Idę dzisiaj w stronę HR, Heroic, Ghost oraz Astralis 2:0.
HR:
Będzie grał Woxic. Nie oglądałem ostatniego meczu Mous, ale patrząc po statystykach wyglądało, to tragicznie. Snax 15 fragów na dwóch mapach! Sunny 29 fragów, wszyscy na minusie. Zwycięstwo MiBR, to dla mnie osobiście wypadkowa ciągłego spadku formy przez Mous, a także (tutaj się domyślam) jakiegoś konfliktu w drużynie. Liczę na właśnie Woxic'a oraz ISSAA'e. Osobiście uważam, że wygrają 2:1 ze względu na słabości "Myszy" niż swoją formę, która nie wygląda rewelacyjnie, ale powinna wystarczyć.
Ghost:
Ten zespół robi niesamowite postępy. W NA naprawdę robią świetną robotę, czyli nie grają kretyńsko. Ich solidność jest dla mnie atutem, który sprawi dobry wynik. Na'Vi - kompletnie nie mam do chłopaków zaufania.W formie S1mple, brakuje Electronic'a. Edward i Flamie dla mnie osobiście asystują w grze, nie prowadzą jej. Bardzo ryzykowny typ, jednak będzie dzisiaj duża niespodzianka i to w tym meczu (jak Astralis przegra z Tyloo, to zgolę głowę - no nie realne). Dla mnie osobiście 2:1.
Heroic:
Oni mają coś w sobie, że potrafią przegrać z ogórkami, a wygrywać z potentatami. Walczyli jak równy z równym z Faze, ograli Fnatic. OpTic, to ta sama bajka, co Na'vi - dół góra, góra, dół. Zostali zmiażdżeni przez Faze, po prostu zmieceni. Ograli Fnatic, fakt, lecz oni coś słabo wyglądali. Dla mnie ten mecz, to 60-40 na Heroic. Ilość map - nie mam zielonego pojęcia. Ciężko dla mnie wytypować.
Astralis:
2:0 i tyle praktycznie w temacie. Porażka z North, to wypadek przy pracy. Nie można wygrywać non stop (chyba, że jest się NIP'em sprzed paru lat, ale to już kompletnie inny CS był grany). Nic więcej tutaj nie mam do dodania. Koń jaki jest każdy widzi.
Powodzenia!