>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Czy z bukmacherki da się żyć?

Status
Zamknięty.
bludek 367

bludek

Użytkownik
Dla ułatwienia obaj grają płaską stawką 1j:
typer A - skutecznosc 70% przy kursach 1.5

typer B - skutecznosc 30% przy kursach 4.5
Dobrze się czujesz? Jeśli w ten sposób chciałeś udowodnić, że skuteczność NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z ZYSKIEM to jesteś takim samym IGNORANTEM jak autor tego twierdzenia. Jeśli skuteczność nie miałaby żadnego znaczenia to nie trzeba byłoby trafiać żadnego zakładu, żeby wygrywać. Wystarczy pomyśleć przez sekundę i można oszczędzić sobie kompromitacje na forum.

Skuteczność to połowa sukcesu (wg tego co sam napisałeś: skuteczność * kurs = zysk) i nie mamy o czym rozmawiać. Tak jak napisałem: sama skuteczność nie wiele nam mówi, bo trzeba ją jeszcze mieć przez co pomnożyć. Dodatkowe argumenty podałem Ci w poprzednim poście.

To, że można mieć lepsze zyski przy mniejszej skuteczności nie uprawnia nikogo do pisania, że skuteczność nie ma znaczenia.

edit: @dół, z Tobą za to ciężko dyskutować, bo sam nie rozumiesz co napisałeś. W jednym zdaniu twierdzisz, że skuteczność nie ma wpływu na zysk, a później podajesz przykład pokazujący coś odwrotnego. Słowem zaprzeczasz sam sobie i jeśli nie potrafisz tego zrozumieć to nikt Cie nie przekona.

(Suma wygranych - suma stawek) / suma stawek * 100% = YIELD

Ten wzór obrazuje właśnie skuteczność. Tyle, że jest to &#39;sucha skuteczność&#39;, tylko &#39;skuteczność ważona&#39; (tak jak średnia ważona ocen szkolnych) razy kursy. Każda poprawa lub pogorszenie skuteczności zmniejszy lub zwiększy sumę wygranych, a to spowoduje zmianę yield. Czego byś nie wymyślił i na jaką wycieczkę personalną w moim kierunku byś się nie wybrał to tego nie zmienisz.

Twierdzenie: &#39;skuteczność nie ma nic wspólnego z zyskiem&#39; jest fałszywe i starałem się to udowodnić po raz ostatni. Jeśli dalej pozostajesz przy swoim to ja się poddaję. Kiedyś przekonasz się na własnych pieniądzach, że byłeś w błędzie.

E 7

exp_

Użytkownik
Ciężko z Toba dyskutowac, bo widac , ze masz duze doswiadczenie w pajacowaniu.
Ci, którzy są normalni z pewnością rozumieją mój przykład w odpowiedni sposób.
pzdr.

duzy-kermit 35

duzy-kermit

Użytkownik
bludek

Mamy gracza A i gracza B

grają oni te same typy z kursem 3 zł.

gracz A płaską stawką gracz B progresją (podwajanie w tym przypadku)

skutecznosć 33%

i jak będzie wyglądał ich budżet pewnym okresie gry/???? (banalny przykład)

Skutecznosć nie ma nic do zysku.Zapamiętaj.Ja mam skutecznosc ok 25 % obecnie na kursy 2 zł.i jestem ciągle na plus.ale gram za grosze.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
bludek

Mamy gracza A i gracza B

grają oni te same typy z kursem 3 zł.

gracz A płaską stawką gracz B progresją (podwajanie w tym przypadku)

skutecznosć 33%

i jak będzie wyglądał ich budżet pewnym okresie gry/???? (banalny przykład)

Skutecznosć nie ma nic do zysku.Zapamiętaj.Ja mam skutecznosc ok 25 % obecnie na kursy 2 zł.i jestem ciągle na plus.ale gram za grosze.
Bo Ty jesteś pro i dostajesz wygrane w złotówkach do kwadratu to się nie dziwię, ze jesteś na plus ????

martinho19 8,4K

martinho19

Użytkownik
Marnik
nie popadaj w skrajności.bo ktoś przy skutecznosci 5 % moze być na plus a Ty przy skuteczności 80% na minus.
Hę? Skoncz pisac takie bzdury. Przy skutecznosci 5% byc na plusie wiekszym niz przy skutecznosci 80% ???? Skutecznosc 5% to na 20 kuponow trafic 1 kupon a 19 przegrac, a skutecznosc 80% to na 20 kuponow trafic 16 i 4 przegrac. Oczywiscie mozna byc przy 80% skutecznosci byc na wiekszym minusie niz przy 5% ale jest na to jakies 0,000001% szans ????

duzy-kermit 35

duzy-kermit

Użytkownik
Martinho19

nie pisze bzdur,chce tylko Wam udowidnić że skutecznosć to tylko mały czynnik który składa sie na sukces.Ktoś gra progresją na remis w koszu....jeżeli w 1 na 20 spotkań padnie remis to będzie ładnie na plus.i co??? skutecznosć 5 % i plus.
Wg mnie granie płaską stawką nie ma sensu.chyba że ktoś jest naprawde dobry w te klocki....

Jak dla mnie liczy sie kapitał początkowy.To jest najważniejsze,reszta to tylko posiadanie średnich umiejętności typowania.chyba zaczne pisać w odpowiednim dziele jak gram,co i za ile....krok po kroku.

W bukmacherce trzeba być wariatem na całego oby osiągnąć zysk.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
68 stron, 1340 postów i nadal pitu pitu w temacie nie na temat. Takie lanie wody na młyn.
Teraz wywiązała się jakaś czerstwa dyskusja na temat skuteczności typowania.
A: Skuteczność jest nieważna
B: LOL, weź się ogarnij koleś, bo bzdury piszesz.
A: Nie znasz się, trzeba tu mieć tyle X, a tu kursu tego X.
B: Jasne, dobra ale weź spójrz na to, gracz przy X% skuteczności ...
itd.

Taka gadka nie wiem komu potrzebna. Każdy kto choć trochę ogarnia matematykę czy ma choć trochę oleju w głowie to wie, że to wszystko jest zależne od siebie (wysokość kursu, skuteczność typowania, wysokość stawki). Wszystko zależy od naszej strategii grania, a rzucanie takimi sloganami typu SKUTECZNOŚĆ JEST NIEWAŻNA jest głupie.
Po drugie to temat brzmi Czy z bukmacherki da się żyć ? .

Otrzymane punkty reputacji: +8
martinho19 8,4K

martinho19

Użytkownik
jeżeli w 1 na 20 spotkań padnie remis to będzie ładnie na plus.i co???
Kolejna niedorzecznosc. Remis w koszu to kurs 15-20 wiec jak trafi 1 na 20 takich typow to wyjdzie sie w najlepszym wypadku na zero o ile nie na minus....
Co do grania plaska stawka to oplaca sie to jedynie przy typach/kuponach w granicy 2,00. Ktos napisal tu ze bukmacherka powinna byc traktowana jak rozrywka, jako dodatek do emocji podczas meczu. Calkowicie sie z tym zgadzam. Z bukmacherki nie da sie zyc, mozna tylko dorobic sobie troche grosza.

duzy-kermit 35

duzy-kermit

Użytkownik
Martinho19

na remis w koszu gramy odpowiednio dobraną progresją.
Poczytaj o systemach bukmacheskich (wymyśl własny) i myśl jak krytykujesz...

A co do bukmacherki ze to zabawa.hm?? to jedyna gra hazardowa w której coś zależy od nas.(totolotek,&quot;maszyny&quot;,zdrapki,itp itd....) tylko szczeście.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Przypominam, że dyskusję toczymy w temacie &quot;Czy z bukmacherki da się żyć?&quot;

Kolejne posty o niskiej wartości merytorycznej będę nagradzał kartką

D 0

desol

Użytkownik
jeśli chodzi o stały dochód z bukmacherki to trzeba grać surbety wystarczy mieć troche gotówki na start i dobre info to spokojnie można się zajmować tylko tym

kangur-60259 72

kangur-60259

Użytkownik
jeśli chodzi o stały dochód z bukmacherki to trzeba grać surbety wystarczy mieć troche gotówki na start i dobre info to spokojnie można się zajmować tylko tym
Na tym też się trzeba znać, znać dobrze regulamin buków (np. różnie krecz w tenisie jest rozliczany), uważać na limity itp.

D 0

desol

Użytkownik
No wiadomo doświadczenie przede wszystkim, ale wystarczy troche poczytać i lepiej pierwsze tego typu zakłady nie grać za zbyt dużo

duzy-kermit 35

duzy-kermit

Użytkownik
Na tym forum zarejstrowowało sie ponad 70 tys osób....wg mnie wśród nich są takie osoby które żyją z bukmacherki i regularnie są na duzy plus....ale sie nie chcą podzielić z innymi jak ogrywać buka.Takie moje zdanie co do tematu....

B 11

badyl

Użytkownik
To powiedz mi ile będzie miał zysku przy skuteczności 0%, skora nie ma ona nic wspólnego z zyskiem?
Ja podejmę wyzwanie :)
Powiedz, zastanowiłeś się chwilę zanim napisałeś ten post? Czy mieć 0% skuteczności Twoim zdaniem jest w ogóle możliwe?

Założę się z tobą o dobre pieniądze, że grając normalne typy (przedział kursów od 1,5 do 3) nie będziesz w stanie podać 20 nietrafionych typów z rzędu.
Podejmiesz wyzwanie, czy następnym razem zastanowisz się zanim coś napiszesz? ????

sebix84 5

sebix84

Użytkownik
Czy z bukmacherki da się żyć? Przede wszystkim żyją bukmacherzy, dla graczy powinna stanowić raczej zabawę na której można zarobić niż sposób na życie, ja to tak traktuje, raz się przegra raz się wygra, takie życie, ale nie mówie, że ludzie nie wygrywają bo jest to możliwe. Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom