>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Ciekawe typy z FB

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 60/11
????
Toronto Raptors - Memphis Grizzlies
typ: 1✅✅

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder
typ: 1✅✅

Houston Rockets - Los Angeles Lakers
typ: 1⛔⛔

Orlando Magic - Los Angeles Clippers
typ: 2✅✅

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks
typ: 1⛔⛔

Kurs AKO: 4,42
buk: Oddsring
stawka: 1j
przegrana: 1j

Clippers w bardzo przecietnej formie czego nie mozna napisac o Magic, ktorzy wygrali ostatnie 3 z 4 spotkan. Ide mimo wszystko w strone ekip Paula i Griffina.Po ostatniej wtopie na wlasnym parkiecie gdzie przegrali z silnymi ale mimo wszystko bez Gasola i Rose Bykami dzisiaj jest to dla nich ultra wazne spotkanie. Wschod coraz mocniejszy i takie mecze trzeba wygrywac jezeli chce sie myslec o PO. W ekipie Orlando po kontuzji w bardzo dobrej dyspozycji wrocil Oladipo natomiast do jego pokoiku szpitalnego musial niestety zameldowac sie debiutant Gordon. kadra po stronie Clippers. JJ Redick dodatkowo wraca do swojego malego domu i over w jego strone powinien byc rowniez dobrym pomyslem.

Clippers -4,5 1,90 Bet365

Brooklyn po latwym poczatku sezonu dostal cztery wymagajace druzyny i niestety oblal egzamin przegrywajac kazde spotkanie. Dzisiaj dostaja Bucks b2b, ktorzy ograli Knicks i ich wczesniejszego rywala Heat. Teoretycznie mozna by bylo probowac cos w strone Bucks ale ja ide konsekwentnie w strone gospodarzy. Wreszcie trzeba przerwac swoja serie a przeciez sklad maja calkiem solidny. Martwi troche tragiczna forma Lopeza ale Bucks to dalej ekipa z przestojami i bedzie trzeba to wykorzystac. Dwa razy przegrac pod rzad na wlasnym parkiecie ze slabszymi rywalami to nie w stylu Hollinsa..

Brooklyn -6 1,86 marathonbet

Denver trafiaja Oklahome w idealnym momencie by zrewanzowac sie za ostatnia kompromitujaca wtope z przed dwoch tygodni. Nuggets jakby powolutku wracali do formy. Dwa razy blow outy na wyjezdzie z Cavs i Pacers no i wtopa z Knicks. Plan minimum osiagniety. Teraz wracaja na wlasny parkiet i dostaja Thunder b2b po porazce z Jazz. Nie widze innej opcji jak zwyciestwo Nuggets

Denver-6 1.79 marathonbet

Lalki dzisiaj zaskoczyly i pokonaly Hawks na ich wlasnym parkiecie. Z tym skladem nie chce mi sie wierzyc w kolejne zwyciestwo wyjazdowe. Houston co prawda ostatnio jakby lekko pod forma ale dostaja zespol idealny do ponownego wstrzelenia sie. Dodatkowo wracaja na wlasny parkiet gdzie trojka siedzi im zdecydowanie lepiej a jak wiadomo jest to ekipa, ktora zyje dzieki temu elementowi.

Houston -12 Pinnacle 1.89
Na sucho coś mi chodzi po wątrobie, że Niedźwiadki z Memphis, dziś zostaną pożarte w końcu przez Dinozaury z Toronto. Co jak co, ale Miśki to nie jest dla mnie ekipa na Top 3 na Zachodzie i czas zacząć przegrywać. Okazja idealna, bo Toronto gra niezły basket

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 61/11
????
Philadelphia 76ers - Boston Celtics
typ: 2 (-6)
kurs: 1,86
buk: Marathonbet
stawka: 5j
wynik: 90-101 ✅✅
wygrana: 4,3j

Celtics -6 @ 1.90

O ile dobrze wyczytałem, Phila wygrała w zeszłym roku 3 z 4 pojedynków z Celtics. Nie wyobrażam sobie, żeby Celtics nie wygrali z Philą. Sixers to tragicna drużyna, na takich krótkich liniach trzeba grać przeciwko Sixers.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 62/11
????
Armani Milano - Fenerbahce
typ: 2
kurs: 1,9
wynik: 74-80 ✅✅
wygrana: 4,5j

Armani Milano jako drużyna kompletnie mnie nie przekonuje. Pomimo straty Keitha Langforda i Curtisa Jerrellsa wciąż mają niezły roster, ale złożony z wielu chimerycznych zawodników, którym często w kluczowych momentach pali się głowa. M.in dobrym tego przykładem był mecz z Reggianą. W zespole zawodnicy powoli zaczynają się docierać, po trzech porażkach z rzędu zanotowali dwa zwycięstwa, jedno z Turowem, który miał mało pomysłów na atak i jedno z Cantu, które jest zwyczajnie słabe.

Fenerbahce uważam za drużynę lepszą. Roster jest mocny, w miarę doświadczony, do tego Obradovic dysponuje pełnym składem na dzisiejsze spotkanie. Jak wiadomo - Turcy aspirują do Final Four i prawdę powiedziawszy dwie porażki w pierwszej fazie wyglądają dość słabo. Okej, odnieśli je ze znanymi markami na arenie europejskiej, czyli Panathinaikosem i Barceloną, lecz jeśli aspirują do najlepszej czwórki Europy nie powinni czuć respektu ani strachu przed takimi drużynami. Do czego dążę? Ano do tego, iż Fenerbahce nie powinno sobie pozwolić na kolejne porażki, a tym bardziej z takimi drużynami, jak Milano. Porażka sprawi, iż zrównają się bilansem właśnie z Mediolańczykami, jednocześnie mocno skomplikują sobie sprawę jeśli chodzi o drugie miejsce w grupie - gdyż pierwsze, na ten moment, jest nieosiągalne, gdyż bezkompromisowo weźmie je Barcelona.

Na temat rosteru, poszczególnych zawodników nie ma co się za bardzo rozpisywać, gdyż na poprzednich stronach zostało to przedstawione dość klarownie. Przede wszystkim uważam, iż Fener dysponuje zdecydowanie lepszą ławką. Na ławce siedzą tacy zawodnicy, jak Hickman, Preldzic, Bjelica czy Zoric. Dla kontrastu - kim ma postraszyć Armani Milano? Danielem Hackettem? Davidem Mossem, potocznie nazywanym &quot;jeźdźcem bez głowy&quot;? Czy Samardo Samuelsem, który jak na Centra nie budzi respektu swoimi warunkami fizycznymi? Błagam.

W Stambule po wyrównanym meczu zwyciężyło Fenerbahce, ale tureckie drużyny cechują się tym, iż dość wolno wchodzą w sezon. Z meczu na mecz jest coraz lepiej, a od porażki po bardzo wyrównanym spotkaniu z Barceloną zanotowali trzy zwycięstwa, w tym przekonywujące na wyjeździe z Bayernem i Galatasaray w lidze. Moim zdaniem dziś nastąpi czwarte z rzędu zwycięstwo i wcale się nie zdziwię, gdyby odbyło się - może nie w takim stosunku, jak Barcelona - ale chociaż 7-10 punktami przewagi.

Armani Milano - Fenerbahce 2 @ 1,85 (Bet365) [4/10]

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 63/11
????
Bayern - Barcelona
typ: 2 ✅✅

Turów - Panathinaikos
typ: 2 ✅✅

kurs AKO: 1,76
stawka: 8j
wygrana: 6,08j

Jeśli chodzi o mecz Barcelony - Bayern co prawda nie odstępował na krok drużyny z Katalonii, ale ostatecznie polegli dwoma punktami. Zasadniczo te dwie drużyny mnie w dużej mierze zaskakują. Barca pozytywnie, Bayern negatywnie. Katalończycy, pomimo wcale nie mega-mocnego rosteru, idą od zwycięstwa do zwycięstwa, a polegli w tym sezonie jedynie z solidnym Juventudem, z którym męczył się także Real Madryt (który posiada sporo lepszych zawodników, w mojej opinii). W Eurolidze mają 5:0 i sądzę, że dziś odniosą kolejne zwycięstwo. Bayern rokrocznie robi postęp... ale w tym sezonie nieco mnie rozczarowują i szczerze powiedziawszy - liczyłem na więcej. Wobec takich drużyn jak Barca, Fenerbahce czy Panathinaikos są na straconej pozycji, ale uważam (bądź uważałem), iż o czwarte miejsce spokojnie mogą powalczyć z Armani Milano. Mimo wszystko - poza zwycięstwem w domu z Grekami - nieco zawodzą. Aby awansować do dalszej fazy trzeba takie zespoły jak Turów punktować, jednak Niemcy gładko polegli w Polsce (nie pierwszy raz w tym roku). Oprócz tego dwie porażki w domu z Mediolańczykami właśnie i Fenerbahce dość gładkie i na dobrą sprawę - nie zagrozili na poważnie swoim rywalom.

Myślę, że Barca odniesie spokojne zwycięstwo, może nie będzie oszałamiającego blowoutu, ale 5-9 punktami wygrają, tak przewiduję.

Z kolei Panathinaikos walczy o drugą pozycję w grupie z Fenerbahce. Grecy dysponują całkiem niezłą defensywą i nie powinni dać się zaskoczyć Polakom w taki sposób, jak zrobił to Bayern. Powtarzam - aby myśleć o &quot;czymś więcej&quot; w Eurolidze takie drużyny trzeba punktować. Bayern porażką na pewno nie pomógł sobie w walce o kolejną fazę i nie wydaje mi się, aby któraś z drużyn (Barcelona, Fenerbahce, Panathinaikos) powtórzyła ich błąd. Myślę, że jeśli Grecy postawią trudne warunki w defensywie to Turów może nie mieć pomysłu na jej sforsowanie, co przełoży się na porażkę.

Barcelona @ 1,28 + Panathinaikos @ 1,37 = AKO: 1,75 [5/10]

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
:hokej:
# 64/11
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild
typ:2 (AH-0,5)✅
kurs: 2,05
# 65/11
Calgary Flames - Chicago Blackhawks
typ:2 (AH-0,5) ✅
# 66/11
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks
typ:2 (AH-0,5)⛔
KURS: 2,2
# 67/11
Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes
typ:1 (AH-1,5) ⛔
KURS: 2,2
Wszystko w Oddsringu, każdy za 2j
przegrana: -0,1j

Minnesota Wild -0.5 AH @ 2.20 Pinnacle
Obrona Flyers w rozsypce: Schenn, Macdonald i Del Zotto wszyscy quest, o long-termach Timonen i Pronger nawet nie wspominam. Bramkarze bez względu, czy będzie to Mason, czy Emery nie gwarantują spokoju. W dodatku Flyers w trendzie spadkowym: 3 porażki z rzędu. Wild zgoła przeciwnie. Trzy wygrane z rzędu, ustąpił też problem ze strzelaniem bramek (12 w trzech meczach).
Chicago Blackhawks -0.5 AH @ 2.05 WilliamHill
Calgary mają trzy wygrane z rzędu na własnym lodzie. Flames są rewelacją sezonu, ale czy wystarczająco dobrzy by zatrzymać Hawks, u których jako starter Crawford (GAA 1.88 i 92.9% SVS, przy GAA 2.33 i 92% SVS Hillera). Calgary bez Jonesa, Russela, Colborne&#39;a, Backlunda, Stajana, Raymonda.. sporo tego... za dużo na Chicago.
Anaheim Ducks -0.5 AH @ 2.50 Expekt
Canucks radzą sobie nieźle, ale nie z drużynami grających fizyczny hokej. Do takich bezsprzecznie należą Ducks. W dodatku u Canucks Lack w bramce, który spisuje się dużo słabiej od nominalnej jedynki - Millera (tylko 89,6% SVS i 3.40 GAA)
LA Kings -1.5 AH @ 2.44 Pinnacle
Obejrzałem Kings z Flames i podobało mi się to co zobaczyłem. Carolina co prawda gra naprawdę dobrze, ale na mocny forechecking Króli odpowiedzi raczej nie znajdą. Do tego obu bramkarzy LA bardziej cenię od Warda o defensywie nie wspominając.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 68/11
Novokuznetsk - Sibir
typ: 2 (60`)
kurs: 2,1
stawka: 3j
wynik: 1-4✅✅
wygrana: 3,3j

Novokuznetsk - Sibir​

To co gra w ostatnich dniach drużyna Sibiru to po prostu bajka. Myślałem, że spotkanie z Kazaniem będzie wyrównane i obie ekipy stworzą świetne widowisko, niestety ale Sibir okazał się bezkonkurencyjny, przy sporym udziale Koskiranty goście z Kazania zostali zdemolowani. Mam na uwadzę fakt iż Sibir jest niepokonany od 7 spotkań, z czego 6 zostało wygranych w reg time. ale mimo wszystko uważam, że Novokuznetsk nie powinien stanowić zagrożenia. Świetnym obrazem fromy Novosibirska było spotkanie z Magnitką, która gra nieźle, a zwłaszcza w defesnywie jest to drużyna, która prawie nie ma sobie równych, piszę prawie ponieważ Sibir jak się okazuje potrafi grać jeszcze lepiej. Z aledwie 6 straconych bramek w 7 meczach to bardzo dobry wynik jak na realia KHL. Już pomijam fakt, że Sibir zdobył w tych ostatnich 7 spotkaniach aż 24 bramki, Koskiranta, Hersley, Enlund, Kugryshev i Kopeikn to nazwiska, które mocno dają o sobie znać defensywie rywali.
Gospodarze dzisiejszego spotkania na pewno nie należą do drużyn, które się łatwo poddają i przegrywają mecze seryjnie zwłaszcza gdy rozchodzi się o spotkania na własnym lodzie, ale mimo to uważam że Sibir w chwili obecnej jest po prostu lepszy i ma zdecydowanie więcej argumentów jak i indywidualności, aby ten mecz wygrać. Mam na uwadze fakt iż piękna seria gości się musi skończyć, ale chyba nie na takim rywalu (aczkolwiek czasami na takim najłatwiej :razz ???? Kurs &quot;ładny&quot;, także warto.

Sibir (60&#39;) / 2.20 William Hyl
dzięki @JuanRoman08 ????

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 69/11
????
Tsonga J-W. - Wawrinka S.
typ:1
kurs: 2,3
buk: Marathon
stawka: 2j
wynik:1-3⛔⛔
przegrana: 2j

Po cichu liczę na zwycięstwo Tsongi i Monfilsa, myślę że w którymś z meczy padnie po prostu &quot;niespodzianka&quot;, a nie wygrana faworyta. Taka mała na dzisiaj progresja na dwa mecze.

Tak szczerze to mecze wydają się na papierze mega zacięte, zresztą już wszystko na temat meczy zostało powiedziane. Wawrinka taki gracz, który opada w 1-2 rundach turnieju, a później wygrywa na mączce np. Monte-Carlo.

Dziś mączka pod dachem, kursy wystawione bardzo dobrze, chyba nikt nie może narzekać, że gdzieś jest za mało, albo za dużo. Jest w czym wybierać, fajnie wyglądają typy na over setowy czy tam gemowy.

Trudno dziś coś wytypować, bo to Davis Cup, inna zupełnie liga, publika będzie gwizdać i przeszkadzać przy ważnych punktach dla przeciwników. Nie wiadomo jak z formą Francuzów, ale powinna być &quot;mistrzowska&quot;, w końcu to finał.

Tsonga J-W. - Wawrinka S.
Tsonga J-W. ::: 2,19 ::: Pinnacle ::: 1/10

Spotkali się mniej więcej według oficjalnej strony ATP 5 razy, z czego 3 mecze wygrał Tsonga. Ich 4 ostatnie mecze były na mączce, z czego zwycięstwami podzielili się po równo.
Dzisiaj większe szanse daje po prostu Tsondze z powodu:
- Gra u siebie
- Więcej razy wygrał z Wawrinką
- Wyższy kurs na Francuza
- Stanisław w poprzednim tygodniu grał ATP WTF w Londynie, Francuzi mieli więcej czasu na lepsze przygotowanie do turnieju.
Hala, a raczej stadion OSC Lille wypełniony powinien być do ostatniego miejsca, czyli około 40 tysięcy widzów, którzy będą krzyczeć i przeszkadzać Wawrince w meczu. Warto jeszcze wspomnieć o tym, że wszystkie ich starcia były piekielnie zacięte.
To by było na tyle, stawka delikatna żeby się lepiej oglądało.

Wynik:

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 70/11
:siata:
Lokomotiv Baku - Rabita Baku
typ: 1
kurs: 4,5
stawka: 1j
wynik: 3-2✅✅
wygrana: 3,5j

Lokomotiv Baku - Rabita Baku
Typ: Lokomotiv Baku
Kurs: 3.5
Bet365

Kurs warty ryzyka Loko jeszcze bez porazki w tym sezonie tak samo jak Rabita.Loko nie wygralo ze.swoimi rywalkami od wielu spotkan, a dzisiaj do tego zwyciestwa nadarza sie doskonala.okazja. Rabita bez swojej podstawowej libero Brendy Castillo i Aurei Cruz najlepszej przyjmujacej azerskiej ligi ostatnich sezonow. Obydwie zawodniczki obecnie ze swoimi krajami w mistrzotwach Ameryki Srodkowej. Moim zdaniem takie oslabienia znacznie obnizaja wartosc Rabity, dlatego ryzykuje typ na ich porazke. Zachecam do postawienia z.handi +1,5 dla.Loko.
Sory za bledy pisze z komorki
MECZ O 13stej

W betcity handi +2,5 seta po kursie 1.47 to zagram grubo ;)
dzięki @Chemiczny:browar565:

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 71/11
⚽
GKS Bełchatów - Legia
kurs: 1,8
stawka: 4j
wynik:0-3 ✅✅
wygrana:3,2j

GKS Bełchatów - Legia Warszawa

Typ. Legia Warszawa 1.83 Pinnacle Sports​

Sezon tenisowy uważam już za zakończony, więc swoje siły przenoszę do najlepszej ligi świata, czyli polskiej ekstraklasy. Jutro o godzinie 20:30 w Bełchatowie zmierza sie ze sobą tamtejszy GKS z aktualnym Mistrzem Polski, zajmującym 1 miejsce w tabeli, Legią Warszawa. Na pewno na duzy plus można podsumować grę Bełchatowian w rundzie jesiennej, aktualnie zajmują 4 miejsce w tabeli i tracą do lidera z Warszawy tylko 3 pkt. Na własnych śmieciach rozegrali 7 spotkań, wygrali 4 i 3 mecze kończyły się podziałem pkt. Dobrze w zespół wkomponował się były zawodnik Lecha Poznań i Arki Gdynia, Bartosz Ślusarski, w połączeniu z braćmi Mak, którzy od dosyć służszego czasu łączeni są z przeprowadzką do lepszego zespołu, wykonują dla zespołu kawał dobrej roboty, który jest odzwierciedleniem zajmowanego miejsca w tabeli. Jesli można mówić o zaskoczeniu w grze gospodarzy, to u gości nie powinno to dziwić. Legia pod wodzą Berga, w porównaniu do zeszłego sezonu, kiedy trenerem był jeszcze Jan Urban, zrobiła ewidentnie krok w przód, zwłaszcza jeśli chodzi o grę w europejskich pucharach, gdzie zespół ze stolicy spisuje się znakomicie. Oczywiście w tym sezonie Wojskowi w lidze zaliczają od czasu do czasu wpadki, jak porazki z Piastem, Podbeskidziem, i ostatnio z Pogonią, ale Legia gra na kilku frontach, liga, puchar, oraz LE, wiec takie porażki są wkalkulowane, zwłaszcza, że Ekstraklasa po zmianach, w których następuje podział pkt, gra się więcej spotkań. Dobrze podsumował to dzisiaj w wywiadzie Jakub Rzeźniczak, który stwierdził, że porażki z Piastem, Podbeskidziem, i Pogonią następowały po maratonach, natłokach spotkań, gdzie Legia grała przez miesiąc praktycznie co 3 dni. Jutro będzie zupełnie inaczej, zawodnicy przystąpią do walki o pkt po przerwie Reprezentacyjnej, gdzie zagrało 4 zawodników Legii, ale nie spędzili na boisku zbyt wiele czasu, co wyjdzie im to nawet na dobre, bo będą w rytmie meczowym, zawodnicy powinni być w pełni wypoczęci . Należy też wspomnieć, że Warszawianie w Bełchatowie zagrają w mocno okrojonym składzie, ale mimo tego, nie powinno mieć to wpływu na przebieg jutrzejszego spotkania. Oczywiście w tym sezonie Bełchatowianie zrobili spory postęp, jednak w końcu musi przyjść ta pierwsza porażka na własnych śmieciach, i wydaję mi sie, że nastąpi to właśnie jutro, zwłaszcza, że Legii dobrze się gra w Bełchatowie. Nie wierze w kolejną stratę pkt przez lidera, a zwłaszcza porażkę, bo mimo, iż Liga długa, to kolejne wpadki trzeba unikać, a różnica klas powinna być jutro widoczna na boisku.

GKS zagra bez: Szymon Sawala, Bartosz Turniak, Łukasz Wroński, Mateusz Mak
Legia zagra bez: Dossa Junior, Tomasz Brzyski, Bartosz Bereszyński, Łukasz Broź i Tomasz Jodłowiec (pauza za kartki), Miroslav Radović

Przypuszczalne składy:

GKS: Malarz - Basta, Baranowski, Telichowski, Mójta - Prokić, Rachwał, Szymański, Komołow, Michał Mak - Ślusarski

Legia: Kuciak - Lewczuk, Astiz, Rzeźniczak, Guilherme - Pinto(Szwoch), Vrdoljak - Żyro, Duda, Kosecki(Kucharczyk) - Orlando Sa
dzięki @Tarki16 :spokodfhgfh:

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 72/11
????
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers
typ: over 203,5 ⛔⛔⛔
kurs: 1,86
buk: Pinnacle
przegrana:4j

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers
powyżej 203,5 pkt
1,877
Pinnacle

Cavs mają za sobą underową potyczkę ze Spurs na własnym boisku, ale nie sądzę, by to miała być jakaś tendencja. Bardziej wyjątek od reguły i dzisiaj powinno wszystko wrócić do normy. Po pierwsze defence Spurs jest jednym z najlepszych w lidze, ale to przecież nie dziwi. Ważna informacja w kontekście mojego typu to powrót do składu po dłuższej kontuzji ręki Bradleya Beala, czyli gościa, który wg mnie ma większe szanse, by stać się gwiazdą tej ligi, niż chociażby kreowany na lidera tej ekipy, John Wall. Beal ma świetnie ułożony rzut, a jego gra wydaje się być bardzo rozsądna, a co ważniejsze nie ma takich wahań formy, jak Wall. Pokazał to od razu po powrocie w ostatnim meczu przeciwko Dallas, gdzie był prawdopodobnie najlepszym zawodnikiem Czarodziei. W tej drużynie ma kto zdobywać punkty bo praktycznie każdy gracz z pierwszej piątki może mieć moment, w którym &quot;przejmie mecz&quot;. Wall, Beal, Nene, Pierce, czy nawet Marcin. Potencjał ludzki jest, ławka nie wygląda źle, więc powinno obyć się bez większych przestojów, kiedy ma się do czynienia z tak kiepską obroną po drugiej stronie. Nie będę się za bardzo rozpisywać o Cavaliers (jeśli ktoś ma ochotę to kilka stron wcześniej grałem over w meczu z Atlantą, gdzie szerzej opisałem Cavs), ale nic za bardzo się nie zmienia. Z tego co pamiętam są jedną z ekip, która daję sobie wrzucać najwięcej pkt po penetracjach i spod kosza, co oznacza raj dla tak dynamicznych zawodników, jak Wall, czy Beal. Do tego dochodzi wspomniany przeze mnie Nene, broniony przez Love&#39;a. Varejao to żaden dobry rim protector, a Lebron ma w tym sezonie również momenty, gdzie krótko mówiąc nie wygląda w obronie dobrze. Oczywiście wystarczy, że tylko część z tych wymienionych przeze mnie elementów będzie miała miejsce, a już będziemy bliżej overka. Atak Cleveland? Gwarantuje punkty obojętnie czy to po akcjach indywidualnych czy zespołowych. Wiele talentu i nieprzeciętnych umiejętności poszczególnych zawodników wystarczy, by wyrobić normę. Podsumowując zapowiada się świetne widowisko, ale co ważniejsze powinno obfitować w sporą ilość punktów. Ta linia jest zdecydowanie do pokrycia.

Powodzenia!

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 73/11
⚽
Hannover 96 - Bayer Leverkusen
typ: 1x
stawka:5j
wynik: 1-3⛔⛔
przegrana: 5j

ie rozumiem, po prostu nie czaję kursów na spotkanie Hannoveru z Leverkusen. Co prawda w ekipie Die Roten zabraknie Markusa Millera, Felipe, Andre Hoffmana, Mariusa Stankieviciusa i Leona Andreasena, ale tak naprawdę jedyną stratą może być absencja tego ostatniego (i to małą). Reszta po prostu pełni role marginalne.

Kompletnie nie czaję tego 1,9 na Leverkusen, bez jaj. W tym sezonie nie są aż taką maszynką do zdobywania punktów, jak jesienią 13/14, tym bardziej na wyjazdach, gdzie często się męczą i zanotowali bilans 1-2-2. Personalnie skład mają mocny - ale czy aby na pewno odbiegający znacznie poziomem od zawodników H96? Nie zapominajmy także, iż Lverkusen w środę gra dosyć ważny mecz z Moanco - zwycięstwem zapewnią sobie pierwsze miejsce i awans do następnej fazy i niektóre osoby z klubu mogą być myślami od spotkania Champions League.

Gra Hannoweru znów może się podobać. Ekipa ta prezentuje młodość i polot w ofensywie oraz doświadczenie w defensywie. Od zawsze powtarzałem, iż ta drużyna ma potencjał na TOP 6 Bundesligi, jednak zawsze, rokrocznie, brakowało defensywy, gdyż ofensywie niczego nie brakowało. Nowy trener Tayfun Korkut jako jedyny poszedł po rozum do głowy, przez co Die Roten w końcu tracą mało bramek. Zaledwie 11 bramek straconych w 11 meczach (w porównaniu do poprzednich sezonów liczba malutka), w tym 7 straconych przy porażkach, będąc zdeklasowanym przez przeciwnika. Tymi przeciwnikami byli Bayern i Borussia M&#39;Gladbach, które - moim zdaniem - grają lepiej w tym sezonie od Leverkusen. Oczywiście Bayern nie podlega dyskusji, moim zdaniem także Źrebaki z Moenchengladbach prezentują się lepiej od Aptekarzy, zresztą, tabela mówi na ten temat - na razie - wszystko.

AWD-Arena to prawdziwa twierdza i ciężko stamtąd wywieźć punkty. Udało się to jedynie wspomnianym Źrebakom, którzy ustawili sobie spotkanie szybkim ciosem w 14 minucie. Hannower atakował, jednak ostatecznie zabrakło skuteczności. Poza tym 4 zwycięstwa i jedynie 4 bramki stracone w tym - wiadomo - trzy od Gladbach. Jedna także z Schalke, na 0:1, na którą Hannover potrafił odpowiedzieć bramkami Priba i świetnego Joselu.

Dodatkowo warto wspomnieć o h2h i spotkaniach rozgrywanych na AWD-Arena pomiędzy oboma zespołami - Leverkusen w Hannoverze nie wygrało od... 2007 roku. Od tamtej pory rozegrano 6 spotkań, w których 4 razy padał remis i 2 razy zwyciężał Hannover. Jak to mówią: &quot;h2h nie kłamie&quot;.

Moim zdaniem kurs kompletnie z dupy, oczywiście zawyżony i warto zainwestować trochę kasy. Uważam, iż jest to perełka.

Hannover 96 - Bayer Leverkusen
Hannover 1X @ 1,91 (Bet365) [5/10]
Hannover DNB @ 2,75 [2/10]

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
????
Tsonga - Federer odwołany
#74/11
kurs: 1,56
buk: pinnacle
stawka: 8j

#75/11
typ: 0-3
kurs: 3,7
stawka: 2j

Król Federer 1.57
bet at home
tv: supertenis hd
Za nim o Królu to słowa podziwu i uznania dla Grubaska. Chłopak gra pod koniec sezonu tenis życia. Podanie soczyste, forhend z kopyta, bekhend to poezja i do tego taka regularność - chylę czoła!!!
Król odpalił. Dzięki Staszkowi poczuł mięte. Dzisiaj poczuł mączkę i atmosferę. Jutro będzie ukoronowanie wielkiej kariery Króla.
Tsonga nie jest sobą. Wygląda na ciężko przestraszonego całą sytuacją. Podanie nieregularne, duża niepewność i ogromne problemy z utrzymaniem wymian. Aktualnie Król po za zasięgiem. Jo nie wiem czemu ale tak się boi swojego bekhendu, że częste zachodzi na forhend i w meczu ze Staszkiem momentami komicznie to wyglądało, brakowało mu miejsca i miał ciasno...
Rzeczywistość wydaje się, że tak wygląda, ale jak jutro będzie? Dobre pytanie. W ostatnich tygodniach to co się działo na kortach to niespotykane niespodzianki i szokujące zwroty akcji...
Do tej pory:
1. Stan pozamiatał rozdygotanego Jo,
2. Małpka rozjechała Króla, który był nieobecny, nie był sobą,
3. Stan z Królem od początku dominowali. Rysiek i debel to nieporozumienie. Jego podanie i sieć to drugie nie porozumienie. Benek nie miał wsparcia. Czemu nie zagrał Tsonga z Benkiem?
4. Po walce Król będzie płakał ze szczęścia. Tsonga problemy z łokciem,
5. Gdyby po piąte, to co wyprawia Stan, nie widzę małpki.
---;)
Gachassin : «Jo a une douleur au coude»Si l&#39;état de santé de Jo-Wilfried Tsonga reste mystérieux, le président de la Fédération Jean Gachassin a expliqué que le numéro 1 français, qui a renoncé au double, souffrait du coude.Au-delà de la victoire de l&#39;équipe suisse dans le double de la finale de la Coupe Davis, la question qui anime les coulisses du stade Pierre-Mauroy concerne Jo-Wilfried Tsonga : pourquoi le numéro 1 mondial a-t-il renoncé à disputer le double ? comment se sent-il avant la dernière journée des matches ? En conférence de presse, le sélectionneur Arnaud Clément a été mystérieux : «S&#39;il y avait quelque chose, je ne vous dirais rien. Il a été préservé pour certaines raisons. Tout ira bien pour demain.» Entraîneur de Tsonga, Thierry Ascione a tenu le même discours sur L&#39;Equipe 21 : «Physiquement, il n&#39;a aucun problème.» Le président de la Fédération Jean Gachassin a été plus direct au micro d&#39;iTélé : «Oui, Jo a une douleur au coude», a-t-il déclaré avant d&#39;ajouter : «J&#39;espère qu&#39;il pourra jouer demain».D&#39;après le programme initial, Jo-Wilfried Tsonga devait affronter Roger Federer, qui s&#39;est montré à son aise samedi moins d&#39;une semaine après son forfait en finale du Masters pour des douleurs au dos. En cas de blessure de son numéro un, Arnaud Clément aurait alors le choix entre aligner Richard Gasquet et Julien Benneteau. Federer a gagné 12 de ses 14 duels contre Gasquet (2-2 sur terre battue) et 6 de ses huit matches contre Benneteau (2-0 sur terre battue).
J. #Gachassin au micro d&#39;@itele : &quot;oui Jo a une douleur au coude mais j&#39;espère qu&#39;il pourra jouer demain&quot; #CoupeDavis
--------
Wszystko jasne: Tsonga ma ból łokcia. Dziwiłem się czemu płakał podczas humnu, teraz rozumiem.
To zdanie brzmi enigmatycznie...
Le président de la Fédération Jean Gachassin a été plus direct au micro d&#39;iTélé : «Oui, Jo a une douleur au coude», a-t-il déclaré avant d&#39;ajouter : «J&#39;espère qu&#39;il pourra jouer demain».
tłumaczę: Prezydent Federacji powiedział: Jo ma uraz łokcia, ale zadeklarował i dorzucił: Mam nadzieję, że będzie mógł jutro zagrać...
A więc do jutra:
Gdyby nie Jo, to zostaje Gasquet albo Simon, ale w tą drugą opcję nie wierzę. Simon to miękki defensywny płaczek. Jeżeli zagra Rysiek to Król będzie miał pod górkę. Wszystko jest tutaj możliwe w tej opcji.
@ Magician - dziki za link!
---
Fajny filmik. Murawa odjechała i pojawił się kort, szczenka mi opadła, polecam!!!
http://www.lequipe.fr/Tennis/Actualites/Le-grand-stade-avant-apres/516351

---
Dyscyplina: Tenis, Puchar Davisa
Godzina: 13:00
Spotkanie: R. Federer - J.W. Tsonga
Typ: 3:0
Kurs: 3,60

Bukmacher: Betsson
Analiza:

Federer ma to, co chciał. Może swoim drugim, singlowym meczem w finale PD zapewnić Szwajcarii wygraną.
Po falstarcie z Monfilsem, w deblu pokazał siłę ognia. Dla mnie Szwajcar to mocny faworyt niedzielnego meczu. Moim zdaniem zrobi to, co do niego należy. Może myć nawet 3:0.
Pierwszego dnia zawiódł, teraz zrobi wszystko, żeby to ON wygral ten finał, bez potrzeby oglądania się na Wawrinkę.
Czy rywal mu postawi opór? Tsonga jak to Tsonga. Pobolewa go łokieć, mentalnie za mocny nigdy nie był. Będzie mu trudno przeciwstawić się zdeterminowanemu Federerowi. Jeżeli Tsonga ostatecznie nie wyjdzie na kort, to jego zmiennik też będzie w sytuacji mega trudnej.
W tym meczu może być nawet tak, że Federer nie odda nawet seta. W deblu grał maksymalnie skupiony. Jutro może być podobnie. Stracony set to wyciągnięcie ręki do przeciwnika. W meczu o taką stawkę, wśród takiej publiczności, sytuacja niewskazana.
Typowanie dokładnego wyniku to zajęcie ryzykowne, ale interesujący kurs to ryzyko może wynagrodzić. Powodzenia!!!

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
New York Rangers - Montreal Canadiens
#76/11
typ: 2 ⛔⛔
kurs: 2,28

#77/11
typ: 2 (60`) ⛔⛔
kurs: 3,05

przegrana: 7j

New York Rangers - Montreal Canadiens
Nie no nie mogłem się powstrzymać! Taki kurs na zwycięstwo najlepszej obecnie drużyny w lidze z drużyną niebywale chimeryczną i grającą w kratkę którą są Strażnicy?! Naprawdę???

Montreal niby przystępuje do tego meczu w sytuacji b2b po wielkim zwycięstwie jakim było ogranie Niedźwiadków w TD Garden jednak szczerze wątpię żeby w dzisiejszym meczu Habs przeszli obok meczu. Z całą pewnością i szacunkiem do Bruins śmiem twierdzić, że trener Canadiens przygotował swoich graczy na ten topowy dwumecz i Rangersów traktują na równi z Bostonem. Wpływ z pewnością na taki kurs na Habs ma obsada ich bramki w dzisiejszym meczu ale czy Tokarski jest rzeczywiście taki słaby?! nie sądzę - myślę, że jest niedoceniany przez bukmacherów. W tym sezonie ma bilans 3-1-0 z 1.78 GAA i .937 SV% a w ostatnim swoim występie versus Red Wings zaprezentował się naprawdę solidnie i walnie przyczynił się do zwycięstwa 4:1 w minioną niedzielę. Montreal póki co idzie jak burza. W ostatnich 10 meczach wygrywali 8-krotnie przegrywając tylko z Penguins i Blackhawks u siebie. Co prawda tylko 3 z tych 10 spotkań rozgrywali w delagacji ale u siebie potrafili zdemolować Blues, Red Wings czy Bruins. Wielki sezon rozgrywa Pacioretty i Plekanec których dzielnie wspierają Galchenyuk czy niezawodny na niebieskiej Subban.

Rangers są strasznie chaotyczni i potrafią u siebie zdemolować Pittsburgh (5:0) czy Red Wings aby w kolejnym meczu dostać w MSG baty 5:1 od Tampy czy 3:1 od Edmonton. Póki co tylko jeden gość w ich szeregach nie zawodzi - chodzi oczywiście o Nasha, który ustukał już w bieżącej kampanii 13 goli i 7 asyst. Na swój najwyższy level nie może wskoczyć Lunqvist i mecze dobre przeplata ze słabymi. W ostatnim swoim meczu ograli oni co prawda Flyers (2:0) jednak nie pokazali nic nadzwyczajnego i ograć Lotników w ich obecnej dyspozycji nie jest szczególnie wybitnym osiągnięciem. Strażnicy w dzisiejszym meczu będą starali się uniknąć 14 porażki w 18 meczach a moim zdaniem jednak to im się nie uda i taki kurs na Habs traktuję jako spore value i gram na ich zwycięstwo...Let&#39;s Go Canadiens!!!

Typ: Montreal Canadiens ML @ 2.28 / Pinnacle

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#78/11
????
A takiego dubelka sobie wymyśliłem na nocke
Knicks +9,5✅✅ &amp; Utah +6,5✅✅
Kurs AKO: 2,25
Buk: Oddsring
Stawka: 5j
wygrana: 6,25j

Inspiracje od speców z działu NBA
dzięki @doktor G

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#79/11
HC Vítkovice Steel – HC Sparta Praha
typ: 2(60`)
kurs: 2
wynik: 2-2⛔⛔
przegrana: 4j

HC Vítkovice Steel – HC Sparta Praha: 2 [60&#39;] 2.00 William Hill

Rewanż za ubiegłoroczny ćwierćfinał. Oba zespoły w tabeli dzieli przepaść a jeśli do tego dodamy wyśmienitą formę prażan, to faworyt jest tylko jeden. Sparta wygrała na obcych lodowiskach już sześć spotkań pod rząd i po kiepskim jak na nich początku sezonu, są już tuż za prowadzącą dwójką z Trzyńca i Litwinowa.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#80/11
snooker
Nigel Bond - Stuart Carrington
typ: 2 (-2,5) ⛔⛔
kurs: 2,62
buk: William Hill
przegrana: 4j

Dyscyplina: Snooker - UK Championship 2014
Godzina: 15:30 CET
Spotkanie: Nigel Bond - Stuart Carrington
Typ: Stuart Carrington -2.5
Kurs: 2.62
Bukmacher: william hill
Analiza:

Bond już od jakiegoś czasu bardziej przynależy do turniejów seniorów niż regularnego touru i to widać po ostatnich wynikach, właściwie jako tako radzi sobie tylko z amatorami, w ubiegłym tygodniu też szybki wylot w Ruhr Open. Carrington to już ograny zawodowiec z kilkoma atutami na czele z łatwością budowania brejków, aktualna forma również bez zarzutu, w Ruhr Open 4 runda, punktował aż miło (86, 92, 76, 85, 64, 102), co pozwoliło ograć Cahilla, Hamiltona i rozbić Allena, zamulił go dopiero Lawler, z którym przegrał dopiero w deciderze. Dla mnie bardzo fajny kurs na młodszego Anglika, jak najbardziej do pobrania, na takim dystansie meczowym nie widzę większych szans weterana.

ZAPRASZAM DO DZIAŁU SNOOKER!

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#81/11
basket &amp; snooker
Stelmet - PAOK
typ: 2 ⛔⛔
Peter Ebdon vs Ross Muir
typ:1 ✅✅
Carrington - Bond
typ: 1 ⛔⛔

kurs AKO: 3,32
przegrana: 3j

Dziś 7 kolejka Eurocupu, wicemistrz Polski z Zielonej Góry zagra na wlasnym parkiecie z Greckim, Paokiem. W pierwszym spotkaniu, w Grecji zdecydowanie zwyciezyli gospodarze, roznica az 19 punktów. Dziś nie spodziewam się aż takiej dominacji Greków, powinni jednak oni spokojnie zwyciezyc w tym spotkaniu, a juz pisze dlaczego. Zespol z Zielonej Gory jest w przebudowie, przyszedl nowy trener, po slabym poczatku sezonu, jednakze w zespole nie wszystko wyglada tak jak powinno. Co prawda Stelmet zaczal wygrywac lecz jest daleki od swojej optymalnej formy, pokonali oni Szczecin i Anwil zaledwie trzema punktami, a to zespoly co najwyzej srednie nawet jak na nasza lige, PAOK to o conajmniej klase lepszy rywal, co pokazał choćby w Grecji. Stelmet nie ma juz szans na awans z tej grupy po szeciu porazkach, a wiec i motywacja bedzie na pewno mniejsza, Stelmet powinien skupic sie raczej na rozgrywkach ligowych. Sadze, wiec ze nie bedzie tutaj niespodzianki i Grecy pewnie wygraja to spotkanie, od poczatku go kontrolujac.
Ebdon- o Nim już wiele poprzednicy napisali. Przede wszystkim będzie miał olbrzymią przewagę doświadczenia i ogrania. Styl, który prezentuje jest bardzo ciężki dla tak młodych zawodników jak Muir. Peter bez wątpienia nie da się tutaj wyszaleć Szkotowi. Będzie w swoim mozolnym tempie budował brejki i korzystał do maksimum ze swojej przewagi taktycznej. Myślę, że Ross będzie miał ogromny problem, aby złapać odpowiedni rytm gry. Braknie mu cierpliwości, zacznie się mylić, a te chwile słabości były mistrz świata bez problemu wykorzysta.
Dyscyplina: Snooker UK CHAMPIONSHIP
Godzina: 15:30
Spotkanie: Carrington - Bond
Typ: Carrington
Kurs: 1.60
Bukmacher: Unibet
Analiza: Dobrego Bonda to można teraz zobaczyć w TV tylko i wyłącznie na filmowym ekranie, czyli Jamesa a nie Nigela przy snookerowym stole ;). Były finalista Mistrzostwa Świata (porażka z Hendrym w 1995 roku 9-18) nie tak dawno temu skończył 49 lat i jest jednym z najstarszych zawodników w Tourze. Niestety metryka nie jest przy stole sprzymierzeńcem Bonda. Nigel zawsze był nastawiony na grę taktyczną, ale też nigdy nie miał problemów z rozwiązywaniem dobrych układów w jednym podejściu. Jednak z wraz z upływem lat zdolności koncentracji spadają i to wyraźnie widać w podejściach punktowych Nigela. Na krótkim dystansie, jak w PTC w formacie best of 7 Nigel może jeszcze wygrywać, ale im dłuższy mecz tym jego szanse maleją drastycznie. Carrington jest co najmniej solidny a jego wyniki są całkiem niezłe (ostatnio na rozkładce Cahill, Allen i Hamilton). Myślę, że w formacie best of 11 powinien bez problemów uporać się z Bondem (ich jedyny pojedynek h2h w 3 rundzie kwalifikacji do MŚ 2014, zakonczył się komfortowym zwycięstwem Carringtona 10-5).

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
82/11
⚽
Apoel - Barcelona
typ: Barcelona over 1,5 żółtych kartek ✅✅
kurs: 2,4
wygrana: 4,2j

Apoel vs Barcelona FC # Barcelona Over 1.5 kartki # Kurs: 2.24

STAWKA: 150 PLN
AKO: 2.24

Czas na &quot;czyszczenie&quot; z kartek przed kolejną rundą

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
#83/11
Anaheim Ducks - Calgary Flames
typ: 1 (60`)
buk: oddsring
wynik: 3-2✅✅
wygrana: 4,5j

Anaheim Ducks- Calgary Flames
Ducks 60&#39; @ 2.00 William.Hill

Biorę bo kurs zacny, w innych bukach max 1,9. Ducks są ostatnio lekko pod formą ale ile jeszcze taka drużyna może cieniować? Pomimo licznych kontuzji, do składu na dobre wrócili już Perry, Maroon i Palmieri a więc siła ofensywna zdecydowanie wzrosła. W bramce zapewne zagra Andersen ale tak naprawdę czy zagra on czy Labarbera spodziewam się dość wysokiego poziomu. Co prawda kontuzjowany jest Lovejoy ale jest jeszcze grono świetnych obrońców jak Beauchemin, Vatanen czy Fowler.
Flames spisują się powyżej oczekiwań, w bramce prawdopodobnie Hiller a więc ex goalie Ducks i można spodziewać się dużej mobilizacji z jego strony. Fantastyczny sezon jak na obrońcę rozgrywa Giordano, jednak uważam że Flames to nie ta para kaloszy co Ducks.
Perry czy Getzlaf to zawodnicy którzy są w stanie w pojedynkę pokonać drużynę Flames i mam nadzieję że dziś 2 punkty zostaną w Kalifornii.
dzięki @Kamillo13

Do góry Bottom