ENCE - AVANGAR
Wygrana ENCE @1.57 STS
Zawodnik liczba zabójstw (m1) - Aleksib (18.5+) @1.72 STS
Dwa fragi, oj Aleksib...
Do AKO ewentualnie można dorzucić
Pierwszy zespół wygra min. jedną mapę: Tak @1.22 STS
Świetna gra ENCE w dzisiejszym meczu z G2. Przemawia to za mną żeby bet skierować ku Fińskim zawodnikom bo na turnieju prezentują się o niebo lepiej niż rywale. AVANGAR w meczu z Natus Vincere pomimo wyboru dusta nie zdołało wygrać nawet dziesięciu rund, wręcz oddając mecz rywalowi. Postaram się rano zedytować post w celu beta na zabójstwa Jame'iego, bo gość wręcz niesie zespół na barkach. Po stronie ENCE dziś bardzo wyróżnił się dwukrotnie Aleksib który mocno odstawał od rywali przewagą dziesięciu zabójstw. Ci Panowie robią kawał dobrej roboty!
Wg. mnie w drafcie zobaczymy:
-ENCE ban Cache
-AVANGAR ban Nuke
-ENCE pick Train
-AVANGAR pick Dust2/Overpass
-AVANGAR ban Mirage
-ENCE ban Inferno
-Decider Overpass
Jeśli tak będzie wyglądał draft, to myślę że nawet nie zobaczymy trzeciej mapy, bo ENCE powinno sobie poradzić w dwóch mapach. Niemniej jednak we wczorajszym meczu FaZe zrozumiałem, że nie warto lekceważyć rywala bo compLexity utarło mi nosa z typem na ujemnego handicapa dla przeciwników. Bet w stronę Finów powinien być raczej skuteczny, ale piszę analizę świeżo po dodaniu tego meczu przez STS, więc więcej opcji niestety nie mam.
Ninjas In Pyjamas - Vitality
Wygrana Vitality @1.80 STS
Do AKO ewentualnie można dorzucić
Drugi zespół wygra min. jedną mapę: Tak @1.27 STS
Szczerze mówiąc nie tykałbym tego meczu w ogóle, ale chcę wytypować mecze aż do końca. Vitality ślizga się po turnieju i to widać. NiP nie jest wcale lepszy, bo ich map pool zamyka się w Trainie i Mirage'u, gdzie Vitality z pewnością wyrzuci Traina, a na Mirage'u Francuzi radzą sobie nawet lepiej, i w ostatnim czasie zagrali oni więcej spotkań na tej mapie. Chcąc pozostać jednak subiektywnym próbowałem doszukiwać się plusów u Szwedów, i jedyne co udało mi się stwierdzić to fakt, iż stażem i doświadczeniem przerastają Vitality. Jednak czy doświadczenie pozwoli w obecnej formie pokonać Francuzów? Wydaje mi się, że nie oddadzą łatwo tego meczu, ale nie będą ogromnym problemem dla zawziętego Vitality. Przewidywał draftu nie będę, bo kompletnie nie mam pojęcia co jest mocną stroną Szwedów poza Trainem który zostanie zbanowany, natomiast trochę ciężko uwierzyć w to, że Vitality zdoła przedrzeć się przez Ninjas In Pyjamas awansując tym samym do ćwierćfinałów. Nie postawię czystego typu na zwycięstwo, bo mecz wydaje się być niepewny. Poczekam aż STS doda jakieś inne opcje.
FaZe - Cloud9
Wygrana Cloud9 @2.15 STS
Dokładny wynik - 1:2 @3.95 STS
Zawodnik liczba zabójstw (m1) - RUSH (17.5+) @1.62 STS
Cloud9 wygląda solidniej niż FaZe. Od takich słów chciałbym założyć z góry typ zanim przejdę do analizy. Możecie negować z powodu 0-16, porażki przeciwko Vitality, ale uważam że Cloud9 już nieraz wracało z takich drabinek wysoko i pokazywało się z dobrej strony. FaZe w tym turnieju strasznie się ślizga, dopuszcza do siebie straty map, bardzo niepewnych wyników i porażek (14-16, 13-16, 16-14, 16-11) przez co ciężko mi teraz zaufać "wyjadaczom" counter strike'a. To ostatnie chwile na wzięcie się w garść, bo jak wiadomo przegrany odpada z turnieju. Mecz oceniłbym raczej na 40%-60%, aczkolwiek obie drużyny grają w kratkę. Draftu również nie rozpiszę, bo Nuke i Dust2 to wspólne mapy które drużyny chętnie omijają, natomiast mimo wszystko odrobinę lepiej wygląda to po stronie chmurek. Pod koniec stycznia drużyny dwukrotnie zagrały przeciwko sobie na turnieju
"ELEAGUE CS:GO Invitational 2019", gdzie widzieliśmy naprawdę zaciętą rywalizację w finale, którą ostatecznie wygrał FaZe Clan. Chętnie poszedłbym w stronę map, aczkolwiek od stycznia minął miesiąc i drużyny diametralnie zmieniły swój styl gry i formę, która obecnie sprzyja zawodnikom Cloud9.
Osobiście gram takie AKO
Wygrana ENCE @1.60 STS
Wygrana Vitality @1.75 STS
Cashout
Powodzenia Panowie!