Atletico w pierwszym meczu bez Falcao spokojnie wygrało 3:0. Pomimo, że jest już praktycznie pozamiatane to Simeone nie chce ryzykować i na wszelki wypadek
El Tigre znalazł się w kadrze na mecz. Wole dostał jednak Filipe Luis, Godin, Koke, a kontuzjowany jest Tiago. Getafe też jest mocno osłabione. Pedro Leon, Alberto Lopo i Mane są kontuzjowani, a na PNA wyjechał Barrada i Mehdi Lacen. Drużyna Simeone zostanie przemeblowana w obronie, bo na lewej flance zobaczymy pewnie niemrawego Cismę, a w środku Diaza, ale to są tylko moje dwa przypuszczenia. Obrona jak obrona, ale atak powinien być mocny. Po przedmeczowej konferencji możemy być mocno przekonani o tym, że Falcao zagra od pierwszych minut. Strzelam, że zagrają na dwóch napastników - Kolumbijczyk i Diego Costa. Już nie raz Atletico pokazało swoją siłę nawet w mocno okrojonym składzie, a osłabione i będące w słabiej formie Getafe nie powalczy pewnie nawet u siebie. Spróbuję lekko, bo ostatnie typowanie Pucharu Króla nie idzie po mojej myśli.
Atletico 2,20 Bet365 0:0
Betis gorzej radzi sobie w roli faworyta. Ciężko jednak stwierdzić czy goście są w stanie sprawić niespodziankę. W pierwszym meczu mieli po swojej stronie atut własnego boiska, a teraz? Może zagrają nieco ostrożniej i to zneutralizuje najgroźniejszą broń drużyny z Sewilli jaką jest kontra. Drużyna Pepe Mela zagra dziś bez Canasa i to będzie dość znaczące osłabienie. Jestem ciekawy jaką linią pomocy zagrają gospodarze. Benat odpoczywa na ławie? Kto na skrzydłach? Sporo pytań i raczej nie ma co ruszać nic przed meczem.
Barcelona zagra w solidnym składzie. Najsłabiej środek pola wyjdzie, bo decyzją trenera zabraknie Xaviego i Iniesty. Poza nimi wolne dostał Pedro, który ostatnio się świetnie zaprezentował oraz Pique. Tito również będzie poza ławką trenerską i z tego względu skład właśnie będzie solidny, by uniknąć niemiłych niespodzianek. Asystent będzie jedynie brylował w raporcie meczowym. Typowanie handi czy zwycięstwa sobie daruję. Chyba zrobię drugie podejście do typowania strzelców. Przeglądałem oferty i w oko wpadł mi Tello. Chłopak na tego typu drużyny jest sprawdzony i raczej powinniśmy go zobaczyć od pierwszych minut. Co prawda jest jeszcze Cesc i Alexis, ale Fabregas może być oszczędzany na ważny mecz ligowy. Alexis swoją grą nie przekonuje, a lepiej dać szansę młodemu Tello. Do tego Villa powinien szukać swoich trafień, ale on jest totalnie bez formy i do dyspozycji sprzed kontuzji nie wróci. Obstawiam, że gola nie strzeli, bo kurs jest naprawdę zacny. Typ ryzykowny, ale patrząc na grę Davida, który był moim ulubieńcem za czasów gry w Walencji to nie oczekuję zbyt wiele. Typ oczywiście będzie ważny tylko wtedy, gdy zawodnik zacznie mecz w podstawowej "11".
Tello strzeli 2,60 Betsson ZWROT
Villa nie strzeli 2,09 Betsson
Getafe
Moyá; Valera, Rafa, Abraham, Miguel Torres; Juan Rodríguez, Xavi Torres; Lafita, Diego Castro; Alcácer y Álvaro.
Atletico
Courtois; Juanfran, Miranda, Cata Díaz, Domingo Cisma; Mario, Emre; Adrián, Raúl. García, C Rodríguez y Falcao
Barcelona
Pinto; Alves, Puyol, Mascherano, Montoya; Song, Thiago, Sergi Roberto; Cesc, Villa y Alexis
Cordoba
Saizar; Fernandez, Armando, Alberto Aguilar, Fuentes; Lopez Garai, López Silva, Caballero, Dubarbier; Joselu y Vico
Betis
Casto; Ángel, Paulao, Perquis, Chica; Rubén Pérez, Beñat; Agra, Vadillo; Pozuelo y Jorge Molina
Las Palmas
Barbosa; Pignol, Deivid, Murillo, Corrales; Hernán, Vicente; Momo, Vitolo; Thievy y Chrisantus