kapszti
Forum VIP
Ciekawa sprawa z tym Lanus, bo według tego co Track piszę to minionej nocy zagrali słabo, a wygrali. A najlepsze jest to, że jak grali z Olimpią czy Flamengo to grali całkiem całkiem, a w obu tych spotkaniach zdobyli razem 1pkt...
Z kolei Bolivar jest co raz bliżej 1/8 finału, a do szczęścia są im potrzebne punkty przeciwko Catolice. Trzeba przyznać, że piękne bramki padały w meczu Bolivar-Junior i tylko ja żałuje, że ekipa z Kolumbii się tak kompromituje. Na dzisiaj mam dwie propozycje i zobaczymy, co z tego wyjdzie:
VS
Pierwsze spotkanie dzisiejsze odbędzie się w Boliwii i w mojej ocenie powinno tutaj być emocjonująco. Jak wiemy ekipy boliwijskie u siebie są naprawdę mocne i potrafią zrobić wiele kłopotu każdemu. Jeśli brać pod uwagę tylko tą edycję CL to u siebie mają bilans: 4-0-1. The Strongest już mieliśmy okazje oglądać przeciwko Santosowi chociażby. O ile w ofensywie u siebie jest to ekipa naprawdę ciekawa i trudna do zatrzymania, o tyle w defensywie jest istna tragedia. Pokonali ten Santos co prawda 2:1 ale tak po prawdzie, to Peixe powinni im nastrzelać jeszcze z 4,5 bramek i byłoby w miarę sprawiedliwie. Dzisiaj jak widzę gospodarze aż z 3 napastnikami co zwiastuje nam dobre spotkanie. Nie oszukujmy się, jeśli The Strongest chce sensacyjnie awansować, to dzisiejsze spotkanie musi wygrać ale zadanie nie będzie łatwe, bo przyjeżdża zwycięzca CL z roku 2010. Inter co prawda bez D'Alessandro ale to w mojej ocenie tylko pomoże tej ekipie, bo nie będą musieli czekać aż on sobie przyjmie piłkę, zakręci 10 kółek i dopiero zagra, tylko będzie moim zdaniem gra bardziej żywa. Jego miejsce zajmie Jesus Datolo. W pierwszym meczu pomiędzy tymi ekipami Inter naładował goli, a jak widziałem skrót to te bramki strzelali z ogromną łatwością i dzisiaj mniemam, że też swoje zrobią w ofensywie. Jednak bardziej bym się martwił o defensywę, gdyż już Santos obnażył ich braki i przy dobrych, składnych akcjach Indio i Rodrigo Moledo gubili się strasznie. Jednak pamiętajmy, że The Strongest nie ma w swoich szeregach Neymara, a jedynie Alejandro Chumacero czy Pablo Escobara. W mojej ocenie, to i tak powinno wystarczyć by Inter jakiegoś gola stracił, a wtedy będzie potrzebny atak ze strony Colorados więc i z ich strony powinny wpadać bramki więc bts tutaj będzie jak znalazł.
The Strongest: Daniel Vaca; Jair Torrico, Delio Ojeda, Luis Méndez e Gerson García; Alejandro Chumacero, Sacha Lima e Ernesto Cristaldo; Sebastián González, Luis Melgar e Pablo Escobar
Inter: Muriel; Nei, Rodrigo Moledo, Índio e Kleber; Guiñazu, Tinga, Oscar e Dátolo; Dagoberto e Leandro Damião
BTS @ 1,666 Sportingbet1:1
VS
Nie wiem czy to tylko moje zdanie ale kursy tutaj z kosmosu. Dwa razy grałem Vasco u siebie i póki co się tylko zawodziłem. Meczu z Allianza nie widziałem ale 3:2 z takim słabeuszem niczego dobrego wróżyć nie może, natomiast porażkę 1:2 z Nacionalem Montevideo widziałem i wtedy Vasco zagrało fatalnie w ofensywie, a i w obronie wcale nie lepiej, gdyż Nacional wyprowadził tyle kontr, że powinien strzelić co najmniej ze 2 bramki więcej. Dzisiaj jeszcze na dodatek trener Cristovao Borges nie będzie mógł skorzystać z Diego Souzy, który pauzuje za czerwoną kartkę sprzed tygodnia. Swoją drogą mam ogromne wątpliwości, co do słuszności tej czerwieni ale cóż jest jak jest. Jak widzimy na składzie poniżej nie wiadomo kto zagra obok Felipe w pomocy. Czy będzie to William Barbio czy Juninho Pernambucano. Jeśli trener wybierze Juninho to stałe fragmenty gry będą groźne ale z gry to raczej ciężko będzie im cokolwiek zrobić, gdyż Juninho to już zawodnik dość stateczny, przypominający Romana Riquelme. Do składu wraca po długiej kontuzji Eder Luis i jeśli będzie grać na swoim normalnym poziomie to z jego strony można być spokojnym o dobrą grę.
Jeśli chodzi o Libertad, to tutaj zabraknie na środku obrony Nery'ego Bareiro, a z kolei w ataku Nuneza, który jest w takiej samej sytuacji co Diego Souza. Przed tygodniem Libertad zagrał dobre zawody i powinien wygrać z Vasco ale właśnie ta czerwona kartka dla Nuneza chyba pokrzyżowała szyki Gumarelos, bo Nunez był i nadal jest ważnym ogniwem w ataku. Dzisiaj jego miejsce zajmie Jonathan Santana, a do ataku z kolei powędruje Rodolfo Gamarra, który drugiego tak katastrofalnego meczu pod rząd w CL mam nadzieję, że nie zagra. Przed tygodniem co prawda brał na siebie ciężar gry ale ilość nie dokładnych podań oraz zmarnowanych sytuacji 100% po prostu nie mieści się w głowie. W ataku znowu od pierwszej minuty Menendez ale w mojej ocenie lepiej by zrobił trener Burruchaga jeśli zagrałby od razu Pablo Velazquez, no ale to już decyzja trenera.
Jak dla mnie szansę jakie bukmacherzy dają w tym meczu Libertadowi są za małe, gdyż uważam, że goście z Paragwaju są w stanie powalczyć tutaj nawet o zwycięstwo, a już spokojnie w ich zasięgu jest 1pkt. Tak więc warto jak dla mnie skorzystać z tych kursów na ich gola oraz minimalną porażkę, jeśli takowa w ogóle będzie miała miejsce.
Vasco: Fernando Prass; Fagner, Dedé, Renato Silva e Thiago Feltri; Eduardo Costa, Rômulo, Felipe e William Barbio (Juninho Pernambucano); Eder Luís e Alecsandro
Libertad: Muñoz; Bonet, Bizera, Benegas e Samudio; Aquino, Cáceres, Santana e Civelli; Gamarra e Menéndez
Libertad strzeli @ 1,65 Bwin2:0
Libertad(+2) @ 1,40
Libertad(+1) @ 2,20
Co prawda post nie do mnie ale dla mnie też tutaj faworytem był Emelec. Podstawami do postawienia na nich był przede wszystkim kryzys w ekipie gości, którzy w tym sezonie dziwnie jakoś nie zdobywają punktów, po mimo często swojej dobrej gry. Poza tym w Ekwadorze teren jest trudny więc ja tutaj się spodziewałem maks remisu, a tu proszę wreszcie Lanus zaczyna porządnie punktować.Nie wiem na jakiej podstawie skłaniałeś się ku Emelec,czy widziałeś mecze obu ekip w ostatnich tygodniach czy po prostu popatrzyłeś na wyniki i statystyki.Boisko dziś było okrutne dla gospodarzy,ich gra wyglądała nie jak zespołu latynoskiego,tylko jak pierwszoligowego polskiego zespołu-poruszali się o dwa tempa wolniej od gości,zero gry skrzydłami,mnóstwo niecelnych podań i bezsensownych podań górą w pole karne. Nie znam się na personaliach i innych szczegółach CL,ale po obejrzeniu tego meczu jeden wniosek się nasuwa-Emelec słaba ekipa,bez pomysłu na grę.
Z kolei Bolivar jest co raz bliżej 1/8 finału, a do szczęścia są im potrzebne punkty przeciwko Catolice. Trzeba przyznać, że piękne bramki padały w meczu Bolivar-Junior i tylko ja żałuje, że ekipa z Kolumbii się tak kompromituje. Na dzisiaj mam dwie propozycje i zobaczymy, co z tego wyjdzie:
The Strongest: Daniel Vaca; Jair Torrico, Delio Ojeda, Luis Méndez e Gerson García; Alejandro Chumacero, Sacha Lima e Ernesto Cristaldo; Sebastián González, Luis Melgar e Pablo Escobar
Inter: Muriel; Nei, Rodrigo Moledo, Índio e Kleber; Guiñazu, Tinga, Oscar e Dátolo; Dagoberto e Leandro Damião
BTS @ 1,666 Sportingbet1:1
Jeśli chodzi o Libertad, to tutaj zabraknie na środku obrony Nery'ego Bareiro, a z kolei w ataku Nuneza, który jest w takiej samej sytuacji co Diego Souza. Przed tygodniem Libertad zagrał dobre zawody i powinien wygrać z Vasco ale właśnie ta czerwona kartka dla Nuneza chyba pokrzyżowała szyki Gumarelos, bo Nunez był i nadal jest ważnym ogniwem w ataku. Dzisiaj jego miejsce zajmie Jonathan Santana, a do ataku z kolei powędruje Rodolfo Gamarra, który drugiego tak katastrofalnego meczu pod rząd w CL mam nadzieję, że nie zagra. Przed tygodniem co prawda brał na siebie ciężar gry ale ilość nie dokładnych podań oraz zmarnowanych sytuacji 100% po prostu nie mieści się w głowie. W ataku znowu od pierwszej minuty Menendez ale w mojej ocenie lepiej by zrobił trener Burruchaga jeśli zagrałby od razu Pablo Velazquez, no ale to już decyzja trenera.
Jak dla mnie szansę jakie bukmacherzy dają w tym meczu Libertadowi są za małe, gdyż uważam, że goście z Paragwaju są w stanie powalczyć tutaj nawet o zwycięstwo, a już spokojnie w ich zasięgu jest 1pkt. Tak więc warto jak dla mnie skorzystać z tych kursów na ich gola oraz minimalną porażkę, jeśli takowa w ogóle będzie miała miejsce.
Vasco: Fernando Prass; Fagner, Dedé, Renato Silva e Thiago Feltri; Eduardo Costa, Rômulo, Felipe e William Barbio (Juninho Pernambucano); Eder Luís e Alecsandro
Libertad: Muñoz; Bonet, Bizera, Benegas e Samudio; Aquino, Cáceres, Santana e Civelli; Gamarra e Menéndez
Libertad strzeli @ 1,65 Bwin2:0
Libertad(+2) @ 1,40
Libertad(+1) @ 2,20