ja odpowiem na pytanie:
DA SIĘ.
tak samo jak Góral potrafi wygrywać w pokera, tak samo dobry typer potrafi ograć buka.
98% graczy przegrywa, ale 2% jest na plusie, i to na pewno nie mało
po pierwsze aby wygrywać z bukiem trzeba mieć wiedzę czysto matematyczną: rachunek prawdopodobieństwa i statystyka to główne narzędzia przeciwko sile bukmachera, dzieci, które nie uważają na lekcjach tylko skreślają typy w sts-a nie mają szans w starciu z bukmacherem
po drugie - 'zimna głowa', jak ktoś jest typem nerwusa, niech zostawi bukmacherkę i idzie na ochroniarza, dobry typer nie przejmuje się, że w ciągu tygodnia nie wszedł mu ani jeden kupon i nie gra na siłę na real z teneryfą za 1,10 żeby tylko mu siadło, dobry typer GRA SWOJE, bo wie, że i tak zgarnie całą pulę i to z nawiązką
numer 3. brak wiary w szczęście - szczęście nie istnieje, jest tylko statystyka. powie Wam to każdy dobry typer
to, że wszedł mi kupon po kursie 15 bo wigan wygrało z chelsea to nie fakt, że miałem szczęście - to fakt, że chelsea nie miało 100% szans na zwycięstwo
4. zarządzanie kapitałem - mądre zarządzanie finansami to w każdym przedsięwzięciu powód do dodatkowych zysków, do ich mnożenia i brak obawy, że się je straci.
5. wiedza na temat spotkania - jeżeli nie posiada się wiedzy co najmniej takiej, jaką posiada buk - nie ma się nad nim przewagi. oddsmakerzy mają do wystawienia setki kursów dziennie - Ty grając jeden musisz wiedzieć więcej na temat tego spotkania, jeżeli Ci się uda i spełniasz pozostałe warunki - gratuluję, jesteś, albo będziesz wkrótce bogaty, bo jesteś dobrym typerem.
EDIT:
bardzo ważne jest również zapisywanie swoich wyników - bez tego nie da się poprawiać własnej gry, analiza swoich typów oraz analiza typowanych spotkań po ich zakończeniu są czasochłonne, ale bardzo pomocne.