat chylą się ku upadkowi. Kto by przecież pomyślał, że Deng i Josh McRoberts mogą być wartościowym uzupełnieniem składu i wnieść sporo zarówno do ataku, jak i obrony zespołu z Florydy. Nie chcę oczywiście tu stwierdzać, ze Miami są silniejsi niż w ostatnich 4 latach bo to by było nieprawdą, ale póki co ich koszykówka wygląda naprawdę obiecująco i widać większe zróżnicowanie w poczynaniach ofensywnych drużyny prowadzonej przez Spoelstrę. Zacznijmy więc od gości. Co my tu mamy? Na pierwszy rzut oka wygląda to dobrze. Pierwsza piątka na papierze to jedno z najlepszych zestawień w NBA. Dwaj liderze, czyli Howard i Harden wspomagani przez Arizę i Jonesa, a do tego Pat Beverley, chyba najbardziej nielubiany gracz przynajmniej na swojej pozycji ze względu na swoją zadziorność i świetną obronę. To teraz sięgnijmy trochę głębiej i pojawiają się pierwsze rysy na tej karoserii...(w s5 też one są) ławka Houston to dla mnie osobiście żart. Głębia składu tam praktycznie nie istnieje, jeśli uznamy, że Rockets to kandydat do odegrania znaczącej roli w tym sezonie. Motiejunas? Black? Canaan? Tam najjaśniejszym punktem jest pewnie Terry, mający swoje najlepsze lata za sobą. Specjalnie spojrzałem na staty tych zawodników w tym sezonie i mimo, że Houston wygrali wszystkie 4 spotkania to ławka w większości była na minusie. No właśnie, wygrane 4 mecze, czyste konto jeśli chodzi o porażki. Na swoim rozkładzie goście dzisiejszego spotkania mają takie potęgi, jak: Lakers, Utah, Boston i Philę, faktycznie robi wrażenie. ;) Ci pierwsi w wielkim kryzysie, drudzy to melodia przyszłości, Celtics w przebudowie i na koniec ekipa rodem wzięta z D-leauge. Ten bilans jest zakłamany, nie ma co do tego wątpliwości. Dzisiaj czeka ich pierwszy poważny test i myślę, ze go obleją. Nie ma co ukrywać, Howard, a w szczególności Harden swoje zrobią, ale reszta może nie podołać. Pod znakiem zapytanie stoi występ Beverleya, który wczoraj opuścił mecz z 76ers i dobrze by było gdyby nie zagrał, ale mój typ uwzględnia jego, jako mogącego dziś wystąpić. Rockets b2b, co może nie będzie miało kluczowego znaczenia bo to początek sezonu, ale jednak liderzy zagrali wczoraj pod 40 minut i na pewno nie wpływa to pozytywnie na zespół. Trzeba brać poprawkę na to, że być może nie doceniam drużyny z Teksasu, ale będę się trzymał swojego zdania póki mi nie udowodnią, że jest inaczej. Ogólnie rzecz biorąc grają oni bardzo schematycznie bo większość zagrywek to izolacje na Hardena. Mało tam jest sprawnego operowania i dzielenia się piłką.
Co można powiedzieć o gospodarzach? Heat również nie zaznali jeszcze goryczy porażki i mają bilans 3-0. Zwycięstwa nad Wizards, Philą i Toronto, z czego najbardziej wartościowe to ostatnie bo Raptors to zespół pełną gębą, a Miami miało raczej mecz pod kontrolą. Roster Heat jest naprawdę solidny i jeśli tylko zdrowie dopisze to mogą być w czubie konferencji wschodniej. Chris Bosh po odejściu Lebrona stał się Boshem z Toronto, który notował bardzo dobre występy, przy tym rzucając i zbierając na poziomie 23/10. Tak samo jest teraz. Boshozaur znów jest pierwszą opcją w ataku i robi wszystko, by zapracować na ogromny kontrakt, który dostał. Zdrowy Wade to dobry Wade. Na razie u progu sezonu nie jest pod tym względem najgorzej, więc o jego dobre występy nie ma co się martwić. Deng, wracający do zdrowia McRoberts to bardzo pożyteczni gracze. Ten pierwszy robił sporo dobrego dla Bulls i już teraz udowadnia, że będzie to dobry ruch Heat. Ten drugi potrafił kryć niedoskonałości Jeffersona w obronie będąc jeszcze w Bobcats, a na dodatek jest przydatny w rozciąganiu gry bo jako strech-czwórka grozi rzutem za 3, a do tego świetnie podaje i dobrze asystuje. Heat mają na pewno większą głębie składu od Rockets i własnie w tym upatruję tą kluczową przewagę, która rozstrzygnie mecz na korzyść gospodarzy. Na każdej pozycji jest wartościowy zmiennik i liczę, że będą oni górować nad swoimi odpowiednikami, dzięki czemu wydatnie przyczynią się do 4 zwycięstwa Heat w tym sezonie.
Oprócz tego powyżej typ na Aldridge&#39;a. Również zachęcam do zapoznania się. ;)
Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +2
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Wczoraj nie poszło, więc dzisiaj musi być lepiej. ;)

Al Jefferson over 19,5 pkt ✅✅
1,80
Favbet

DeAndre Jordan powyżej 10,5 zbiórek ✅✅
1,85
Betsafe
PW: 11,1

Boston Celtics - Toronto Raptors
Boston ⛔⛔ warto zobaczyć w jakis sposób przegrali mecz
1,85
Marathonbet

Sacramento Kings - Denver Nuggets
Denver +4 ⛔⛔
1,93
Marathonbet
PW: 11,58

Detroit Pistons - New York Knicks
Pistons -4 ⛔⛔ to samo co z Bostonem...
1,94
Marathonbet
PW: 11,64

San Antonio Spurs - Atlanta Hawks
Hawks +8 ✅✅
1,96
PW: 9,8

Tu zamiast 3/3 powinno być 5/1...do teraz nie wierzę co to były za mecze. ????

Otrzymane punkty reputacji: +21
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Jeszcze tak:
Marc Gasol powyżej 17 pkt ✅✅
1,85
Betsafe
PW: 12,95​

Biorę to dość pewnie. Już w wakacje z obozu Miśków dochodziły głosy, że Gasol jest przygotowywany do odegrania większej roli w ofensywie bo ma do tego predyspozycje. Marc mało mówiąc zaczął dużo robić i na 4 spotkania RS tylko raz nie przekroczył powyżej linii, a było to w ostatnim meczu z Pelikanami, którzy imponują swoim frontcourtem. Davis i Asik to byli naprawdę wymagający rywale i czas wrócić do tego do czego Hiszpan nas przyzwyczaił. Jak na centra ma spory repertuar zagrań i dzisiaj powinno być to widoczne przeciwko Suns bo pod koszem ciężko mi znaleźć odpowiedź na Gasola. Już w poprzednim roku rzucił przeciwko Słońcom 18 pkt, gdzie był mniej wykorzystywany w ofensywie i oddawał mniej rzutów. Teraz to fundamentalna postać Memphis i tylko słaba skuteczność może tu stanąć na przeszkodzie, by ten bet nie wszedł, a że Gasol poniżej solidnego poziomu nie schodzi to jestem dobrej myśli. Na chłopski rozum można przypuszczać, że biorąc pod uwagę styl gry gospodarzy, tych posiadań z jednej jak i z drugiej strony może być jeszcze więcej niż zazwyczaj, więc to kolejny mały argument za typem. Chodzi mi oczywiście o up tempo, jakie prezentują Słońca. Linia chyba najniższa z dostępnych. Dzisiaj zapowiada się szalona noc bo zagrałem jeszcze kilka innych typów, ale widnieją one jedynie u mnie w temacie. ;)
Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +1
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Dzisiaj bida pod koszem Spurs, więc Howard powinien tam grasować. Zagra spore minuty bo mimo, że Ostrogi osłabione to mają szeroką rotację i już nie raz udowodnili, że mogą trzymać wynik bez swoich kluczowych graczy. Harden czy Ariza też pewnie trochę się namęczą z Greenem i Leonardem, więc warunki dla overa są dobre. Byle nie wpadł w jakieś foul trouble.

Dwight Howard over 18 pkt ✅✅ juz w 2Q ;)
1,952
Marathonbet
PW: 11,72​

Otrzymane punkty reputacji: +20
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Jeśli ten pierwszy nie wejdzie to przestaje się bawić w niższe kursy niż 1,80 w NBA. ;)

Boston Celtics - Indiana Pacers
Boston ✅
1,40

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks
Hawks +7 ✅
1,40

Ako: @1,95 Marathonbet
Stawka 7j
PW: 13,65 ✅✅

Toronto Raptors - Washington Wizards
Raptors -3 ✅✅
1,90
Marathonbet
PW: 11,4

Otrzymane punkty reputacji: +40
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Warriors w tej chwili nie ma słabych punktów. Teoretycznie dzięki Thompsonowi i Bogutowi mogą ograniczyć Hardena i Howarda, choć wiadomo, że tylko w jakimś stopniu bo swoje liderzy Rakiet rzucą. Ci z kolei nie mają na Splash Brothers żadnej odpowiedzi. Nie gra Beverley, nie będzie plastra na Curry&#39;ego. Warriors powinno ich rozstrzelać na dystansie. Do tego szersza ławka zrobi różnicę. Pisałem w podobnym tonie grając na Heat przeciw Rockets, ale Warriors &gt; Heat. Win gości i pierwsza porażka Rakiet w sezonie jak dla mnie.

Houston Rockets - Golden State Warriors
Warriors ✅✅
2,08
Marathonbet
PW: 14,56

Otrzymane punkty reputacji: +23
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Lance Stephenson powyżej 10,5 pkt ⛔⛔ 3/12 z gry... słabo
1,85
Sportingbet
PW: 11,1​

&quot;Born Ready&quot; jeszcze nie taki ready, ale ten niepokorny zawodnik na przestrzeni ostatnich dwóch sezonów poczynił ogromne postępy. W Indianie jeden z kluczowych graczy. Pokazał się tam, jako bardzo wszechstronny player. Dobrze zbiera, asystuje i prezentuje dobry poziom w defensywie. Przeprowadzka do Charlotte pokazuje jednak u progu sezonu, że nie wszystko idzie po jego myśli. Mimo, że wyżej wspomniana uniwersalność przydaje się w niektórych fragmentach meczów, to zatracił gdzieś swój rzut i skuteczność Lance&#39;a nie powala na kolana. Dlaczego więc dziś gram jego over? Linia 10,5 pkt zdecydowanie do tego zachęca. Po pierwsze ze względu na drużynę, która staje dzisiaj po drugiej stronie barykady. Lakers w obronie są tragiczni. Tracą ponad 117 pkt/100 posiadań, co jest statystyką druzgocącą, ale co się dziwić, jeśli przyjrzymy się personaliom tej ekipy. ???? Tam nie ma kto bronić i raczej nie ma co liczyć na poprawę w tym aspekcie gry. Kolejny argument to styl gry Lakers. Już teraz można zauważyć, że run&amp;gun, które miało miejsce w poprzednim sezonie, funkcjonuje również i w tym. Nie widzę w tej taktyce żadnego ładu i składu bo ciężko powiedzieć, by Lakers mieli odpowiednich wykonawców, by przynosiła ona efekty. 3 tempo w lidze mówi samo za siebie. Dlaczego to jest coś co może pomóc w overze Stephensona? Ano dlatego, że chłopak czuje się najlepiej w kontrach i potrzebuje się nakręcić, by wznieść się na swój optymalny poziom. W tym meczu będzie na pewno kilka okazji na łatwe pkt po stratach LA bo ich transition defense nie istnieje. Poprzedni rywale Hornets zazwyczaj lubowali się w poukładanej koszykówce lub po prostu w wolniejszym tempie rozgrywania swoich akcji. Tak było z Miśkami, Knicks, Heat, czy Pelicans. Żadna z tych drużyn póki co nie może równać się z tempem narzucanym przez Lakers, więc tak! w tym meczu Lance powinien się odnaleźć. Kobe, jako defensor może istniał kilka lat temu, jak był młodszy. Teraz często gubi krycie i po prostu nie nadążą, a to on będzie przez większą część spotkania odpowiedzialny za krycie Lance&#39;a. Co jeszcze? 2 dni temu z Hawks Stephenson rzucił nieprawdopodobnego buzzer beater&#39;a na wagę zwycięstwa po dwóch dogrywkach. Akurat w jego przypadku to może być pewien moment przełomowy, dzięki któremu nabierze większej pewności siebie i zacznie rzucać na lepszej skuteczności. Dzisiaj do tego świetna okazja.

Jeszcze jeden typ. Spore handi, ale ja kompletnie nie widzę Phili w konfrontacji z Raptors. Tu nawet drobne rozluźnienie miejscowych nie powinno stanowić kłopotu, by zrobić blow out na przyjezdnych.
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers
Raptors -13 ✅✅ 120-88 ;)
1,92
Marathonbet
PW: 11,52
Złapany też @8,50 na +26 w WH, ale to już zakulisowa informacja. ????
Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +34
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Chicago Bulls - Detroit Pistons
under 190,5 ⛔⛔ na styk
1,94
Pinnacle
PW: 13,58​

Kolejne spotkanie, które kusi, a którego nie gram to zwycięstwo Indiany. Już w połowie poprzednich rozgrywek zacząłem obserwować pewną zależność, którą na razie zachowam dla siebie. ;) Występuje ona akurat w tym meczu i wg niej liczę na win Pacers. Tego typu bez względu na wynik nie będę liczył do statystyk, ale być może w przyszłości w ten sposób będę grać, a wtedy podzielę się swoimi przemyśleniami. Załóżmy, że od tego momentu raz na jakiś czas będę w formie testu podawał takie typy, które wspólnie poddamy obserwacji. ????

Indiana Pacers - Utah Jazz
Pacers -2,5 ✅✅
1,98
Pinnacle​

Otrzymane punkty reputacji: +10
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Dallas Mavericks - Sacramento Kings
Dallas -7 ✅✅
1,90
Bet365
PW: 13,3​

Nie ma co dłużej czekać. Od rana chodzi a mną ten bet, ale teraz przekonałem się do niego po tej informacji:
http://www.rotoworld.com/headlines/n...ubtful-tuesday
Podstawowy rozgrywający Kings najprawdopodobniej nie zagra w dzisiejszym spotkaniu, a to ogranicza pole manewru gości. Collison może nie jest jednym z tych decydujących koszykarzy na parkiecie, ale jego dobrze przebiegająca adaptacja w nowym zespole i przydatność dla niego jest niezaprzeczalna. Tym samym rotacja Sacramento stanie się krótsza, a do s5 wskoczy Sessions, który zaczął sezon nie najlepiej. Królowie zaczęli rozgrywki zaskakująco dobrze. Cousins i Gay robią dobrą robotę. Z ławki m.in ożył Landry, ale to nie jest zespół, któremu warto zaufać w dłuższej perspektywie czasu. Ostatnio przegrali już ze zdziesiątkowaną kontuzjami Oklahomą i myślę, że wszystko wróci do normy. Mavs podrażnieni porażką z Heat, gdzie ich główna broń, czyli świetna ofensywa funkcjonowała bardzo słabo. Dwa takie mecze z rzędu im się raczej nie przytrafią i Kings zostaną moim zdaniem dzisiaj rozstrzelania w Teksasie.

Reggie Jackson powyżej 18,5 ✅✅
1,86
Marathon
PW: 13,02​

Co tu się dużo rozwodzić. Reggie wrócił po kontuzji i w każdym z ostatnich czterech spotkań przebywał na parkiecie ponad 40 minut. Oddaje sporo rzutów i jedynym problemem jest jego skuteczność, która nie powala na kolana. Aczkolwiek dzisiaj zapowiada się wyrównany mecz na wyjeździe z Bucks, więc Jackson pewnie obok Ibaki znów będzie musiał odgrywać kluczową rolę w Oklahomie. Thunder wciąż w okrojonej sromotnie rotacji bez swoich gwiazd, więc to tylko lepiej dla typu. Jego odpowiednik na pozycji PG, Brandon Knight nie powinien być tu przeszkodą bo to słaby defensor. Jackson ma urozmaicony wachlarz zagrań. Potrafi rzucić z dystansu, jak również zdobyć punkty po penetracji. Staje też na linii rzutów wolnych także okazja do przekroczenia 18 pkt jest. Szanse oceniam, jako spore, więc gram!
Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +27
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom