>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Czysty umysł Karmola - ZAKAZ KOMENTARZY W TEMACIE

Status
Zamknięty.
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Chris Paul over 18 pkt ✅✅ 31 pkt ;)
1.90
Marathonbet
Stawka: 8j
PW: 15,2

Zamierzam wieczorem pograć również pkt + asysty tego zawodnika. Na Paula nie ma obrońcy w zespole Dallas. Do tego szykuje się szybki mecz i masa wolnych przestrzeni. Wczoraj fatalna dyspozycja rzutowa z Pelikanami (0/12 z gry!), więc dzisiaj powinien sobie odbić ten nieudany występ. Dochodzi fakt, że kontuzja, której doznał w tym sezonie miała miejsce akurat w meczu z Dallas, gdzie na początku 3Q musiał zejść z parkietu. Do tego czasu jego cyferki były imponujące:

http://stats.nba.com/gameDetail.html?GameID=0021300486

Najwyżej się przejadę, ale tak, jak wspomniałem, wieczorem linię zbliżoną
do 30,5 pkt + asysty pobieram z równie dużą odwagą co same punkty.
(zapewne Betsson/Betsafe).

Otrzymane punkty reputacji: +53
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Chris Paul over 17,5 pkt ✅✅ 31 pkt
1,85
Betsafe
PW: 14,8

Chris Paul over 27,5 pkt + asysty ✅✅ 40
1,70
Betsafe
Stawka: 9j
PW: 15,3

Chris Paul over 10,5 asyst ⛔⛔ 9
1,75
Betsson
PW: 15,75​

Nigdy tak nie gram, ale jestem bardzo mocno przekonany do tego typu. Trochę brakuje czasu, ale stawka jest po prostu mocna bo Paul dzisiaj będzie w żywiole. ????

Chris Paul ! ????​

Otrzymane punkty reputacji: +25
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Na sucho bo jeśli miałbym jeszcze napisać dzisiaj analizę to doba musiałaby się wydłużyć:

Zach Randolph over 28,5 pkt + zbiórki ⛔⛔ 28 ????
1,85
Betsson
Stawka: 7j
PW: 12,95

Toronto Raptors - Boston Celtics
Raptors -5,5 pkt
1,53

Orlando Magic - Charlotte Bobcats
Bobcats
1,50

Phoenix Suns - New York Knicks
Suns
1,40

Ako: @3,21 Betsson ⛔
Stawka: 5j
PW: 16,04

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Chandler Parsons powyżej 26 pkt + zbiórki + asysty ✅✅39 ;)
1,85
Betsson

Dzisiaj Rakiety bez Howarda, a wiadomo, że jest to ważna postać w ofensywie Houston. Asik nie jest w tym zespole delegowany to oddawania zatrważającej ilości rzutów, więc ta odpowiedzialność będzie ciążyć przede wszystkim na Hardenie i Parsonsie. Ważny mecz z Clippers, więc Ci dwaj Panowie muszą stanąć na wysokości zadania. Mimo wszystko na Hardena wysoka linia, a Parsons to zawodnik bardzo uniwersalny i bardzo pożyteczny po obu stronach parkietu. Swoje powinien rzucić tym bardziej pod nieobecność Howarda, a zbierać i asystować tez potrafi o czym świadczą jego występy na przestrzeni całego sezonu.

Otrzymane punkty reputacji: +13
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Lille - Guingamp
Lille ✅
1,65

Liverpool - Tottenham
LFC ✅
1,41

Ako: 2,63 Betsson ✅✅
PW: 11,65

Liverpool - Tottenham
LFC -1,5 ✅✅
2,02
Bet365
Stawka: 6j
PW: 12,15

Osasuna - Real Sociedad
Osasuna DNB zwrot
2,14
Betsson
PW: 10,70

Górnik Zabrze - Jagiellonia Białystok
Górnik ⛔⛔ 3:0 prowadzili...
2,09
Betsson
PW: 10,45

Rafael Nadal - Novak Djokovic
Nadal ⛔⛔
2,19
Betsson
PW: 13,14​

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
LeBron James over 26,5 pkt ✅✅
1,85
Unibet
PW: 14.8​

Sprawa wygląda dość klarownie i wydaję mi się, że to bardzo dobra propozycja na dzisiejszą nockę. Tego Pana nikomu przedstawiać nie trzeba, więc przejdę od razu do rzeczy. Miami podejmują w nocy Toronto, które jest rewelacją sezonu i walczy o 3 miejsce na Wschodzie, więc łatwo gospodarze mieć nie będą nie tylko zważając na ich średnią formę, ale też fakt, że najprawdopodobniej nie ujrzymy w zespole Heat Wade&#39;a:

http://www.rotoworld.com/player/nba/931/dwyane-wade

Dochodzi fakt, że wciąż nieobecny przeciwko Toronto będzie Allen, a i Mario Chalmers pomimo tego, że brał udział w w rannym treningu jest oznaczony statusem game-time. Rotacja Miami tym samym staje się uboższa o zawodników, którzy potrafią dać wiele w ofensywie. Naturalnym wyborem w tym przypadku wydaje się być over Jamesa, który co prawda w ostatnich meczach nie pokrywał linii, ale Heat mierzyli się z Detroit i Bucks, więc wysilać się zbytnio nie musiał i na parkiecie spędzał po 30 minut. Istotne jest również to, że w 3 dotychczasowych meczach z Raptors w tym sezonie LeBron rzucał odpowiednio 35, 27 i 30 pkt na skuteczności 64%! Widać, że akurat ten rywal leży liderowi Heat, a przecież w każdym z tych meczów był obecny Wade, jak również Allen. Teoretycznie można by pochylić się również nad overem Bosha, ale po pierwsze dinozaur notował bardzo słabe występy ze swoim byłym zespołem, a po drugie to jednak Lebron jest alfą i omegą w Miami i to on powinien poprowadzić swój zespół do zwycięstwa w tym meczu.

Kevin Martin over 18,5 pkt ⛔⛔
1.90
Marathonbet
PW: 13,3

Zdecydowanie najniższa linią na Martina to ta oferowana przez Marathonbet i ja spróbuję to wykorzystać. Przede wszystkim Martin to taki zawodnik, że jeśli dobrze wejdzie w mecz i się wstrzeli to potrafi notować bardzo dobre występy i duże cyfry. Dzisiaj przeciwnikiem Clippers, więc rywal bardzo wymagający. Przywykliśmy już od początku sezonu, że w meczach Minnesoty pada mnóstwo punktów ze względu na ich bardzo ofensywny styl gry. Goście możliwe, że na to przystaną bo choć widać pracę Riversa nad defensywą to jednak potencjał jaki Clippersi mają w ataku można spokojnie wykorzystać w takim starciu, jak to dzisiejsze. U gości pod znakiem zapytania stoi występ Griffina, który w meczu z Rakietami musiał opuścić parkiet po kilku minutach ze względu na silne skurcze pleców. Na ten moment jego szanse na występ z Wilkami ocenia się 50/50, ale nie to jest najważniejsze w typie na Martina... Ta linia jest do przeskoczenia nawet w normalnych okolicznościach, ale całkiem możliwe, że po stronie gospodarzy nie ujrzymy Kevina Love, który cierpi na tajemniczą chorobę, a niektórzy już wyczuwają, że choroba zwie się &quot;mam już dość tego sezonu&quot;. Tak, Wilki kolejny raz muszą obejść się smakiem i znów ich sezon skończy się już niebawem. Wielce rozczarowany tym faktem jest Love, który ostatnio zalicza tzw. &quot;ciche występy&quot; nie wyróżniając się niczym szczególnym. Jeśli dzisiaj Love nie zagra to mocno skorzystać na tym fakcie powinien m.in Martin dla którego przekroczenie granicy 18 pkt powinno być bardzo realne.

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers
Clippers -3,5 pkt ✅✅
1,96
Marathonbet
PW: 13,72​

Co do meczu Indiana - Spurs... Sam chciałem grać coś w stronę gospodarzy bo jednak co innego grać padlinę ze średniakami ligi, a co innego mecz z jednym z głównych kandydatów do mistrzostwa, ale... Dzisiaj przeczytałem dość szokujące dla mnie informacje, które skoro dotarły do mnie (do nas) to i zapewne do drużyny z Indiany. ;)

Otóż Larry Bird ma nosić się z zamiarem odsunięcia od drużyny Franka Vogela co w tej fazie sezonu jest aż niewyobrażalne, ale podobno realne. Byłaby to duża rewolucja w zespole aspirującym do pierścieni i to tuż przed play-offs. Szczerze w to wątpię, ale jednak odpuszczam ten mecz pod względem czysto bukmacherskim i wolę spokojnie go obejrzeć. ????

Otrzymane punkty reputacji: +61
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
No i doczekałem się. Mimo, że marzec będę wspominał dobrze to w temacie zabrakło odpowiedniej selekcji i jest minus. Pierwszy minus odkąd założyłem mój &quot;pamiętnik&quot;. ;) Początek miesiąca był fatalny. Nie trafiłem żadnego porządnego ako złożonego z dubli lub tripelków. Jednak jest jeden, a nawet 2 pozytywy. Samo NBA znów na plus, a drugi to taki, że skoro przytrafił się miesiąc na czerwono to znaczy, że jest już za mną i wracam na właściwy szlak. ????

Marzec 2014

Całkowita ilość oddanych typów/trafionych typów: 95/50
Skuteczność: 52,5%

Całkowita ilość zawartych kuponów/trafionych kuponów: 75/36
Skuteczność: 48%

Całkowita ilość zainwestowanych jednostek: 497j
Całkowita ilość wygranych jednostek: 478,87j

Strata: 18,13j
Yield: -3,64%

Na nadchodzącą noc coś takiego:

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers
Suns ⛔⛔ 13 pkt przewagi przed 4Q nie wystarczyło mimo, że grał Griffin. Pechowo.
1,68
Betsson
PW: 11,76

Kilka co najmniej solidnych argumentów przemawiających za zwycięstwem gospodarzy można dzisiaj znaleźć. Nie ukrywam również, że kibicuję mocno Suns, by Ci znaleźli się w play-offs kosztem Dallas bo po prostu sobie na to zasłużyli swoją postawą na przestrzeni całego sezonu. Od początku skazywani na pożarcie, dodatkowo przez długi czas radzili sobie bez kontuzjowanego Bledsoe, a mimo to na silnym Zachodzie walczą do upadłego. Mavs nie przekonują, więc różnicy dla OKC bądź Spurs wielkiej to mieć nie będzie, ale Phoenix dostaliby swoją nagrodę za ten dobry dla nich sezon. To tak w ramach dygresji. Jeśli chodzi o argumenty to po pierwsze każdy mecz dla Słońc jest meczem o życie. W takich sytuacjach motywacja i determinacja pomagają przezwyciężyć ciężki chwile, a i własny parkiet oraz kibice nie są tu bez znaczenia. Drugi argument bardzo znaczący to absencję kluczowych graczy jeśli chodzi o ofensywę Clippers. Na pewno nie zagra Jamal Crawford, a i Griffina najprawdopodobniej nie ujrzymy na parkiecie w Suns.

http://www.rotoworld.com/player/nba/685/jamal-crawford

http://www.rotoworld.com/player/nba/1593/blake-griffin

To spore osłabienia i goście powinni to odczuć tym bardziej, że Słońca grają szybką, ofensywną koszykówkę, w której Crawford i Griffin na pewno by się odnaleźli.
Phoenix to na ten moment drużyna, która ma kilka wartościowych zawodników mogących pociągnąć ten zespół. Dragic i Bledsoe to dyrygenci w tym zespole wspomagani przez przez Greena czy też Morrisa mogą zdziałać sporo. Dochodzi fakt, że Clippers grają jutro będąc b2b mecz na własnym parkiecie z Dallas, więc możliwe, że to na jutrzejsze spotkanie będą chcieli położyć nacisk, ale jest to jedynie kwestia moich rozważań. Oczywiście nie można zapominać, że goście walczą o 3 miejsce na Zachodzi i lepsze rozstawienie w play-offs, a w składzie wciąż mają kilku graczy mogących siać spustoszenie w szeregach rywali, jak np. Paul, ale uważam, że Suns w tak specyficznym i ważnym okresie dla całego klubu nie wypuszczą sporej szansy na odniesienie kolejnego zwycięstwa. Jedno co mnie zastanawia to analogiczna sytuacja, jaka miała miejsce w meczu Bobcats - Portland.... Więcej ludzi gra Clippers, a kursy na Suns poleciały w dół. Dziwne. W takim razie znów pójdę za tym mniej atrakcyjnym kursem, który buki chcą nam wyperswadować byśmy grali na Clippers. ;) Ja tak to sobie tłumaczę. Może naiwnie, może nie, grałem na Bobki i się opłaciło. Gram na Suns popierając bet głównie argumentami sportowymi.

Miami Heat - Milwaukee Bucks
Bucks under 92 pkt ✅✅
1,89
Betsson
PW: 13,23​

Był okres, w którym grałem undery Bucks, które dały wiele radości. ???? Uważam, że nadszedł czas, by znów zaatakować tą opcję. Po meczu Z Pelikanami Chris Bosh nazwał sprawy po imieniu i powiedział, że jego drużyna &quot;ssie&quot;, a główna rzecz jaka wymaga poprawy w Heat to obrona. Od tego momentu Miami zagrało 5 meczów, a jedyną drużyną, która zbliżyła się proponowanej powyżej linii na Bucks było Portland. Reszta nawet nie powąchała progu 90 pkt w tym... Bucks rzucając we własnej hali 67 pkt. Nie mówię, że dzisiaj Milwaukee występujący tym razem w roli gościa znów się skompromituje rzucając tak mało punktów, ale uważam, że linia 92 to sporo. Fakt, ostatnio potrafili nawet nieźle radzić sobie w ofensywie, ale grali głównie z ekipami ze słabą defensywą. Ten bet zależeć będzie głównie od gospodarzy bo jeśli zepną dupska choć w części to jestem pewien, że rozprawią się z Bucks w mgnieniu oka nie pozwalając im pohulać w ataku. Nieobecny będzie tylko Wade bo Allen najprawdopodobniej pojawi się dziś na parkiecie. Nie wspominam o Odenie bo jego również zabraknie, ale grał dotychczas w każdym meczu po kilka (naście) minut, więc tak jakby go nie było. ????
Niech tylko Heat nie położą totalnej lachy na ten mecz, a 90 pkt u gości nie pęknie.

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Kawhi Leonard over 19,5 pkt + zbiórki ⛔⛔ 19...
1,75
Betsson
PW: 12,25

Nie gra Manu i Green. Szczególnie nieobecnośc tego drugiego może spowodowac, że to Kawhi odda więcej rzutów szczególnie z dystansu. Uniwersalny zawodnik, potrafi również zbierac.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks
over 211,5 pkt ✅✅
1,91
Betsson
PW: 12,95​

Otrzymane punkty reputacji: +2
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks
Bucks under 87 pkt ⛔⛔ 2 poł w wykonaniu Bulls tragedia.
1,93
Betsson
PW: 13,51​

Fakt, ostatnio potrafili nawet nieźle radzić sobie w ofensywie, ale grali głównie z ekipami ze słabą defensywą. Ten bet zależeć będzie głównie od gospodarzy bo jeśli zepną dupska choć w części to jestem pewien, że rozprawią się z Bucks w mgnieniu oka nie pozwalając im pohulać w ataku.

To fragment mojej analizy sprzed dwóch dni, gdzie grałem under Bucks w meczu z Miami. Dzisiaj Milwaukee jedzie do Chicago i nie spodziewam się po gościach tego meczu fajerwerków. Bulls to ścisła czołówka ligi jeśli chodzi o defensywę, a u siebie w obronie grają wręcz perfekcyjnie. W tym zespole każdy ma swoją rolę na parkiecie, a jako kolektyw stanowią zaporę nie do przejścia. Jeśli na wyjazdach jeszcze dają sobie momentami narzucić styl danego zespołu, który jest gospodarzem, tak u siebie notują o wiele więcej underów co oczywiście jest na rękę ekipie Bulls. Bucks nie mają argumentów w dzisiejszym meczu, by zaatakować tą linię, a jedyne argumenty, jakie posiadają są w rękach miejscowych. Co to oznacza? To samo co w przypadku Miami. Zbytnie rozluźnienie i brak koncentracji może spowodować, że goście w pewnym momencie narzucają trochę punktów. Jednak jeśli chodzi o aspekt mentalny to zdecydowanie bardziej na tym etapie rozgrywek ufam Bulls niż Heat. Ci drudzy dali radę powstrzymać słabych Bucks na 77 pkt. Chicago nie da im więcej, a nawet jeśli proszę bardzo. Do 87 daleko. ;)

Kevin Durant over 31,5 pkt ⛔
1,85

Chandler Parsons over 16,5 pkt ✅
1,85

Ako: @3,42 Milenium ⛔
PW: 18,06​

Pod nieobecność Westbrooka, Durant swoje zrobi. W Rakietach raczej nie zagra Howard dlatego Parsons też odda sporo rzutów, a na pewno będzie ważną postacią w ofensywie.

Żużel! W końcu czas zacząć na poważnie sezon żużlowy. Już rano GP Nowej Zelandii. ????

D.Ward - T.Woffinden
Ward
1,45

J.Hampel - A.Jonsson
Hampel
1,40

N.K.Iversen - M.Zagar
Iversen
1,50

Ako: @3,05 Milenium ⛔⛔
PW: 13,42​

Gram na faworytów w tych parach. Ward śmiga od początku sezonu aż miło. Hampel i Iversen podobnie sygnalizują wysoką formę. Tajski po upadku może mieć problemy z wytrzymaniem na optymalnym poziomie całych zawodów. Zagar to trochę nie wiadoma, ale z PUKiem nie wygra.

N.K.Iversen - K Kasprzak
Iversen
1,40

T. Batchelor - Ch. Harris
Batchelor
1,61

Ako: @2,26 Bet365 ⛔⛔
PW: 15,82​

Jeszcze jeden bet z NBA... Nie gra Lawson w wyjściowej 5, więc główny zawodnik napędzający akcję Denver. Miśki u siebie postawią twarde warunki w obronie, a sami nigdy nie byli mocarzami w ofensywie. Nie będzie odpuszczania bo każdy ich kolejny mecz to must win w walce o play-offs.

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets
Under 201 pkt ✅✅
1,90
Bet365
PW: 11,4

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Znów falstart na początku miesiąca. Poprawa nastąpi szybko. ;)

Kevin Love powyżej 22,5 pkt
1,85

Bradley Beal poniżej 18,5 pkt ✅
1,85​

Ako: @3,42 Milenium ✅✅
PW: 18,06​

Wilki wciąż bez Pekovica i Martina. Linia mniejsza nawet o 5 oczek od tego co oferuje betsson, a Love jest zdecydowanie 1 opcją w ofensywie Minnesoty. Beal będzie miał na sobie dobrego obrońcę w postaci Butlera. Wysoka linia na tego zawodnika.

Detroit Pistons - Boston Celtics
Pistons -6 pkt ⛔⛔ :zoltakartka:
1,91
Betsson
PW: 13,37​

Boston osłabiony brakiem Rondo, Humphriesa i Bradleya. Nawet Piston powinni spokojnie ich rozjechać.

Milwaukee Brewers vs Boston Red Sox
Boston Red Sox (-1.5) ⛔⛔
2,210
Bet365
PW: 13,26​

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Możliwe, że w przypadku niepowodzenia to moje ostatni podejście do NBA do czasu play-offs. Tam hajs będzie leżał i czekał na podniesienie. ???? Teraz mamy taki czas, w którym ciężko przewidzieć, co niektórym drużynom strzeli do głowy. Mimo wszystko takie coś widzi mi się całkiem całkiem:

Houston Rockets - Denver Nuggets
Rockets -11 pkt ⛔⛔
1,90
Bet365
PW: 13,3​

Biorąc pod uwagę umiejętności i formę obu drużyn już na samym początku widać sporą przewagę po stronie gospodarzy dzisiejszego meczu. Dodając fakt, że w Denver nie wystąpi dzisiejszej nocy najważniejsza postać tego zespołu, a więc Ty Lawson ta przewaga Houston powinna być już miażdżąca.

http://www.rotoworld.com/player/nba/1497/ty-lawson

Do zdrowia powraca za to w zespole Rakiet, Howard, który jednak dzisiaj również nie wystąpi w tym spotkaniu:

http://www.rotoworld.com/player/nba/1041/dwight-howard

Nie oznacza to jednak, że miejscowi będą z tego powodu cierpieć bo już dobre kilka meczów grają bez tego zawodnika, a pozostawili w tym czasie w pokonanym polu m.in Oklahomę. Różne statystyki zresztą mówią nam o tym, że bez Howarda gra Rakiet jest jeszcze szybsza niż z nim w składzie, a Houston traci z nim na parkiecie więcej punktów niż pod jego nieobecność. Nie chcę tu oczywiście deprecjonować umiejętności Dwighta, ale zasygnalizować, że z takim zespołem, jak przeciętne Denver brak tego gracza nie będzie odczuwalny. Szybka ofensywna koszykówka, jaką grają gospodarze to wielki atut tego zespołu, tym bardziej, że posiadają odpowiednich wykonawców, by pozwolić sobie na taki styl gry. Defensywa kuleje, ale to widać w konfrontacjach z o wiele silniejszymi teamami niż Bryłki. Goście próbują również grać dość szybko, ale na każdej płaszczyźnie odstają od Hardena i spółki, a ich obrona jest dziurawa, jak szwajcarski ser. Dzisiaj może być wysoki wynik, ale ze zdecydowanym wskazaniem na Houston.

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder
over 210,5 pkt ✅✅
1,91
Betsson
PW: 13,37

Ta linia wg mnie aż się prosi do grania overa. Nie wiem czy to nie jest za piękne, ale sprawdzimy. Suns grają szybką, efektowną koszykówkę, a u siebie jest ona na dodatek często skuteczna. Wielu z nas pamięta chyba ostatni mecz obu drużyn, który nie dość, że zakończył się bardzo wysokim wynikiem to jeszcze aspiruje do miana jednego z najlepszych spotkań tego sezonu. Zarówno Suns, jak i OKC znajdują się w pierwszej 10 drużyn pod względem tempa gry w całej lidze. Mało tego ich efektywność również nie jest gorsza bo zajmują odpowiednio 7 i 8 miejsce pod tym względem. Widać zdecydowanie, że ich styl gry dobrany jest idealnie pod preferencje zawodników każdej z drużyn. Oklahoma dodatkowo posiada również dobrą obronę, ale z racji swojej żywiołowej koszykówki często wdaje się w run &amp; gun tym bardziej z drużynami pokroju Suns. Kto by przypuszczał, że Phoenix na tym etapie sezonu będzie wciąż bić się o play-offy, a tym czasem są rewelacją sezonu i mają realne szanse na udział w kolejnej fazie sezonu. Dzisiaj motywacja po stronie gospodarzy będzie zapewne ogromna, a ukąsić taki zespół, jak OKC mogą tylko tym co potrafią najlepiej czyli ofensywnym stylem gry. Czy nie zginą od własnej broni? Tego nie wiem bo nie odważę się wytypować zwycięzcy tej konfrontacji, ale Suns i OKC to istnie diabelsko ofensywne zestawienie. ;)

I już bez analizy może dla niektórych kontrowersyjny typ, ale dla mnie wart zagrania z solidnym zabezpieczeniem:

Sacramento Kings - Dallas Mavericks
Kings +8 pkt ✅✅
1,83
Bet365
PW: 12,81​

Otrzymane punkty reputacji: +15
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Jeff Teague powyżej 17.5 ⛔⛔
1,85
Betsson

Paul Pierce powyżej 13,5 ✅✅
1,85
Sportingbet

Postaram się coś napisac o obu Panach do meczów. ;)

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik

Marc Gasol over 14,5 pkt ✅✅
1,85
Sportingbet

Bodajże najniższa linia wśród wszystkich bukmacherów i wg mnie jest to bet dnia! Sam zagram to dość odważenie bo widzę spore szanse na pozytywne rozstrzygnięcie tej propozycji. Gasol czyli center Memphis będzie dzisiaj mógł odgrywać pierwszoplanową rolę na parkiecie ponieważ wszyscy wiemy, gdzie Heat posiadają swoją piętę achillesową. Jest to oczywiście pozycja środkowego, gdzie przez większą część sezonu grał Bosh. Ostatnio próbował też Oden, który ma być bronią przeciwko Pacers w play-offs, ale gość jedyne na co może sobie pozwolić to kilkanaście minut przebywania na placu gry. Teraz zresztą wypadł ze składu i nie wiadomo, kiedy będzie do dyspozycji Spoelstry. Prawie każdy zespół posiadający klasycznego silnego i trudnego do przepchnięcia centra sprawia problemy Miami. Nawet Hibbert, który cały sezon śpi i wygląda na parkiecie, jak Yeti potrafił w ostatniej potyczce z mistrzami zgwałcić ich w pomalowanym. Heat mieli problemy również z Pistons czy z Bobcats, gdzie brylował Jefferson. co tylko potwierdza moje słowa. Może Gasol nie jest zawodnikiem zdobywającym masę punktów, ale oddaje w każdym meczu kilkanaście rzutów na całkiem dobrym %. Co najważniejsze spod samego kosza robi to na skuteczności sięgającej 57%!, więc dzisiaj będzie mógł się wykazać. Nie tak dawno bo 21 marca oba zespoły spotkały się w Miami i oczywiście do samego końca meczu trwała walka łeb w łeb o zwycięstwo, a Miśki prowadziły jeszcze na 4 minuty do końca kilkoma punktami. Może zabrakło wtedy właśnie Gasola? Dlaczego? Bo na początku 3Q musiał opuścić parkiet z podejrzeniem kontuzji. Do tego czasu czyli w zaledwie 23 minuty zdobył 14 pkt i zanotował 6 zbiórek przy 11 oddanych rzutach na skuteczności ponad 50%. Zarysowuje się nam zatem obraz tego meczu i jak aktywny musiał być Gasol. Powyższą linię zapewne przekroczyłby z zapasem i liczę, że dziś będzie miał do tego okazje. Jeśli Miśki chcą wciąż walczyć o udział w play-offs to muszą w każdym meczu wybierać optymalne rozwiązania. Tym rozwiązaniem w meczu z Heat jest gra przez Marca. Proste, jak drut! ;)

Marc Gasol over 23.5 pkt + zbiórki ✅✅
1,80
Betsson
PW: 14,4

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +23
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik

Kawhi Leonard powyżej 12,5 pkt ✅✅
1,85
Sportingbet

Ten młody zawodnik robi z każdym sezonem widoczne postępy i już niedługo może stać się liderem Spurs. Już w tej chwili jest czołowym obwodowym obrońcą ligi, a i w ofensywie jego statystyki z roku na rok idą w górę. Na przestrzeni całych tegorocznych rozgrywek Leonard rzuca na skuteczności powyżej 50%, a przecież w każdym meczu oddaje zazwyczaj po kilka rzutów za 3 punkty. Dzisiaj w meczu z Dallas liczę na jego dobry występ bo obrona Mavs nie należy do najszczelniejszych. Najprawdopodobniej ujrzymy dość wysoki wynik bo gospodarze grają w szybkim tempie, a przecież Spurs na pewno nie pozostaną dłużni bo posiadają co najmniej kilka wartościowych opcji ofensywnych. Co prawda w dotychczasowych potyczkach pomiędzy tymi drużynami w tym sezonie Kawhi linię pokrył raz, a dwa razy zakończył swój występ pod kreską, ale można zauważyć, że w ostatnich tygodniach sygnalizuje wzrost formy. Zresztą podobna sytuacja miała miejsce w poprzednim sezonie, gdzie Leonard swój najwyższy pułap osiągnął tuż przed play-offs, i przez cały okres ich trwania był kluczowym zawodnikiem Spurs. Jeśli spojrzy się na ostatnie występy Kawhiego to można bez większego problemu dostrzec, że 12 punktów przekraczał bardzo często. Im dłużej trwa sezon tym większą rolę ten uniwersalny gracz odgrywa w zespole Popa. Dwa dni temu z Minnesotą rzucił 11 punktów, ale Ostrogi zaliczyły fatalny występ i Leonard nie zagrał wielu minut. Dzisiaj powinien dostać ich sporo bo to przecież prestiżowy mecz pomiędzy drużynami z Texasu. Na koniec może i najważniejsze... Pod znakiem zapytania stoi udział w dzisiejszym meczu Parkera, a więc zawodnika, który w meczach z Dallas oddawał wiele rzutów i zdobywał zazwyczaj dużą ilość punktów. Po wypowiedzi Popovicha nie widzę dużych szans na udział tego zawodnika w dzisiejszym meczu.

http://www.rotoworld.com/player/nba/780/tony-parker

Uraz niegroźny, ale jednak najważniejsze są playoffy i wątpię czy Gregg zdecyduje, by skorzystać z usług swojego rozgrywającego. W tym przypadku można przypuszczać, że Kawhi dostanie jakies dwa, trzy rzuty więcej co tym bardziej skłania mnie do grania jego overka. Nawet jeśli Parker zagra, typ podtrzymuje. ;)

Spurs powyżej 99,5 pkt ✅✅
1,82
Unibet
PW: 12,74​

Linia na ten mecz ustawiona stosunkowo nisko biorąc pod uwagę ofensywną grę Dallas i szybkie tempo obu zespołów. Jako, że uważam, że Spurs w tym spotkaniu mają większe szanse na zwycięstwo widzę ich over. Jeśli mogę sobie wyobrazić porażkę Spurs w tym meczu z mocno zmobilizowanymi Dallas walczącymi o play-offs, tak ciężko mi sobie wyobrazić, by Spurs nie przekroczyli tych 99 punktów. Nawet jeśli Parker nie zagra to przecież goście posiadają tak bogaty rostet i tyle wartościowych opcji strzeleckich, że przy szybkim tempie meczu i co najwyżej średniej obronie Dallas ta linia pęknie... W trzech dotychczasowych spotkaniach pomiędzy oboma zespołami w tym sezonie Spurs rzucali 112 pkt, 112 pkt i 116 pkt. Zapas konkretny. Widać, że Mavs nie mają odpowiedzi na zespołową koszykówkę Spurs. Ich zwycięski marsz oraz motywacja nie może przesłonić ich braków w obronie. Kto jak kto, ale San Antonio potrafi obnażać braki przeciwników, jak mało który zespół.

Otrzymane punkty reputacji: +16
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Toronto Raptors - New York Knicks
Raptors
1,47

Boston Celtics - Charlotte Bobcats
Bobcats
1,50

Ako: @ 2,21 Bet365
PW: 11,05 ⛔⛔

Al Jefferson powyżej 22,5 pkt
1,85

Roy Hibbert powyżej 10,5 pkt
1,85

Ako: 3,42 Milenium ⛔⛔
PW: 15,05​

Ta noc była... dziwna.

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Jeff Green over 16 pkt ✅✅
1,85
Unibet

Dallas Mavericks - Phoenix Suns
Suns over 103 pkt ⛔⛔ dobry mecz, polecam ;)
1,90
Betsson
PW: 13,3

Wiele absencji w zespole Bostonu i Green będzie na pewno miał okazje do wielu rzutów. Teoretycznie powinien kryć go dobry obrońca bo Deng, ale jego występ jest oznaczony statusem &quot;doubtful&quot;, więc wątpliwy. W dwóch konfrontacjach z tego sezonu Green rzucił z Cavs 19 i 31 pkt, więc widzimy, że przyłożył konkretnie. Być może na parkiecie ujrzymy Rondo, czyli zawodnika, który po kontuzji opuszczał mecze b2b, kiedy Celtowie takie rozgrywali. Jeśli dzisiaj zagra to na pewno obsłuży Greena kilkoma świetnymi podaniami bo kto jak kto, ale ten człowiek asystować potrafi. Jeśli Rondo nie zagra to tym bardziej Green będzie musiał wziąć ciężar gry na siebie. ;)

Dallas z Suns już za kilka godzin czeka kluczowa batalia o udział w playoffach. Niby gdy w grę wchodzi duża stawka to drużyny potrafią maksymalnie koncentrować się na defensywie... tyle, że akurat takie zestawienie gwarantuje sporą ilość punktów bo zarówno Mavs, jak i Phoenix bronić za bardzo nie potrafią. Dallas ma obronę plasującą się na początku 3 dziesiątki ligi, więc jak na drużynę z aspiracjami playoffowymi jest to wynik fatalny. Moim zdaniem Dragic z Bledsoe zrobią dzisiaj miazgę w ofensywie swoim odpowiednikom w postaci Ellisa i Calderona. Ci drudzy nie są stworzeni do gry obronnej i dwaj kluczowi zawodnicy Suns muszą to wykorzystać. Green, Morris to kolejni potencjalni kandydaci, którzy mogą siać spustoszenie w szeregach obronnych Mavs, więc dla mnie over Suns to najlepsze rozwiązanie na ten mecz. Nie potrafię wytypować zwycięzcy tego meczu bo Dallas gra na własnym parkiecie, grają ofensywną koszykówkę, mają w składzie Dirka i obrona Suns również nie należy do najlepszych także przy tak szybkim tempie meczu, jakie się zapowiada biorę over drużyny, która jest w tym spotkaniu dogiem.

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +8
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Philadelphia 76ers - Boston Celtics
76ers ✅✅
2,15
Unibet
PW: 12,9​

Boston ostatnimi dwoma wygranymi mocno skomplikował sobie życie ponieważ mają coraz mniej szans na zdobycie zawodnika z top 3 draftu. Jeszcze przed zwycięstwami nad Bobcats i Cavs mieli na to 48% szans, jeśli zajęliby miejsce w najgorszej trójce ligi. Teraz mogą utrzymać się jedynie w pierwszej piątce najsłabszych ekip i zachować przynajmniej 30% szans na pick w top 3. Jeśli to się nie uda ich szanse drastycznie będą maleć. Dzisiaj idealna okazja do tego, by &quot;polepszyć&quot; swoją sytuację bo czeka nas również mecz pomiędzy Utah, a Lakers, czyli sąsiadami Celtów na dnie tabeli. Nie po to tak uznana marka cieniowała przez cały sezon, który można uznać za przejściowy, żeby teraz dostać ochłapy w loterii. Philadelphia ma już zapewnione przedostatnie miejsce w lidze i tylko niezrozumiałe 2 wygrane z rzędu Bucks mogłyby odwrócić kolej rzeczy, ale do tego na pewno nie dojdzie. Dzisiaj zagrają ostatni mecz w tym sezonie przed własną publiką i jest to dobry moment i wymarzony przeciwnik, by odnieść zwycięstwo chociażby dla kibiców, którzy musieli przez całe rozgrywki znosić masę upokorzeń. W Bostonie sporo absencji do których może dołączyć Rondo. Na ten moment jego występ stoi pod znakiem zapytania, ale coś mi mówi, że na parkiecie w Philly się nie pojawi. ;) Tak wygląda mała tabela pomiędzy zainteresowanymi na dnie ligi:

Bucks 15-65
Sixers 17-63 (2)
Magic 23-56 (8.5)
Jazz 24-56 (9)
Celtics 25-55 (10)
Lakers 25-54 (10.5)

Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats
Bobcats ✅
1,52

Phoenix Suns - Memphis Gizzlies
Suns ⛔
1,67

Ako: @2,53 Unibet ⛔
PW: 12,65​

http://www.rotoworld.com/headlines/n...-rested-monday

Te kursy są lekko niesatysfakcjonujący i zazwyczaj nie gram takowych tym bardziej w NBA, ale...

Od razu na początek kluczowy argument przemawiający dzisiaj z Bobkami. Podstawowi zawodnicy Atlanty dostaną dzisiaj wolne i będą mogli przyjść na halę w szlafroku. ;) (na pewno Millsap i Korver). Hawks postawili kropkę nad &quot;i&quot; i zapewnili sobie ósme miejsce na wschodzie kosztem Knicks i ich udział w playoffach stanie się faktem. Zasłużony czy nie to w tym momencie nie jest ważne. Chciany czy też nie? To też nie ma znaczenia. Atlanta grała przez cały sezon jedynie przeciętnie co wystarczyło, by w słabej konferencji wschodniej być w górnej części tabeli. Dzisiaj spotkają się ze zdeterminowanymi i zmotywowanymi Bobcats, którzy walczą o szóste miejsce z Wizards, by uniknąć w pierwszej rundzie play-offs konfrontacji z Heat. Na ten moment na 90% Miami zajmą drugą lokatę. Oczywiście nie muszę chyba pisać, że zarówno Czarodzieje, jak i Bobki z Heat nie mają szans na ugranie czegokolwiek, natomiast z Toronto lub Chicago na pewno choć podjęliby walkę. Do składu gości wraca Walker, więc będą mogli skorzystać z praktycznie całego składu. Atlanta mecz traktuje ulgowo, a dla Charlotte będzie on niezwykle ważny w kontekście powyższej walki z Wizards. Wydaje się, że Jefferson będzie mógł szaleć do bólu, a wspomagany przez solidnych partnerów pokonają miejscowych.

Suns bo must win game dla nich, bo grają u siebie, bo Memphis są b2b. Bo goście wygrywając w ostatnim meczu z Dallas i tak w playoffach zagrają.

Otrzymane punkty reputacji: +1
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Playoffs czas zacząć!​

Na początek bez analizy bo po prostu nie mam za dużo czasu, ale jeśli się wyrobię to na pewno uzupełnię. Dwa mocne duble. Powinno obyć się bez niespodzianek bo w tej fazie sezonu nie ma żadnego kalkulowania. Polecam!:

Toronto Raptors - Brooklyn Nets
powyżej 5,5 meczów w serii (do 4 zwycięstw)
1,55

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks (1,5) (do 4 zwycięstw)
Zwycięzca klasyfikacji (serii) z wliczonym handicapem
Spurs
1,36

Ako: @2,11 Betsson
PW: 18,97

Chicago Bulls - Washington Wizards
Bulls zwycięzca serii (do 4 zwycięstw)
1,51

Houston Rockets - Portland Trail Balzers
powyżej 5,5 meczów w serii (do 4 zwycięstw)
1,50

Ako: @2,27 Betsson
PW: 20,39​

Otrzymane punkty reputacji: +32
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom