Też w Scream'a na stale w Fnatic nie wierzę, ale to już pisałem wyżej. Robienie teamu 4+1 (jeżeli chodzi o narodowości) nie ma kompletnie sensu i ciężko byłoby mnie do tego przekonać Szwedzi mają na tyle rozbudowaną scenę, że raczej zdecydują się na kogoś od siebie.
Na pewno szykuje się 1 nowy team - prawdopodobnie pod skrzydłami Vitality czyli NBK, Apex, Happy, RPK no i ten na którego oczy na pewno będą zwrócone czyli Zywoo. W poprzednich teamach z tieru 2, 3 potrafił wygrywać mecze samemu. Ciekawe jak pokaże się na wyższym poziomie i przede wszystkim offline. Sceny raczej nie zdominują, ale może być solidny team.
"Buduje" się ten brazylijski team, który występował pod banderą Nao Ten Como, mieli swego czasu dołączyć do SK, ale końca to tam nie widać i raczej sceny oni nie zmienią.
Ciekawe co z G2. Dla mnie ten eksperyment jest kompletnie nieudany i nie ma szans na powodzenie. Jeszcze zrozumiałbym to od biedy, gdyby Ex6tenz był tam prowadzącym i dobierają kogoś za Smithza, w innym przypadku ten team nie ma żadnych szans na osiągniecie czegokolwiek.
Swoje pewnie zmieni też Renegades, bo rozwoju u nich nie widać a zmiany tam są stosunkowo często.
Gdzieś też mignęło mi na twitterze, że BIG mimo dobrych wyników ze smooy'a wolałoby w pełni niemieckojęzyczny sklad. To by z resztą potwierdzało to co napisałem na samej górze. Takie połączenia nie mają sensu i było to widać na nagraniach z team speaka - nie komunikowali sie oni wyłącznie po angielsku, ale też po niemiecku.
Mamy też kilku wolnych agentów na rynku (lub zawodników pod kontraktami szukającymi nowej organizacji/stałej drużyny). Tak z biegu przychodzi mi do głowy Byali, Styko, Flusha, Scream, Cromen, Rubino, Kioshima, Twist, Hobbit, HS, Innocent). Jest z czego wybierać.
Swego czasu były plotki, że właśnie Cromen, Rubino i hallzerk (kompletny anonim dla mnie) mieli dołączyć do dwójki z Tempo Storm (źródło:
https://www.dbltap.com/posts/6162400-sources-norwegian-trio-featuring-cromen-and-rubino-interested-in-forming-a-team). O ile Rubino dla mnie nie jest łakomym kąskiem, szczególnie po ciągłych problemach jakie miał ostatnio, to Cromen już po standinowaniu w Faze jak najbardziej - super się tam pokazał.
Pewnie coś się wydarzy w stanach, ale kto oprócz C9 mógłby coś zmieniać? Może NRG? Wkroczyli oni w tamtym sezonie do szerokiej czołówki, zdominowali ligi w stanach, ale pewnego poziomu nie mogli przeskoczyć. Chociaż im to chyba bardziej doświadczenia na lanach brakowało niż umiejętności. Chciałbym ich widzieć częściej na dużych turniejach bo, oglądania Cerq z awp to sama przyjemność.
Pewnie o czymś zapomniałem, pewnie będzie trochę zaskoczeń ale na to trzeba czekać.
No i serdeczne "podziękowania" dla Valve za tą super niespodziankę, która miała być dzisiaj. Nie wiem na ile to wymysły twittera, ale naiwnie liczyłem, że rzeczywiście coś się wydarzy. Chociaż po latach stagnacji chyba nie mamy na co liczyć - ot wyszła Panorama UI i to wszystko co dostaniemy.
E: Odbiegając od tematu jak nie przepadam za totalbet jako bukmacherem, tak ich zakłady potrafią mnie rozbawić. Można np obstawić, jak potoczy się kariera byaliego, a do wyboru mamy np. "Zostanie profesjonalnym graczem w PUBG w barwach VP" ???? ???? Zakład, ze gruby dostanie vaca również niezly, dawno się tak nie uśmiałem ????